HWSW Informatikai Kerekasztal: Chaintech fanok ide, Chaintech alaplap FAQ!!! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (44 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Chaintech fanok ide, Chaintech alaplap FAQ!!! Értékeld a témát: -----

#421 Felhasználó inaktív   Atlantis 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 11. 11. 19:22

idézet:
Ezt írta Etele [aki néha Draco]:

Attól még ugyanolyan bűn.

Ha a témához (CT alaplapok) nem tudsz hozzászólni, akkor megkérlek hogy a továbbiakban ne tiszteld meg jelenléteddel a topikot.
Köszönöm.
[/quote]

Én eredetileg a témával kapcsolatban kérdeztem, de kérlek, akkor nem jövök többet ide. Jó szórakozást!
Pro Engineer CAD system.

#422 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 11. 20:10

idézet:
Ezt írta Atlantis:

Én eredetileg a témával kapcsolatban kérdeztem...
[/quote]

Ja, háromszor ugyanazt, egy oldalon. De látom nem érted miről beszélek, hagyjuk. :(

#423 Felhasználó inaktív   tildy 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2003. 11. 11. 23:47

"Tuti volt már, vagyis valószínűleg.De hogy lehet életre kelteni az alaplapi hangkeltő eszközömnél a többi kimenetet?Jelenleg az xp-n belül térhatásra van állítva (próbáltam 5.1re is...) de sehogy nem szól.Pedig régen nmár sikerült belőnöm, de most nem akar összejönni."

Új driver segít a gondom...Persze megint útolag olvastam fórumot...

[ 2003. november 12.: tildy szerkesztette a hozzászólást ]

#424 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 12. 19:00

idézet:
Ezt írta tildy:
"Tuti volt már, vagyis valószínűleg.De hogy lehet életre kelteni az alaplapi hangkeltő eszközömnél a többi kimenetet?Jelenleg az xp-n belül térhatásra van állítva (próbáltam 5.1re is...) de sehogy nem szól.Pedig régen nmár sikerült belőnöm, de most nem akar összejönni."

Új driver segít a gondom...Persze megint útolag olvastam fórumot...

[/quote]

Ez érdekes. Én eddig az összes C-Media drivert kipróbáltam, és semmi problémám nem volt egyikkel sem.

Az már más kérdés, hogy már nem az alaplapi kütyüt használom, hanem a tesómtól megörökölt Audigy-t. Ugyanis a C-Media a tesztprogi szerint 6-8%-ra terhelte a rendszert, míg az Audigy csak 1-2%-ra. Már ha ez számít valamit... ezen kívül meg voltam elégedve a C-Media-val. :)

Az mondjuk alap, hogy a biosban aktiválni kell a plusz két kimenetet, miután a PCI hátpanelt a rear/sub+center kimenetekkel rákötötted az alaplapra... :) :)

#425 Felhasználó inaktív   Trueno 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2003. 11. 13. 11:40

Sziasztok!

Hogyan tudnám frissíteni a 7VJL APOGEE Biost? Setupban kikapcsoltam a Bios Flash Protectiont, de ennek ellenére nem tudom frissíteni ALT+F2-vel (asszem 7NJLt így lehet).
Valami megoldással tudna esetleg szolgálni vki?

Köszönettel,
TZ
Chaintech 7VJL Apogee, AMD Athlon XP 1700+, ATI Radeon 8500, Samsung 256 DDR 333MHz

#426 Felhasználó inaktív   tildy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 11. 13. 12:54

idézet:

Ez érdekes. Én eddig az összes C-Media drivert kipróbáltam, és semmi problémám nem volt egyikkel sem.
Az mondjuk alap, hogy a biosban aktiválni kell a plusz két kimenetet, miután a PCI hátpanelt a rear/sub+center kimenetekkel rákötötted az alaplapra... :) :)
[/quote]

Naszóval:a drivercd-n lévővel nem ment.
Aztán amit te ajánlottál új diver, azzal igen.SZal most már jó.
Abiosban aktiválva volt...

#427 Felhasználó inaktív   ppeti 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 11. 13. 19:32

Hi All!

Közelmúltban egyik barátom frissen vett Abit NF7 2.0-sát garanciában(bekrepált szegény) cserélte 1 7NJL4-re.Tulajdonképpen meg lenne elégedve ezzel a lappal, ha lehetne biosból szorzót állítani, hőmérsékleteket kiolvasni stb.Mondjuk az integrált lan "letilthatatlansága" nem izgatja - amúgy is azt használná.

Mielőtt éles hangnemben leszólnátok előrebocsájtom: elolvastam a topic-ot - tudom miről van szó ill. mivel a barátomnak nincs internet hozzáférése engem kért meg ,hogy utánajárjak a dolognak.

Szóval a kérdés a következő lenne: nem jött ki időközben (vagy csinált vki) olyan (akár moddolt) bios amivel orvosolható lenne a probléma vagy eleve reménytelen?
Érdemes-e neki az nVidia szoftveres megoldásaira várni (ill. az azzal való kompatibilitásra) vagy adja el és vegyen vmi korrektebb darabot?

Üdvözlettel : ppeti
Gigabyte K8NF9 (s939); Athlon 64 X2 4400+ ; Club3D 7800GT 256MB Dual-DVI VIVO ; 2*1024MB Samsung PC3200 ; Seagate Barracuda 200GB (SATA) ; Seagate Barracuda 250GB (SATA) ; Creative Audigy; Feel V; Logitech MX500; Seasonic S12 500W

s^P][ CS : Source klán

#428 Felhasználó inaktív   ppeti 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 11. 13. 19:44

Hi All!

Ja és még vmi: olvastam a dip-ekkel operáló szorzóállításos mod-ot - korrekt megoldás. Ismerve azonban a barátomat előbb fogja lecserélni ,mint annyit barkácsolni vele (+ a gari off állásba ugye).A hőmérsékletmérési problémát pedig még az sem oldaná meg.

Ezeknek a fényében várnám építőjellegű hozzászólásaitokat!

Gigabyte K8NF9 (s939); Athlon 64 X2 4400+ ; Club3D 7800GT 256MB Dual-DVI VIVO ; 2*1024MB Samsung PC3200 ; Seagate Barracuda 200GB (SATA) ; Seagate Barracuda 250GB (SATA) ; Creative Audigy; Feel V; Logitech MX500; Seasonic S12 500W

#429 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 14. 17:52

idézet:
Ezt írta ppeti:
...Érdemes-e neki az nVidia szoftveres megoldásaira várni (ill. az azzal való kompatibilitásra) vagy adja el és vegyen vmi korrektebb darabot?

[/quote]

Nagyon gyorsan cserélje le a lapot (persze ha tuningolni is akar) egy Epox vagy egy Abit deszkára, de egy 7NJL1 is jó választás.
Ez a javaslatom.
Sajnos sz@rból nem lehet várat építeni, a CT ominózus lapja pedig egy nagy rakás... :( :(

#430 Felhasználó inaktív   ppeti 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 11. 14. 19:02

Hi All!

Valoszínüleg ez lesz a nóta vége.Sajnos az Abit lap gariztatásakor csak NF7 2.0 meg ez volt éppen csak a boltban ("Kékhal").Az előbbit a keserű tapasztalatok miatt nem akarta - az utóbbit nem ismerte.Ennek fényében döntött - rosszul ...

Szóval semmi esély? Mindenesetre köszönöm a gyors válasz!

#431 Felhasználó inaktív   T2k 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2003. 11. 14. 19:15

Ha vki mar A64-ben gondolkodik, ezt ajanlom figyelmebe: [url="http://"http://www.chaintechusa.com/tw/eng/product_spec.asp?MPSNo=13&PISNo=206"]Chaintech ZNF3-150[/url]

Tegnap jott meg, meg hozza sem nyultam, csak a brutal felszereltsegen amultam el, a tonna kabelen, csavarhuzon :eek:, pasztas inj. :eek:, front csatipanelen, egyebeken...

#432 Felhasználó inaktív   closed 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 14. 19:17

idézet:
Ezt írta ppeti:
Hi All!
Szóval semmi esély?
[/quote]

Semmi, mivel lespórolták róla az ehhez szükséges chipeket, szoftveresen tudti nem megoldható. :((de, ha végigolvastad a topicot, ezt már írtam :))

#433 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 14. 19:51

idézet:
Ezt írta T2k:
Ha vki mar A64-ben gondolkodik, ezt ajanlom figyelmebe: [url="http://"http://www.chaintechusa.com/tw/eng/product_spec.asp?MPSNo=13&PISNo=206"]Chaintech ZNF3-150[/url]

Tegnap jott meg, meg hozza sem nyultam, csak a brutal felszereltsegen amultam el, a tonna kabelen, csavarhuzon :eek:, pasztas inj. :eek:, front csatipanelen, egyebeken...
[/quote]

Ja, elég jó a CT lapok körítése. Meg a front panel sem rossz, ez már a hármas C-Box, korrekt... :)

[ 2003. november 14.: Etele [aki néha Draco] szerkesztette a hozzászólást ]

#434 Felhasználó inaktív   Blade_sks 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 11. 22. 15:21

Sziasztok!

7NJL1 Apogee lapom van, s próblémám a C-media cuccal ismét előjött, miután újraraktam a rendszert. Egyszerűen nem működnek normálisan a kimenetek. Kipróbáltam már többféle drivert, van amikor az INPUT-on hallom a hangot, általában pedig tök süket (ez a front kimenet lenne). A másik két kimenet közül a SUB/center-rel van gond, ott csak az egyik oldal szól. Amikor valahogy sikerült a frontból hangot csikarni, aktiválni kellet a sound effect fülön a virtual 5.1 speakerst... De most megint nem jó. Mit ajánlatok? Esetleg BIoS-frissítés? A szeptemberi 6-os verzió problémamentes?
Egyébként az optionben sem egyértelmű, h. most melyik dugasz melyik kimenet, mivel két narancssárga színű ábra is van, gondolom az egyik a zöld... Na mind1, ez mellékes.

Előre is köszi a segítséget!

#435 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 22. 19:50

A legutóbbi bios jó, nyugodtan égesd a lapba.

#436 Felhasználó inaktív   Blade_sks 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 11. 22. 21:40

Frissítettem a BIOS-t, de ezt követően amikor a windows logo megjelenik, kékhalál lesz, s csak a reset "segít". Még szerencse, h. elmentettem a korábbi BIoS-t, így visszatéve a windowsom ismét megy. Mi a probléma? Új rendszer kell neki? (Safe-módban szintén ezt csinálta...)

#437 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 22. 23:49

Mióta ez a lapom van, nem telepítettem újra XP-t. Túlélt 6 biosfrissítést, és számtalan egyéb kínzást. :)

Furcsa.

A tiédnek mi baja lehet, nem tudom. :confused: Visszaraktad a régebbit és müxik a vinnyóz?

#438 Felhasználó inaktív   UseR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 23. 02:27

apogee-n nézegettem a plusz USB PCI-lapos kivezetést, de csak nem illik sehova :mad: :o vagy én vagyok hülye.

De ami az alaplapon van, és a CBOX-hoz menne, az nem olyan leosztású, máshol meg nem találok....

:confused: :confused:

#439 Felhasználó inaktív   Blade_sks 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 11. 23. 10:20

idézet:
Mióta ez a lapom van, nem telepítettem újra XP-t. Túlélt 6 biosfrissítést, és számtalan egyéb kínzást. :)

Furcsa.

A tiédnek mi baja lehet, nem tudom. :confused: Visszaraktad a régebbit és müxik a vinnyóz?
[/quote]

Igen, amint visszatöltöm a korábbi BIOS-t, az XP gond nélkül elindul. Kb. fél éve frissítettem már 1x, akkor nem volt vele probléma. Tegnap kipróbáltam az 5-ös verziót, de annál is kékhalál... Nem lehet h. valamit csúnyán elállít? (A procit alapra rakom mindig, nem ott lesz a gond.)

#440 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 23. 13:33

idézet:
Ezt írta Blade_sks:

... Nem lehet h. valamit csúnyán elállít? (A procit alapra rakom mindig, nem ott lesz a gond.)
[/quote]

Passz, fingom sincsen. :(

Biosfrissítés előtt azért nyomj egy "Load Optimized Defaults"-ot a biosban. Szokás. :)

Téma megosztása:

• (44 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.