idézet:
Ezt írta Tison:
Ez a BIOS a legujabb habár, találtam egy 3.0-ás BIOS-t de az a KT4 UA-hoz való egyszer fel raktam de a memoria kezelés akkor lelassul és nem enngedte a mem. beállitásoknál az Ultra modot sem.Elméletileg ver.sz. alapján/6590/ jó hozzá a kt600 bios is de azt nem mertem feltenni.[/quote]
KT600-hoz való biost én se mernék felrakni, mert a 600-as chip a 200-as fsb-n kívül a memóriakezelésben is tud néhány újdonságot, amit a kt400 nem. Így könnyen lehet hibás működés, vagy totális működőképtelenség a flashelés eredménye.
Furi, mert havaromnak volt valamilyen kt400-as msi lapja és azon tudta használni a 13-as szorzót. Mondjuk neki is a max vcore volt a gondja, amit az ösztökélésemre lakkozással megoldott. Később aztán áttért az nforce hívők táborába.![]()
- = Tuningolás kezdőknek = -
Elküldve: 2004. 01. 12. 12:33
-->KONFIG<--
Logitech G25 Wheel
www.rallysimfans.hu
My photos
Elküldve: 2004. 01. 12. 21:03
idézet:
Ezt írta sebgutkopf:
KT600-hoz való biost én se mernék felrakni, mert a 600-as chip a 200-as fsb-n kívül a memóriakezelésben is tud néhány újdonságot, amit a kt400 nem. Így könnyen lehet hibás működés, vagy totális működőképtelenség a flashelés eredménye.
Furi, mert havaromnak volt valamilyen kt400-as msi lapja és azon tudta használni a 13-as szorzót. Mondjuk neki is a max vcore volt a gondja, amit az ösztökélésemre lakkozással megoldott. Később aztán áttért az nforce hívők táborába.[/quote]
Köszi a segitséget de ugydöntöttem, hogy nem szenvedek tovább a kt4 u.-val ezért lecseréltem egy MSI K7N2 Delta ILSR alaplapra.Ezen már müködik a 200-as fsb.
Visszont az alaplap eleme egy nap után csak 0.72 v. on megy.
A BIOS-ban is ennyit mutat. Az elemet már kicseréltem de igy is 0.72v.Ez leszámitva amugy jól müködik nem fagy stabill de idegesit, hogy nem-e hibás az alaplap fesz. szabályzója. Amikor beszereltem az alaplapot még tökéletesen müködött.Ma reggeli bekapcsolánál vettem észre, hogy valami nem stimmel.Ha valaki tud segitsen.
CSAK EGY KATTINTÁST KÉREK A TÁMOGATÁSODÉRT
Elküldve: 2004. 01. 13. 13:14
idézet:
Ezt írta Tison:
Köszi a segitséget de ugydöntöttem, hogy nem szenvedek tovább a kt4 u.-val ezért lecseréltem egy MSI K7N2 Delta ILSR alaplapra.Ezen már müködik a 200-as fsb.
Visszont az alaplap eleme egy nap után csak 0.72 v. on megy.
A BIOS-ban is ennyit mutat. Az elemet már kicseréltem de igy is 0.72v.Ez leszámitva amugy jól müködik nem fagy stabill de idegesit, hogy nem-e hibás az alaplap fesz. szabályzója. Amikor beszereltem az alaplapot még tökéletesen müködött.Ma reggeli bekapcsolánál vettem észre, hogy valami nem stimmel.Ha valaki tud segitsen.[/quote]
Bölcs döntés volt ez a csere.![]()
Valszeg totális marhaságot mér a lapod. Előfurdul. Ha semilyen tüneti hibajelenség nincs a gépeden akkor ne foglalkozz vele. Ha pedig van, akkor irány a gari!
-->KONFIG<--
Logitech G25 Wheel
www.rallysimfans.hu
My photos
Elküldve: 2004. 01. 13. 18:11
idézet:
Ezt írta sebgutkopf:
Bölcs döntés volt ez a csere.![]()
Valszeg totális marhaságot mér a lapod. Előfurdul. Ha semilyen tüneti hibajelenség nincs a gépeden akkor ne foglalkozz vele. Ha pedig van, akkor irány a gari![/quote]
Sikerült megoldani a fesz. problémát BIOS frissitéssel.![]()
Hogy miért volt rossz az X Akta.
CSAK EGY KATTINTÁST KÉREK A TÁMOGATÁSODÉRT
Elküldve: 2004. 01. 16. 13:01
Van egy Aopen FX5200-es videokártyám, és szeretném egy picit húzni.
Mivel csak passzív hűtés van rajta, barbár módon rászereltem egy 8 cm-es házventit, és boldogan tapasztaltam hogy müxik minden.
A probléma a következő: Hiába húzom föl a mag, és a RAM órajelét a driverből, nem mutat változást a 3Dmark2003-ban. Fixen 640 pontot ad, ami ugye nagyon karcsú.
Előre is köszi!
Redraven
Samsung DVD író, ACER AL1916W.
Elküldve: 2004. 01. 16. 13:10
idézet:
Ezt írta RedRaven:
Sziasztok!
Van egy Aopen FX5200-es videokártyám, és szeretném egy picit húzni.
Mivel csak passzív hűtés van rajta, barbár módon rászereltem egy 8 cm-es házventit, és boldogan tapasztaltam hogy müxik minden.
A probléma a következő: Hiába húzom föl a mag, és a RAM órajelét a driverből, nem mutat változást a 3Dmark2003-ban. Fixen 640 pontot ad, ami ugye nagyon karcsú.A kártya túlhajtásához kell esetleg vmi progit letölteni a netről?
Előre is köszi!
Redraven[/quote]
powerstrip-pel probálkozhatsz, de ettől a karitól ne várj jobb eredményt, sajna ennyit tud...![]()
"A pénz nem boldogít. De a hiánya sem"
Elküldve: 2004. 01. 16. 13:27
idézet:
Ezt írta jordan6:
powerstrip-pel probálkozhatsz, de ettől a karitól ne várj jobb eredményt, sajna ennyit tud...[/quote]
Köszi jordan6. Azért vmit csak számít?
:confused:
Elküldve: 2004. 01. 19. 12:22
idézet:
Ezt írta RedRaven:
Köszi jordan6. Azért vmit csak számít?
:confused:[/quote]
Próbád mással tesztelni. Pl valós progi UT2k3 benchmarkja, vagy a 3dMark2k1.
Továbbá az is lehet, hogy proci limit miatt nem nő az eredményed a vga tuning során. Mást nem írtál a gépedről így ez csak találgatás.
-->KONFIG<--
Logitech G25 Wheel
www.rallysimfans.hu
My photos
Elküldve: 2004. 01. 19. 14:47
idézet:
Ezt írta sebgutkopf:
Próbád mással tesztelni. Pl valós progi UT2k3 benchmarkja, vagy a 3dMark2k1.
Továbbá az is lehet, hogy proci limit miatt nem nő az eredményed a vga tuning során. Mást nem írtál a gépedről így ez csak találgatás.[/quote]
A gép konfigja:ECS P4S5A DX+ 512DDR +1.8CELERON +aopen fx5200 +WIN2000
Próbáltam a powerstrip-et, 5Mhz emelés után is koromfekete a képernyő.Sőt ha a kártya alapbeállításait szeretném elfogadtatni, akkor is dettó. Mi van ezzel a xarral?
Vagy én vagyok a béna?
Elküldve: 2004. 01. 20. 14:52
idézet:
Ezt írta RedRaven:
A gép konfigja:ECS P4S5A DX+ 512DDR +1.8CELERON +aopen fx5200 +WIN2000
Próbáltam a powerstrip-et, 5Mhz emelés után is koromfekete a képernyő.Sőt ha a kártya alapbeállításait szeretném elfogadtatni, akkor is dettó. Mi van ezzel a xarral?
Vagy én vagyok a béna?[/quote]
A power strip hibája is lehet.
Sajnos azt kell mondanom, hogy bedőltél a marketingnek.
Egyrészt a Celeronok teljesítménye khm.... gyenge és az fx5200 sem 3d játékra való 2003-ban.
A konfig láttán, amikor húztad és nem volt változás a 3dMark2k3 alatt azon egyszerű ok miatt, mert a celeron 1.8-nak ez a vége. Adhatsz neki akármilyen órajelű fx5200-at egyszerűen ennyit tud.![]()
Amúgy az intel saját publikálása szerint: celefon for office and internet, p4 for ... and game.
Szóval legegyszerűbb a coolbits féle reg patch, amikor a detonatorból húzhatod a vga-t.
A tuningod jótékony hatását pedig inkább a 3dMark2001se eredményeiben vesd össze. Ott lesz változás.![]()
-->KONFIG<--
Logitech G25 Wheel
www.rallysimfans.hu
My photos
Elküldve: 2004. 01. 21. 16:00
idézet:
Ezt írta sebgutkopf:
A power strip hibája is lehet.
Sajnos azt kell mondanom, hogy bedőltél a marketingnek.
Egyrészt a Celeronok teljesítménye khm.... gyenge és az fx5200 sem 3d játékra való 2003-ban.
A konfig láttán, amikor húztad és nem volt változás a 3dMark2k3 alatt azon egyszerű ok miatt, mert a celeron 1.8-nak ez a vége. Adhatsz neki akármilyen órajelű fx5200-at egyszerűen ennyit tud.![]()
Amúgy az intel saját publikálása szerint: celefon for office and internet, p4 for ... and game.
Szóval legegyszerűbb a coolbits féle reg patch, amikor a detonatorból húzhatod a vga-t.
A tuningod jótékony hatását pedig inkább a 3dMark2001se eredményeiben vesd össze. Ott lesz változás.[/quote]
Köszi.
A gépem egy kölcsön siluro ti 4200-vel azért jobban ment.
Sajna ennyire volt keret. Sz*rból sajnos várat építeni...
Lehet hogy veszek egyet.
![]()
![]()
Elküldve: 2004. 01. 21. 16:43
idézet:
Ezt írta RedRaven:
Köszi.
A gépem egy kölcsön siluro ti 4200-vel azért jobban ment.
Sajna ennyire volt keret. Sz*rból sajnos várat építeni...
Lehet hogy veszek egyet.
![]()
[/quote]
Azért ennyire nem akartalak felpiszkálni a pénzköltésre!
![]()
Ha csak néha játszol és nem futtatsz más komoly gépigényes alkalmazást, akkor nem kell alkatrészt cserélned csak azért hogy elmondhasd mire lenne képes a géped, ha kihasználnád. Viszont ha megy a game, akkor vagy így kompromisszumokkal, vagy beruházás útján élménynövelés.
-->KONFIG<--
Logitech G25 Wheel
www.rallysimfans.hu
My photos
Elküldve: 2004. 01. 21. 19:13
bepe - milyen szep lehet az a sok jatek doboz ott a polcodon...
Elküldve: 2004. 01. 21. 21:19
idézet:
Ezt írta UnConnecteD:
OFFF
bepe - milyen szep lehet az a sok jatek doboz ott a polcodon...[/quote]
![]()
![]()
![]()
Elküldve: 2004. 01. 24. 17:18
Lenne egy kérdésem. Adott egy P4 1,6A proci, amit felhúztam 2,4 Ghz-re. A fesz. alap 1,5 V, ahhoz nem nyúltam, az FSB 150 Mhz. A gép bútol, játszok is, terhelés alatt sem látszik, hogy baja lenne.
Viszont felfigyeltem arra, hogy a két napja felrakott 3dmark03-ban (a tegnap hibátlanul lefutott teszt) ma kiakadt a mérés egy olyan hibaüzenettel, hogy file "screen/testloading_gt3.dds" is corrupted. Tegnap a 3dmark2k1se hasonló üzenettel szállt el.
Mi lehet a hiba?
- a proci nem elég stabil, kéne neki +fesz?
- a vinyó nem bírja esetleg a 150-es FSB-t és kezd hülyeségeket csinálni?
- bármi 5let?
Ja még valami. Ha tovább nyomnám felfelé az FSB-t, létezik vmi progi, amivel a proci stabilitását tudnám mérni?
Thx srácok!
Elküldve: 2004. 01. 24. 18:11
Elküldve: 2004. 01. 26. 10:07
idézet:
Ezt írta Jar papa:
És még valami. Nincs fix PCI sebesség beállítási lehetőség az alaplapban (sem AGP, sem a többi) (ami 1ébként 1 Abit sd7-533) és jelenleg 37,5 Mhz a 33 helyett. Mi az a PCI sebesség, amit még elbír a vinyó, alaplapra integrált dolgok?[/quote]
2 észrevételem lenne.
1. Azért azt te se gondolhatod komolyan, hogy úgy húzhatsz a procidon 50%-ot hogy nem emelsz neki vcore-t!
2. Amennyiben nincsen fix pci érték beállítására lehetőséged, akkor jobb ha még a 150 környékét és elkerülöd fsb-ben! Először a vinyó nem szereti, aztán a hangkártya, aztán a hálókártya/modem...
Végülis csak ezek adhatják be a kulcsot a túl magas pci/agp órajeltől.
Szvsz 145 fölé semmiképpen ne vidd az fsb-t. De óvatosságból én megelégednék a 140-el is, ami 2240Mhz-et adna és azért 1600-ról szép tuning az is. Ha többet akarsz, akkor meg kell egy lap, ami tudja a fix pci órajelet.
-->KONFIG<--
Logitech G25 Wheel
www.rallysimfans.hu
My photos
Elküldve: 2004. 01. 26. 18:57
idézet:
Ezt írta sebgutkopf:
2 észrevételem lenne.
1. Azért azt te se gondolhatod komolyan, hogy úgy húzhatsz a procidon 50%-ot hogy nem emelsz neki vcore-t!
2. Amennyiben nincsen fix pci érték beállítására lehetőséged, akkor jobb ha még a 150 környékét és elkerülöd fsb-ben! Először a vinyó nem szereti, aztán a hangkártya, aztán a hálókártya/modem...
Végülis csak ezek adhatják be a kulcsot a túl magas pci/agp órajeltől.
Szvsz 145 fölé semmiképpen ne vidd az fsb-t. De óvatosságból én megelégednék a 140-el is, ami 2240Mhz-et adna és azért 1600-ról szép tuning az is. Ha többet akarsz, akkor meg kell egy lap, ami tudja a fix pci órajelet.[/quote]
Gondoltam, hogy egy próbát megér a dolog (150Fsb) és úgy tűnt, hogy stabil. Mivel hallottam, hogy általában 40 Mhz-es pci még nem okoz nagy gondot, ezért nagyon nem is féltem. De korrekt az okfejtés és tanács megfogadva, thx!

Súgó
A téma zárva.