HWSW Informatikai Kerekasztal: GeriOS + SUBLEQ + miegymás - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (43 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

GeriOS + SUBLEQ + miegymás a soha el nem készülő platform Értékeld a témát: -----

#721 Felhasználó inaktív   b0rZ 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2015. 06. 04. 17:52

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2015. 06. 04. 15:08

Azért a wget nem adatbázisos formátumba szed le, elég nagy meló egyenként lekért HTML-es mentésekből adatbázist csinálni.

GeriOS natívan oldja majd meg ezt is.
-= ZenészHUB :: the one and only =-

#722 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 04. 20:18

Azért a wget nem adatbázisos formátumba szed le, elég nagy meló egyenként lekért HTML-es mentésekből adatbázist csinálni.

Erre gondoltam én is.
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#723 Felhasználó inaktív   Dr. Szöszi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 04. 20:31

Üzenet megtekintéseIdézet: b0rZ - Dátum: 2015. 06. 04. 18:52

GeriOS natívan oldja majd meg ezt is.

Erre gondoltam én is.
És igen, mivel a fórum nem hoz pénzt, így nem csoportosítunk át kellő erőforrást ahhoz, hogy az itt felmerült igényeket, bugokat miazmást megfelelően kezelni tudjuk.

#724 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 05. 08:04

Nem volna túl bonyolult, minden oldalon van x hozzászólás, ugyanolyan formátumban, tetején hogy ki írta, mikor. Simán lehet kiszedni a tartalmat sed-del.
Csináltam hasonlókat párszor, egyre emlékszem konkrétan, az valami nyaralós oldal volt, üdülők, meg apartmanok, meg ilyenek voltak benne, az egész országból, megyénként, városonként.

#725 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2015. 06. 05. 09:07

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2015. 06. 05. 09:04

Nem volna túl bonyolult, minden oldalon van x hozzászólás, ugyanolyan formátumban, tetején hogy ki írta, mikor. Simán lehet kiszedni a tartalmat sed-del.
Csináltam hasonlókat párszor, egyre emlékszem konkrétan, az valami nyaralós oldal volt, üdülők, meg apartmanok, meg ilyenek voltak benne, az egész országból, megyénként, városonként.

Nova lerángatta pdf-be is, de azért nem olyan egyszerű, hogy mit, merre, hány linkig, akármi.
Make love not Wor.

#726 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 05. 11:22

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2015. 06. 05. 10:07

Nova lerángatta pdf-be is, de azért nem olyan egyszerű, hogy mit, merre, hány linkig, akármi.

Na de PDF-ből mibe dolgozza be, mivel???
Wget + sed-del simán mehet adatbázisba. Persze, nem egyszerű, de nem is megoldhatatlan.
Mondjuk sok értelme nincs, most se olvasgatjuk a tavalyi témákat.

#727 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 05. 11:49

Üzenet megtekintéseIdézet: Dr. Szöszi - Dátum: 2015. 06. 04. 21:31

Erre gondoltam én is.

te is a pinára?
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#728 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 05. 11:51

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2015. 06. 05. 12:22

Na de PDF-ből mibe dolgozza be, mivel???
Wget + sed-del simán mehet adatbázisba. Persze, nem egyszerű, de nem is megoldhatatlan.
Mondjuk sok értelme nincs, most se olvasgatjuk a tavalyi témákat.

+1

regexp-pel simán feldolgozható, a linkeken pedig nem kell továbbhaladni, mert nem a teljes internetet akarjuk lerántani, hanem csak a fórumot. Ha pedig minden témát és hozzászólást a megfelelő azonosítóval mentünk el adatbázisba, akkor a kis kozmetikázás után a linkelések is működni fognak.

Az is igaz, hogy nem olvasgatná senki, bár egy kereshető archivumnak jó lenne. Sajnálnám azt a társaságot, ami a fórumban összeverődött, még ha már messze nem az, ami régen volt és sok érdekes arc (örökre) távozott innen.

Ha annyira kell, akkor még a wget sem, egy webhttrack szerintem simán végigmegy a fórumon.

Szerkesztette: Nevergone 2015. 06. 05. 11:53 -kor

Idézet

„én még olyan programozási problémát soha az életemben nem láttam, amiben az alkalmazásoknak kommunikálniuk kellett volna egymással, leszámítva az indítósztring átadását. az interprocessz kommunikáció egy baromság, ha valaki mégis ragaszkodik hozzá, akkor azt a hálózati protokolon keresztül megteheti. ”
[link]

#729 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 05. 12:19

Üzenet megtekintéseIdézet: Nevergone - Dátum: 2015. 06. 05. 12:51

+1

regexp-pel simán feldolgozható, a linkeken pedig nem kell továbbhaladni, mert nem a teljes internetet akarjuk lerántani, hanem csak a fórumot. Ha pedig minden témát és hozzászólást a megfelelő azonosítóval mentünk el adatbázisba, akkor a kis kozmetikázás után a linkelések is működni fognak.

Pontosan.

Az is igaz, hogy nem olvasgatná senki, bár egy kereshető archivumnak jó lenne. Sajnálnám azt a társaságot, ami a fórumban összeverődött, még ha már messze nem az, ami régen volt és sok érdekes arc (örökre) távozott innen.

Ha annyira kell, akkor még a wget sem, egy webhttrack szerintem simán végigmegy a fórumon.

Ilyet is tud a wget: leszedni rekurzívan egy egész weboldalt (megadható, hogy az oldalról el mutató linkeket ne kövesse), és az oldalon lévő linkeket úgy igazítsa, hogy statikus webtartalomként működjön.
Akár helyi mappából nézegetheted, csak a keresés kicsit nehezebb lesz.

#730 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2015. 06. 05. 12:26

egy webhttrack szerintem simán végigmegy a fórumon.

Szerintem nem fog, de próbáld ki.
Make love not Wor.

#731 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 05. 12:27

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2015. 06. 05. 13:19

Ilyet is tud a wget: leszedni rekurzívan egy egész weboldalt (megadható, hogy az oldalról el mutató linkeket ne kövesse), és az oldalon lévő linkeket úgy igazítsa, hogy statikus webtartalomként működjön.
Akár helyi mappából nézegetheted, csak a keresés kicsit nehezebb lesz.

Sajnálni fogom, ha wget ér a fórum…

Idézet

„én még olyan programozási problémát soha az életemben nem láttam, amiben az alkalmazásoknak kommunikálniuk kellett volna egymással, leszámítva az indítósztring átadását. az interprocessz kommunikáció egy baromság, ha valaki mégis ragaszkodik hozzá, akkor azt a hálózati protokolon keresztül megteheti. ”
[link]

#732 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 06. 06:15

Üzenet megtekintéseIdézet: Nevergone - Dátum: 2015. 06. 05. 13:27

Sajnálni fogom, ha wget ér a fórum…

Mégiscsak jobb a GyuLAN meg a szigetüzem.
Igaz mások nem irkálnak akkor bele, csak te az egész lépcsőházból, cserébe mindig mindenkinek igaza van :D

#733 Felhasználó inaktív   Dr. Szöszi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 06. 07:31

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2015. 06. 06. 07:15

Mégiscsak jobb a GyuLAN meg a szigetüzem.
Igaz mások nem irkálnak akkor bele, csak te az egész lépcsőházból, cserébe mindig mindenkinek igaza van :D

Ha a GyuLAN alatt GeriOS fog tekerni, az lesz az igazi szigetüzem.
És igen, mivel a fórum nem hoz pénzt, így nem csoportosítunk át kellő erőforrást ahhoz, hogy az itt felmerült igényeket, bugokat miazmást megfelelően kezelni tudjuk.

#734 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 06. 08:26

Ha már itt tartunk, akkor mafasz van ezzel a gyökérrel? Most Jahno tiltotta ki, vagy önkéntes száműzetésbe vonult?
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#735 Felhasználó inaktív   b0rZ 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 06. 08:48

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2015. 06. 06. 09:26

Ha már itt tartunk, akkor mafasz van ezzel a gyökérrel? Most Jahno tiltotta ki, vagy önkéntes száműzetésbe vonult?

Megsértődött. Nem tart minket érdemesnek a kommunikáció folytatására. Száműzte magát a Facebookra, ahol létrehozott magának és a kispajtásainak egy új homokozót.

#736 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 06. 09:45

Persze biztos vagyok benne, hogy a topicot persze olvassa. Bejelentkezés nélkül, nehogy lebukjon. :)

Idézet

[link]

#737 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 06. 09:53

regexp-pel simán feldolgozható

Fel, nem is vitattam, hogy ne lehetne kivitelezni wget+regexp kombóval, de azért vagy 1000x annyi ideig tart, és 10x akkora munka, mintha kész adatbázis lenne kéznél.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#738 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 06. 10:34

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2015. 06. 06. 10:53

1000x annyi ideig tart, és 10x akkora munka, mintha kész adatbázis lenne kéznél.

Ha adják. Szerintem nem adják. Szerintem egyelőre induljunk ki abból, hogy megmarad a fórum.

Idézet

[link]

#739 Felhasználó inaktív   b0rZ 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 10. 12:52

Na?

#740 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 10. 12:55

Sírok. Hiányzik. Olyan kis szeretnivalóan hülye! :)

Idézet

[link]

Téma megosztása:

• (43 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.