Hú, de nagy itt a tolongás...
Reggel 5-7-ig ráfüggtem a játékra és talán egy kicsit kezdem jobban megérteni az egész mechanizmust.
Szóval két ember játszik egymás ellen. A csata végén XP-t és creditet kapunk. Az XP-t a különböző fejlesztési fákra lehet költeni, kifejleszteni új tankokat, illetve akciókártyákat. A creditből pedig meg lehet őket venni.
Mindenkinek 40 lapból álló paklija van, amiből a csata során random módon adogatja a gép a lapokat. Egy lap, vagy valamilyen tankot ábrázol, vagy valamilyen akciókártya (levesz 2 életerőt egy tankról, javítja a bázist stb..) A tankkártyák 3 számból állnak 1. HP, 2 támadó erő, 3. forrás 4. lap értéke. Ebből talán a forrás (resource), ami magyarázatra szorul. A bázisnak van egy nyersanyag forrás mennyisége, pl. a németeknek alapból: 4. Ez azt jelenti, hogy kizárólag 4-es értékű vagy annál kisebb értékű lapot tehetünk le a pályára. Bizonyos tankok forrás értéke 0, bizonyosaknál 1 vagy 2, ami az alap forrást emelik. Azaz, ha az ellenség köre után az adott mondjuk 1-.es forrású tank a pályán van akkor összesen a forrásunk 5 lesz, így már 5-ös értékű lapot is letehetünk a pályára. Minden tankkártya egyszer mozoghat és egyszer lőhet.
A 40 lapból álló paklit nekünk kell összeállítanunk a nemzeti sajátosságoknak megfelelően. Jelenleg 3 nemzet játszható: német, orosz, amerikai. A német tankos kártyák pl. a németek által használhatók ki teljes mértékben, persze betehetjük őket az orosz pakliba is, de ott korlátozott funkcionalitásúak. Pl. a Mardernek van egy Blitz nevű képessége, ami azt csinálja, hogy erőforrásoktól függetlenül letehetjük a pályára, de ezt csak akkor, ha a német paklival játszunk, ha az amcsival akkor ilyen képessége nincs.
Az egyes tankkártyák 5 csoportra oszthatóak: könnyű tank, közepes tank, nehéz tank, páncélvadász, tüzérség. Mindegyik tank típusnak van spec képessége. Pl. a páncélvadász mindig elsőre lő és ha ennek hatására az ellenség Hp-ja nullára csökken, akkor az már nem is lő vissza.
Elsőre azt gondoltam, hogy nincs olyan nagy szerepe a szerencsének a játékban. Azonban reggel két "emlékezetes" csata is volt.
1. Alapvetően a német paklival játszom, aminek az a sajátossága, hogy a bázis nagyot tud lőni, azonban a nyersanyagforrása nagyon kevés, összesen: 4. Persze az első leosztásban kizárólag 5-ös értékű tankokat kaptam, amiket nem tudtam letenni. Kb. a 3. körre jött egy A7V, ami 4-es értékű tank, de addigra már nagyon csúnyán szétszedtek.
2. A másik csatában a végjátékban az ellenség bázisát több tankkal is megközelítettem és egyetlen kör kellett volna a csata megnyerésére. Sajnos időközben az én bázisom életereje is lecsökkent 3-ra, viszont viszonylag nyugodt voltam, mert az ellenség bázisa csak 1-et tud sebezni és nem volt semmilyen kártyája. A köre elején kapott egy kártyát, ami persze, hogy egy 2 sebzést okozó akciókártya volt, amit rátett a bázisomra, majd a saját bázisával belelőtt az enyémbe: 2+1=3 = Vereség.
Így dióhéjban próbáltam összefoglalni a játékot, remélem annyira nem zagyva a leírás, bár szerintem megérteni egyszerűbb, mint leírni. A játék nekem egyre jobban tetszik, júniusban, ha már nem adják a 10 aranyakat a WOT-ban akkor szerintem jobban ráfekszek. Meg majd megpróbálom ráapplikálni a tabletemre, mert oda tökéletes unaloműző játék lesz. Egyelőre azon valamiért nem akar menni.
szerk.: mert sajnos még nem támogatott a tablet.
Szerkesztette: Warton 2015. 05. 27. 15:10 -kor