Elküldve: 2006. 11. 22. 13:52
Idézet: Hocsi - Dátum: 2006. nov. 22., szerda - 13:42
-Régen mikor használtam, nem használta az ékezetes karaktereket, ez a program hibája?
Hali!
Csak erre tudom a választ:
Az ékezetes karakterek az LCD kijelző beépített karakterkészletétől is függenek. Van egy beégetett tábla, amiből kiolvassa a vezérlő, amikor megkapja a kódot. Ha nem közép európai a beégetett készlet, akkor nem lesz ékezetes betüd. Azonban van egy megoldás:
A legtöbb LCD-ben van egy egy RAM terület, ahová lehet definiálni karktereket, amit persze minden bekapcsolásnál meg kell tenni. Ha van olyan PC- progi (na ezeket nem ismerem) ami ezt támogatja, akkor lehet hogy még akár ékezetes karaktareket is meg tudsz jeleníteni. ÖÜÓŐÚŰÁÍ)...
Én általában mikrovezérlőhöz illesztettem ilyen LCD-ket, ott meg leprogiztam, ha kellett.
Üdv:
g.
kedvenc szavaim: palack, flakon, kredenc, fridzsider, ibrik, trafik, komód, szvetter, cekker (bevásárlószatyor), fregoli, rezsó, sparhelt, vájdling, szifon, gardrób, partvis, spejz, tégely, pléh, drót, dunsztos üveg, abrosz, dunyha, lavór, papundekli, sámli, hokedli...szocreál. (és a "hamár" szó, ami akár milliókba is kerülhet...:)