Idézet: V.End - Dátum: 2005. máj. 12., csütörtök - 20:01
Helo Mindenkinek!!
Nemrég vettem egy Asrck K7VT4A Pro alaplapot egy AMD Sempron 2600+ -os procival.
ugye ez alapból 1866Mhz-en fut, de én szeretném húzni, és ebben kéneegy kis segítség!
Leszedtem én is a "Manualt", de nem teljesen értem, hogy hogyan és mit kell ahoz h. növeljem a teljesítményt.
a BIOS-ban húztam, ott 166-on volt és amikor 200-ra húztam akkor már nem indult a gép, néhány reset, azt elindult, de ugye mindent visszaállított.
Abban kérnék segítséget, hogy pontosan mit és hogyan kell állítani ahoz h. stabilan menjen a gép, mert amikor felhúztam 166-ról 177-re, már akkor is néha befagyott, amit nem csinált még soha, gondolom ez nem is vélelen!!!
Szóval elolvastam a Manualt, de nem nagyon értem a 14. oldalon lévő táblázatot sem....
nagyon megköszönném a segítséget
a gépem többi adata:
táp: codegen 300W
ram: samsung 256mb (tudom, elég kevés de tervben van a bővítés)

)
VGA: ati 9550 128mb
Korlátozott tuninglehetőség azért van a lapban
Nem jó a biosban 166-ról 200-ra húzni az órajelet, mert ezzel a pci/agp, valamint a memória órajele is felmegy, az előbbi 40/80-ra, a memória pedig plusz 33 Mhz-t kap. Ha 200 Mhz-es órajelet (fsb400) szeretnél, akkor az alaplapon állítsd be a jumperekkel.
EZEN AZ OLDALON a lap alján van a pdf a beállításokkal, de a lapra is rá van szitázva. A biosban a cpu host legyen auto.
A processzor magfeszültsége (Vcore) emelhető a biosban, ugyanígy a memória is kaphat kicsit több feszt (VCCM), saját felelősséged, ha élsz ezekkel a lehetőségekkel.
V-link speed: na ezt hagy szigorúan "normal" állásban.
A 14. oldallal ne foglalkozz, az a lockmentes procik világa, neked lockos a Sempronod.