HWSW Informatikai Kerekasztal: Vízhűtés és rejtelmei - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (158 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 138
  • 139
  • 140
  • 141
  • 142
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vízhűtés és rejtelmei

#2781 Felhasználó inaktív   Adept 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2002. 12. 18. 18:30

Na csináltam egy 6órás kis huzatást HotCPUval.
43foknál nem ment feljebb és az alaplap pedig 33fokon maradt... Normál üzemben 38-39 fokra áll be...

Asszem elégedett vagyok... :D

Üdv
Adept

Eladó ASUS A8N SLI Delux - A64 3500+ VeniceE6 - 2x1GB Samsung PC3200- watercool heatkiller rev2.0 - gyártott blokk northbridge-re

#2782 Felhasználó inaktív   Jammer 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2002. 12. 19. 06:26

OFF
yam-shee: Van blokkotok vagy egyelőre ne reménykedjek ebben?

Csak azér itt kérdezem, mert mail-re nem válaszolsz :(

OFF

#2783 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 12. 19. 12:45

idézet:
Ezt írta Adept:
Na csináltam egy 6órás kis huzatást HotCPUval.
43foknál nem ment feljebb és az alaplap pedig 33fokon maradt... Normál üzemben 38-39 fokra áll be...

Asszem elégedett vagyok... :D

Üdv
Adept
[/quote]

Lehet hogy már írtad de milyen hardware-el produkáltad ezt? Mert ha P133-assal, az máris nem olyan jó :) :D ;)

#2784 Felhasználó inaktív   Adept 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 12. 19. 15:19

idézet:
Ezt írta Etele:

Lehet hogy már írtad de milyen hardware-el produkáltad ezt? Mert ha P133-assal, az máris nem olyan jó :) :D ;)
[/quote]

AMDXP1900+ , Asus A7V8X, 512MB Samsung DDR Ram
Ezzel is okés?

Üdv
Adept

Eladó ASUS A8N SLI Delux - A64 3500+ VeniceE6 - 2x1GB Samsung PC3200- watercool heatkiller rev2.0 - gyártott blokk northbridge-re

#2785 Felhasználó inaktív   CDman 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 12. 19. 18:22

Egy érdekes adalék Nova szivattyúkhoz!

Aki nem teljesen zárt rendszerben használja, hanem tartályba rakja annak érdemes odafigyelni a gumitappancsokra amik a talpán vannak, mert könnyen kiesnek, a szivattyú meg beszívja! :mad:
Nekem is az volt gyanús, h. elég meleg levegőt fufnak a ventillátorok a hűtőn. Kiderült, h. a gumitappancs amit beszívott majdnem teljesen elzárta a szívónyílást!
Minden esetre az is kiderült, h. minimális áramlás mellett is egész jól hűt egy megfelelően kialakuított blokk! ;) Mivel semmiféle instabilitást nem tapasztaltam!
"Gyakori hiba, hogy amikor valami nagyon tökéleteset akarnak tervezni az emberek, alábecsülik a nagyon tökéletlenek leleményességét."

Douglas Adams

#2786 Felhasználó inaktív   Adept 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 12. 19. 19:49

Ha most a Nova Siccéről beszélünk, akkor én becsuktam a lábait és inkább a csövekkel stabilizáltam hogy ne mozogjon.

De azért érdekesek ezek az életszerű tesztek... Megnyugtató tudat...

Üdv
Adept

#2787 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 12. 19. 19:54

idézet:
Ezt írta Adept:

AMDXP1900+ , Asus A7V8X, 512MB Samsung DDR Ram
Ezzel is okés?

Üdv
Adept
[/quote]

Nem rossz az. Nekem alapon a proci 39 fokos, a ház 32, 100% terheltség mellet a proci 44 fok, a ház olyan 35. Ez sem olyan vészes, főleg hogy minden venti csontra le van halkítva, csak a vincsi hallatszik :). Ha a radiátor előtti 12 cm-es Enermax venti fordulatszámát feltolom, akkor 4-5 fokkal is kevesebbet kapok mindegyik értékre, de nekem a csend a legfontosabb. Ja és Pentium 4 1.6A OC 2.5 GHz. :D Ez sem olyan rossz szerintem.

#2788 Felhasználó inaktív   Mono 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 12. 19. 20:34

Milyen blokkod van?
Adjon az Isten, szebb jövőt!

#2789 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 12. 19. 23:19

idézet:
Ezt írta Mono:
Milyen blokkod van?[/quote]

Innovatek InnovaCOOL rev.3 :) A P4 leszorítója egyszerűen a legjobb amit vízhűtésben láttam eddig, full fém és profi :D

#2790 Felhasználó inaktív   yam-shee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2002. 12. 19. 23:52

Navégrehazavergődtem!

Az innova blokkal csak egy baj van /savanyú a szölö/, hogy a csonkok keresztmetszete kicsi. A blokk realtíve kis felületű igy szerintem nagyobb áramlási sebességgel jobb eredmények lennének elérhetők. a csonk belső átmérője 5.5 mm ha jol láttam ... de ha rosszul plz ird meg.

üdv

#2791 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 12. 20. 00:00

idézet:
Ezt írta yam-shee:
Navégrehazavergődtem!

Az innova blokkal csak egy baj van /savanyú a szölö/, hogy a csonkok keresztmetszete kicsi. A blokk realtíve kis felületű igy szerintem nagyobb áramlási sebességgel jobb eredmények lennének elérhetők. a csonk belső átmérője 5.5 mm ha jol láttam ... de ha rosszul plz ird meg.

üdv
[/quote]

A belső átmérőt nem tudom pontosan, 8 mm-es belső átmérőjű csővel szereltem, az passzentos. De pont a relatíve kicsi csőkeresztmetszet miatt használok EHEIM 1048-as pumpát, talán a gyorsabb áramlási sebességel kompenzálni tudom a dolgot. (Nem is csak talán :D )
Viszont jut eszembe: a csöveim... khm szóval 8/10-esek, és nem vagyok megelégedve velük. Könnyen megtörnek. Valamelyik külföldi oldalon láttam halványkék színű csövet, azt hiszem szilikonos? De nem biztos, viszont iszonyú jónak tűntek, nem törnek meg. Ha valaki tud valamit efféléről, ne fogja vissza magát, írjon nyugodtan, akár priviben is (de hát a fórum lényege hogy sokakkal megoszd a tapasztalatodat :) ). THX.

#2792 Felhasználó inaktív   yam-shee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2002. 12. 20. 00:19

Nagyobb pumpával nem oldod meg a dolgot, a rendszer eléggé 'kisnyomású'. A gyenge láncszem a csonk, csere vmi 8-asra.

[ 2002. december 20.: yam-shee szerkesztette a hozzászólást ]

#2793 Felhasználó inaktív   Adept 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 12. 20. 08:28

idézet:
Ezt írta Etele:

Nem rossz az. Nekem alapon a proci 39 fokos, a ház 32, 100% terheltség mellet a proci 44 fok, a ház olyan 35. Ez sem olyan vészes, főleg hogy minden venti csontra le van halkítva, csak a vincsi hallatszik :). Ha a radiátor előtti 12 cm-es Enermax venti fordulatszámát feltolom, akkor 4-5 fokkal is kevesebbet kapok mindegyik értékre, de nekem a csend a legfontosabb. Ja és Pentium 4 1.6A OC 2.5 GHz. :D Ez sem olyan rossz szerintem.
[/quote]

Vazze, már irni akartam hogy nekem is ennyi, aztán láttam hogy neked húzva ennyi a hő... Na tessék, van még mit szerelni... :D :D
Gratula...

Nekem most nincs benne venti, az egyetlen ami zug az a tápventi... Lehet hogy majd alacsonyabb fesz-en bekötök egy házventit aztán megnézem mennyit csökkent az alaplap hőjén...
Persze lassan jönni fog az uj videokártyám :cool: ugyhogy még azt is bele kell kötni a rendszerbe. Majd az lesz a végső konfig, ugyhogy annak kell jól teljesiteni...

Üdv
Adept

#2794 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 12. 20. 10:50

A videokarimon nekem is csücsül egy blokk, kellemes, legalább egy ventivel kevesebb :) . A Ti4200-asom GPU-ját így fel tudom húzni 325 MHz-re is akár, de minek? Nem igazán gyorsul tőle, úgyhogy marad 300-on :)

#2795 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 12. 20. 10:54

Viszont a cső ügyében senkinek sincsen ötlete? Azt hiszem szilikon anyagú, de nem biztos. Jobb mint a sima PVC???
Plusz még egy kérdés: Abit TH7II-m van, és egy blokkom is a chipsetre, de ilyen elb@szott rögzítési módot még nem láttam... pedig a blokkomhoz van 3 féle rögzítő is, de egyik sem jó, mert még csak lyuk sincs az alaplapon!!! Valakinek sukerült már blokkot cummantania az Abit Intel chipsetes P4 lapjára? Mert ahogy a site-jukon néztem, mindegyik P4 Intel chipsetes lapjukon ilyen hülye a rögzítése a chipsetbordának...
Bye :D

#2796 Felhasználó inaktív   HookR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 12. 20. 16:05

idézet:
Ezt írta Adept:
Vazze, már irni akartam hogy nekem is ennyi, aztán láttam hogy neked húzva ennyi a hő... Na tessék, van még mit szerelni... :D :D[/quote]

Azert hallkan megemlitenem, hogy a P4-ese durvan 20%-al nagyobb maggal rendelkezik.

Etele: Mekkora feszultseg mellett jaratod 2500MHz-en az 1.6A-s Northwood-od(?) ? Azaz arra vagyok kivancsi, hogy mekkora mennyisegu hot termel a procid...
A tévedés jogát fenntartom :)

"Consciousness is the uninterrupted stream of memories and simulations taking place within your brain using models of yourself, people you know, and other aspects of reality in order to accurately choose behaviours likely to result in the most beneficial outcomes."

Server Tower - 2in1
Server Tower - SSI MEB
DTX-Box :: Koncepció

#2797 Felhasználó inaktív   Norbik@ 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2002. 12. 21. 00:36

lenne egy kérdésem mégpedig az, hogy mennyi egy komplett KOMOLY vízhűtéses rendszer összerakatása és a házba való beépítése??

(hol lehet ilyet csináltatni, melyiket érdemes venni... - ezekre volnék kíváncsi-)

[ 2002. december 21.: Pmaster szerkesztette a hozzászólást ]
"Bár a Trabant útfekvése kitűnő, és gyorsulása kifogástalan, ez mégsem szabad, hogy könnyelműségre csábítson!"
[Telefonom: 30/568-0668]

#2798 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 12. 21. 14:55

idézet:
Ezt írta HookR:

[qb]Etele:
Mekkora feszultseg mellett jaratod 2500MHz-en az 1.6A-s Northwood-od(?) ? Azaz arra vagyok kivancsi, hogy mekkora mennyisegu hot termel a procid...[/QB][/quote]

1.65-ön, az oldalatok számítása szerint így 88,48 Wattal fűt. De most kezd "összeérni" a rendszer, nem tudom miért de javult 1-2 fokot ugyanazon beállítások mellet a hűtési teljesítmény. Fene se érti. :D
Egyébként a radiátorom (Maxxpert Mono) a házon belül, a táp fölött van, nekem fontos a mobilitás, ha kiraknám a házon kívülre gondolom lehetne nyerni még jópár fokot. De hát ezt mindenki elmondhatja magáról. Szilikoncső??? Na, valaki!!!
+TH7II-re sikerült valakinek chipsetblokkot rakni?

#2799 Felhasználó inaktív   corelx 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2002. 12. 21. 21:28

Mit ajánlanátok a vizhütés rendszerem feltoltésére? A deszt viz+fagyálló keverék nem jó mert a pumpa ragasztva van és igy nem merülős. Aztán nem akarom havonta-két havonta ujraragasztani. Szerintetek a desztviz+gyogyszertári alkohol az jó keverék?

#2800 Felhasználó inaktív   Brian63 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 12. 21. 23:11

idézet:
Ezt írta Etele:

......
Viszont jut eszembe: a csöveim... khm szóval 8/10-esek, és nem vagyok megelégedve velük. Könnyen megtörnek. Valamelyik külföldi oldalon láttam halványkék színű csövet, azt hiszem szilikonos? De nem biztos, viszont iszonyú jónak tűntek, nem törnek meg. Ha valaki tud valamit efféléről, ne fogja vissza magát, írjon nyugodtan, akár priviben is (de hát a fórum lényege hogy sokakkal megoszd a tapasztalatodat :) ). THX.
[/quote]

A FESTO a pneumatikus rendszereimez gyárt szuper csöveket. (10 bar-ig) A héten voltam az egyik mintaboltjukban (Bp. Bécsi út 100), mert tőlük akarok gyorscsatlakozókat venni. (az overclock.hu-n ezeket láthatod) Kezembe vettem a csöveket. Na ezek nem törnek meg soha. És mindenféle átmérő, meg szín választható....

Téma megosztása:

• (158 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 138
  • 139
  • 140
  • 141
  • 142
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.