Chaintech fanok ide, Chaintech alaplap FAQ!!!
Elküldve: 2003. 10. 03. 18:59
Elküldve: 2003. 10. 03. 20:09
Jelenség: Indítás után a mobó megtekeri a DVD és CDRW párost (felvilannak a LED-ek), majd megáll és nem csinál semmit, a billentyűzetre sem néz rá.
A chipset és prociventi forog, a CBOX végig "FF" üzenetet ad. A VGA kártya nem küld videojelet a monitorra. A speaker sem ad semmilyen hibaüzenetet.
Próbáltam többször egymásután kisütni a biost és egy rövid időre az elemet is eltávolítottam a lapból, nem segített.
Próbáltam 100 MHz-es jumper állásban indítani a gépet, erre sem reagált. Próbálkoztam PCI-os VGA kártyával, ez sem ad videojelet a monitorra.
Próbáltam egy garantáltam működő 800 MHz-es Duronnal életet lehelni a gépbe, ez sem jött be, a tünetek ugyanazok, mint a 2700+ esetén.
Lehet még próbálkozni felhasználói szinten valami varázslattal a probléma megoldására vagy már csak a szervíz maradt hátra?
[ 2003. október 03.: Kosh Naranek szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 10. 03. 20:28
idézet:
Ezt írta Kosh Naranek:
Egy kis segítségre lenne szükségem. Az aláírásban szereplő konfiggal van egy kis szövődmény.
Jelenség: Indítás után a mobó megtekeri a DVD és CDRW párost (felvilannak a LED-ek), majd megáll és nem csinál semmit, a billentyűzetre sem néz rá.
A chipset és prociventi forog, a CBOX végig "FF" üzenetet ad. A VGA kártya nem küld videojelet a monitorra. A speaker sem ad semmilyen hibaüzenetet.
Próbáltam többször egymásután kisütni a biost és egy rövid időre az elemet is eltávolítottam a lapból, nem segített.
Próbáltam 100 MHz-es jumper állásban indítani a gépet, erre sem reagált. Próbálkoztam PCI-os VGA kártyával, ez sem ad videojelet a monitorra.
Próbáltam egy garantáltam működő 800 MHz-es Duronnal életet lehelni a gépbe, ez sem jött be, a tünetek ugyanazok, mint a 2700+ esetén.
Lehet még próbálkozni felhasználói szinten valami varázslattal a probléma megoldására vagy már csak a szervíz maradt hátra?
[ 2003. október 03.: Kosh Naranek szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
Nekem kétszer csinálta ezt magas fsb -nél és mikor meghalt a bios .Az elsőnél segitett a bios nullázás másodiknál meg a garanciális csere .
Elküldve: 2003. 10. 04. 10:53
idézet:
Ezt írta Kosh Naranek:
...
...[/quote]
Lehet hogy hülyeséget kérdezek, de a tápot kihúztad a 220-ból? Mert azt ilyenkor nem árt....![]()
Elküldve: 2003. 10. 04. 11:49
idézet:
Ezt írta Etele [aki néha Draco]:
Lehet hogy hülyeséget kérdezek, de a tápot kihúztad a 220-ból? Mert azt ilyenkor nem árt....[/quote]
Hülyeséget kérdeztél, kihúztam a CMOS Clear előtt.
Egyébként már összecsomagoltam a mobót, hétfőn viszem vissza a DemoStudio-ba, hogy örüljenek nekem és megadjam rögtön hétfő reggelre az alaphangot.
Egyébként van valami tapasztalatod arról, hogy milyen gyorsan intézik az ilyen dolgokat? Szabvány 15 nap vagy esetleg mondjuk pénteken már számíthatok egy új mobóra?
[ 2003. október 04.: Kosh Naranek szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 10. 04. 13:07
idézet:
Ezt írta Kosh Naranek:
Hülyeséget kérdeztél, kihúztam a CMOS Clear előtt.
Egyébként már összecsomagoltam a mobót, hétfőn viszem vissza a DemoStudio-ba, hogy örüljenek nekem és megadjam rögtön hétfő reggelre az alaphangot.
Egyébként van valami tapasztalatod arról, hogy milyen gyorsan intézik az ilyen dolgokat? Szabvány 15 nap vagy esetleg mondjuk pénteken már számíthatok egy új mobóra?
[/quote]
Hülyeséget kérdeztem? Sebaj, volt már rá példa.
A Demo-ban mindent megtesznek hogy gördülékeny legyen a garis ügyintézés, csak hát ők is ki vannak szolgáltatva a nagykereknek ugye...![]()
Elküldve: 2003. 10. 04. 13:17
idézet:
Hülyeséget kérdeztem? Sebaj, volt már rá példa.
A Demo-ban mindent megtesznek hogy gördülékeny legyen a garis ügyintézés, csak hát ők is ki vannak szolgáltatva a nagykereknek ugye...[/quote]
Sajnos és legalább két hét .(véletlen szerencséd van mint nekem volt akkor éppen van gariba visszahozott új lap)
Elküldve: 2003. 10. 08. 19:03
Szóval a modot az [url="http://"http://fab51.fc2web.com/pc/barton/athlon-e20.html"]ITT[/url] található leírás alapján csináltam. Egyébként ez a jól ismert [url="http://"http://www.ocinside.de/go_e.html?/html/workshop/pinmod/amd_pinmod.html"]ocinside-os pin mod[/url] egy kifinomultabb kivitelezése (bár hátránya azzal szemben, hogy forrasztani kell hozzá)
A fenti oldalon minden ott van ami kell, bár nem túl szájbarágós. Szóval a szorzó állításához kell két 5-ös DIP kapcsoló (vagy elég egy 5-ös, háromállású is, de olyat nem találtam), meg egy marék ellenállás (ez nem tudom minek, bár, ha jól sejtem arra kell, hogy, ha véletlenül rosszul állítom be a kapcsolókat, akkor ne kelljen füstszagban szomorkodnom). Én 6-os dipeket használtam, a földet is megszakíthatom, biztos-ami-biztos.
A vcore állításához kell egy 5-ös dip, ellenállás nincs (félrekattintgatásnál max túl kicsi, vagy túl nagy fesz kap a proci)
Ezen kívül nem árt egy tizenpár eres színes szalagkábel, hogy nehezebb legyen elszúrni a beforrasztást.
Az egész hóbelebancot egy nagyon pici próbapanelre fel lehet szerkeszteni, és az alaplap egyik sarkához csavarozni, nekem pl. ilyen: (bocs, nincs digicsem, csak egy ótvar webkamerám)
Ezen látszik beszerelve (nem volt kedvem miatta kiszedni a lapot a házból)
Ezen meg a méretét lehet érzékelni.
Tudni kell azért még pár dolgot:
- A fenti oldalon van a táblázat, hogy milyen kapcsolóállás mit eredményez: a szorzónál a táblázat az "a" jelű dipre vonatkozik, a b-nek pont tükörben kell állnia.
- Tbred B procikkal a szorzóállítás prímán működik, A-nál asszem össze kell kötni az L1-eket.
- A fesz állításhoz az L11 hidakat át kéne vágni. Ha nem teszed, akkor 1.5V-os proci esetén 0.05 voltonként mehetsz, de csak felfelé 1.85-ig, 1.6V-os procinál meg csak 1.6/1.65/1.8/1.85 voltot lehet vele adni.
Nagyjából ennyi. Párszáz forintból megvan, de baromi macerás meló, és rendesen oda kell figyelni. Nem bíztatok senkit, hogy vágjon bele: természetesen garanciavesztéssel jár a dolog, valamint egy esetleges félreforrasztás tönkreteheti az alaplapot meg a procit is, szóval csak óvatosan.
Elküldve: 2003. 10. 08. 19:41
Hetfo ota "boldog" chaintech 7njl4 tulajdonos vagyok. Vettem meg bele 1 2.8 barton procit valamint 2 db hynix/infineon 512Mb ramot. A problemam a kovetkezo : Ha a procit rendeltetsszeruen hasznalom, tehat 2.8-on nem lehet winxp telepiteni, hasznalni, mert bootolaskor (tahat amikor mar tolti be az Xp-t) akkor a gep "kikapcsol" (azert irtam "-jelbe. mert tenylegesen kikapcsol, tehat minden leall, de a powerled vilagit a gepen, es tenyleg 4 masodperc powergomb nyomas, akkor elalszik, utanna lehet ismet bekapcsolni). Azonban, ha 100Mhz-s FSB-t allitok be akkor muxik tokeletesen. Mar probaltam minent ami eszembe jutott, mem csere, mindent lekotni, csak vidkartya+winyo+dvdrom maradt, de semmi hatas, csak 1250 Mhz-n muxik a gep. Ha van valakinek 5tlete segitsen, legyszi
u.i. : meglepodtem a biosan is, mert nem lehet feszultseget allitani a procinak, sot semminek, nem irja a homersekletet, nem lehet allitani, hogy hany foknal kapcsoljon ki a gep, nem lehet az alaplapi halokutyut sem letiltani.
Elküldve: 2003. 10. 09. 14:29
idézet:
Ezt írta KeWiN:
Sziasztok.
u.i. : meglepodtem a biosan is, mert nem lehet feszultseget allitani a procinak, sot semminek, nem irja a homersekletet, nem lehet allitani, hogy hany foknal kapcsoljon ki a gep, nem lehet az alaplapi halokutyut sem letiltani.[/quote]
Én úgytudom, hogy ezeket a 7NJL4-ben nem is lehet, de javítsatok ki, ha tévednék.
Elküldve: 2003. 10. 09. 16:16
idézet:
Ezt írta KeWiN:
Sziasztok.
Hetfo ota "boldog" chaintech 7njl4 tulajdonos vagyok. Vettem meg bele 1 2.8 barton procit valamint 2 db hynix/infineon 512Mb ramot. A problemam a kovetkezo : Ha a procit rendeltetsszeruen hasznalom, tehat 2.8-on nem lehet winxp telepiteni, hasznalni, mert bootolaskor (tahat amikor mar tolti be az Xp-t) akkor a gep "kikapcsol" (azert irtam "-jelbe. mert tenylegesen kikapcsol, tehat minden leall, de a powerled vilagit a gepen, es tenyleg 4 masodperc powergomb nyomas, akkor elalszik, utanna lehet ismet bekapcsolni). Azonban, ha 100Mhz-s FSB-t allitok be akkor muxik tokeletesen. Mar probaltam minent ami eszembe jutott, mem csere, mindent lekotni, csak vidkartya+winyo+dvdrom maradt, de semmi hatas, csak 1250 Mhz-n muxik a gep. Ha van valakinek 5tlete segitsen, legyszi
u.i. : meglepodtem a biosan is, mert nem lehet feszultseget allitani a procinak, sot semminek, nem irja a homersekletet, nem lehet allitani, hogy hany foknal kapcsoljon ki a gep, nem lehet az alaplapi halokutyut sem letiltani.[/quote]
Az előző két oldalt telesiránkoztam ezzel a lappal kapcsolatban, kár, hogy nem olvastad előre. (sőt, ha jól sejtem, a hozzászólásod írása előtt sem)
Gondolom CMOS clear volt.
Gondolom az alaplapi jumper 133-as fsb-állásban van. Ha 100-asban, akkor nem fog menni 166-on. (bár ki tudja: ez is megér egy próbát)
Jó volna, ha ki tudnád próbálni a procit egy másik lapban is. Ha abban megy, akkor szedd le a NB-ről a bordát, és kenj alá pasztát: hátha az melegszik túl. Írtad, hogy másmemóriával is próbáltad: remélhetőleg azok márkásak (de legalábbis más márkájúak) voltak: az NF2-es lapok finnyásak a memóriára. Próbáld ki aszinkronban: a memet 100(200)-on hagyni, és csak a procit rakni 166(333)-ra, így kiderül az-e a bűnös.
A BIOS meg ilyen: ez sajnos egy nagyon buta lap, bár az integrált LAN letilthatatlansága tényleg meglepő, ez eddig fel sem tűnt nekem (bár én azt használom, szóval nem is akarom letiltani)
Egyébként nem igazán értelek: egy 50ezres proci meg vagy 40ezer forintnyi memória mellé az egyik legolcsóbb alaplapot válasznani... :confused:
[ 2003. október 09.: closed szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 10. 09. 19:21
Elküldve: 2003. 10. 10. 00:55
idézet:
Ezt írta KeWiN:
Azert ezt a lapot vettem mert a nagykerben az arlistan csak ehhez, meg a 3-ashoz volt odairva, h ultra 400-as a lap. Sajna felkeszuletlenul mentem oda, igy ebben en vagyok a hibas.[/quote]
Pedig a 3-as nem ultra400-as... (ez az egy különbség van köztük)
Mindenesetre, ha akad még a tarsolyodban némi pénz, akkor szvsz vegyél egy másikat, ezt meg próbáld meg eladni.
Elküldve: 2003. 10. 11. 22:51
Én felraktam és nem játssza már azt a hülyeséget mint az előző (5-ös) bios, ajánlom mindenkinek.
De ez is kiírja a bootképernyőre hogy "NVidia Nforce2 Ultra 400", de ez hülyeség, mert az én lapom első szériás, akkor még nem is volt NForce2 Ultra.
[ 2003. október 13.: Etele [aki néha Draco] szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 10. 12. 09:30
idézet:
...Bár a 200MHz-et gond nélkül viszi...[/quote]
Enyim mé nem viszi gond nélkül a 200mhz-et?
[ 2003. október 12.: Parasite szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 10. 12. 11:15
idézet:
Ezt írta Parasite:
[/quote]
Az kizárt dolog, mert nem tudom.![]()
Elküldve: 2003. 10. 13. 03:59
idézet:
Ezt írta Parasite:
[ 2003. október 12.: Parasite szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
Mer az enyim tesója: 197 FSB-vel még működött, de hibázott tesztekben, 200-on fel se állt![]()
A8N SLI,3 GB RAM,MSI 6800GS,Maxtor 2x7L250S0, LE32R72B, 420-as Chieftec táp,Audigy 2 ZS,Gigabyte GN-WPKG,WinFast TV2000 Expert, Toshiba L30 volt
Elküldve: 2003. 10. 13. 13:36
idézet:
Ezt írta Parasite:
[/quote]
Sőt, múltkor néztem és még 205-ön is atomstabil volt.
Lehet, hogy ekkora a szórás a chipsetek között? Vagy csak a vízhűtés miatt megy enniyvel jobban??? Passz.
De részvétem.![]()
Elküldve: 2003. 10. 13. 17:24
idézet:
Ezt írta kecsawi:
Mer az enyim tesója: 197 FSB-vel még működött, de hibázott tesztekben, 200-on fel se állt[/quote]
Enyém dettó!! 197-en még beboot, winxp is, minden oknak tűnik, viszont memtest86 ramhibát jelez, vagy lefagy. 200meg totál kampec.
Elküldve: 2003. 10. 13. 19:18
A8N SLI,3 GB RAM,MSI 6800GS,Maxtor 2x7L250S0, LE32R72B, 420-as Chieftec táp,Audigy 2 ZS,Gigabyte GN-WPKG,WinFast TV2000 Expert, Toshiba L30 volt

Súgó
A téma zárva.