HWSW Informatikai Kerekasztal: Vízhűtés és rejtelmei - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (158 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 132
  • 133
  • 134
  • 135
  • 136
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vízhűtés és rejtelmei

#2661 Felhasználó inaktív   real Waffen 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2002. 12. 04. 23:51

idézet:
Ezt írta Mono:
...mint egy szűz pin@? :D
Nem volt kedvem levakarni a matricát a házról :)
Csövet pedig melegítéssel természetesen, szobahőn nem hinném, hogy 30%-ot tudnék rajta tágítani :(
[/quote]

Nekem 10-es belso atmeroju cso van 13-as kulso atmeroju csonkokon. Csak ugy birtam ratolni, ha forrasban levo vizbe tettem kb fel percre. Utana viszont konnyen rament. :cool:
Sínen fekvő ember mosolya nem mindíg őszinte.

#2662 Felhasználó inaktív   Adept 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2002. 12. 05. 19:40

idézet:
Ezt írta Waffen:

En hasznaltam regebben, de nyaron gond volt a hutessel.
Egyebkent ha a ventiket 5V-on hajtod (vagy sorba kotve 6V-on), akkor szinte nem lesz hangja.
[/quote]

Ne küldj el nagyon, de az 5 voltot (vagy a 6v-t) honnan kössem le? Elektronikában láma vagyok nagyon...
Le tudod fényképezni a tiédet?
A házban van vagy kivül?

Üdv
Adept

Eladó ASUS A8N SLI Delux - A64 3500+ VeniceE6 - 2x1GB Samsung PC3200- watercool heatkiller rev2.0 - gyártott blokk northbridge-re

#2663 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 12. 05. 19:58

idézet:
Ezt írta Adept:

Ne küldj el nagyon, de az 5 voltot (vagy a 6v-t) honnan kössem le?
[/quote]

molex tápcsatlakozóban van 5 volt.
a piros kábelen jön 5V a fekete meg a föld.
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#2664 Felhasználó inaktív   Adept 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 12. 05. 20:45

idézet:
Ezt írta WiZARD:

molex tápcsatlakozóban van 5 volt.
a piros kábelen jön 5V a fekete meg a föld.
[/quote]

Lehet hogy nem kéne túlfeszitenem a húrt :D , de mi az a molex...?

Van most egy házventim, amit nincs bekötve. Ahhoz a vincsibe menő 4eres kábelből ágazik le két vékonyabb szál. Ez lenne az? Vagy nem?

Ha 5v-vel megy akkor csendesebb lesz?

Üdv
Adept

Eladó ASUS A8N SLI Delux - A64 3500+ VeniceE6 - 2x1GB Samsung PC3200- watercool heatkiller rev2.0 - gyártott blokk northbridge-re

#2665 Felhasználó inaktív   real Waffen 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2002. 12. 05. 20:47

idézet:
Ezt írta Adept:

Ne küldj el nagyon, de az 5 voltot (vagy a 6v-t) honnan kössem le? Elektronikában láma vagyok nagyon...
Le tudod fényképezni a tiédet?
A házban van vagy kivül?

Üdv
Adept
[/quote]

Az 5V-ot mar elmagyarazta WIZARD, a 6 V-ot pedig ugy tudod leszedni, hogy sorba kotsz ket ventit, es rakotod a 12V-ra (sarga es fekete vezetek koze)

#2666 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 12. 05. 20:48

idézet:
Ezt írta Adept:

Van most egy házventim, amit nincs bekötve. Ahhoz a vincsibe menő 4eres kábelből ágazik le két vékonyabb szál. Ez lenne az? Vagy nem?

Üdv
Adept
[/quote]

azt a fehér tápcsatit, ami a vinyóba belemegy azt hívják molex tápcsatinak.

akár egy ilyen csatinak a fekete-piros kábeléhez csatlakoztathatod valahogy a ventit. (én be szoktam dugni a fehér csatlakozóba a megfelelő helyre a drótot egyszerűen.

de ha még mindig nem oké, akkor pls új topicot hozz létre, ne ezt a vízhűtésest OFFoljuk széjjel.
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#2667 Felhasználó inaktív   real Waffen 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2002. 12. 05. 20:50

idézet:
Ezt írta Adept:

Üdv
Adept
[/quote]

A winyo tapcsatlakozon van egy piros, egy sarga es ket fekete vezetek. A sarga a 12V, a piros az 5V.
Ha a ventit a piros es a fekete koze kotod, akkor 5V-ot kap.

#2668 Felhasználó inaktív   Adept 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 12. 05. 20:58

Ez tiszta beszéd volt uraim, köszönöm...

#2669 Felhasználó inaktív   Adept 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 12. 05. 21:05

Mono

A fenti képen van venti a hűtőben?

Üdv
Adept

#2670 Felhasználó inaktív   Öregszem 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 12. 05. 22:25

idézet:
Ezt írta Adept:

Elégséges-e a radiátor hőleadása, ha nincs megfuvatva ventivel? Mert ha ventit csatolok hozzá, akkor hang szempontjából ujra ott vagyok ahol a part szakad...

Használ valaki venti nélküli radiátort? Elégséges ez?
[/quote]

Az ugyebár a radiátor méretétöl, szerkezetétöl, és elhelyezésétöl is függ.
Autó fütöradiátora a sürü lamellák miatt igényli a légáramlást. Házon belül amúgy is melegebb a levegö, ezért ott rosszabb a radiátor höleadása.

Ha megnézel egy szobai radiátort, annak "lemezei" elég messze vannak egymástól, és függölegesen állnak. A höt meg leadja.

Ezek alapján én a gépem oldalára szereltem egy Romantik aluradiátort. Nem kell rá venti, nyáron se volt gond vele.
(Az utolsó fél mondat kivételével ezeket már leírtam itt.)
Szép volt, jó volt,
Köszönöm. Ennyi!

#2671 Felhasználó inaktív   bearr 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 12. 05. 23:41

idézet:
Ezt írta Waffen:

Nekem 10-es belso atmeroju cso van 13-as kulso atmeroju csonkokon. Csak ugy birtam ratolni, ha forrasban levo vizbe tettem kb fel percre. Utana viszont konnyen rament. :cool:
[/quote]

Szerezzel ""echte"" szilikoncsovet, ne pvc szarmazekot. Egyszer probalkoztam pvc csovel, meg az s370 foglalatnal, de annyira merev volt a cso es feszitette a blokkot, hogy nem reszkiroztam. Azota csak szilikon + toltelek csovet hasznalok. Igaz piszok sokba kerul, de ha azt mondom, hogy 7x24-ben megy mar az uj gephazban is vagy fel eve eleg meggyozo. Raadasul eleg a kabelszorito a csovek rogzitesehez, nem kell bilincseket hasznalni.

#2672 Felhasználó inaktív   bearr 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 12. 06. 00:20

idézet:
Ezt írta Adept:

Üdv
Adept
[/quote]
[url="http://"http://www.molex.com"]www.molex.com[/url] :D

Csatlakozo gyarto ceg. Aztan azon a csatlakozon, amit keresel rajtaragadt a neve. :)

8981-es sorozat:

Kép
Kép

es ennek a parja a 8981p

#2673 Felhasználó inaktív   Mono 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 12. 06. 09:05

idézet:
Ezt írta Adept:
Mono

A fenti képen van venti a hűtőben?

Üdv
Adept
[/quote]

Természetesen nincs, tartom hűen magam az aláírásomhoz a kezdetektől fogva :)
Adjon az Isten, szebb jövőt!

#2674 Felhasználó inaktív   Mono 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 12. 06. 11:17

Annyit had közöljek Veletek, hogy megvettem EHEIM 1048-as pumpámat, iszonyat.
Nem ismerem a Novát, jelenleg Ordasi-féle 250 literesem van. Ez kb. 4x akkora méretű, szóval testes darab (nem is tudom, hogy hova fogom rakni).
Viszont végeztem vele tegnap a fürdőszobában néhány kísérletet. Mosdót teleengedtem vízzel, elmerítettem benne a szivattyút, nyomócsonkra pedig egy 12-es belső csövet húztam, kb. másfél méteres darabot. Bekapcsoltam úgy, hogy a cső átlógott a kádba, így az emelési magasság kb. a mosdó alja és a mosdó felső pereme közötti táv volt (30 cm), megnéztem, folyt úgy-ahogy a víz. Aztán a cső végét felemeltem olyan magasra, amennyire a cső csak engedett, így emelési magasság több, mint 1 méter lehetett. Szemre semmi változás nem volt látható a két "módozat" között a kifolyó víz mennyiségén. Próbáltam a cső végét hüvelykujjammal befogni, sikerült, de eléggé jó nyomást kellett leküzdenem. Olyasmi sugarat csinál, mint ha úgy nyitnám ki a konyhába a csapot, hogy igyak belőle, szóval amolyan "fél gőzön" kinyitott vízcsap teljesítményét hozza, ezt csökkenteni nem sikerült úgy sem, hogy névlegs emelési magassága közelébe "tettem". Nagyon úgy fest, ha a rendszerben a csonkjainál kisebb keresztmetszet nincs a rendszerben, ez az áramlást nagyon nem fog lecsökkenni.

Bocs azoktól, akiknek ez nem nagy dolog. Mondom nekem ekkora kaliberű szivattyúm nem volt még, így azért nagy(obb) dolog, de kialakításra, hangra, teljesítményre úgy gondolom, hogy ez A szivattyú.

Ja és a gyári csonkjai belső átmérője 10mm, egy 12-es belsejű csövet lehet minden erőszakolás nélkül, kényelmesen, de megszorulva ráhúzni.

#2675 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 12. 06. 13:06

Hőmérsékleteredmények?
(akkor nem írtam hülyeséget a belső csonkátmérőre, megnyugodtam :D )

[ 2002. december 06.: Etele szerkesztette a hozzászólást ]

#2676 Felhasználó inaktív   Mono 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 12. 06. 13:27

Hőméséklet eredmény nincs, ezzel nem is lesz, radiátoron kívül teljsen új rendszer lesz, eredmények majd úgy. Hónapok óta többször olvastam itt és írtam is, hogy nem egy konkrétumot kell vizsgálni, hanem a rendszer egészét, sokan esküsznek a vastagabb csövekre, jobb kialakítású blokkokra, nagyobb áramlás mennyiségre. Ezeket teljesíteni fogom, kivétel nélkül, ezek alapján a pozitív irányba jelentős változások lesznek. Meglátjuk mit is jelent majd a gyakorlatban. (Vártam a blokktesztet, nem volt eredmény, én rendszert tesztelek és így :) )

#2677 Felhasználó inaktív   real Waffen 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2002. 12. 06. 13:38

Mono: ez a pumpa atalakitas nelkul jo zart huteshez?

#2678 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 12. 06. 14:39

idézet:
Ezt írta Mono:
Hőméséklet eredmény nincs, ezzel nem is lesz, radiátoron kívül teljsen új rendszer lesz, eredmények majd úgy. Hónapok óta többször olvastam itt és írtam is, hogy nem egy konkrétumot kell vizsgálni, hanem a rendszer egészét, sokan esküsznek a vastagabb csövekre, jobb kialakítású blokkokra, nagyobb áramlás mennyiségre. Ezeket teljesíteni fogom, kivétel nélkül, ezek alapján a pozitív irányba jelentős változások lesznek. Meglátjuk mit is jelent majd a gyakorlatban. (Vártam a blokktesztet, nem volt eredmény, én rendszert tesztelek és így :) )[/quote]

Akkor kiváncsian várom a jövőbeni eredményeidet :)
Remélhetőleg jövő hét vége felé, legkésőbb jövő hét utáni héten nekem is "összeugrik" a zsír új rendszerem, eléggé korrekt lesz remélem, majd én is írok hőmérsékletadatokat (bár az új rendszerem jobbára gyári cuccok köré épül majd, No.-ból rendeltem pár alkatrészt :) ). Nálam CPU/Chipset/GPU hűtése lesz megoldva vízzel, remélem tuningban is megfelelő lesz :D

#2679 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 12. 06. 14:42

idézet:
Ezt írta Waffen:
Mono: ez a pumpa atalakitas nelkul jo zart huteshez?[/quote]

Jó, gyári leírás szerint is, nekem is ilyen van :)

#2680 Felhasználó inaktív   MákosGuba 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 12. 06. 15:03

idézet:
Ezt írta Xboxman:
Sziasztok!

Eldöntöttem ,hogy lecserélem a léghűtésű rendszerem(50%-ban tuning 50%-ban hangossag miatt)!Az a problémám ,hogy full láma vagyok a témához(azt se tudom mi a különbség a zárt és a "nyitott" :) rendszer között)!Nem tudtok egy olyan weboldalt ahol a full láma kérdéseimre választ kapnék(nameg elméleti cuccok is jók lennének pl:hogy eggyáltalán mi kell egy ilyen rendszerbe és milyen sorrendbe/elhelyezkedésbe)!A blokkot meg ilyesmit természetesen venni szeretném!

Előre is köszi(csak látszi ne mondjátok azt ,hogy olvassam át a topciot mert az lehetetlenség)
BY X-boxman
[/quote]

kösz a segítséget úgylátom marad az átolvasás :(

Téma megosztása:

• (158 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 132
  • 133
  • 134
  • 135
  • 136