HWSW Informatikai Kerekasztal: Az Interplay bezárja a Black Isle Studios-t??? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

• (4 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Az Interplay bezárja a Black Isle Studios-t???

#41 Felhasználó inaktív   T2k 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2003. 12. 12. 22:44

idézet:
Ezt írta Douglas:

Najo de a srac BI termekekre hajtott :)

Na mar varom hogy mikor tombolja ki magat, most epp rajtam :D
Elore rohogok rajta :D
[/quote]

?
Veled mi van... :confused: gondolod, miattad vettem meg?

FYI: az Interplay es a Black Isle egy es ugyanaz a reszvenycsomag. Az IP NYAKIG UL A SZARBAN, ezetr zarja be a BI-t - azaz inkabb addig vasaroltam az IP-cuccokbol, amig lehet... gondolkodtam egy Descent 3-on is, de aztan ugy dontottem, hogy azt ujra mar ugysem raknam fel sohasem... :)

#42 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 12. 12. 23:10

Hehe én már be se nyomtam ezt a nem-salvatore irta a baldurs dolgot. Minek? Kb 20x irtam le eddig, de ha másokat az nyugtat hogy Salvator=AD@D=Forgotten Realms=Bioware=Black Isle=Isten, akkor legyen...
Amugy az Interplay már kb a Stonekeep 1 óta rothad, emióta kiszálltak az igazi húzóemberek, nameg hogy totál leálltak a saját név alatt kihozott játékokkal és inkább kisseb cégek neve alatt dobálták a cuccokat és csak kiadással foglalkoztak. Node, a remek marketing ugye, és még MINDIG nem jönnek rá ezek a k*cs*g programozók arra, hogy meg kéne 2 dolgot fogadni de nagyon: a marketinget, reklámozást, cégvezetést arra kéne hagyni aki ért is hozzá, és meg kéne tanulni végre dolgozni. Mert az hogy minden cég f*ssa a jól rosszul összefoldozott, innen-onnan portolt klónokat sz*rabbnál sz*rabb fedősztorival, ez csak oda vezet, hogy a PCs játékipar kihal a répába. Megfejelve ezt még a hardverpiacon lévő fejetlenséggel, egyre több cég pártol a konzolpiacra, és ez érthető is.
Más: a Future Shock meg a SkyNet kétségkivül jó game volt, nagy kár a nagy nudel sztori, nameg az hogy kellet kb 2 év amig vasa lett alá az embernek, nemtom ki emlékszik még a dobozukon látható minimum konfigra, amegy a FS esetében DX50es volt 4 mega rammal, a Skynetnél meg DX266 VGAban és DX4100 SVGA-ban. Namost én P133on nyomtam ugy, hogy a 32 mega ramból 8 mega volt a NortonCache, és még ugyis szemérmetlenül akadt, egyszóval, nem a kor konfigjára iródott.

#43 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 13. 01:03

idézet:
Ezt írta Mumia:
Az interplay, sem tegnap jelent meg. És az Activision is elég régi. Az EA is régi, igaz az, már rég nem az ami volt.[/quote]

Előbbi jogos, de a csőd szélén áll (én azokról beszéltem, akik minden tekintetben jól állnak), utóbbi kettő pedig már régi önmaga árnyékára sem hasonlít !
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#44 Felhasználó inaktív   Taranis 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 13. 21:31

Szeretnék idézni pár mondatot a PC-Guru 2003 .9. havi újság idevágó cikkéből.

"Tim Cain: a Fallout kitalálója és legfőbb guruja... Miután az első részen 3 és fél évig dolgozott, valami teljesen mással szerette volna folytatni, de Brian Fargo az Interplay akkori főnöke rákényszerítette a folytatásra. a Fallout 2 megjelenése után Tim kilépett és megalakította a Troika Games-t, ahol az Arcanummal tette le névjegyét, ma pedig a Greyhawkot és a Vampire Bloodlines-t fejleszti. Saját bevallása szerint egy teljes Fallout 3 design fekszik az íróasztalfiókjában, azonban az Interplay nem hajlanó neki eladni a saját maga által kitalált világ jogait..."

" Fearus Urquhart: A Black Isle alapítója, és idén áprilisi kilépéséig első számú vezető egyénisége volt. A Fallout 3 fejlesztését már '99 óta forszírozta, de a körülmnyek mindig közbeszóltak. IWD, BG 2, stb. Pár napja megalapította új cégét, az Obsidian, ahová régi designer-kollégáit gyűjtögeti nagy hévvel..."

"Chris Avellone: A Black Isle-on belül működő North Shore csapat nagyfőnöke, a zseniális Planescape Torment fő designere és a Fallout 2 New Reno-jának tervezője.Sokáig ő volt a bukdácsoló Fallout 3 designere is, mígnem idén júliusban kilépett a Black Isle kötelékéből és Urquhart cégében tűnt fel társalapítóként.

"Chris Parker: Feargus Urquhart jobbkeze,... a Black Isle-nál az IWD és a BG 2: ToB projectvezetőjeként szerzett magának hírnevet. A Van Buren projectbe designerként segített be, ma Urquhart csapatát erősíti.

"J. E. Sawyer: A Van Buren project vezető designere. komoly Falloutos múltja (a 2. rész összes párbeszédét ő írta) mellett az IWD két részének és a Heart of Winter kiegészítőnek volt a fő designere.

Bocsi a lehetséges hibákért...
Sok gondolatra sarkallja ez az embert, legalább is engem. Nem tartom kizártnak, hogy azok akik ott hagyták a Black Isle-t, és újratömörültek egy másik cég alatt talán nem tettek le arról, hogy Fallout 3 legyen.

Ja és a cikkért ne engem vegyetek elő, ha valami valótlan van benne. Nem én írtam, hanem csak idéztem.

#45 Felhasználó inaktív   Vortex07 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 23. 08:14

ugyan nem tartozik ide, de:

A Microsoft a Bioware fejlesztőcsapat megvásárlását tervezi
-Vx07

Sokan űzik a megtévesztést és a hamis csodákat, amelyekkel megcsalják a tudatlan sokaságot.
                                                                                                            - Leonardo Da Vinci

#46 Felhasználó inaktív   mzprox 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 23. 08:47

Idézet: Áronci - Dátum: 2003. december 13, szombat - 20:31

...Pár napja megalapította új cégét, az Obsidian, ahová régi designer-kollégáit gyűjtögeti nagy hévvel..."

És már volt róla pletyka, hogy az Obsidian fogja fejleszteni a KotOR 2-t (a kotor 1 Bioware volt)
Mindenütt jó, de mindig elzavarnak...

#47 Felhasználó inaktív   Harlequin 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 27. 09:23

[quote name='Valdy' date='2003. december 12, péntek - 0:53'] <BLOCKQUOTE><font size="1" face="Verdana, Helvetica, sans-serif">idézet:<HR>Ezt írta T2k:
<STRONG>

:)

Baldur's Gate
Baldur's Gate 2: Throne of Bhaal                   
Baldur's Gate 2: Shadows of Amn                     
Icewind Dale: The Ultimate Collection       
Fallout 1 & 2 Slim Dual Jewel                   

Ezeket vettem meg gyorsan... :)</STRONG>[/quote]

Egy kimaradt: BG: Tales of the Sword Coast... Nem lehetett kapni? [/quote]
Akkor most a Baldurs's Gate II collectors editionom genyó értékes lesz igaz?Volt benne poló is...:D
"Megmondtam pisztráng és világosan."
www.radioQ.hu

#48 Felhasználó inaktív   bepe_79 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 02. 17:47

"Az Interplay után az Acclaim feje felett is setét fellegek gyülekeznek. A legfrisebb pénzügyi jelentés szerint a 2004-es pénzügyi évre az Acclaim-nek 56.4 millió dolláros veszteséget kell elkönyvelnie, a tavalyi 84,8 millió dolláros veszteség után. Ez súlyos likviditási gondokhoz vezetett, így ha a cég nem talál magának egy bankot vagy céget, aki némi pénzt tudna belepumpálni, könnyen lehet, hogy le kell állítania működését vagy csődvédelmet kell kérnie."

#49 Felhasználó inaktív   kokler 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 05. 08:05

Fecsegunk itt a jatekkiadasrol,kiadokrol designerekrol...
Ez mind marhasag!
Ahol a TOKE penzt szimatol,oda kimeletlenul benyomul,es tonkretesz mindent!
Le vagytok Ti jatekosok sz*rva,velem egyutt! Mi vagyunk a penztermelo amobak...
Es kit erdekelnek az amobak? :mad:  :reklamacio:
Forumlako

#50 Felhasználó inaktív   INT21H 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 05. 09:19

Idézet: kokler - Dátum: 2004. júl. 5., hétfő - 7:05

...
Le vagytok Ti jatekosok sz*rva,velem egyutt! Mi vagyunk a penztermelo amobak...
Es kit erdekelnek az amobak? :mad:  :reklamacio:

Ez ellen úgy védekezhetünk a legjobban, ha nem vesszük meg a pénzszagú kiadványokat.
Vedd meg azt a játékot, amiról úgy gondolod, hogy lélekkel készült, tetszetős darab, a többit meg felejtsd el!
"Hanyatló kultúránknak az egyik legkórosabb eleme a járandósági felfogás (entitlement culture) ami szerint az állampolgárnak jár minden, az is, amiért soha életében nem fizetett."

"I meditate diligently every morning. The subjects are life and love. I quit after 3 seconds."

#51 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 05. 15:59

Manapság nem sok ilyesmi akad...Bár álltiolag lesz Fallout3, ha már Black Isle topik, kiváncsi vagyok hogy milyen lesz...
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#52 Felhasználó inaktív   Nevl 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 05. 16:05

Idézet: Wyco - Dátum: 2004. júl. 5., hétfő - 16:59

Manapság nem sok ilyesmi akad...Bár álltiolag lesz Fallout3, ha már Black Isle topik, kiváncsi vagyok hogy milyen lesz...

Bár csak lenne már!!! Életem abszolút kedvenc játék sorozata.
"Komplexen kell vizsgálni a stratégiai kérdéseket" Unknown corporate droid
Battle tag: Nevl#2658

#53 Felhasználó inaktív   Taranis 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 05. 20:19

Idézet: Nevl - Dátum: 2004. júl. 5., hétfő - 17:05

Bár csak lenne már!!! Életem abszolút kedvenc játék sorozata.

Ha az Obsidian Entertainment fogja készíteni, akkor még várni kell rá, mert jelenleg a KoTOR II -vel vannak elfoglalva.

#54 Felhasználó inaktív   Nevl 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 05. 20:23

Idézet: Taranis - Dátum: 2004. júl. 5., hétfő - 21:19

Ha az Obsidian Entertainment fogja készíteni, akkor még várni kell rá, mert jelenleg a KoTOR II -vel vannak elfoglalva.

Abból sajna még az 1-el se nagyon játszottam, de nem tudtam megszerezni...

#55 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 06. 14:58

Kuldj egy DVD-t, és a többit bizd rám :) [de gyorsan mert pénteken elutazom]
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#56 Felhasználó inaktív   Nevl 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 06. 15:16

Idézet: Wyco - Dátum: 2004. júl. 6., kedd - 15:58

Kuldj egy DVD-t, és a többit bizd rám :) [de gyorsan mert pénteken elutazom]

Kössz és hová is küldjem azt a DVD-t? Ja és mivel? :D

#57 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 06. 15:48

Magaddal :)

#58 Felhasználó inaktív   bepe_79 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 13. 08:35

Az Interplay bejelentette a Bethesda Softworks-szel kötött licensz szerződést.
Ebből következik, hogy a Morrowind név szüleje fogja fejleszteni a Fallout 3-at.
A munkálatokat személyesen Todd Howard felügyeli, az új Elder Scrolls játékkal együtt.

Üdvw: Bepe

#59 Felhasználó inaktív   bepe_79 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 13. 08:36

Azt hiszem jobban jár így a Fallout3, ha a Beteshda belenyúl a dologba...

#60 Felhasználó inaktív   Nevl 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 13. 09:54

Idézet: bepe_79 - Dátum: 2004. júl. 13., kedd - 9:35

Az Interplay bejelentette a Bethesda Softworks-szel kötött licensz szerződést.
Ebből következik, hogy a Morrowind név szüleje fogja fejleszteni a Fallout 3-at.
A munkálatokat személyesen Todd Howard felügyeli, az új Elder Scrolls játékkal együtt.

Üdvw: Bepe

Ahhhhhh.... gyertyát fogok gyújani, ha megcsinálják!!! Nagyon várom.

Téma megosztása:

• (4 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.