HWSW Informatikai Kerekasztal: - = Tuningolás kezdőknek = - - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (102 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

- = Tuningolás kezdőknek = -

#1541 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 04. 25. 17:09

szerintem egyszeruen hujeseget mer.
a 127 amugyis gyanusan "kerek" szam: valszeg ennyit ad vissza, ha rossz portot olvas szenzor helyett.

szerk.: de ha a feszek tenyleg ilyenek, ott a tappal valami nem tul koser.

sebesseg: hat, az az 5200 nem egy bajnok, de azert vannak dolgokat, amit rendesen elbir.
regebben is csinalta?

Szerkesztette: alvaro 2005. 04. 25. 17:11 -kor

Shame on us, doomed from the start
May God have mercy on our dirty little hearts

#1542 Felhasználó inaktív   szilvio82 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 04. 25. 19:08

Sziasztok!

amd 2000+-om van abit kd-7skt400-al, szeretném feltuningolni egy kicsit csak nem igazán értek hozzá. Tudnátok segíteni ebben?

Előre is köszi

#1543 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 26. 08:29

Idézet: szilvio82 - Dátum: 2005. ápr. 25., hétfő - 20:08

Sziasztok!

amd 2000+-om van abit kd-7skt400-al, szeretném feltuningolni egy kicsit csak nem igazán értek hozzá. Tudnátok segíteni ebben?

Előre is köszi

Topic 1-3 oldala elolvas, majd utána ha valami nem tiszta kérdés jöhet ide.  ;)
My photos

#1544 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 26. 08:33

Idézet: scout - Dátum: 2005. ápr. 25., hétfő - 17:42

Egy két info (everest):

Alaplap: 
    CPU típusa   Intel Celeron D, 2400 MHz (18 x 133) 
    Alaplap neve   Asus P4SP-MX (3 PCI, 1 AGP, 2 DIMM, Audio, Video, LAN) 
    Alaplapi lapkakészlet   SiS 651 
    Rendszer memória   512 MB (PC2700 DDR SDRAM) 
    BIOS típusa   Award Modular (09/01/04) 

Videokártya   NVIDIA GeForce FX 5200 (128 MB) 
Ha kell felrakom akomplett jelentést , ha attól okosabbat tudvalaki mondani.

Előre is kösz. És pardon az  :offtopic:  -ért.

Ez a speedfan ahogy alvaro is megmondta totál marhaságokat mér.
A 37C az reális hőmérséklet lehet valamire a gépben, de az is jó kérdés, hogy mi ennyi.

Az everest is tud hőmérsékletet (cpu, chipset, és a hdd-k sebességét is) mérni. Sőt a feszültségeket is megmondja helyesen. Az a 0V-os +12V azért elég érdekes. Ilyet még egy szar táp sem csinál, ha meg már olyan ratyi lenne be se indulna a gép.

1. Chipset driver fent van?
2. Nagy valószínűséggel megérett a gép egy win reinstallra és utána a driverek rendes telepítésére.
My photos

#1545 Felhasználó inaktív   szilvio82 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 04. 26. 10:46

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2005. ápr. 26., kedd - 9:29

Topic 1-3 oldala elolvas, majd utána ha valami nem tiszta kérdés jöhet ide.  ;)

Szia.

A teljes gép a pontosság kedvéért AIDA32 szerint:
Amd XP 2000+(1666MHz) Tbred-A
Abit Amd Via KD-7SKT400
1db 256 DDR SDRAM PC2700 (166MHz)
1db 512 DDR SDRAM PC3200 (200MHZ)
Abit GefFX5200 128mb (AGP)
Cooler IGLOO 2410 (XP2600)

Elkezdtem próbálkozni. Jelenleg: FSB: 138
                                                Ratio: 4:2:1
                                                Szorzó x13           1794MHz-en fut
                                                CPU Volt 1,65V
                                                DDR: 2,55V

FSB max 142-ig megy utána nem indul, próbáltam a szorzót csökkenteni és FSB-t növelni, de ugyanúgy nem indul. Most 333Mhz mennek a ramok, vagyis ha jól gondolom az lenne az ideális, ha az FSB 166-on menne, mert úgy lenne szinkronban a ramokkal, hogy növeljem még a teljesítményt? „AMI FONTOS! HA EMELED AZ FSB-T AKKOR ÚGY ÁLLÍTSD BE, HOGY A RAMMAL SZINKRONBAN MENJEN =>166 FSB;333 RAM STB..UGYANIS ÍGY A A LEGNAGYOBBA SÁVSZÉLESSÉG. AJÁNLOTT MINÉL KISEBB SZORZÓVAL”
A Ratio az mire jó, mert lehet állítani: 3:2:1; 4:2:1;…
Másik gondom, hogy AIDA32 azt írja, hogy a videokártyám nem működik jól, mert az AGP állapota:letiltva, ezért teljesítmény csökkenés várható, ezt nem értem, hogy kell bekapcsolni, mert BIOS-ban nem találtam semmit, nem úgy van, hogy automata felismeri?

#1546 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 26. 12:30

Idézet: szilvio82 - Dátum: 2005. ápr. 26., kedd - 11:46

Szia.

A teljes gép a pontosság kedvéért AIDA32 szerint:
Amd XP 2000+(1666MHz) Tbred-A
Abit Amd Via KD-7SKT400
1db 256 DDR SDRAM PC2700 (166MHz)
1db 512 DDR SDRAM PC3200 (200MHZ)
Abit GefFX5200 128mb (AGP)
Cooler IGLOO 2410 (XP2600)

Elkezdtem próbálkozni. Jelenleg: FSB: 138
                                                Ratio: 4:2:1
                                                Szorzó x13              1794MHz-en fut
                                                CPU Volt 1,65V
                                                DDR: 2,55V

FSB max 142-ig megy utána nem indul, próbáltam a szorzót csökkenteni és FSB-t növelni, de ugyanúgy nem indul. Most 333Mhz mennek a ramok, vagyis ha jól gondolom az lenne az ideális, ha az FSB 166-on menne, mert úgy lenne szinkronban a ramokkal, hogy növeljem még a teljesítményt? „AMI FONTOS! HA EMELED AZ FSB-T AKKOR ÚGY ÁLLÍTSD BE, HOGY A RAMMAL SZINKRONBAN MENJEN =>166 FSB;333 RAM STB..UGYANIS ÍGY A A LEGNAGYOBBA SÁVSZÉLESSÉG. AJÁNLOTT MINÉL KISEBB SZORZÓVAL”
A Ratio az mire jó, mert lehet állítani: 3:2:1; 4:2:1;…
Másik gondom, hogy AIDA32 azt írja, hogy a videokártyám nem működik jól, mert az AGP állapota:letiltva, ezért teljesítmény csökkenés várható, ezt nem értem, hogy kell bekapcsolni, mert BIOS-ban nem találtam semmit, nem úgy van, hogy automata felismeri?

Követekző észrevételeim vannak:

1. Tbred A procid van, amivel valós órajelben 1800Mhz fölé nem sokkal fogsz menni vcore emeléssel sem.  :(  Ezzel nagyjából egybe vág az ahol eladadtál, így majd ehhez az órajelhez kell egy optimális fsb-t és szorzót találni.

2. A ratio-nál állítod azt, hogy az fsb-t mennyivel ossza le pci:agp:fsb arány.

3. A lapod nem tud pci-t fixálni tehát a 142-es fsb-nél nálad (4-el osztva ahogy írtad is) 35,5Mhz a pci (ez még tolerálható)

4. Ramokat mindenképpen szinkronja állítsd az fsb-vel (tudom más a beállítás neve és nem egyértelmű), tehát ha Mhz-ben kell megadni, akkor a 133Mhz, vagy 166Mhz-es ram állítás lesz a szinkron jele, ha arányt leht itt is állítani, akkor 3:3, 4:4 (tetszőleges)... lényeg, hogy 1-legyen.

5. Amíg nincsen szinkronban a ram-od az fsb-bel addig nem fogsz tudni 166-os fsb-t használni, mert a 333-as ramod nem fogja bírni és miatta nem indul be a gép!!!

Ne egyből csináld ezt, de látatlanban a köv lenne nálad a reális és mőködőképes beállítás:
Ram:fsb szinkronba
Ratio: 5:2:1
Fsb: 166
szorzó: 11
vcore: 1,7V

Először a szorzót vedd le 10-re és ezzel próbáld a 166-os fsb-t (ratio 5-ön, ha ezt nem rakod át akkor tutira nem fog indulni a gép) a szinkron memóval életre kelteni. Ha megy akkor utána lehet a szorzót emelni (felesével) és ha nem megy akkor adni kicsi vcore-t neki, hogy menjen.
My photos

#1547 Felhasználó inaktív   seby 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 26. 13:44

Idézet: szilvio82 - Dátum: 2005. ápr. 26., kedd - 11:46

Ez meg azért lehet, mert a videokártya nem bírja már azt a 71 MHz-es órajelet, amelyen hajtani szeretnéd (AGP frekvencia = PCI frekvencia * 2)
WoW - Arathor PvE - Reckless Mortals
    Gladia - LvL 80 Nightelf Druid

#1548 Felhasználó inaktív   dr.PAra 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 26. 13:56

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2005. ápr. 26., kedd - 12:30

3. A lapod nem tud pci-t fixálni tehát a 142-es fsb-nél nálad (4-el osztva ahogy írtad is) 35,5Mhz a pci (ez még tolerálható)

Szvsz nem minden eszköz tolerálja, még az ilyen kis arányú AGP/PCI frekvencia változást sem...
166 FSB-t kellene neki adni, amit ugyi a Tbred-A nem bír, és akkor 5-ös osztóval megint 33Mhz lenne a PCI frekvenciája...

#1549 Felhasználó inaktív   scout 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 04. 26. 14:02

Thx. Valószínű lesz egy teljes lepucolás.
Csinál egyébként olyat, hogy a monitor hullámzani kezd. Frankón, mintha az óceánt mutatná. Illetve egy ablakot megfogva, ha rángatom a képernyőn akkor szépen "elkeni" azt. Ezsemmiképp sem kóser. Bár ennyi s..r után nem csodálkoznék, ha a tényleg csak szoftveres lenna a baki.

#1550 Felhasználó inaktív   szilvio82 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 04. 26. 14:06

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2005. ápr. 26., kedd - 13:30

Követekző észrevételeim vannak:

1. Tbred A procid van, amivel valós órajelben 1800Mhz fölé nem sokkal fogsz menni vcore emeléssel sem.  :(  Ezzel nagyjából egybe vág az ahol eladadtál, így majd ehhez az órajelhez kell egy optimális fsb-t és szorzót találni.

2. A ratio-nál állítod azt, hogy az fsb-t mennyivel ossza le pci:agp:fsb arány.

4. Ramokat mindenképpen szinkronja állítsd az fsb-vel (tudom más a beállítás neve és nem egyértelmű), tehát ha Mhz-ben kell megadni, akkor a 133Mhz, vagy 166Mhz-es ram állítás lesz a szinkron jele, ha arányt leht itt is állítani, akkor 3:3, 4:4 (tetszőleges)... lényeg, hogy 1-legyen.

5. Amíg nincsen szinkronban a ram-od az fsb-bel addig nem fogsz tudni 166-os fsb-t használni, mert a 333-as ramod nem fogja bírni és miatta nem indul be a gép!!!

Ne egyből csináld ezt, de látatlanban a köv lenne nálad a reális és mőködőképes beállítás:
Ram:fsb szinkronba
Ratio: 5:2:1
Fsb: 166
szorzó: 11
vcore: 1,7V

Először a szorzót vedd le 10-re és ezzel próbáld a 166-os fsb-t (ratio 5-ön, ha ezt nem rakod át akkor tutira nem fog indulni a gép) a szinkron memóval életre kelteni. Ha megy akkor utána lehet a szorzót emelni (felesével) és ha nem megy akkor adni kicsi vcore-t neki, hogy menjen.

Szia köszi a segítséget. Úgy volt ahogy mondtad, stabilan megy:

FSB 185
Ratio 5:2:1
Szorzó x10
Vcore: 1,700V

Kipróbáltam 10.5 szorzóval de akkor kampec, hiába emeltem a Vcore-t. Hiába ez ennyit tud.
A videókártya(GefFX5200 8xAGP) továbbra is PCI-os AGP portra dugva.
Akkor lehet tegyem vissza FSB 166-ra?

Szerkesztette: szilvio82 2005. 04. 26. 14:14 -kor

#1551 Felhasználó inaktív   tgede 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 04. 26. 16:50

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2005. ápr. 24., vasárnap - 10:23

Ha a ram nem bírja, ami tünetre nem igazán különíthető el a memória vezérlőtől (chipset), akkor kapod a win-től a kékhalálokat, a memória hibákra utaló szövegeket. Esetleg a win már be sem boot-ol. Mivel a memória hiba nem csak a memóban hanem annak kezelésében is megjelenhet, ezért azonos lehet a tünet, ha a chipset nem bírja az adott fsb-t.

A ram-od nagyon jó ezek a D43-ak a megelelő lapban akár ddr500-ig is elmennek természetesen nagyobb késleltetéssel. Általánosságban is elmondható erről a memókról, hogy igazából órajelben erősek és az alacsonyabb késleltetéset alacsonyabb órajelen sem szeretik, tehát az időzítések lazításával jelentősen növelheted az elérhető memó órajelet.

Más kérdés, hogy az nf2 chip nem az a darab, ami ki tudná hajtani ezt a memót mivel olyan nagy fsb-t önmaga nem bír, valamint a memória válogatóssága miatt erősen függ az elérhető max, hogy milyen ramot adsz neki. Sajnos ez kicsit lutri. Mindenesetre 220-230-as fsb-nél többet semmilyen rammal ne várjál el tőle.

Teszteltem ezerrel és nem kaptam a legjobb eredményeket.
Az FSB 206-on még stabil, 207 már nem (pl.: recsegnek a játékban a hangok vagy megfagy).
A mem időzítésem 2.5 3 3 5 beállításokkal teljesít a legjobban (512/400 Hynix). Kipróbáltam, hogy visszaveszek az időzítésből, és kicsit feljebb punpálom az FSB-t, de ezt minden alkalommal sípolás, majd bios reset követett. Problémát jelenthet az is, hogy nem tudom alapból mennyi feszt kap a chipset (az ato után választható legisebb érték 1.6V). A memória a fenti beállításokkal 2.7 V-on megy, és nem tudom meddig mehetek el.  A memória hőmérséklete amúgy a leg alacsonyabb a kézrátételes hőmérő szerint.
A déli hídra is lehet venni nagyobb bordát, (igen forró lessz) mert webboltokban nem láttam ilyet.
Szóval annyit kéne még tudnom, hogy a chipset és a mem menyi feszültséget kaphat, mert amíg nem tudom körülbelülre sem addig nem is merek vele próbálkozni.
Na ezekre ki, mi okosat tud mondani nekem?
Aki egyben elviszi 15' monitor, 1 pár hi-fi hangszóró, PS, Gameboy gazdája lehet !!!

#1552 Felhasználó inaktív   seby 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 26. 17:03

Idézet

Az FSB 206-on még stabil, 207 már nem (pl.: recsegnek a játékban a hangok vagy megfagy).

Írtad már milyen procid van? Nekem 215-ig elment simán minden alapfeszültségen az NF7-S lapomban.

Idézet

A mem időzítésem 2.5 3 3 5 beállításokkal teljesít a legjobban (512/400 Hynix). Kipróbáltam, hogy visszaveszek az időzítésből, és kicsit feljebb punpálom az FSB-t, de ezt minden alkalommal sípolás, majd bios reset követett.

Most vettem én is ilyen ramokat, mint a tied, igaz nekem NF3 van, de most éppen 250 MHz az FSB és stabil a rendszer, az időzítések 3-4-3-8-on vannak, mindez 2.6 V-on.

Idézet

A déli hídra is lehet venni nagyobb bordát, (igen forró lessz) mert webboltokban nem láttam ilyet.

Mitől lesz ez annyira forró? Nem fixáltad az AGP/PCI frekvenciát? Lehet ezért recseg a hang és fagy a gép?

#1553 Felhasználó inaktív   tgede 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 04. 26. 17:22

Idézet: seby - Dátum: 2005. ápr. 26., kedd - 18:03

Írtad már milyen procid van? Nekem 215-ig elment simán minden alapfeszültségen az NF7-S lapomban.

Most vettem én is ilyen ramokat, mint a tied, igaz nekem NF3 van, de most éppen 250 MHz az FSB és stabil a rendszer, az időzítések 3-4-3-8-on vannak, mindez 2.6 V-on.

Mitől lesz ez annyira forró? Nem fixáltad az AGP/PCI frekvenciát? Lehet ezért recseg a hang és fagy a gép?

A procim egy Mobil Barton XP 2500+, a nyákom pedig DFI NFII ultra infinity nforce2-es.

Az AGP-t állandó 66-ra tettem a PCI-t pedig nem lehet állítani, legalábbis biosból nem.
Aki egyben elviszi 15' monitor, 1 pár hi-fi hangszóró, PS, Gameboy gazdája lehet !!!

#1554 Felhasználó inaktív   seby 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 26. 17:47

Idézet

A procim egy Mobil Barton XP 2500+, a nyákom pedig DFI NFII ultra infinity nforce2-es.
Mekkora feszt adsz a procinak és mekkora a szorzó?

Idézet

Az AGP-t állandó 66-ra tettem a PCI-t pedig nem lehet állítani, legalábbis biosból nem.
Ez így OK, az AGP és a PCI összefügg.
Próbáltad azokkal az időzítésekkel, amelyeket írtam?

#1555 Felhasználó inaktív   tgede 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 04. 26. 19:47

1.7 V-nál többet még nem adtam neki. Az is csak akkor kellett, ha 2400 Mhz vagy fölé.
De amíg az FSB-vel bajlódok azaz jelenleg 2266 Mhz-en jár.

Holnap meg írom az új időzítés eredményeit, addig is köszi.

#1556 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 26. 21:31

Idézet: PAraNoIA21 - Dátum: 2005. ápr. 26., kedd - 14:56

166 FSB-t kellene neki adni, amit ugyi a Tbred-A nem bír, és akkor 5-ös osztóval megint 33Mhz lenne a PCI frekvenciája...

Nono!  :D

A megfelelő lapban élesztettem már stabilan tartósan életre Tbred A-t 9x200-on!!  :smoker:  A proci korlátja, hogy 1800mhz fölött kicsivel van a vége, az már mindegy hogyan állítod elő.
My photos

#1557 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 26. 21:36

Idézet: szilvio82 - Dátum: 2005. ápr. 26., kedd - 15:06

Szia köszi a segítséget. Úgy volt ahogy mondtad, stabilan megy:

FSB 185
Ratio 5:2:1
Szorzó x10
Vcore: 1,700V

Kipróbáltam 10.5 szorzóval de akkor kampec, hiába emeltem a Vcore-t. Hiába ez ennyit tud.
A videókártya(GefFX5200 8xAGP) továbbra is PCI-os AGP portra dugva.
Akkor lehet tegyem vissza FSB 166-ra?

Háááát, ha meglesed a 185-ös fsb-t akkor azt 5-el osztva kapsz egy szép 37Mhz-es pci-t. Ez egy-egy teszt ereéig ok meg szuper, de tartós használatra semmiképpen sem ajánlott.

Továbbra is kitartok a 11x166 mellett . Nem lesz tőle észrevehetően lassabb a géped csak benchmark pontokkal kimutatható (egy kevés), de legalább hosszú távon stabilan fog menni és az agp-d is rendben lesz. :up:
Ha nagyon nem vagy elégedett a 166-al akkor menj fel 170-ig de tovább tényleg nem.

185-ös fsb-t régen a kt333-as lapommal nyomtam, de szintén csak benchmarkolásra mivel az sem fixált.
My photos

#1558 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 26. 21:40

Idézet: tgede - Dátum: 2005. ápr. 26., kedd - 17:50

Teszteltem ezerrel és nem kaptam a legjobb eredményeket.
A mem időzítésem 2.5 3 3 5 beállításokkal teljesít a legjobban (512/400 Hynix). Kipróbáltam, hogy visszaveszek az időzítésből, és kicsit feljebb punpálom az FSB-t, de ezt minden alkalommal sípolás, majd bios reset követett. Problémát jelenthet az is, hogy nem tudom alapból mennyi feszt kap a chipset (az ato után választható legisebb érték 1.6V). A memória a fenti beállításokkal 2.7 V-on megy, és nem tudom meddig mehetek el.  A memória hőmérséklete amúgy a leg alacsonyabb a kézrátételes hőmérő szerint.
Szóval annyit kéne még tudnom, hogy a chipset és a mem menyi feszültséget kaphat, mert amíg nem tudom körülbelülre sem addig nem is merek vele próbálkozni.
Na ezekre ki, mi okosat tud mondani nekem?  

Az időzítések a d43-nál ahogy seby is írta 3-4-4-8 (nála bírja a 3-4-3-8-at, de ez egyedi). Feszt mondjuk 2,7V elég is nem hajtod te 500-on hogy kéne több.
A chipsetnek pedig adhatsz 1,6V-ot vagy ha így sem megy följebb az fsb, akkor mehet az 1,7V (nekem annyin van a 220-hoz).
My photos

#1559 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 26. 21:44

Idézet: scout - Dátum: 2005. ápr. 26., kedd - 15:02

Thx. Valószínű lesz egy teljes lepucolás.
Csinál egyébként olyat, hogy a monitor hullámzani kezd. Frankón, mintha az óceánt mutatná. Illetve egy ablakot megfogva, ha rángatom a képernyőn akkor szépen "elkeni" azt. Ezsemmiképp sem kóser. Bár ennyi s..r után nem csodálkoznék, ha a tényleg csak szoftveres lenna a baki.

A hullámzás azért már más tészta.

Lehet akár vga kábel hiba, vagy érintkezés. Esetleg a vga kari vacakol, vagy a monitor saját tápja rossz, de még az is lehet, hogy valami zavaró dolog van a monitor és vezetéke közelében. Érzékenyebb daraboknál elég egy használatban lévő elosztó a jelkébel mellett, egy hangfal, másik tv, erősítő...

A reinstall mindenképpen ajánlott.
My photos

#1560 Felhasználó inaktív   szilvio82 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 04. 27. 10:38

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2005. ápr. 26., kedd - 22:36

Háááát, ha meglesed a 185-ös fsb-t akkor azt 5-el osztva kapsz egy szép 37Mhz-es pci-t. Ez egy-egy teszt ereéig ok meg szuper, de tartós használatra semmiképpen sem ajánlott.

Továbbra is kitartok a 11x166 mellett . Nem lesz tőle észrevehetően lassabb a géped csak benchmark pontokkal kimutatható (egy kevés), de legalább hosszú távon stabilan fog menni és az agp-d is rendben lesz. :up:
Ha nagyon nem vagy elégedett a 166-al akkor menj fel 170-ig de tovább tényleg nem.

185-ös fsb-t régen a kt333-as lapommal nyomtam, de szintén csak benchmarkolásra mivel az sem fixált.

Újra raktam windows XP-t illetve a VGA telepítőjét és most már felismeri az AGP-t. Elinditottam rajta a 3DMark2001-et úgy hogy 1850MHz-en ment a proci és 3933 pontot kaptam az egészre. Elég kevésnek tűnik, nem tudom mennyi az a pontszám ami jónak mondható.

Amd Athlon XP 2000+
AbitKD-7DKT400
GefFX5200 128mb
768mb DDR Ram 333MHz

A memóriát hogyan lehet jobban kihasználni?

Szerkesztette: szilvio82 2005. 04. 27. 10:45 -kor

Téma megosztása:

• (102 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.