HWSW Informatikai Kerekasztal: - = Tuningolás kezdőknek = - - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (102 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

- = Tuningolás kezdőknek = -

#741 Felhasználó inaktív   FLO 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 10. 05. 18:38

Idézet: probalaci - Dátum: 2004. okt. 5., kedd - 19:21

erről hol lehet bővebben olvasni? 

a ramokkal meg félreértettetek: nem a 266-os ramokat akarom 400-on hajtani,

de akkor ez alaplap-függő.

link
Itt tudsz nézelődni. :D

bocs, én tényleg félreértettem. alaplapon be tudod állítani szerintem akkor elvileg ez megy. Például az enyémen is be lehet ezt állítani 2/3 és 3/2 re is az arányokat..mindegy :) csak nincs rá szükségem

#742 Felhasználó inaktív   pojzon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 06. 04:08

Idézet: FLO - Dátum: 2004. okt. 5., kedd - 16:36

A hűtővel biztos nincs gond, ha csak nem rosszul raktad fel mert ez egy  jó hűtő szerintem.

Esetleg nézd meg biosban nem-e be van állítva, hogy x foknál lekapcsoljon a gép.

Próbálj emelni a feszültségen! az is lehet megoldás.

esetleg lehet problémád a mem késleltetéssel is, nézd meg biosba mi van beállítva, próbáld meg auton és ha ugy nincs gond azzal volt a gáz.

by, flo

Köszi a segítséget, azt hiszem a procinak ennyi a vége. :) Akármilyen kombinációt is próbálok, ugyan az a helyzet. :) Azért még1x köszi!

#743 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 06. 07:35

Idézet: pojzon - Dátum: 2004. okt. 6., szerda - 5:08

Köszi a segítséget, azt hiszem a procinak ennyi a vége. :) Akármilyen kombinációt is próbálok, ugyan az a helyzet. :) Azért még1x köszi!

Egyetértek azzal a meglátásoddal, hogy ez a proci vége. Akár milyen EE-s proci is 3780Mhz-en már igencsak a végét járja a stabil működésnek. Egyszerűen 3,8Ghz fölött már nem bírja. Esetleg adj neki több vcore feszt.  :up:
Ha az se akkor bele kell törődnöd, hogy ennyit bír a procid. Tegyük hozzá, hogy én ezért a 3780-ért is irígyellek!!  :pokeas:
My photos

#744 Felhasználó inaktív   FLO 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 06. 09:47

Hát mondjuk tényleg nem panaszkodhatsz :) Örülnék én is ha ennyit menne a procim, de nekem már a valós 2,4 GHz is jónak számít, mer ugye az 3200+. Nagyon jónak. :reklamacio:

#745 Felhasználó inaktív   seby 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 06. 09:57

Idézet: FLO - Dátum: 2004. okt. 6., szerda - 10:47

a valós 2,4 GHz is jónak számít, mer ugye az 3200+.

Nem a 2,2 GHz a 3200+? :)
WoW - Arathor PvE - Reckless Mortals
    Gladia - LvL 80 Nightelf Druid

#746 Felhasználó inaktív   seby 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 06. 10:03

Van két 512 MB-os Samsung-om, bár két különböző és gondolom ezért is, nem akarnak menni dual-ban 400 MHz felett, külön pedig 430-ig el tudtam velük menni fesz. emelés nélkül. Talán ha adnék nekik egy kis plusz-t. Memóriáknál lehet fesz.-t emelni hűtőbordák nélkül, illetve ha igen, akkor meddig merjem?

#747 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 06. 10:44

Idézet: seby - Dátum: 2004. okt. 6., szerda - 11:03

Van két 512 MB-os Samsung-om, bár két különböző és gondolom ezért is, nem akarnak menni dual-ban 400 MHz felett, külön pedig 430-ig el tudtam velük menni fesz. emelés nélkül. Talán ha adnék nekik egy kis plusz-t. Memóriáknál lehet fesz.-t emelni hűtőbordák nélkül, illetve ha igen, akkor meddig merjem?

A memókkal nagyon óvatosan. Az igazi márkás ramok esetében (tudjuk a nagy neveket), ami nem a "brand" azok elbírnak akár 2,8-2,9V-ot is.
Az ilyen "samsung" (samsung chipes) esetében viszont 2,7-nél többet nem mernék neki adni. Láttam már ilyen memót 2,8 V-tól megkettyósodni. El nem füstölt, de utána már mindig hibázott...

Szóval csak nagyon óvatosan a ramfesszel. :respect:

Szerkesztette: sebgutkopf 2004. 10. 06. 10:44 -kor

My photos

#748 Felhasználó inaktív   seby 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 06. 10:46

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2004. okt. 6., szerda - 11:44

Az ilyen "samsung" (samsung chipes) esetében viszont 2,7-nél többet nem mernék neki adni. Láttam már ilyen memót 2,8 V-tól megkettyósodni. El nem füstölt, de utána már mindig hibázott...

OK, köszi, annyit nem ér :)

#749 Felhasználó inaktív   FLO 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 06. 20:11

Idézet: seby - Dátum: 2004. okt. 6., szerda - 10:57

Nem a 2,2 GHz a 3200+? :)

Ehh! tényleg, bekavart, mivel én 2,4 GHz - n hajtom.  :D

#750 Felhasználó inaktív   pojzon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 06. 23:32

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2004. okt. 6., szerda - 6:35

Egyetértek azzal a meglátásoddal, hogy ez a proci vége. Akár milyen EE-s proci is 3780Mhz-en már igencsak a végét járja a stabil működésnek. Egyszerűen 3,8Ghz fölött már nem bírja. Esetleg adj neki több vcore feszt.  :up:
Ha az se akkor bele kell törődnöd, hogy ennyit bír a procid. Tegyük hozzá, hogy én ezért a 3780-ért is irígyellek!!  :pokeas:

Tudom, hogy nem rossz ez így sem. :) Csak az ember mindig telhetetlen.. :) Főleg azért "tűnik kevésnek", mert elötte egy 2,4-es proci volt ami vitte gond nélkül a 270-es fsb-t. :)

Egyébként érdekes, hogy a Doom 3 akármilyen szaggatós részén is szórakoztam órákig, semmi baja nem volt és vígan megye ezen az 254-es órajelen, de most előszedtem újra a Gothic 2-t és ott biza már nem igazán... :) Pedig azt hittem, hogy nista problem nem lesz egy jóval régebbi progival... :)

#751 Felhasználó inaktív   FLO 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 07. 00:08

Idézet: pojzon - Dátum: 2004. okt. 7., csütörtök - 0:32

Tudom, hogy nem rossz ez így sem. :) Csak az ember mindig telhetetlen.. :) Főleg azért "tűnik kevésnek", mert elötte egy 2,4-es proci volt ami vitte gond nélkül a 270-es fsb-t. :)

Nem nehéz kitalálnom, te az intelre esküszöl mert hogy az az über kiraly?
Vagy csak azért mert az a drágább és tele vagy zsével?  :)

#752 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 07. 07:02

Idézet: pojzon - Dátum: 2004. okt. 7., csütörtök - 0:32

Talán annak a 2,4-es prcinak talán nem ugyanaz a szorzója mint a 3Ghz-esnek. Ha jól sejtem a 270-es fsb-n órajelben a közelében se járt a mostani procidnak (úgy 500Mhz- el mögötte kullogott ugye?  :cool:) .

Ez igaz, hogy telhetetlenek vagyunk, de néha kénytelenek vagyunk megelégedni. Tegyük föl még tudnál 100Mhz-et húzni a procin és akkor mi van, úgyse vennéd észre sehol a különbséget, max valami egy hetes renderelés, vagy kódolásnál, aminél ez órákat számíthat.  :)

De figyi, ha nagyon nem bírsz kompromisszumot kötni a procid teljesítménye miatt nekemajándékozhatod!  :D
My photos

#753 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 07. 07:04

Idézet: FLO - Dátum: 2004. okt. 7., csütörtök - 1:08

Amíg nem volt széles körben és elérhető áron A64, addig egyértelműen a magas órajelre tuningolt nw-s p4-ek nyújtották a legnagyobb teljesítményt. Főleg ha a bolhán szerzed be a procit már rögtön el lehet gondolkozni egy ilyen procin.
My photos

#754 Felhasználó inaktív   pojzon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 07. 10:31

Idézet: FLO - Dátum: 2004. okt. 6., szerda - 23:08

Nem nehéz kitalálnom, te az intelre esküszöl mert hogy az az über kiraly?

Ha tele lennék zs-vel, akkor Alienware gépet vennék csak külön játékra, de itt nem erről van szó.
Egy kicsi Intel szimpátiám ugyan van, de elsősorban azért vettem a 2,4-es után megint intelt, mert az alaplapot nem akartam lecserélni.
Egyébként ha még fogok játszani a gépen amikor esetlegesen csere lesz (alap+proci) és nem változik játékokban nyújtott teljesítménye az a64-nek az intelhez képest, akkor azt veszek majdan. :)
De jelen pillanatban a 9akármilyen tűs alaplapok ritkák és nem feltétlenül a lególcsóbbak, és egy belevaló proci szintén nem olcsó jelen pillanatban. XP-t meg a 754?-es a64-re meg szerintem felesleges költeni, mert hamar kihal.

#755 Felhasználó inaktív   pojzon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 07. 10:32

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2004. okt. 7., csütörtök - 6:02

Talán annak a 2,4-es prcinak talán nem ugyanaz a szorzója mint a 3Ghz-esnek. Ha jól sejtem a 270-es fsb-n órajelben a közelében se járt a mostani procidnak (úgy 500Mhz- el mögötte kullogott ugye?  :cool:) .

Ez igaz, hogy telhetetlenek vagyunk, de néha kénytelenek vagyunk megelégedni. Tegyük föl még tudnál 100Mhz-et húzni a procin és akkor mi van, úgyse vennéd észre sehol a különbséget, max valami egy hetes renderelés, vagy kódolásnál, aminél ez órákat számíthat.  :)

De figyi, ha nagyon nem bírsz kompromisszumot kötni a procid teljesítménye miatt nekemajándékozhatod!  :D

Ott a pont. :)

Megigérem, szólok, ha ha kukába dobnám a procit, mert nem vagyok elégedett vele. :)

#756 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 07. 11:49

Idézet: pojzon - Dátum: 2004. okt. 7., csütörtök - 11:32

Ott a pont. :)

Megigérem, szólok, ha ha kukába dobnám a procit, mert nem vagyok elégedett vele. :)

OK köszi! Ez igazán rendi tőled!!!  :D
My photos

#757 Felhasználó inaktív   FLO 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 08. 10:04

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2004. okt. 7., csütörtök - 8:04

Amíg nem volt széles körben és elérhető áron A64, addig egyértelműen a magas órajelre tuningolt nw-s p4-ek nyújtották a legnagyobb teljesítményt. Főleg ha a bolhán szerzed be a procit már rögtön el lehet gondolkozni egy ilyen procin.

Háát..én elvből nem vennék intelt  :D És most nem akarlak kiábránditani senkit az intelből, nem hittérítő vagyok, ugyhogy csendben mérgelődöm  :cool:

#758 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 08. 11:13

Idézet: FLO - Dátum: 2004. okt. 8., péntek - 11:04

Háát..én elvből nem vennék intelt  :D És most nem akarlak kiábránditani senkit az intelből, nem hittérítő vagyok, ugyhogy csendben mérgelődöm  :cool:

Szívben én is inkább az amd felé húzok.  :respect:  Az intelt termék és árpolitikája miatt nem kedvelem annyira.  :reklamacio: Pl.: a celeronokra nagyon mérges vagyok és az igazi processzorainak meg magas az ára a boltban.

De ha mondjuk annak idején úgy másfél éve, amikor a mostani procimat vettem kemény 14k-ért ugyanennyiért hozzámvágtak volna egy 2,8Ghz-es p4-et, akkor azt választottam volna.

Azt meg tudjuk, hogy a bartonok nem igazán voltak versenyképes alternatívák teljesítményben egy 3,7-8 Ghz-re tuningolt p4-el szemben. Komolyan mondom a bolhán nézelődve volt, hogy morfondíroztam hogy ennyit már talán megérne egy jól húzható darab.
My photos

#759 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 10. 09. 08:29

Kép
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#760 Felhasználó inaktív   pojzon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 10. 17:49

Majdnem ugyan azt leírtam mint az elöbb.  :D  :D  :D

Szerkesztette: pojzon 2004. 10. 10. 17:55 -kor

Téma megosztása:

• (102 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 36