idézet:
Ezt írta FluID:
Adtál +feszkót a chipsetnek?
Vagy esetleg a memória nem bírja a tempót ezzel az időzítéssel...
[ 2003. november 16.: FluID szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
A chipsetnek max 1.7V-t tudok adni.A mem biztos bírja,azzal nincs gond,de megpróbálom lasabb beállításokkal is.
- = Tuningolás kezdőknek = -
Elküldve: 2003. 11. 16. 14:37
Elküldve: 2003. 11. 16. 16:56
Elküldve: 2003. 11. 16. 16:58
idézet:
Ezt írta Krokodilus avagy Kroki322:
Ja és sose több a hőmérséklete 17 foknál![/quote]
Én meg nézem a pingvineket, amint ugrálnak ki a jégtáblák közül.
Köszönöm. Ennyi!
Elküldve: 2003. 11. 16. 17:52
idézet:
Ezt írta Péter:
Leteszteltem a memóriát Goldmemoryval.cas 2.5-3-3-3 -mas beállításokkal 440Mhz-en tökéletesen megy.Szóval tuti,h az alaplapi chipsetnek van vmi "fekélye"[/quote]
Megpróbálhatod még a procit alapfrekvencia körül hajtani, 215ös FSB-vel.
[ 2003. november 16.: FluID szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 11. 16. 17:56
[ 2003. november 16.: FluID szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 11. 16. 18:20
Kérdés: Meddig tudom húzni a p4 1,5ghz procimat? ami egy via p4x266 ba van ültetve ,és ha semmit nem húzok rajta akkor egy király hűtővel 16-17-18 celsius fokon tudom tartani!
E.Köszz!!!
Elküldve: 2003. 11. 17. 11:12
Az mondjuk jelenthet valamit, hogy 2400+-kent is elmegy
Kb hany foknal kell megijedni, es melyiket kell nezni? A BIOS szerint a CPU surface es a CPU core kozott rendszerint 8-9 fok kulonbseg van, az alaplaphoz (Abit KD7E) kapott HWdoctor viszont csak a surface-t mutatja. Szoval? Meddig adhatok neki?
Elküldve: 2003. 11. 17. 12:06
idézet:
Ezt írta sebgutkopf:
Ez most p4 celeron? Mert p4 c-ből tudtommal nincsen 1,7-es.
Ha cerka akkor természetesen cserélni kéne igazi p4-re és akkor már a 800-as fsb-re.
Milyen vga-d van?
Ha már lapot és procit is cserélsz akkor már nem lenne olcsóbb egy athlon+nForce2 rendszer, amivel csak a méregdrága 2,4 és fölötti p4-ek tuningolva tudják teljesítményben túlszárnyalni.
[ 2003. november 14.: sebgutkopf szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
ez bizony 1.7-es cerka
ha ez jó, akkor procit nem fogok cserélni
ha meg veszek, akkor naná hogy nem penyát veszek
vga-n még gondolkozok, illetve kérdést is tettem fel, de eddig még senki nem válaszolt éredemben
Elküldve: 2003. 11. 17. 13:11
idézet:
Ezt írta BLo0m:
Hogyan lehet kinyomozni, hogy a procim (1700+) Tbred B-e? Remelem ertheto))
Az mondjuk jelenthet valamit, hogy 2400+-kent is elmegy
Kb hany foknal kell megijedni, es melyiket kell nezni? A BIOS szerint a CPU surface es a CPU core kozott rendszerint 8-9 fok kulonbseg van, az alaplaphoz (Abit KD7E) kapott HWdoctor viszont csak a surface-t mutatja. Szoval? Meddig adhatok neki?[/quote]
Az órajel ismeretében ez B.
Amúgy mondjuk az aida cpu id plug-in jében, vagy az cpu-z-vel, a steppingre 1-et ír akkor az B, ha 0-át akkor A.
Addig adhatsz a procinak amíg le nem fagy!Amúgy a belső dióda ne nagyon menjen 75 fok fölé, vagy az alaplapé 60-65 fölött már nem túl egészséges.
-->KONFIG<--
Logitech G25 Wheel
www.rallysimfans.hu
My photos
Elküldve: 2003. 11. 17. 13:15
idézet:
Ezt írta yooccoo:
ez bizony 1.7-es cerka
ha ez jó, akkor procit nem fogok cserélni
ha meg veszek, akkor naná hogy nem penyát veszek
vga-n még gondolkozok, illetve kérdést is tettem fel, de eddig még senki nem válaszolt éredemben[/quote]
Ha ez a latt a cerka alatt nem érdemes lapot cserélni! Ha már lapcsere akkor procicsere is kellene. Ezt a procit úgyse tudnád úgy meghúzni, hogy érezzél belőle ténylegesen valamit. Ha már maradandót akarsz rákölteni akkor inkább vga-t erősítsél az legalább még jó lehet a következő lap+proci pároshoz (feltéve ha ezt nem 3 év múlva követed el).
Milyen vga-d van? Mennyit szánsz a cserére? és Miben gondolkozol?
-->KONFIG<--
Logitech G25 Wheel
www.rallysimfans.hu
My photos
Elküldve: 2003. 11. 17. 20:51
idézet:
Ezt írta sebgutkopf:
Ha ez a latt a cerka alatt nem érdemes lapot cserélni! Ha már lapcsere akkor procicsere is kellene. Ezt a procit úgyse tudnád úgy meghúzni, hogy érezzél belőle ténylegesen valamit. Ha már maradandót akarsz rákölteni akkor inkább vga-t erősítsél az legalább még jó lehet a következő lap+proci pároshoz (feltéve ha ezt nem 3 év múlva követed el).
Milyen vga-d van? Mennyit szánsz a cserére? és Miben gondolkozol?[/quote]
most éppen egy embedded S3 Savage4 32 Mb DDR![]()
9600 és ti4200 között gondolkozok, viszont vivo-s kellene
és senki nem mondta még, jó-e a ti4200 tv-outja
főleg videózáshoz kellene, bár azért a játékot sem vetem meg
Elküldve: 2003. 11. 17. 20:53
idézet:
Ezt írta sebgutkopf:
Milyen vga-d van? Mennyit szánsz a cserére? és Miben gondolkozol?[/quote]
mondjuk 130MHz húzás 200 pötty körüli plussz Aidában memória szempontjából és elég jelentősen meg lehet érezni
Elküldve: 2003. 11. 18. 13:56
idézet:
Ezt írta yooccoo:
most éppen egy embedded S3 Savage4 32 Mb DDR![]()
9600 és ti4200 között gondolkozok, viszont vivo-s kellene
és senki nem mondta még, jó-e a ti4200 tv-outja
főleg videózáshoz kellene, bár azért a játékot sem vetem meg[/quote]
Hát én a helyedben a 9600-at választanám. Ha lehet megpróbálnék egy kicsit több pénzt beletenni és egy pro verziót beszerezni, de ha nem megy akkor is jobb választás az ati. Viszont vigyázz! Figyelj oda milyen memók vannak a non pro-n.
Egyrészt a 9600 az dx9-es kártya. Másrészt ezen használható az aniso és fsaa. Tehát ha bekapcsolod akkor nem esik le az fps a játszható szint alá. Szűrők nélkül a ti4200 dx8.1 alatt gyorsabb, de szűrőkkel kilóméterekre veri az ati.![]()
A tv képe általában szintén szebb szokott lenni az ati-nak és driverből eltüntethető a fekete keret. Az én ti4200-amnak alapból éles a képe de nem az igazi. Elég sokat kell bűvészkedni a szinek beállításával, hogy jó legyen, de tv-tool használatával szép tiszta, hatalmas ugrás a színhűségben, éles képet ad és ez az util kihúzza teljes képernyőre tehát nincs fekete keret.
-->KONFIG<--
Logitech G25 Wheel
www.rallysimfans.hu
My photos
Elküldve: 2003. 11. 18. 13:59
idézet:
Ezt írta yooccoo:
mondjuk 130MHz húzás 200 pötty körüli plussz Aidában memória szempontjából és elég jelentősen meg lehet érezni[/quote]
Viszont játszani nem az aida-val szoktál, így pedig egy teljes értékű proci sokkal érezhetőbb. Szóval csak úgy önmagában ne cserélj mobo-t csak ha procit is. A willematte cerkák egyébként se valami tuningbajnokok.
-->KONFIG<--
Logitech G25 Wheel
www.rallysimfans.hu
My photos
Elküldve: 2003. 11. 18. 15:32
idézet:
Ezt írta sebgutkopf:
Hát én a helyedben a 9600-at választanám. Ha lehet megpróbálnék egy kicsit több pénzt beletenni és egy pro verziót beszerezni, de ha nem megy akkor is jobb választás az ati. Viszont vigyázz! Figyelj oda milyen memók vannak a non pro-n.
Egyrészt a 9600 az dx9-es kártya. Másrészt ezen használható az aniso és fsaa. Tehát ha bekapcsolod akkor nem esik le az fps a játszható szint alá. Szűrők nélkül a ti4200 dx8.1 alatt gyorsabb, de szűrőkkel kilóméterekre veri az ati.![]()
A tv képe általában szintén szebb szokott lenni az ati-nak és driverből eltüntethető a fekete keret. Az én ti4200-amnak alapból éles a képe de nem az igazi. Elég sokat kell bűvészkedni a szinek beállításával, hogy jó legyen, de tv-tool használatával szép tiszta, hatalmas ugrás a színhűségben, éles képet ad és ez az util kihúzza teljes képernyőre tehát nincs fekete keret.[/quote]
9600Pro-ból SE vagy sima legyen?
Elküldve: 2003. 11. 19. 10:55
idézet:
Ezt írta yooccoo:
9600Pro-ból SE vagy sima legyen?[/quote]
Óvakodj az ilyen SE, LE egyéb kétbetűs rövidítésektől mert azok mind valami nem feltétlen elsőre kideríthető csiribiri turpisság miatt gyengébbek a normál változatoknál.
Tehát 9600-ból ami tuti, hogy a pro (minden egyéb jelölés nélkül) jó darab. Ami kicsit becsapós, hogy van 9600XT, ami a pro-hoz képest 100Mhz-el magasabb gpu sebességet takar.
Viszont az NV-nél az XT egy butítást jelent és nem többletteljesítményt.
Összességében a kétbetűs dolgokra nagyon oda kell figyelni mert rá lehet miatta fázni. Pl.: R9800SE-nek a teljesítménye nem sokkal jobb mint egy 9600pro-nak.
Vegyél 9600pro-t!![]()
-->KONFIG<--
Logitech G25 Wheel
www.rallysimfans.hu
My photos
Elküldve: 2003. 11. 19. 17:40
idézet:
Ezt írta sebgutkopf:
Óvakodj az ilyen SE, LE egyéb kétbetűs rövidítésektől mert azok mind valami nem feltétlen elsőre kideríthető csiribiri turpisság miatt gyengébbek a normál változatoknál.
Tehát 9600-ból ami tuti, hogy a pro (minden egyéb jelölés nélkül) jó darab. Ami kicsit becsapós, hogy van 9600XT, ami a pro-hoz képest 100Mhz-el magasabb gpu sebességet takar.
Viszont az NV-nél az XT egy butítást jelent és nem többletteljesítményt.
Összességében a kétbetűs dolgokra nagyon oda kell figyelni mert rá lehet miatta fázni. Pl.: R9800SE-nek a teljesítménye nem sokkal jobb mint egy 9600pro-nak.
Vegyél 9600pro-t![/quote]
meg mondjuk azrt olvasgattam másik topicban, hogy nem is biztos, hogy az XT az, aminek mondják, meg hasonlók
ja, és gondolom 128 megás legyen, ne 256-os
köszi szépen
u.i.: ha esetleg tudsz egy helyet, ahol jó áron lehet kapni, szólnál nekem? karácsony előtt lesz valamikor aktuális (15. körül)
Elküldve: 2003. 11. 21. 12:29
idézet:
Ezt írta yooccoo:
meg mondjuk azrt olvasgattam másik topicban, hogy nem is biztos, hogy az XT az, aminek mondják, meg hasonlók
ja, és gondolom 128 megás legyen, ne 256-os
köszi szépen
u.i.: ha esetleg tudsz egy helyet, ahol jó áron lehet kapni, szólnál nekem? karácsony előtt lesz valamikor aktuális (15. körül)[/quote]
Venni vehetsz 256 Mb-osat, csak éppen fölösleges. Azért a 9600 annyira nem erős, hogy olyan beállításokkal vinne valamit, aminek 256-ra lenne szüksége. Egyelőre játék sincs ami igényelné a 256-ot. Nem ojan rég még a 128 létjogosultságát is sokan megkérdőjelezték, de annyi szerintem azért nem árt.
Az ati-nál jó az xt. A 9600xt gpu-ja 500Mhz-en futkározik. Az azért nem semmi. Mindenesetre remélhetőleg ennek köszönhetően a pro ára lejjebb mehet és az xt fogja azt az árkategórát elfoglalni.
-->KONFIG<--
Logitech G25 Wheel
www.rallysimfans.hu
My photos
Elküldve: 2003. 11. 21. 15:19
Mit lehetne kezdeni egy szorzo lokkos pIII 500Mhz-s procival (L2 Cash 512Kb)???(Mellesleg Compaq,ez nem tudom mennyire befolyásolja a tuningot? :confused:
Config:PIII 500, 128Mb SD RAM, Radeon 9600Compaq
Elküldve: 2003. 11. 21. 15:30
idézet:
Ezt írta Dzsonny:
Szevasztok!!!
Mit lehetne kezdeni egy szorzo lokkos pIII 500Mhz-s procival (L2 Cash 512Kb)???(Mellesleg Compaq,ez nem tudom mennyire befolyásolja a tuningot? :confused:
Config:PIII 500, 128Mb SD RAM, Radeon 9600Compaq[/quote]
Az alaplapodtól és a memóriától függően a frekvenciát lehet emelni esetleg 133 MHz-ig.
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

Súgó
A téma zárva.