idézet:
Ezt írta Etele [aki néha Draco]:
Attól még ugyanolyan bűn.
Ha a témához (CT alaplapok) nem tudsz hozzászólni, akkor megkérlek hogy a továbbiakban ne tiszteld meg jelenléteddel a topikot.
Köszönöm.[/quote]
Én eredetileg a témával kapcsolatban kérdeztem, de kérlek, akkor nem jövök többet ide. Jó szórakozást!
Chaintech fanok ide, Chaintech alaplap FAQ!!!
Elküldve: 2003. 11. 11. 19:22
Elküldve: 2003. 11. 11. 20:10
idézet:
Ezt írta Atlantis:
Én eredetileg a témával kapcsolatban kérdeztem...[/quote]
Ja, háromszor ugyanazt, egy oldalon. De látom nem érted miről beszélek, hagyjuk.![]()
Elküldve: 2003. 11. 11. 23:47
Új driver segít a gondom...Persze megint útolag olvastam fórumot...
[ 2003. november 12.: tildy szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 11. 12. 19:00
idézet:
Ezt írta tildy:
"Tuti volt már, vagyis valószínűleg.De hogy lehet életre kelteni az alaplapi hangkeltő eszközömnél a többi kimenetet?Jelenleg az xp-n belül térhatásra van állítva (próbáltam 5.1re is...) de sehogy nem szól.Pedig régen nmár sikerült belőnöm, de most nem akar összejönni."
Új driver segít a gondom...Persze megint útolag olvastam fórumot...
[/quote]
Ez érdekes. Én eddig az összes C-Media drivert kipróbáltam, és semmi problémám nem volt egyikkel sem.
Az már más kérdés, hogy már nem az alaplapi kütyüt használom, hanem a tesómtól megörökölt Audigy-t. Ugyanis a C-Media a tesztprogi szerint 6-8%-ra terhelte a rendszert, míg az Audigy csak 1-2%-ra. Már ha ez számít valamit... ezen kívül meg voltam elégedve a C-Media-val.
Az mondjuk alap, hogy a biosban aktiválni kell a plusz két kimenetet, miután a PCI hátpanelt a rear/sub+center kimenetekkel rákötötted az alaplapra...![]()
![]()
Elküldve: 2003. 11. 13. 11:40
Hogyan tudnám frissíteni a 7VJL APOGEE Biost? Setupban kikapcsoltam a Bios Flash Protectiont, de ennek ellenére nem tudom frissíteni ALT+F2-vel (asszem 7NJLt így lehet).
Valami megoldással tudna esetleg szolgálni vki?
Köszönettel,
TZ
Elküldve: 2003. 11. 13. 12:54
idézet:
Ez érdekes. Én eddig az összes C-Media drivert kipróbáltam, és semmi problémám nem volt egyikkel sem.
Az mondjuk alap, hogy a biosban aktiválni kell a plusz két kimenetet, miután a PCI hátpanelt a rear/sub+center kimenetekkel rákötötted az alaplapra...![]()
[/quote]
Naszóval:a drivercd-n lévővel nem ment.
Aztán amit te ajánlottál új diver, azzal igen.SZal most már jó.
Abiosban aktiválva volt...
Elküldve: 2003. 11. 13. 19:32
Közelmúltban egyik barátom frissen vett Abit NF7 2.0-sát garanciában(bekrepált szegény) cserélte 1 7NJL4-re.Tulajdonképpen meg lenne elégedve ezzel a lappal, ha lehetne biosból szorzót állítani, hőmérsékleteket kiolvasni stb.Mondjuk az integrált lan "letilthatatlansága" nem izgatja - amúgy is azt használná.
Mielőtt éles hangnemben leszólnátok előrebocsájtom: elolvastam a topic-ot - tudom miről van szó ill. mivel a barátomnak nincs internet hozzáférése engem kért meg ,hogy utánajárjak a dolognak.
Szóval a kérdés a következő lenne: nem jött ki időközben (vagy csinált vki) olyan (akár moddolt) bios amivel orvosolható lenne a probléma vagy eleve reménytelen?
Érdemes-e neki az nVidia szoftveres megoldásaira várni (ill. az azzal való kompatibilitásra) vagy adja el és vegyen vmi korrektebb darabot?
Üdvözlettel : ppeti
s^P][ CS : Source klán
Elküldve: 2003. 11. 13. 19:44
Ja és még vmi: olvastam a dip-ekkel operáló szorzóállításos mod-ot - korrekt megoldás. Ismerve azonban a barátomat előbb fogja lecserélni ,mint annyit barkácsolni vele (+ a gari off állásba ugye).A hőmérsékletmérési problémát pedig még az sem oldaná meg.
Ezeknek a fényében várnám építőjellegű hozzászólásaitokat!
Elküldve: 2003. 11. 14. 17:52
idézet:
Ezt írta ppeti:
...Érdemes-e neki az nVidia szoftveres megoldásaira várni (ill. az azzal való kompatibilitásra) vagy adja el és vegyen vmi korrektebb darabot?
Üdvözlettel : ppeti[/quote]
Nagyon gyorsan cserélje le a lapot (persze ha tuningolni is akar) egy Epox vagy egy Abit deszkára, de egy 7NJL1 is jó választás.
Ez a javaslatom.
Sajnos sz@rból nem lehet várat építeni, a CT ominózus lapja pedig egy nagy rakás...![]()
![]()
Elküldve: 2003. 11. 14. 19:02
Valoszínüleg ez lesz a nóta vége.Sajnos az Abit lap gariztatásakor csak NF7 2.0 meg ez volt éppen csak a boltban ("Kékhal").Az előbbit a keserű tapasztalatok miatt nem akarta - az utóbbit nem ismerte.Ennek fényében döntött - rosszul ...
Szóval semmi esély? Mindenesetre köszönöm a gyors válasz!
Elküldve: 2003. 11. 14. 19:15
Tegnap jott meg, meg hozza sem nyultam, csak a brutal felszereltsegen amultam el, a tonna kabelen, csavarhuzon
Elküldve: 2003. 11. 14. 19:17
idézet:
Ezt írta ppeti:
Hi All!
Szóval semmi esély? [/quote]
Semmi, mivel lespórolták róla az ehhez szükséges chipeket, szoftveresen tudti nem megoldható.(de, ha végigolvastad a topicot, ezt már írtam
)
Elküldve: 2003. 11. 14. 19:51
idézet:
Ezt írta T2k:
Ha vki mar A64-ben gondolkodik, ezt ajanlom figyelmebe: [url="http://"http://www.chaintechusa.com/tw/eng/product_spec.asp?MPSNo=13&PISNo=206"]Chaintech ZNF3-150[/url]
Tegnap jott meg, meg hozza sem nyultam, csak a brutal felszereltsegen amultam el, a tonna kabelen, csavarhuzon, pasztas inj.
, front csatipanelen, egyebeken...[/quote]
Ja, elég jó a CT lapok körítése. Meg a front panel sem rossz, ez már a hármas C-Box, korrekt...
[ 2003. november 14.: Etele [aki néha Draco] szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 11. 22. 15:21
7NJL1 Apogee lapom van, s próblémám a C-media cuccal ismét előjött, miután újraraktam a rendszert. Egyszerűen nem működnek normálisan a kimenetek. Kipróbáltam már többféle drivert, van amikor az INPUT-on hallom a hangot, általában pedig tök süket (ez a front kimenet lenne). A másik két kimenet közül a SUB/center-rel van gond, ott csak az egyik oldal szól. Amikor valahogy sikerült a frontból hangot csikarni, aktiválni kellet a sound effect fülön a virtual 5.1 speakerst... De most megint nem jó. Mit ajánlatok? Esetleg BIoS-frissítés? A szeptemberi 6-os verzió problémamentes?
Egyébként az optionben sem egyértelmű, h. most melyik dugasz melyik kimenet, mivel két narancssárga színű ábra is van, gondolom az egyik a zöld... Na mind1, ez mellékes.
Előre is köszi a segítséget!
Elküldve: 2003. 11. 22. 21:40
Elküldve: 2003. 11. 22. 23:49
Furcsa.
A tiédnek mi baja lehet, nem tudom. :confused: Visszaraktad a régebbit és müxik a vinnyóz?
Elküldve: 2003. 11. 23. 02:27
De ami az alaplapon van, és a CBOX-hoz menne, az nem olyan leosztású, máshol meg nem találok....
:confused: :confused:
Elküldve: 2003. 11. 23. 10:20
idézet:
Mióta ez a lapom van, nem telepítettem újra XP-t. Túlélt 6 biosfrissítést, és számtalan egyéb kínzást.
Furcsa.
A tiédnek mi baja lehet, nem tudom. :confused: Visszaraktad a régebbit és müxik a vinnyóz?[/quote]
Igen, amint visszatöltöm a korábbi BIOS-t, az XP gond nélkül elindul. Kb. fél éve frissítettem már 1x, akkor nem volt vele probléma. Tegnap kipróbáltam az 5-ös verziót, de annál is kékhalál... Nem lehet h. valamit csúnyán elállít? (A procit alapra rakom mindig, nem ott lesz a gond.)
Elküldve: 2003. 11. 23. 13:33
idézet:
Ezt írta Blade_sks:
... Nem lehet h. valamit csúnyán elállít? (A procit alapra rakom mindig, nem ott lesz a gond.)[/quote]
Passz, fingom sincsen.
Biosfrissítés előtt azért nyomj egy "Load Optimized Defaults"-ot a biosban. Szokás.![]()

Súgó
A téma zárva.