Vízhűtés és rejtelmei
Elküldve: 2002. 03. 02. 16:20
És nekem asus a7v266-os alaplapkám van , ezen lehet választani hogy melyiket használja az alaplap !
A AMd xp -be beépitett höérzékelöt, vagy az alaplapit!
Sajnos mindkettő ugyanazt mutatja!
ugyhogy fog sincs!
Elküldve: 2002. 03. 02. 17:24
Ott elég nagy lehet a hütöveszteség!
4000 pénz + posta, és gondolkodom!
Elküldve: 2002. 03. 02. 18:03
Azt még megkérdezem, hogy a procidat milyen feszültségen hajtod 1680-on? Nekem ugyanis 2 volton megy 1800-at az 1.4-es Athlon.
Ha azt vesszük, hogy az XP kevesebbet disszipál mint az Athlon, akkor bizosra vehető, hogy a te procid jóval kevesebbet fűt mint az enyém.
Ergo ennek a hűtőnek jónak kell lennie a te procidra is.
atzaz a procidnak 50 fok alatt kell lennie tartósan is, ha jó a vized visszahűtése. Nem tudom az én vizem most hány fokos, de a procim így netezés közben 38 fokos (1.8GHz,2V).
A hűtő utolsó ára 4500+postaköltség.
Ha kell írj, ha nem akkor marad tartaléknak!
Az alaplapodon vannak lukak a procifoglalat közelében? Ugyanis a felfogatás csavaros.
Igazából nem akartam eladni, csak mivel elég kétségbeesetten keresel blokkot úgy gondoltam ha kell vigyed. A felfogatáshoz szükséges leszorítót is adom. Én úgyis csináltathatok másikat akármikor.
A marós szaki 800Ft-ért marta ki a 60*50*20-as blokkba a 13x10-es járatot és még a fedélnek is kifúrta a lukakat és menetet is vágott bele. Szóval vidéken eléggé másak az árak mint itt pesten. Az első blokkomat nekem is 5000-ért marták pesten.
Elküldve: 2002. 03. 02. 18:19
Adj egy telszámot, hétfön valoszinüleg megyek nagyfaluba!
És akkor megtekinteném a szóban forgo egységet!
a procika most 1628 mhz -en megy 1.775 volton!
52 Celsius
netezés közben..........
Elküldve: 2002. 03. 02. 18:28
17-ig dolgozom, utána el kell mennem lefoglalóznom egy éttermet a város másik végébe. Aztán vennem kell valami telefont, mert a másik most szervízben van (féltégla 6110-es meg húzza a zsebem). De ha neked az este nyolc körüli időpont jó, akkor oké a dolog, bár mint mondtam már nincs a gépben.
De kézben is jól néz ki
Elküldve: 2002. 03. 03. 11:06
Elküldve: 2002. 03. 03. 16:59
------------------------------------------------------------------------------------------------
--HunFrost vízhűtés--
Elküldve: 2002. 03. 03. 18:06
idézet:
Ezt írta Freezer:
Az alj számít, de az hogy milyen a belső kialakítása, az annyira nem (nyilván a tapasztaltabbak tudják hogy értem ezt), magyarul nem nagyon lehetnek fokbeli különbségek..
Annál sokkal jobban számít, hogy mennyi pasztát, milyen pasuztát használsz, hogy hogyan erősíted fel a procira a blokkot, milyen erővel, teljesen felfekszik-e, stb. Ezeken töprengj először[/quote]
-----------------------------------------------------------
Azt hiszem valóban hosszú lett ez a topik.
Itt a végére már feledésbe merülget mindaz, amit az elején kitárgyaltunk.
Már nem is részletezem, csak röviden:
A blokk kialakítása, anyaga kb. 70%-ban, a többi egyéb - ha rendesen van felszerelve a procira a hűtőtömb - a maradék 30%-ban befolyásolja a hűtés hatásfokát és a proci hőmérsékletét.
(Ez az én véleményem.)
Elküldve: 2002. 03. 04. 09:44
idézet:
Ezt írta boho:
Hi
-----------------------------------------------------------
Azt hiszem valóban hosszú lett ez a topik.
Itt a végére már feledésbe merülget mindaz, amit az elején kitárgyaltunk.
[/quote]
Sajnos igazad van.
Nekem már nincs is kedvem hozzászólni, inkább csak olvasom.
Szerintem le kellett volna zárni a topicot akkor, amikor Te is akartad.
Mára már túlságosan szát lett floodolva az egész...![]()
Elküldve: 2002. 03. 04. 17:45
Lehet hogy ti kitárgyaltátok, de más nem !
És ha már van ez a kitárgyalt topic , had döncse el már mindenki maga, hogy mit kérdez, hogyan ! Van e kedve végigolvasni, vagy inkább ír! Biztosan lessz még olyan amikor ti kérdeznétek! És reméljük majd akkor is lesznek sokan akik unottan csak nézik a NIVO csökkenését!
Egyébként !
Elküldve: 2002. 03. 04. 19:21
Persze a jogdíj boho-t illeti, hiszen ő indította a topicot
Elküldve: 2002. 03. 04. 19:47
idézet:
Ezt írta Templomegere:
Szasz!
És ha már van ez a kitárgyalt topic , had döncse el már mindenki maga, hogy mit kérdez, hogyan ! Van e kedve végigolvasni, vagy inkább ír! Biztosan lessz még olyan amikor ti kérdeznétek! És reméljük majd akkor is lesznek sokan akik unottan csak nézik a NIVO csökkenését!
Egyébként ![/quote]
Nem unottan: csalódottan!
[ 2002. március 04.: kisbetu szerkesztette a hozzászólást ]
Köszönöm. Ennyi!
Elküldve: 2002. 03. 04. 21:47
OFF On
Én azt szok csinálni, hogy amikor betelik egy lap, akkor kimásolom Wordbe, és a sallangot kiollózva mentem el a doksit. Így csak a lényeg marad meg.
Boho: Itt ne hagyj bennünket!
OFF Off
Elküldve: 2002. 03. 04. 23:08
Nos?
------------------------------------------------------------------------------------------------
--HunFrost vízhűtés--
Elküldve: 2002. 03. 05. 00:53
Hihetetlen jó fiuk vagytok ti, a krémje!
Dehát nem lehet mindenki született vizes tehetség!
Sebaj azért én megbocsátok
"a NIVO errefelé egy nagyon "jo" kocsma"
És köszöszönöm mindenkinek a segitséget, már csak 48 fokos a cucc
Végülis belátom, ebben az elolvasás, végigolvasás dologban igazad,tok van! Csakhát ez rengeteg, de igérem magamnak nekiállok és egyik éjszaka végigolvasom!
Remélem megtalálom a vizes8-as problémáját!
[ 2002. március 05.: Templomegere szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2002. 03. 05. 04:41
Én is gondolkodom azon, hogy a topikot össze kellen fogni, elkezdtem már szerkeszteni egy ezzel a témával foglalkozó honlapot, de - a jelenlegi elfoglaltságomból adódó időhiány miatt - "felfüggesztettem" a szerkesztését.
Nagyon sok kitűnő gondolat jött össze, amit érdemes lenne megőrizni azoknak, akik még csak most, vagy később kezdik el a vízhűtés megépítését.
Szerintem nem egy egyszerű "natúr" honlap kellene, hiszen a probléma nagyon sokrétű.
A főbb részei (vázlatszerűen):
- elméleti rész (hőtechnikai, áramlástechnikai, anyagszerkezettani);
- technikai rész (kialakítások,azok előnyös/hátrányos tulajdonságai);
- konstrukciós rész (méretezés, beépítési megoldások).
- alapanyag és alkatrészjegyzék
(- kérdések és gondolatok)
Hezitálok én is, hogy hogyan lehetne ezt formába önteni.
Amit itt ez a kis csapat összehozott szerintem egy kitűnő anyag, amiből jól lehetne építkezni. Úgy érzem a probléma egyik forrása az a fránya jogdíj, vagy valami hasonló.
Ha valami érdekes, vagy jó dolgot találunk a témában arra csak hivatkozhatunk, áttenni egy állandó honlapra - ismereteim szerint - jogsértő.De meddig lehet hivatkozni?
Jó dolog ez a INTERNET, de - mint tapasztalhattátok a KIWWI megszűnése után - a "hivatkozások lukai miatt" a hasznos információ egy része elveszett azok számára, akik csak később kapcsolódtak be a csevegésbe.
A másik probléma az, hogy egy-egy érdekes megoldást, szerkezetet nem tartanak a végtelenségig fenn a hivatkozott oldalakon, vagy átteszik máshová - ezzel hosszabb "barangolásra" kényszerítve az édeklődőt -, vagy megszüntetik, törlik.
A fent említett honlap tulajdonképpen egy "tabló" lenne, amit folyamatosan kiegészítenénk, ha valakinek itt ebben a fórumban feldobott (kérdezett), jó ötletét, megoldását kiveséznék, és annak az előnyeivel/hátrányaival kerülne fel a "tablóra".A "tabló" tényszerű lenne és nem befolyásolná egyéni vélemény, érzelmi kötődés ("nekem ez a megoldás tettszik a legjobban, ezért fújolok másik megoldásra).
Ez az állandó, de nem "rögzített" hosszúságú tabló így mindenki számára elérhető lenne, és aki eldöntöte, hogy először, vagy ismét építene vízhűtést annak ne kelljen egy hosszú topikot végigolvasni.
Itt csak "kibeszélnénk", megvitatnánk továbbra is témát.Ha ennek során érdemesnek tartunk egy új problémát, megoldást, azt feltennénk a "tablóra".
Ebbe beszálhatna a HWSW is - ha akarja -, mert akkor "berkeken" belül maradna az egész.
Mi a véleményetek erről?
Elküldve: 2002. 03. 05. 09:04
idézet:
Ezt írta Templomegere:
Szasz!
Egyébként ![/quote]
Természetesen lehetnek olyan kérdések, amit nem tárgyaltunk ki.
Azt hiszem, már le is írtad, hogy mi a probléma.
Álltalában, (tiszetelet a kivételne, Orbano kolléga pl. többször is végigolvasta!) nem olvassák el az előzményeket, csak rögtön beleírnak, néha nem is a témába vágó hozzászólással (mint pl. ez is...), többször egymás után írnak, pedig a szerkeszt gomb már a kezdetek óta megvan...
Én nem a többiek nevében, csak a magaméban beszélek, úgyhogy ne használj többesszámot!
Én pl. nem gondolom magam "született vizes tehetségnek", szerintem a többiek sem.
Részemről ennyi. Elnézést az Offtopic hozzászólásért.
Boho:
Díjazom az ötleted.
Hogy legyen valami témához kapcsolódó is, a zárt rendszerű vízhűtés légtelenítésével kapcsolatban igen jó Bearr megoldása (ezt most nem lövöm le, várom az elkészült fotókat!). Kíváncsi lennék, ki hogy oldotta meg a sajátját.
Elküldve: 2002. 03. 05. 09:08
idézet:
Ezt írta Templomegere:
Szia!
Hihetetlen jó fiuk vagytok ti, a krémje!
Dehát nem lehet mindenki született vizes tehetség!
Sebaj azért én megbocsátok![]()
![]()
![]()
[/quote]
Született tehetség, krém:
Júliusban cseréltem mmx200-amat duronra, FOP68-cal. Már a második napon idegesített a hangja, meg a meleg, ami dölt a tápegységböl.
Elkezdtem tuningoldalakat keresgélni és rá kellett jöjjek, csak vízhütéssel tudom halkítani. Sok tesztet, leírást átböngésztem, aztán a szerszámaimat.
Kifaragtam egy 10-es alulapból egy csigavonalas blokkot, alul-felül lefedtem egy 3-assal. Az alsót azóta kicseréltem 5-ösre. Az elsö radiátor (Ordasi nyomán) hulladék hütöbordából készült. Ja, mindez a konyhaasztalom.
Boho topikja hatására többször átalakítottam.
Ha lenne kedved olvasni, az itteni topikokban született hozzászólásaimban lekövethetnéd "fejlödésemet".
Azt hiszem, a többiek nevében is lemondhatok a bocsánatról. Minden fórum házigazdái azt kérik, hogy kérdezés elött olvassunk, hátha a válasz már régen megszületett.
OT! OT! OT! OT! OT! OT! OT! OT! OT! OT! OT! OT! OT!
Köszönöm. Ennyi!

Súgó
A téma zárva.