idézet:
Ezt írta Robicica:
A FESTO a pneumatikus rendszereimez gyárt szuper csöveket. (10 bar-ig) A héten voltam az egyik mintaboltjukban (Bp. Bécsi út 100), mert tőlük akarok gyorscsatlakozókat venni. (az overclock.hu-n ezeket láthatod) Kezembe vettem a csöveket. Na ezek nem törnek meg soha. És mindenféle átmérő, meg szín választható....[/quote]
Mennyire lehet ezeket tágítani??? Mert adott belső átmérőkhöz vannak csöveik, és pont 8-as nincsen, csak 9-es vagy 7-es. Te nézegetted őket, nem? Mennyire rugalmasak???
ja. és átlátszó is van?
[ 2002. december 28.: Etele [aki néha Draco] szerkesztette a hozzászólást ]
[ 2002. december 28.: Etele [aki néha Draco] szerkesztette a hozzászólást ]
Vízhűtés és rejtelmei
Elküldve: 2002. 12. 28. 16:50
Elküldve: 2002. 12. 28. 18:41
Elküldve: 2002. 12. 28. 19:39
idézet:
Ezt írta Oslagbar:
Szasztok!
Most építem a vízhűtésemet. Szeretném a procit, alaplapi procit, graf. procit is hűteni.
HONNAN tudnám beszerezni a szükséges hűtőblokkokat???????
Kérlek SEGÍTSETEK!!!!!
Részemről a pumpa Eheim 1048-lesz, a hűtő pedig egy eddig fel nem vetett típus: 50 ccm robogó vízhűtője, kiegyenlítőtartályostul....
Hűtőblokkokat viszont nem tudom honnnan szerezhetnék, ha valakinek akadnának felesleges darabjai, azok is nagyon érdekelnek....
A proci XP, a kártya geforce 4 4200, az alaplap pedig epox.
Előre is NAGYON KÖSZÖNÖM MINDENKINEK!
És Boldog Karácsonyt!
Osli[/quote]
Ittenvan:
[url="http://"https://www.hwsw.hu/perl/ultimatebb.cgi?ubb=get_topic&f=19&t=007921"]https://www.hwsw.hu/...c&f=19&t=007921[/url]
De KCS-t adjatok ám!![]()
![]()
Üdv!
Elküldve: 2002. 12. 29. 01:09
idézet:
Ezt írta bearr:
Tobb problema is adott azokkal a "radiatorokkal", azaz kondenzatorokkal. Pl. a belso atmerojuk kicsi ~6mm, nem passziv hutesuek (ill. ritkan ilyenek) es rohadt dragak. Nekem peldaul lu-ve stvf 47-es kondenzatorom van, kb. olyan 15-17 rupiaba fajt anno - meg mindig nem raktam ossze a gazhutesem.[/quote]
idézet:
[/quote]
Nem tudom hol nézted ezeket, mert kb. 4-5 ropiért lehet venni klímás üzletekben. Sőt, még csináltatni is lehet méretre! Na az egy kicsit húzósabb, valóban. Ha kicsi a keresztmetszet, akkor nem lehet olyat csinálni, hogy párhuzamba kettőt?? Dupla felület, és megnövelt keresztmetszet...........
Van bennük kényszerhűtésű is, sőt külön hűtőközegenként más az értékük, és van olyan ami nem az. De azért egy 12 voltos venti 6 volton, az nagy gáz?![]()
Elküldve: 2002. 12. 29. 01:24
Viszont kérdés: Mi az ideális(!) folyadéksebesség a hűtőtönkben? Mert a hőleadóban minél lassabb, annál jobb, az tiszta. :confused:
Elküldve: 2002. 12. 29. 03:35
Tudsz még készíteni, szerezni?
Mi lett a teszt eredménye?
Kérlek emilben küldd el a számodat és holnap felhívlak!!
Köszi, Osli
idézet:
Ezt írta Charles:
Ittenvan:
[url="http://"https://www.hwsw.hu/perl/ultimatebb.cgi?ubb=get_topic&f=19&t=007921"]https://www.hwsw.hu/...c&f=19&t=007921[/url]
De KCS-t adjatok ám!![]()
![]()
Üdv![/quote]
Elküldve: 2002. 12. 29. 03:40
Esetleg te nem tudsz hűtőblokkilag segíteni????
Osli
idézet:
Ezt írta HookR:
Regebben en is robogo hutojere vadasztam, de ujonnan irrealisan magas az ara, hasznaltan meg nem sikerult szert tennem ra.
Esetleg ha tudsz tobbet is szerezni, lehet, hogy erdekelne egy...
[ 2002. december 28.: HookR szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
Elküldve: 2002. 12. 29. 08:49
idézet:
Ezt írta Csirke77:
[Q]Mi az ideális(!) folyadéksebesség a hűtőtönkben? Mert a hőleadóban minél lassabb, annál jobb, az tiszta. :confused:[/Q][/quote]
Ez tévedés.![]()
Kicsit lapozz vissza az oldalak között.Megtalálod a helyes választ.
Elküldve: 2002. 12. 29. 11:18
-Ki vele! -Jó - mondta Bölcs Elme. - A Válasz a Nagy Kérdésre. . . -Nos?. . . -Az Élet, a Világmindenség Meg Minden. . . - mondta Bölcs Elme.
-Tehát?. . . -A Válasz. . . - mondta Bölcs Elme, és megállt.
-Igen?... -A Válasz. . .
-Igen???... -Negyvenkettõ - mondta Bölcs Elme végtelen méltósággal és hidegvérrel.
Elküldve: 2002. 12. 29. 12:01
idézet:
Ezt írta Oslagbar:
Kéne még 2 belőle :o
Tudsz még készíteni, szerezni?
Mi lett a teszt eredménye?
Kérlek emilben küldd el a számodat és holnap felhívlak!!
Köszi, Osli
[/quote]
Te Oslikám, ez a link, ha megnézed egy Csybe által árult blokkra mutat, amit HookR készített. Én nem tudok szerezni, mert semmi közöm a cucchoz, csak figyelmedbe ajánlottam. Szólj Csybének hogy kéne ilyen, a másik 2-t pedig szerezd be egyenesen HookR-től, aki aktív tag a fórumokon!
Üdv!
Elküldve: 2002. 12. 29. 13:31
Nem speciel processzor hűtésre kéne a dolog (egy nagy teljesítményű, hasonló nagyságú -mint egy proc.mag- de nagyobb hőmennyiséget termelő kis eszköz a dolog tárgya amely megfelelő hűtés hiányában igen minimális élettartammal bír 34sec...
Az extrémitás ilyen téren a mániám.
Ha tud valaki, kérem segítsen.
Előre is Kössz:
Omegared
Elküldve: 2002. 12. 29. 17:18
Megnéztem, HookR-rel mér felvettem a kapcsolatot.
Sajna csak egy van neki készen, nekem összesen háromra lenne szükségem. Így érdeklődök minden felé mindenkinél.
Köszi az ötletet! Ha van még, szívesen látom őket...
Osli
idézet:
Ezt írta Charles:
Te Oslikám, ez a link, ha megnézed egy Csybe által árult blokkra mutat, amit HookR készített. Én nem tudok szerezni, mert semmi közöm a cucchoz, csak figyelmedbe ajánlottam. Szólj Csybének hogy kéne ilyen, a másik 2-t pedig szerezd be egyenesen HookR-től, aki aktív tag a fórumokon!
Üdv![/quote]
Elküldve: 2002. 12. 29. 18:36
Ha minden igaz a problémám megoldódott...
Mindenkinek köszönöm a segítséget!
Üdv: Osli
Elküldve: 2002. 12. 30. 00:31
idézet:
Ezt írta Omegared:
Nem tudom volt e már szó róla (sorry egyszerűen nincs időm végigolvasni a topicot a munkám miatt...), nekem az lenne a kérdésem, hogy milyen hatása lehet a folyékony nitrogénnek a réz elemekre, esetleg milyen anyagból lehetne egy zárt rendszerű hűtést létrehozni, amiben a hűtőközeg a folyékony nitrogén...
......
Az extrémitás ilyen téren a mániám.
Ha tud valaki, kérem segítsen.
[/quote]
Hali!
Ha a "tuning" fórumban jobb felül "az utolsó 10 nap témái" helyett "az összes téma"-ra kattintassz, akkor találsz egy "Extrém hűtések" című topikot, ahol már volt a folyékony nitrogénről szó. Amit jó tudni róla, litere 100 ezer Ft körül mozog, tudtommal a Linde árul ilyet. Viszont "fogyó eszköz", vissza kellene1e hűteni ahhoz, hogy körfolyamat legyen belőle (amúgy olyan, mintha jéggel próbálkoznál, de sokkal alacsonyabb hőfokon), de házilag a visszahűtése eléggé komoly problémákba ütközik, szvsz felejtős a nitrogén.
Elküldve: 2002. 12. 30. 10:49
idézet:
Ezt írta Robicica:
Köszi megtaláltam. Angol u. 34. Világosítson fel valaki, hogy a G1/4 vagy a G3/8 mekkora átmérőjű menet. Valahogy nem jön ki 1/4 * 25,4mm a táblázat adataiból...
[url="http://"http://www.boschrexroth.se/servlet/page?catalogcode=11;310;765&pgid=691688832"]http://www.boschrexr...&pgid=691688832[/url][/quote]
Csőmenet címszó alatt műszaki táblázatokban meg lehet találni!
1/8" -> 9,728mm
1/4" -> 13,157mm
3/8" -> 16,662mm
1/2" -> 20,955mm (külső átm.)
Douglas Adams
Elküldve: 2002. 12. 30. 14:01
idézet:
Ezt írta CDman:
1/8" -> 9,728mm
1/4" -> 13,157mm
3/8" -> 16,662mm
1/2" -> 20,955mm (külső átm.)[/quote]
Köszi. Sajna itthon eltűnt a műszaki táblázatom, és már elfelejtettem mindent amit tanultam. Eredetileg gépész voltam
Tudsz esetleg linket ilyen menet mérettáblázatról? Én nem találtam a neten.![]()
Elküldve: 2002. 12. 31. 16:08
idézet:
Ezt írta CDman:
1/8" -> 9,728mm
1/4" -> 13,157mm
3/8" -> 16,662mm
1/2" -> 20,955mm (külső átm.)[/quote]
eddig kb 15x irtam csak le melyik méret mi...![]()
![]()
![]()
Elküldve: 2002. 12. 31. 17:19
Álmomban sem gondoltam volna másfél évvel ezelőtt, - amikor egy gondolat, és az azt követő elhatározást követően elindítva - ez a topik ilyen nagyra sikeredik.
Ez annak volt köszönhető, hogy sokan, sokat tettek hozzá a kezdő gondolatokhoz, és igazán színvonalas szakmai csevegéssé, eszmecserévé alakult.
Köszönet és gratula ezért mindazoknak, akik ebben a nagy csevegésben részt vettek eddig is.
Új "arcok" jöttek, régiek közül - sajnos - elmaradoztak, de ez érthető. Akik már az elmúlt időszakban megépítették a vízhűtésüket és ezzel már nem akarnak foglalkozni, ritkán kukkantanak be ide.
Érdekes az a tendencia, hogy - habár a vízhűtés előnyei egyértelműek - a gyári cuccok inkább a "design" -re koncentrálnak, hiszen még a "legprimitívebbb" vízhűtés is jobb eredményt ad, mint a legtöbb "kiváló" léghűtő.
(Ez nem szakmai sovinizmus, hanem fizikai tény.)
Köszönet Mono-nak, hogy átnyálazva e nagy topikot a lényegesebb, és fontos dolgokat összegezte és saját honlapjára feltette.
Hasonló gondolatok foglalkoztatnak engem is - és részben már elkészülve - készítek egy weboldalt ebben a témában.
Felelőtlenül igérni nem akarok ezért csak akkor dobom fel a címét, ha már fenn lesz.
Ha szükség lesz továbbra is e topikra, változatlanul megpróbálok a magam módján segíteni mindazoknak akiknek erre szüksége van.
SOK ÉLMÉNYEKBEN, BOLDOGSÁGBAN, SIKEREKBEN GAZDAG ÚJ ÉVET KÍVÁNOK MINDENKINEK, BELEÉRTVE EBBE A HÁZIGAZDÁINKAT ÉS CSAPATUK MINDEN TAGJÁT!!!!!!!
Üdv: Boho
Elküldve: 2003. 01. 01. 15:26
Sima netezés közben 26 fok a proci és 35 az alaplap.
10 fokot nyertem a BIOSsal...
Üdv
Adept
Eladó ASUS A8N SLI Delux - A64 3500+ VeniceE6 - 2x1GB Samsung PC3200- watercool heatkiller rev2.0 - gyártott blokk northbridge-re

Súgó
A téma zárva.