mosmá értem! Tök másképp értelmeztem. Az elválasztás amúgy a gépíró kisasszony feladata - jó persze egy dinamikus szerkesztős akárminél elég macera. Mellesleg az elválasztáshoz kettős betűk nélkül is kellhet szótár, ragozáskori módosulások, stb.
És 5letem is van, persze csak úgy elmélkedésileg. Viszont ehhez tényleg új billentyű kiosztás is kell, elvégre ha egy darab a betű, akkor egy billentyűvel is kelljen bevinni, ellenben mindenképpen kellene valamiféle szöveg értelmező algoritmus (+szótár). Kettős betűket be lehet írni pl a mostani jobb alt szerű megoldással. Automatikusan is érzékelheti, ha egymás után írsz c s , igaz mi van, ha pont nem kettős betű, mint az egészség, illetve ennél most melyik a kettős betű. De az y-onoskat biztos lehet autozni, y magában nem áll csak kettősként. Vagy q w x helyére mehetne cs sz zs, azok meg jobb altra kiszorulnának, dz és dzs szintén, elvégre ritkán használjuk. Bonyásabb viszont a dupla kettős betű mint a hosszú, na ezt minek értelmezze: egy betű vagy kettő? Meg elválasztáskor ki kell írni mindkét teljest. Tehát valami formán mégis kell tudnia, hogy az 1 darab dupla kettős betű.
Júzer oldalról meg inkább az a baj, hogy gépíró kisasszonyt hogy lehet rászoktatni a kettős/hármas betűk külön bevitelére, elvégre már karakterenként szokta meg.
Aztán szerintem nem feltétlenül kell szorosan az OS-hez láncolni (vagy a fájl nevek is e kódtábla szerint?), inkább a szerkesztő programoknál lehet lényeges, ahhoz meg saját fájl kiterjesztés oszt szeva (ezt viszont vindóz alatt is lehet).
Valóban én se szöszölnék ilyennel, hanem külön betűk - igaz akkor nem lesznek a helyükön az abc karakterek.
Na mindegy, nem okoskodni akarok, csak legalább értelmes dolgokról is szövegelünk ha már programozós totyik és ne csak gerit alázzuk.
Unrealt én is próbálgattam, legutoljára addig jutottam, hogy 1 megánként mindig ugyanazt látom (írom/olvasom) a memóriában, vagyis bár a 32 bites címeket beveszi, GDT ok, de mégis mintha maszkolódik 20 bitre kimenetkor. Majd visszatérek rá egyszer, van más teendő.
Szerkesztette: Samuraj 2015. 05. 16. 21:22 -kor
A vindóz nem program! Nem lehet memória igénye! Csak egy alaprendszer, amin a programok futhatnak, nekik lehet memória igényük! A vindóz igenis érje be 64Kilobyte-val! Kiváltképp a telepítője!