idézet:
Ezt írta Mono:
Olyan jó olvasni, hogy leírjátok itt egymás után ugyanazokat a megoldásokat, amiket már "Házépítés rejtelmei" topikban leírtak és e topik elején be is linkeltem...![]()
...legalább ha valaki majd használja is a keresőt később, több helyen is megtalálja majd.[/quote]
Jóvanna![]()
![]()
Por szűrés
Elküldve: 2003. 07. 14. 13:02
Elküldve: 2003. 07. 14. 13:44
beírom ide is: a lényeg, hogy a portból a "nagyobb" szemcséket kiszűrte ugyan, de amit átengedett, finomabb porszemcsék, azok sokkal alattomosabbak. úgy képzeld el, hogy 1-2 hét után mintha hintőporral szórták volna be a gépem belsejét. sokkal messzebb száll az a por, és alattomosabb, mert jobban megtapad mindenen. szóval szvsz nem érdemes szűrni, inkább gyakrabban porszivózni.
esetleg egy olyan szűrő lehetne jó, mint a vizipipa. egy vizes tálon/edányen keresztül szívná be a luftot a venti, csak ahhoz erős szívóhatás kellene...
Elküldve: 2003. 07. 14. 15:11
idézet:
Ezt írta Gyulavitéz:
lehet, hogy én voltam aki a PZS-vel szívott.
beírom ide is: a lényeg, hogy a portból a "nagyobb" szemcséket kiszűrte ugyan, de amit átengedett, finomabb porszemcsék, azok sokkal alattomosabbak. úgy képzeld el, hogy 1-2 hét után mintha hintőporral szórták volna be a gépem belsejét. sokkal messzebb száll az a por, és alattomosabb, mert jobban megtapad mindenen. szóval szvsz nem érdemes szűrni, inkább gyakrabban porszivózni.
esetleg egy olyan szűrő lehetne jó, mint a vizipipa. egy vizes tálon/edányen keresztül szívná be a luftot a venti, csak ahhoz erős szívóhatás kellene...[/quote]
Képzeld el én hogy meglepődtem, amikor pár hét múlva a gépem mögöt a padlószönyegen púdermaradványokat találtam elég vastagon. Először a gyerekre gyanakodtam, hogy eljátszotta az anyja púderdobozát, de mivel a nejem nem kereste akkor lett gyanus a dolog.![]()
Elküldve: 2003. 07. 14. 17:25
Mivel az sztatikusan feltöltődik, a púderszerű port is kiszűri.
Ebből van a sportszűrő is (mondjuk az inkább két rács közötti gézre hasonlít)
Elküldve: 2003. 07. 14. 18:27
Elküldve: 2003. 07. 18. 21:55
idézet:
Ezt írta GI:
Még tudnék ajánlani réz hálót is. Pontosan nem tudom, hogy hol lehet, kapni, de nagyon finom vörösréz szövet. A levegőt könnyedén átengedi, de port, szennyeződést megfogja.
Mindezekmellett, a légkondi szűrőbetét is nagyon jó megoldásnak tűnik.
Sajna az a gond, hogy a venti légáramát nagyon megfogják. Én is ezért próbálkoztam régebben mindenfélével.[/quote]
Bronz... Nem?
Bronzszüvet wanted -> egyéb Hw.
Üdv!
Elküldve: 2003. 07. 19. 18:48
idézet:
Ezt írta EG0:
PeC: és hol kapok szűrőszivacsot és hozzá való légszűrőolajat?[/quote]
PL. van egy szűrőbolt az Üllői úton egészen Kispest fele, vagy pl olajat lehet kapni több motorosboltban. Nekem is most kell vennem majd a kocsihoz, meg a motoromhoz.
Szűrő pedig van több klímatechnikai szaküzletben, mert ha autóhoz veszed akkor sokkal több.
Elküldve: 2003. 07. 19. 19:18
idézet:
Ezt írta Gyulavitéz:
............esetleg egy olyan szűrő lehetne jó, mint a vizipipa. egy vizes tálon/edányen keresztül szívná be a luftot a venti, csak ahhoz erős szívóhatás kellene...[/quote]
Nem is kell olyan erős szívóhatás, csak tessék megnézni a ciklonszűrők szerkezetétA por "kicsapatásához" sokszor elég az éles irányváltás.......
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."
Elküldve: 2003. 07. 23. 12:03
A finom por kiszuresenek komoly szakirodalma van,ugyhogy felejtsuk el!
Maradjunk Nagy Feronal,aki azt mondta: "ami befolyik,az rogton kifolyik..." Es tiki-taka-ritsunk!
Elküldve: 2003. 07. 24. 10:45
A beszívott levegőt vízbe kellene fújni. Bár ezt már tiz éve használják amerikai porszívókban. Amit én láttam annak vízet kellett a tartályába tenni kb. fél litert, ehhez tartozott egy brutális 300W-os !!! motor ami hajtotta a motort és a szívófejben lévő kefélő-poroló rendszert.
Ja és 600.000Ft volt az ára akkor.
[ 2003. július 24.: @ndrás szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 07. 24. 11:45
idézet:
Ezt írta Csybe:
![]()
![]()
![]()
Ez is egy megoldás.[/quote]
Elkeserítelek, nálunk nem kapni, a diszt. nem hoz be külön az országba ilyet.
![]()
![]()
![]()
![]()
-Ki vele! -Jó - mondta Bölcs Elme. - A Válasz a Nagy Kérdésre. . . -Nos?. . . -Az Élet, a Világmindenség Meg Minden. . . - mondta Bölcs Elme.
-Tehát?. . . -A Válasz. . . - mondta Bölcs Elme, és megállt.
-Igen?... -A Válasz. . .
-Igen???... -Negyvenkettõ - mondta Bölcs Elme végtelen méltósággal és hidegvérrel.
Elküldve: 2003. 09. 28. 20:38
+ ez egy kis UP!
Üdv!

Súgó
A téma zárva.