HWSW Informatikai Kerekasztal: Folyékony nitrogén beszerzése - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (2 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Folyékony nitrogén beszerzése

#1 Felhasználó inaktív   king 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 01. 05. 14:44

Helló mindenki aki bezéz!

Segítséget szeretnék kérni, hogy hol tudnék venni/szerezni, folyékony nitrogént? És az is érdekelne,hogy mennyibe kerül.

Köszike.

#2 Felhasználó inaktív   Arkhon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 01. 05. 14:54

Vagy hogy pl. hogy viszed haza. :)

A nitrogén kritikus hőmérséklete alacsonyabb, mint a szobahő, így zárt edényben is gázzá alakul szép lassan.
Aztán a tartálytól függően, de legkésőbb 250-300bar nyomásnál felrobban az egész sz@r, bele az arcodba.

Nyitott, meglazított tetejű termoszt, vagy Dewar-edényt tudok elképzelni szállításra. Egyetemen így szállítottunk folyékony oxigént is, bár elég sok elfogyott belőle, mire elértünk vele a tanszékig...

Ha hallgatsz rám, felhagysz ezzel a terveddel, inkább olvasgass fórumokat, ahol vállakozó kedvű mérnökök már végigcsinálták biztonságosan, sok-sok kép is van...

Akár a kezedbe is kerülhet a kísérletezgetés (cafatokra fagy).
Gigabyte EP35-DS3R - Core Quad Q9550@3650MHz - 2x2GB OCZ 1113MHz 5-5-5-15 DDR2- Gigabyte HD4870X2 2GB - 2xRAID0 Samsung F1 750GB - Coba Nitrox 750W tápegység - Chieftec BB ház

EVEREST Mem: 9251MB/s   WinRAR: 2617kB/s   3DMark2005: 24133  3DMark2006: 20835

#3 Felhasználó inaktív   M13 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 05. 15:01

Pár nappal ezelőtt olvastam itt egy topic-ot amiben a srác leírta, hogy a benzinnél olcsóbban tudja literjét a cuccnak és egy spéci kannában viszi haza. Otthon kísérletezget vele. Nézz körül jobban, szerintem meglesz az.

#4 Felhasználó inaktív   bean 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 05. 15:19

NAGYON NAGYON nyomatékosan felhívom rá a figyelmed, hogy ha nem tudod, hogy kell beszerezned, akkor valószínűleg nem vagy felkészülve arra sem, hogy miként kezeld. Nem tudod, mibe fogsz, az hogy valaki szólt, hogy veszélyes, az nem kifejezés. Én kapásból hatféle, teljesen különféle, nem könnyen (ha egyáltalán) gyógyuló, kórházt igénylő sérülést tudok, amit folyékony nitrogéntől kaphatsz.

#5 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 05. 15:26

A foly. nitrogén ára minden normális helyen olcsó, kb. 160-200ft/liter. A gond inkább az, hogy akárkinek, csak ugy, "betétbe" nem adnak a szállitásához tartályt(magának az anyagnak a birtokba vételéhez is megfelelö minösitésü szakember kell persze, épp csak nem méregengedély), és a tartály drága ám. Ne is gondolj arra hogy sima termoszba beleteszed.... :)

Ahogy lenni szokott...: folyékony nitrogén amatör kezelésekor a minimum az égési sérülés(nem vicc) és a lábak elhalása, mert ahogy a hidege lefelé áramlik, nem is érzed ahogy lefagy a lábad. Annak meg amputáció a vége. Ha a kezeddel bármihez hozzáérsz, ami csak távolról is érintkezett vele, akkor hozzá is ragadsz, jön a pánik, meg a magadra boritás. egy-két ujjad simán rámegy a legjobb esetben is! még mindig szeretnél venni? :)

[ 2004. január 05.: freeone szerkesztette a hozzászólást ]
A person who does not share is not only selfish, but bitter and alone. (Paulo Coelho)

#6 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 05. 15:33

Egyébként tényleg no offense, csak jót akarunk.
A person who does not share is not only selfish, but bitter and alone. (Paulo Coelho)

#7 Felhasználó inaktív   TOMKTOM 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 05. 16:02

Bőrgyógyászatokon fagyasztásos kezelésekre elég gyakran használnak folyékony nitrogént. A Dewar edény, amiben tárolják kb akkora, mint egy 1 literes kóláspalack. Kupakkal a tetején egész nap a szekrény tetején simán el van mindenféle fogyás nélkül. Azt tudom, hogy ezt ha valahova vinni kell, tök simán hurcipolják akár kézben is.

Ettől függetlenül nem akarlak bíztatni a dologra.
Körültekintéssel nagyon érdekes dolgokat lehet vele csináni, de elég egyszer hibázni.
...ha véletlenül belenyúlsz, és hirtelen odakapsz a fájó ujjadhoz, ne lepődj meg, ha az örik...

[ 2004. január 05.: WiZARD szerkesztette a hozzászólást ]
                   "A technika az álmokból születik...."
-=Online Reakcióidő Teszt=-   -=A teszt topikja a fórumon...=-

#8 Felhasználó inaktív   Arkhon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2004. 01. 05. 16:12

Hogy azért válaszoljak is, nézd meg az eszközök árait:

[url="http://"http://www.arteria.hu/termekkatalogus.php?mc=1&sc=110"]Kriotechnikai készülékek[/url]

Amint azt többen már leírták, maga a cseppfolyós nitrogén pár Ft a tárolóeszközökhöz képest.
Gigabyte EP35-DS3R - Core Quad Q9550@3650MHz - 2x2GB OCZ 1113MHz 5-5-5-15 DDR2- Gigabyte HD4870X2 2GB - 2xRAID0 Samsung F1 750GB - Coba Nitrox 750W tápegység - Chieftec BB ház

#9 Felhasználó inaktív   Arkhon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2004. 01. 05. 16:18

Idézet a vonatkozó biztonsági előírásokból:

"Kísérletek cseppfolyós levegővel, illetve folyékony nitrogénnel

Alacsony hőmérsékletek előállítására gyakran használnak cseppfolyós levegőt (forráspont kb. -190 °C), illetve folyékony nitrogént (forráspont -196 °C).

Vigyázat!
A cseppfolyós levegővel, illetve nitrogénnel végzett kísérletek a fagyási sérülések veszélye miatt különös óvatosságot, körültekintést követelnek. A folyadék a különböző tárgyak belemerítésekor hevesen forr, fröcsköl.

Cseppfolyós levegőt vagy nitrogént - nagyobb tételben - az Oxigén- és Dissous-gáz Gyárban szerezhetünk be, egy-egy termosznyi mennyiséget kutatóintézetekből, egyetemi tanszékekről kérhetünk, A cseppfolyós nitrogén, illetve levegőt Dewar-edényben, termoszban hosszabb ideig is eltartható, szállítható. A tartóedényt légmentesen lezárni nem szabad! A nitrogén ugyanis az edényben állandó, lassú forrásban van."

Ismételten lebeszéllek az otthoni kísérletezésről.

#10 Felhasználó inaktív   UnConnecteD 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 05. 16:21

idézet:
Ezt írta king:

Segítséget szeretnék kérni, hogy hol tudnék venni/szerezni, folyékony nitrogént? És az is érdekelne,hogy mennyibe kerül.

Köszike.
[/quote]

Csak nem megakarod donteni a [url="http://"http://www6.tomshardware.com/cpu/20031230/5ghz-01.html"]Tom batyot [/url] ? :D :D :D

#11 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 05. 19:12

Sumi: moderald magad...

Krinyo
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#12 Felhasználó inaktív   Rhino666, az médium 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 05. 20:17

idézet:
Ezt írta king:

Köszike.
[/quote]

Ezen már én is gondolkodtam, de miután meghallottam, hogy haver apjának munkatársa kicsit "elfogyott" :eek: , miután kiömlött ez a sz@r... :( Hát, meggondoltam magam... :rolleyes: Egyébként sertésszaporításnál használják, ebbe fagyasztják bele a szaporító anyagot, azaz "hibernálják" azt, és mikor felolvasztják, még mindig szaporítóképes. :eek: Utána már csak be kell fecskendezni egy "röficsajba"... :D :D Szóval nem játék az a -273°C! :rolleyes:

Rhino666

[ 2004. január 05.: Rhino666, az médium szerkesztette a hozzászólást ]
Rhino666

#13 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 05. 20:22

-198, elvileg.

#14 Felhasználó inaktív   Templomegere 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 05. 20:22

idézet:
Ezt írta king:

Köszike.
[/quote]

csak ezért jöttél a HWSW-re , vagy más is érdekel?
AMD you have the POWER

#15 Felhasználó inaktív   Rhino666, az médium 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 05. 20:26

idézet:
Ezt írta freeone:
-198, elvileg.[/quote]

Én úgy tudom, hogy 0 K (nulla Kelvin), azaz -273°C, tehát ennél kezdődik a Kelvin-skála. Bocs, ha rosszul tudom.

Rhino666
Rhino666

#16 Felhasználó inaktív   Öregszem 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 05. 20:28

idézet:
Ezt írta Templomegere:

csak ezért jöttél a HWSW-re , vagy más is érdekel?
[/quote]
[url="http://"https://www.hwsw.hu/perl/ultimatebb.cgi?ubb=recent_user_posts&u=00017180"]https://www.hwsw.hu/...osts&u=00017180[/url]
Szép volt, jó volt,
Köszönöm. Ennyi!

#17 Felhasználó inaktív   king 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 01. 05. 20:38

Helló!

Köszi, hogy ilyen hamar írtatok, elolvastam mindent, és fel is dolgoztam a dolgokat.
Azt tudom, hogy nagyon veszélyes anyag, de annyira valóban nem gondoltam bele a veszélyeibe.
Kicsit még kutakodom, de sztem nem valósítom meg a terveim.
Mégegyszer köszike, hogy felhívtátpk a figyelmem.

Akkorhát maradnak a tesztek és a képek nézegetése.

#18 Felhasználó inaktív   king 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 01. 05. 20:44

Arkhon : Köszi a linket megnéztem, és ezek az árak valóban elvették a kedvem.

UnConnecteD : Neked is thx a linket, ezt láttam én is, és tulajdonképpen innen jött az ötlet, persze én nem ezt akartam csin.

Templomegere : Miért érdekel, hogy csak ezért jöttem-e, de ha nagyon kíváncsi vagy, gyakaran jövök körülnézni.

Üdv.: King

#19 Felhasználó inaktív   Templomegere 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 05. 21:31

idézet:
Ezt írta king:
Arkhon : Köszi a linket megnéztem, és ezek az árak valóban elvették a kedvem.

UnConnecteD : Neked is thx a linket, ezt láttam én is, és tulajdonképpen innen jött az ötlet, persze én nem ezt akartam csin.

Templomegere : Miért érdekel, hogy csak ezért jöttem-e, de ha nagyon kíváncsi vagy, gyakaran jövök körülnézni.

Üdv.: King
[/quote]

na pont ezért kérdeztem, mert érdekel!
AMD you have the POWER

#20 Felhasználó inaktív   king 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 01. 05. 21:57

Bocs ha egy kicsit bunkó volt a válasz, csak felkaptam a kakit...

Sorry

Téma megosztása:

• (2 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó