HWSW Informatikai Kerekasztal: - = Tuningolás kezdőknek = - - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (102 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

- = Tuningolás kezdőknek = -

#1461 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 04. 05. 20:18

Idézet: Cry - Dátum: 2005. ápr. 5., kedd - 16:58

Sebgutkopf!  Te neked kellett vmilyen foglalat vagy mi? Hogy a gépemben lehet volt olyan?

Ha egyre gondolunk akkor igen. A HT-101-emre keresek A64-hez való lefogató clip-et, amit az SE kivitelhez már mellékelnek. Ha ilyened van, akkor megvenném.

Igen Bp-i vagyok.
My photos

#1462 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 05. 20:21

Egész pontosan erre van szükségem:

Csatolt fájl:

My photos

#1463 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 05. 20:23

Ahogy Pietrosz írja. Elég az 1-3 oldalakat elolvasni. A többi csak bla-bla meg barátkozás!  :D
My photos

#1464 Felhasználó inaktív   xxBUNFIxx 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 04. 07. 07:44

Idézet: Pietrosz - Dátum: 2005. ápr. 5., kedd - 19:57

Nem kell ám az egészet, elég csak az elejét. A többi oldalon már úgyis csak ismétlődnek a kérdések :D

meg nem ártott volna megmondani hogy milyen amd..... nem?  ;)

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mi az? 4m magas, nyáladzik és téged néz. Nemtom' de futni kéne....  :smoker:  :smoker:  :smoker:  :smoker:

Szerkesztette: xxBUNFIxx 2005. 04. 07. 07:44 -kor

#1465 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 07. 08:55

Idézet: xxBUNFIxx - Dátum: 2005. ápr. 7., csütörtök - 8:44

meg nem ártott volna megmondani hogy milyen amd..... nem?  ;)

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mi az? 4m magas, nyáladzik és téged néz. Nemtom' de futni kéne....  :smoker:  :smoker:  :smoker:  :smoker:

ÁÁÁÁ az nem fontos információ! Telepátiában nagyon ászok vagyunk ebben a topicban!  :D
My photos

#1466 Felhasználó inaktív   xxBUNFIxx 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 04. 07. 12:40

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2005. ápr. 7., csütörtök - 9:55

ÁÁÁÁ az nem fontos információ! Telepátiában nagyon ászok vagyunk ebben a topicban!  :D

nembaj telepátiaoktatást vállalok! Hívjatok!! 06-1-HÍVJ-FEL!!!!

amúgy rájöttem hogyan lesz olyen szép szaggatott vonaLAM: 1sor+37 vonal  :D
fúúúúúúúú juteszembe lehet hogy tudok neked én is szerezni lefogatóklipet..... majd szólok

Mi az? 4m magas, nyáladzik és téged néz. Nemtom' de futni kéne....     :smoker:  :smoker:  :smoker:  :smoker:

Szerkesztette: xxBUNFIxx 2005. 04. 07. 12:43 -kor

#1467 Felhasználó inaktív   Alommano 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 04. 07. 16:02

Idézet: Telcontar - Dátum: 2005. ápr. 4., hétfő - 21:58

Észrevételeidhez pár gondolat pluszban:

1. A regedittel ésszel kell bánni. Fájdalmas dolog az újratelepítés, ha adatvesztéssel párosul.
2. A BIOS elrontott piszkálása általában egy CMOS-Clear-rel helyrehozható - nem árt tájékozódni az alaplap kézikönyvében ennek mikéntjéről. De a mai BIOS-ok kötelező jelleggel támogatják az órajelek (FSB, PCI és AGP frekvenciák) és a tápfeszültségek (proci, alaplapi chipset, memória) állításának lehetőségét. Egy "jól sikerült" feszültségemelés következményeit már nem biztos, hogy sikerül elhárítani egy CMOS törléssel. A PCI és az AGP frekvenciák túlzott emelése is kinyírhatja a PCI- illetve az AGP-buszra csatlakoztatott eszközöket.
3. A hardveres tuning - ami nem azonos a BIOS piszkálásával, hanem pl. a proci lábainak átkötözgetését, L-hidak zárását, alaplapra mindenféle agyafúrt módosítások ráépítését jelenti - valóban csak igazi szakembereknek javallott. És a mai BIOS-ok mellett igazán szükség sincs rá.

Végül: olyan szó, hogy hardwer, nem létezik. Vagy hardver, vagy hardware.

Köszönöm a módosításokat :)
Bár én aszem megemlítettem, hogy nem tulzott emelésekről beszélek....vagyis írok...
A másik dolog.. a frekvencia emelésével kárt nem lehet okozni, hiszen túlemelés esetén a gép nem boot-ol be.
Cmosclear-el meg szerintem mindenki tisztában van aki valaha látott számítógépet.
Aki meg mégsem tudná, az valószínűleg a bios beállításokat sem találja meg (power user).

A mai PCi és AGP ezközök kinyírása elég nehéz... Túlhúzások esetén a gép vagy lefagy vagy ujraindításkor nem indul el. Természetesen senki nem olyan őrült, hogy ha nem bootol be egy gép akkor azt mégis minden áron erölteti. Proci túlhúzásoknál viszont még mindig van egy védelem.
1. lefagy a gép
2. nem bootol be a gép
3. CPU védelmi áramkörök sérülnek. A processzorokban a tuning miatt védelmi áramköröket helyeztek el, és miért? Egyszerű, mert így a procikat könynebb eladni. Az AMD piaci stratégiáját a tuningra építette. Gyárilag túl vannak húzva valamilyen szinten az intelhez képest... Lásd: 1700+ " valójában 1,4 .... viszont 1700 intelceleron-nak felel meg....

Bios beállításoknál elsősorban nem a feszültség állítását ajánlom!
A frekvenciával könnyen és biztonságosabban lehet tuningolni.
Továbbá a memória frekvencia emelése is sokat lök a gépen.

Viszont kevesebebn tudják, hogy a memória elérési érték megváltoztatásával is rengeteget lehet emelni. Bár ha belegondolunk közvetve a memturbónak is van ilyen képessége...

Videókártyáknál szintén a videó memória freki emeléssel, és memória eléréssel lehet növelmi teljesítményen. /Lásd: Power stript/

Továbbá biosban a meghajtók autómatikus elérését is visszavehetjük beállítottra.
Bár ez első látásra nem tűnik értelmes dolognak... Ha belegondolunk azért egy picit lök a boot-olási sebességen.

És végül egy két dolog Xp rajongóinak a regeditből:
HKEY_LOCAL_MACHINE/SOFTWARE/MIcrosoft/Windows/CurrentVersion pontban
Az Explorer feliratot kijelölve a jobb oldali mezőbe egy uj karakterláncot hozzunk létre. A karakterlánc neve a következő legyen: AlwaysUploadDLL
értéke = 1 legyen

#1468 Felhasználó inaktív   seby 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 07. 17:17

Idézet

a frekvencia emelésével kárt nem lehet okozni, hiszen túlemelés esetén a gép nem boot-ol be.

De lehet kárt okozni, mégpedig pl. akkor, ha a lap nem fixálja a PCI/AGP frekvenciát, mert akkor ezek is elmásznak nem standard fsb használata esetén. Másrészt meg attól, hogy bebootol a gép még nem biztos, hogy stabil és esetleg némi adat is elveszhet pl. CRC hiba miatt.

Idézet

Az AMD piaci stratégiáját a tuningra építette. Gyárilag túl vannak húzva valamilyen szinten az intelhez képest... Lásd: 1700+ " valójában 1,4 .... viszont 1700 intelceleron-nak felel meg....

Ilyen megközelítésben éppen az intel az aki tuningra építette a piaci stratégiáját, hiszen az AMD megmutatta, hogy a frekvencia emelése nem minden. A PR rating pont azért lett bevezetve, mert az emberek csak a MHz-et nézik és azt hiszik, hogy az határozza meg egy processzor teljesítményét.
WoW - Arathor PvE - Reckless Mortals
    Gladia - LvL 80 Nightelf Druid

#1469 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 08. 07:46

Idézet: xxBUNFIxx - Dátum: 2005. ápr. 7., csütörtök - 13:40

fúúúúúúúú juteszembe lehet hogy tudok neked én is szerezni lefogatóklipet..... majd szólok

Mi az? 4m magas, nyáladzik és téged néz. Nemtom' de futni kéne....     :smoker:  :smoker:  :smoker:  :smoker:

Annak nagyon örülnék!  :respect:  :up:
My photos

#1470 Felhasználó inaktív   Alommano 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 04. 08. 17:31

Szia!

Nem fixálja?  Fura válaszaid vannak :)
Ha valamit beállítok és a bios nem azt hajttaná végre, akkor miértelme volna a beállíthatóságnak? Hm?
A stabilitásról meg annyit, hogy egy gép bármitől instabillá válhat legjobb példa erre bármelyik windows :) Hardverütközés, helytelen irq kiosztás, vagy éppen egy rosz jumperolás.

Azt aláírom, hogy a tuningban van némely kockázat, de aki mer az nyer. Aki nem mer kockáztatni az nyilván ne fogjon bele....

CRC hiba esetén még nem biztos, hogy adatvesztés van. Ha nem fizikai a sérülés akkor legrosszabb esetben formázással eltüntethetjük a csúnya bad sectort. Csak fizikai hiba esetén nem tehetünk semmit (igaz régen erre is volt próbálkozás "alacsony szintű format", amit persze egyáltalán nem javaslok). Továbbá adatvesztésről az informatika világában beszélni azt jelenti hogy fogalmunk sincs az egészről, hogy mi fán terem :)

Miért állítom ezt:

Ha te törlöd a fat-táblát akkor elvileg az adataidnak búcsút inthetsz...legalábbis az alap felhasználó ezt gondolja. Valójában az adatok továbbra is a vigyón csücsülnek. Élő példa rá a GETFORDATA FAT nevű programocska. Ez a programmal adatokat szedtem vissza egy vinyóról Fat+format után.
Pedig akkor elvileg már tényleg nem léteznek adatok a vinyón.
Csak elvben, hiszen a gyakorlatben igen is léteznek. Szerintem azt mindenki elismeri, hogy a vinyó feje sosem ezred miliméter pontossággal ugyan onnan kezdi a formázást. Ezért a sectorok máshova kerülnek kiosztásra. Így maradnak töredék adatok. Ezért lehetséges az, hogy fat és utánna format, és még mindig van adat mit vissza lehet állítani a vinyón. A töredék adatok valójában nem is olyan töredékek, hiszen ha kipróbálod ezt a programot akkor észreveszed, hogy a visszaszedett (pl) kép megeggyezik a töröltel. Természetesen azért a végtelenségig nem szedhető vissza semmi, minnél többször törölsz valamit annaál kissebb az esély hogy visszakapod.
Manapság a mai filerendszerek egyre biztonságosabbak lesznek. Lásd : NTFS
Ha egy kicsit is konyítasz hozzá akkor tudod hogy az NTFS többszörösen védett (több rétegű) file rendszer.

Mindezzel csak azt akartam érzékeltetni, hogy a hibás sectorból vissza szedhető az adat.

Azonkívül hogy kicsit tisztábban lássunk, frekvencia ingadozások és fesz ingadozások vannak és mindig is lesznek. Ezért nem a bios beállítások a felelősek. Elsősorban az áram szolgáltató, másodsorban lehet a tápegység is. Ha tényleg ilyen hibától félsz akkor egy szünetmentes táp megoldja gondjaid :)

Proci témában lehet igazad van. Viszont ott elsősorban nem a két márka közti versengést akartam kihangsúlyozni! Hanem azt hogy a frekivel nem lehet procit kivégezni ha megfelelő a hűtés!
Erre az a rengeteg gép a garancia amit eddig szereltem és tuningoltam.
További jó mulatást!
:)

#1471 Felhasználó inaktív   DGabor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 08. 23:31

drága newbie!

ezt most jól megmondtad... csak totál hülyeség :) az egy dolog hogy visszaállítható. de egy particiotörlés, formázás, fájlrendszerváltás után próbálj meg valamit visszaállítani... :)
Close the world. Open the nExt.

Megtudtam, hogy "Köcsög pösti" vagyok. Ujjé!

#1472 Felhasználó inaktív   Rhino666, az médium 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 04. 09. 19:16

Idézet: Alommano - Dátum: 2005. ápr. 7., csütörtök - 16:02

Lásd: 1700+ " valójában 1,4 .... viszont 1700 intelceleron-nak felel meg....

Nem felel meg intel celeronnak. (Még) nincs olyan cerka ami vetekedne egy 1700+ procival! :Đ
Rhino666

#1473 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 04. 09. 19:38

Rííínóóó!! :D :D :D Egyem a zuzádat újra itt :) .

Alommano: Ne haragudj, hogy ilyen stílusban mondom, de nagyon nagy butaságokat írsz (na, végül elég finom lett :) ). Valamit értesz a dolgokhoz, de alapvető dolgokkal nem vagy tisztában, mint pl. a BIOS működése, a melegedés hatása olyan eszközökön, amelyeknek se védelme, se hűtése és egy sor egyéb dolog.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1474 Felhasználó inaktív   Rhino666, az médium 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 09. 19:54

Idézet: didyman - Dátum: 2005. ápr. 9., szombat - 19:38

Rííínóóó!! :D :D :D Egyem a zuzádat újra itt :) .

Alommano: Ne haragudj, hogy ilyen stílusban mondom, de nagyon nagy butaságokat írsz (na, végül elég finom lett :) ). Valamit értesz a dolgokhoz, de alapvető dolgokkal nem vagy tisztában, mint pl. a BIOS működése, a melegedés hatása olyan eszközökön, amelyeknek se védelme, se hűtése és egy sor egyéb dolog.

Legalább egy valaki örül annak hogy visszatértem! :Đ
Rhino666

#1475 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 09. 20:10

Idézet: DGabor_ - Dátum: 2005. ápr. 9., szombat - 0:31

drága newbie!

ezt most jól megmondtad... csak totál hülyeség :) az egy dolog hogy visszaállítható. de egy particiotörlés, formázás, fájlrendszerváltás után próbálj meg valamit visszaállítani... :)

Vagy csak egy simán elszállt HDD-ről, amit kupán vágott az agyontuningolt PCI-buszon csücsülő IDE-vezérlő. :) Visszaszedhető az adat...:rolleyes: persze, Kürték sok jó magyar forintokért visszaszedik a kilencvenegynéhány százalékát. Vagy kereshet hozzá vezérlőelektronikát, és imádkozhat, hogy a fejelektronika és a mechanika ép legyen.
... a trip back in time is all I need ...

#1476 Felhasználó inaktív   lazac 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 09. 21:05

Idézet: DGabor_ - Dátum: 2005. ápr. 9., szombat - 0:31

drága newbie!

:offtopic:
   Amikor lelkes :lama:-ként próbálgattam magam, edzettem gépecském idegeit, s ráböktem az UHU-linux telepítőjében, hogy használja fel bátran az egész merevlemezt úgy, ahogy neki tetszik - holott 20GB sok ideig gyűjtögetett adat csücsült ott - , azt hiszem végigmentem a partíciótörlés-fájlrendszerváltás-formázás hármason.

Odáig fajultam, hogy sms-t küldtem 2 nappal később a fix.tv-s linuxos műsorba (net, illetve működő gép híján), ahol elmondták, amit Te: hülye vagyok, esélyem nincs, miért nem olvasok előtte (igazuk volt). Szerencsére nem hittem Nekik, valahogyan összekapartam egy GetDataBack szoftvert, kölcsön merevlemezről indítva, s ~90-95%-os eredménnyel visszakaptam adataim (pattogós mp3-ak, félbevágott képek, stb., de dokumentumaim túlélték hála az égnek).
   Mellesleg még ennél is korábban valami idióta vágytól vezérelve windows alól akartam mindenáron tuningolni, cpufsb segítségével sikerült eltűntetnem a winchesterem tartalmát (ld. Telcontar írása :) ), akkor is a fentebbi program segített - úgy ahogy (sz.: természetesen nem fizikailag károsodott winchester volt, "csak" az emelt freki miatt csontrafagyó gépben ülő darab, eltűnedezett partíciókkal). Ezen hajlamaimat azóta kinőttem. Szóval hülyeség amit ír (vagy nem), de nem feltétlen azért, amivel magyarázod.

Szerkesztette: lazac 2005. 04. 09. 21:09 -kor

#1477 Felhasználó inaktív   Gallagher 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 11. 21:47

Én egy AMD Duront szeretnék fel lökni picikét. Egy TR2-M3 hűtő van a procin.Aszonják ez jó... valaki tipp hol kezdjem... félek hogy elszáll mert sok feszt adok vagy ilyesmi  :confused: ezrt kérek inkább segítséget.hol kezdjem.mit kezdjek elöbb növelni... stb.. nem akarok tapasztalatlanul/hülyén hozzá kezdeni.
Képand on the sixth day, God created ManchesterMotherboard:Gigabyte GA-H61M-D2-B3 | CPU:Intel i3-2120 3.30Ghz | VGA:VTX3D Radeon HD5670/1GB
RAM:4GB 1333Mhz/DDR3 | Power:Chieftec 400W | Display: Fujitsu Siemens 19" Wide-LCD & LG 42" LED TV
HDD/SSD: Transcend 128GB[SandForce SF-2281VB1] no HDD. Only Cloud-storage
Operating System: Windows 8.1/64 & OSX 10.8.2

#1478 Felhasználó inaktív   Gallagher 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 11. 21:53

Idézet: Rhino666 - Dátum: az médium,2005. ápr. 9., szombat - 20:54

Legalább egy valaki örül annak hogy visszatértem! :Đ

Kérlek javíts. 2 ember örül!  ;)  ;) Csak picit furi volt a dolog pár naja még oda volt írva hogy Utolsó hozzá szólásom stb... aztán láttam hogy sok hozzászólásod van áprilisi dátumokkal és rádöbbentem hogy lusta voltál át írni :D

Wellcome back Ríínó!  :cool:

Szerk. :offtopic:  <--Vége!

Szerkesztette: Chrystopher 2005. 04. 11. 21:54 -kor

Képand on the sixth day, God created ManchesterMotherboard:Gigabyte GA-H61M-D2-B3 | CPU:Intel i3-2120 3.30Ghz | VGA:VTX3D Radeon HD5670/1GB
RAM:4GB 1333Mhz/DDR3 | Power:Chieftec 400W | Display: Fujitsu Siemens 19" Wide-LCD & LG 42" LED TV
HDD/SSD: Transcend 128GB[SandForce SF-2281VB1] no HDD. Only Cloud-storage
Operating System: Windows 8.1/64 & OSX 10.8.2

#1479 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 12. 07:10

Idézet: Chrystopher - Dátum: 2005. ápr. 11., hétfő - 22:47

tipp hol kezdjem...

Ennek a topicnak az 1-3. oldalával!  ;)

Ott le van írva a kezdés, hogy hogyan kell neki kezdeni lépésről lépésre, hogyan emeld az órajeleket és a feszkót (még én írtam bezony  :cool: ) Ha utána van valami extra vagy lapspecifikus kérdés akkor már jöhet ide.

Szerkesztette: sebgutkopf 2005. 04. 12. 07:11 -kor

My photos

#1480 Felhasználó inaktív   seby 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 12. 08:22

Idézet

Nem fixálja?  Fura válaszaid vannak :)
Ha valamit beállítok és a bios nem azt hajttaná végre, akkor miértelme volna a beállíthatóságnak? Hm?

Ezt értem az alatt, hogy nem fixálja: Link

Idézet

CRC hiba esetén még nem biztos, hogy adatvesztés van.

Már hogy ne lenne adatvesztés, ha a másolt fájl nem egyezik meg az eredetivel? (Ha eltekintünk a redundáns adattárolásról) Pl. nagy nyugodtan átmozgatsz pár mp3-at egyik partícióról a másikra, aztán mikor meghallgatod lesz benne pár nyikkanás, vagy a családi fotókban lesz pár furcsa folt.

Idézet

Proci témában lehet igazad van. Viszont ott elsősorban nem a két márka közti versengést akartam kihangsúlyozni! Hanem azt hogy a frekivel nem lehet procit kivégezni ha megfelelő a hűtés!

Én sem a proci kinyírásáról beszéltem, hanem a perifériákéról.
WoW - Arathor PvE - Reckless Mortals
    Gladia - LvL 80 Nightelf Druid

Téma megosztása:

• (102 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • Utolsó »