idézet:
Ezt írta bgabor:
A Desert Eagle lézerpöttye a "fején"...[/quote]
Nem is volt a játékban desert. Lézerpöttye meg a coltnak volt de az is csak multiban, vagy tévednék?
Half-Life 2!
Elküldve: 2003. 04. 08. 21:42
alairas heje occazer kiado reklamcelokra.
Elküldve: 2003. 04. 10. 09:45
idézet:
Ezt írta diegho:
Huh még épp időben néztem be ide, már majdnem beleéltem magam hogy Ati-t veszek. Szerencsére még nem vettem meg az új kareszt, marad a GF1 azon legalább elindul.![]()
[/quote]
Hat ha neked ez a mervado az ATI ellen, akkor sajnallak. Biztos, hogy menni fog rajta.
Hypno
"csak egy apro problemam lenne..."
Elküldve: 2003. 04. 10. 15:01
Kezdenek elfajulni a dolgok.
Stratégiai együttműködési megállapodást kötött az EA és az NVIDIA
Stratégiai együttműködési megállapodást kötött az EA és az NVIDIA
Szerkesztette: Hasse 2004. 04. 07. 05:54 -kor
Elküldve: 2003. 04. 10. 15:09
"A megállapodás részeként az Electronic Arts munkatársai a jövőben NVIDIA chipes grafikus kártyákat használnak a játékprogramok fejlesztéséhez és a szoftverek futását az NVIDIA grafikus processzorokra optimalizálják, illetve olyan vizuális elemekkel és speciális effektusokkal egészítik ki azokat, amelyeket a felhasználók csak NVIDIA chipes kártyákon láthatnak."
IMHO ez még nem vészes, hiszen a játékok (ebben az esetben) elindulnak más gyártmányú kártyákon is... A jelenlegi HL2 téma arra mutat rá, hogy a fent említett játék csak és kizárólag NVIDIA kártyán fog futni!
IMHO ez még nem vészes, hiszen a játékok (ebben az esetben) elindulnak más gyártmányú kártyákon is... A jelenlegi HL2 téma arra mutat rá, hogy a fent említett játék csak és kizárólag NVIDIA kártyán fog futni!
Tyraan - Artum Inferniti
Elküldve: 2003. 04. 10. 15:31
Ha ez a hír nem áprilisi tréfa, akkor egy baromság. PC-s játékokat nem videókártyákhoz fejlesztenek, hanem platformokhoz. Jelen esetben gondolom directX-hez. Oszt amelyik kártya kompatibilis az adott directX-el azon gond nélkül kell futnia a proginak. Aztán, hogy esetleg valamelyik kártyára optimalizálják, az max. néhány fps különbségben látszik.
Elküldve: 2003. 04. 10. 17:43
Ez már szánalmas az Nvidia részéről ha ilyen eszközökhöz nyúl akkor már igen csak a "halálán" van...
Ezzel szerintem nemhogy töb Nvidia kártyát vesznek majd az emberek hanem még inkább amúgyse..
Én legalább is SOHA
Ezzel szerintem nemhogy töb Nvidia kártyát vesznek majd az emberek hanem még inkább amúgyse..
Én legalább is SOHA
Intel GM45 + ICH9M|2,26 GHz Intel Core 2 Duo P8400 (1066 MHz FSB, 3 MB L2 cache|512 MB NVIDIA GeForce 9600M GT |2 GB 1066 MHz DDR3|500 GB, 4200 RPM, SATA, 8MB cache|18,4" 1920x1080 pixel, BrilliantView
3DMark06 6565 pont /Windows 7 64bit/
-=Sose félj valami újat csinálni. Emlékezz, hogy egy magányos amatör készítette a Bárkát, és egy halom szakértő a Titanicot.=-
3DMark06 6565 pont /Windows 7 64bit/
-=Sose félj valami újat csinálni. Emlékezz, hogy egy magányos amatör készítette a Bárkát, és egy halom szakértő a Titanicot.=-
Elküldve: 2003. 04. 10. 18:23
idézet:
Ezt írta eVoodoo:
![]()
Erről mi jut eszetekbe?[/quote]
Egy elcseszett plasztikai műtét egy shotgun és néhány nagy robbanóerejű töltény![]()
"Komplexen kell vizsgálni a stratégiai kérdéseket" Unknown corporate droid
Battle tag: Nevl#2658
Battle tag: Nevl#2658
Elküldve: 2003. 04. 10. 18:32
idézet:
Ezt írta Jareth:
"A megállapodás részeként az Electronic Arts munkatársai a jövőben NVIDIA chipes grafikus kártyákat használnak a játékprogramok fejlesztéséhez és a szoftverek futását az NVIDIA grafikus processzorokra optimalizálják, illetve olyan vizuális elemekkel és speciális effektusokkal egészítik ki azokat, amelyeket a felhasználók csak NVIDIA chipes kártyákon láthatnak."
IMHO ez még nem vészes, hiszen a játékok (ebben az esetben) elindulnak más gyártmányú kártyákon is... A jelenlegi HL2 téma arra mutat rá, hogy a fent említett játék csak és kizárólag NVIDIA kártyán fog futni![/quote]
Engem ez a hír azért meglepett...mivel az utóbbi idők két legjobban tetsző játéka EA-termék volt. Szerintem ez is vészes, mi a jó ebben egy cégnek? Ha vki középkategóriás kártyát vesz az valszeg nagyobb arányban fogja megvenni az eredeti játékot is, miért izgatja az EA-t hogy az nvidia vagy ati? Engem idegesítene, ha azért szaggatna vmi (aminek nem kéne) mert nem az én kártyámra van optimalizálva...legyen mind2re.
Elküldve: 2003. 04. 10. 20:56
Ja ja.
Lehet, hogy hülye vagyok, de én is úgy gondolom - akárcsak Bazijoe -, hogy ez platform- és fícsör-függő.
Szal ha mongyuk egy VGA tudja a d3d-t meg elég erős, akkor elmegy rajta xy game, ha meg nem, akkor nem.
De ilyen fasságot, hogy ezen meg azon a kártyán nem futtatható...
Ezt hogyan oldják meg? A betöltésnél elindul egy chipset-analizer, majd ATI esetében feldob egy párbeszéd panelt, hogyaszongya "sorry, your video card type is not the expected brand, please replace your vga card with the following type(s): nvidia xy... <ok> <more info...> ..."
baromság.
Lehet, hogy hülye vagyok, de én is úgy gondolom - akárcsak Bazijoe -, hogy ez platform- és fícsör-függő.
Szal ha mongyuk egy VGA tudja a d3d-t meg elég erős, akkor elmegy rajta xy game, ha meg nem, akkor nem.
Ezt hogyan oldják meg? A betöltésnél elindul egy chipset-analizer, majd ATI esetében feldob egy párbeszéd panelt, hogyaszongya "sorry, your video card type is not the expected brand, please replace your vga card with the following type(s): nvidia xy... <ok> <more info...> ..."
baromság.
The blood of martyrs is the seed of the Imperium.
Elküldve: 2003. 04. 11. 08:28
idézet:
Ezt írta rulla:
Ezt hogyan oldják meg[/quote]
Sajnos, meglepően egyszerűen.Nem csak DX meg OGL van. Ha azt akarod, hogy a játékod a legtöbb kártyán fusson, akkor ezeket használod. De ezek az API-k is úgy működnek, hogy felismerik a HW-t, aztán az API hívásokat lefordítják a HW "nyelvére". Ha egyből az adott HW "nyelvén" adják ki az utasításokat, akkor a program HW-függő lesz (az más kérdés, hogy halvány gyorsulás is tapasztalható, a hívások elhagyása miatt).
Én nagyon bízok benne, hogy nem akarják megcsinálni, mert SZVSZ sajnos megtudják.
![]()
Elküldve: 2003. 04. 11. 08:47
Majd az ATI meg kiad egy peccset... már ha megoldható, illetve nem ütközik törvénybe. De ezeket a játékokat alaposan el kell látni figyelemfelkeltő matricákkal, nehogy valami ártatlan megvegye és ne tudja használni. Nemt teszikk nekem sem az a fajta húzás, annak dacára hogy saját ati vga-m még nem volt, csak nv-im.
Nincs elég baj a programkompatibilitással és az optimalizálással enélkül is? Már a patch szórak is hányok, mindig úgy érzem átverés, sokan életükben nem jutnak hozzá egy adott játék javításához, csak megveszik és úgy használják.
Nincs elég baj a programkompatibilitással és az optimalizálással enélkül is? Már a patch szórak is hányok, mindig úgy érzem átverés, sokan életükben nem jutnak hozzá egy adott játék javításához, csak megveszik és úgy használják.
Elküldve: 2003. 04. 11. 09:05
idézet:
Ezt írta Cybernetics Core:
Sajnos, meglepően egyszerűen.Nem csak DX meg OGL van. Ha azt akarod, hogy a játékod a legtöbb kártyán fusson, akkor ezeket használod. De ezek az API-k is úgy működnek, hogy felismerik a HW-t, aztán az API hívásokat lefordítják a HW "nyelvére". Ha egyből az adott HW "nyelvén" adják ki az utasításokat, akkor a program HW-függő lesz (az más kérdés, hogy halvány gyorsulás is tapasztalható, a hívások elhagyása miatt).
Én nagyon bízok benne, hogy nem akarják megcsinálni, mert SZVSZ sajnos megtudják.
[/quote]
Hm.
Mit értesz azon, hogy "a HW nyelvén" ?
The blood of martyrs is the seed of the Imperium.
Elküldve: 2003. 04. 11. 09:13
Gyakorlatilag meg lehet oldani, hogy pl. csak NV kártyán fusson egy játék, de talán még ez a könnyebb oldala.
Tegyük fel, hogy elkészül a HL2, s csak Nvidia kártyával lehet kipróbálni. Szerintetek mi történne? Kiszórják a boltokba, szépen rajta van a követelményeknél az NV kártya, de persze ezt senki se nézegeti. Minden 2. vagy 3. ember vinné is vissza, s valószínűleg szép pernek nézne elébe a kiadó. USA-ban (sajnos EU kevésbé számít) nem szokták elnézni az ilyesmit (vevők megtévesztése). Azt pedig nehezen tudom elképzelni, hogy hatalmas matrica hívja fel a figyelmet rá, hogy csak páran vegyék meg a stuffot.
Halkan megjegyzem, még ha NV kártyája is van valakinek, nem biztos, hogy a multi játszótársaknak is az van, tehát egy NV tulaj élményét is mindenképp csökkentenék! Nem biztos hogy megveszi a játékot, ha csak egyszer végigtolja egyedül és kész. (Tudom HL egyjátékos, de ugye ott a CS...)
Mindenesetre az EA se szimpi nekem. Nem elég, hogy sok játékról évente lehúznak egy újabb bőrt (csak néha van jelentős fejlesztés), most még ez a szerződés is.
Ha spec. effekteket akarnak, akkor olyan céggel kössenek szerződést, akinek van megfelelő terméke is hozzá.
Persze jobban belegondolva lehet ez az NV is, hiszen pl. egy Helikopter rotor felpörgését csak a GefFX spec. hűtésével lehet utánozni, míg ATI esetén kénytelenek lennének a hangkártyát is megdolgoztatni!
Tegyük fel, hogy elkészül a HL2, s csak Nvidia kártyával lehet kipróbálni. Szerintetek mi történne? Kiszórják a boltokba, szépen rajta van a követelményeknél az NV kártya, de persze ezt senki se nézegeti. Minden 2. vagy 3. ember vinné is vissza, s valószínűleg szép pernek nézne elébe a kiadó. USA-ban (sajnos EU kevésbé számít) nem szokták elnézni az ilyesmit (vevők megtévesztése). Azt pedig nehezen tudom elképzelni, hogy hatalmas matrica hívja fel a figyelmet rá, hogy csak páran vegyék meg a stuffot.
Halkan megjegyzem, még ha NV kártyája is van valakinek, nem biztos, hogy a multi játszótársaknak is az van, tehát egy NV tulaj élményét is mindenképp csökkentenék! Nem biztos hogy megveszi a játékot, ha csak egyszer végigtolja egyedül és kész. (Tudom HL egyjátékos, de ugye ott a CS...)
Mindenesetre az EA se szimpi nekem. Nem elég, hogy sok játékról évente lehúznak egy újabb bőrt (csak néha van jelentős fejlesztés), most még ez a szerződés is.
Ha spec. effekteket akarnak, akkor olyan céggel kössenek szerződést, akinek van megfelelő terméke is hozzá.
Persze jobban belegondolva lehet ez az NV is, hiszen pl. egy Helikopter rotor felpörgését csak a GefFX spec. hűtésével lehet utánozni, míg ATI esetén kénytelenek lennének a hangkártyát is megdolgoztatni!
Papin
Ez így túl hosszú, majd inkább belinkelem...
Ez így túl hosszú, majd inkább belinkelem...
Elküldve: 2003. 04. 11. 10:42
idézet:
Ezt írta rulla:
Hm.
Mit értesz azon, hogy "a HW nyelvén" ?[/quote]
A processzor minden külsőleg csatlakoztatott eszközt pontokon és/vagy memóriacímeken keresztül ér el. A HW-hez a gyártó általában készít egy dokumentációt, amelyben töviről-hegyire le van írva, hogyan kell az eszközt ezen az alacsony, HW szinten programozni. Ez persze nem azt jelenti, hogy ez a leírás publikus, de mindenképpen létezik, mert az API- és driverfejlesztők használják.
Elküldve: 2003. 04. 11. 11:10
idézet:
Ezt írta Papin:
Tegyük fel, hogy elkészül a HL2, s csak Nvidia kártyával lehet kipróbálni. Szerintetek mi történne? Kiszórják a boltokba, szépen rajta van a követelményeknél az NV kártya, de persze ezt senki se nézegeti. Minden 2. vagy 3. ember vinné is vissza, s valószínűleg szép pernek nézne elébe a kiadó. USA-ban (sajnos EU kevésbé számít) nem szokták elnézni az ilyesmit (vevők megtévesztése). Azt pedig nehezen tudom elképzelni, hogy hatalmas matrica hívja fel a figyelmet rá, hogy csak páran vegyék meg a stuffot.[/quote]
Ha már a dobozon felhívják a figyelmet az inkompatibilitásra, akkor IMHO már nem tévesztik meg a vevőt (maximum az eladó, ha nem figyelmezteti előre)! Mellesleg figyeljen oda a vásárló, hogy mit vesz!
Tyraan - Artum Inferniti
Elküldve: 2003. 04. 11. 11:36
Hello!
Nyilván egy sima marketinges trükk a GeforceFX piacnyitásához. SZVSZ még nem is nevezhető etikátlannak, hisz semmi olyan újat nem állítanak ami túlnyomórészt nem így volt az utóbbi években és ami általában most is így műxik. Egy dolog hogy a developer mivel dolgozik, mire optimalizál, egy vasra milyen + feature-t ír, attól még konkrétan az ATI-n is működhet a progi, netán még jobban, szebben vagy akár gyorsabban is.
Nyilván egy sima marketinges trükk a GeforceFX piacnyitásához. SZVSZ még nem is nevezhető etikátlannak, hisz semmi olyan újat nem állítanak ami túlnyomórészt nem így volt az utóbbi években és ami általában most is így műxik. Egy dolog hogy a developer mivel dolgozik, mire optimalizál, egy vasra milyen + feature-t ír, attól még konkrétan az ATI-n is működhet a progi, netán még jobban, szebben vagy akár gyorsabban is.
1st: MSI P45Neo C2D-E6550 2x1Kingston-800 MSI Radeon3850-512 2x500GB Samsung+Seagate Samsung S223Q DVD CT550W Altec Lansing ATP3 Logitech MX310 2nd: Giga P35-DQ6 C2Q-Q8400@... 2x2Samsung-800 HD5750-OC Vapor-X 1GB 250GB Hitachi PIO115D CT550W 3rd: Asus TUSL2-C Tua@1333 512SD... 4th: HP 6720S
Elküldve: 2003. 04. 11. 11:37
bocs, folyt.
Inkább az a gond, ha van gond, hogy majd mindenféle comment nélkül megjelenik a hír itt-ott a PC újságokban és majd a gyanútlan nebuló rohan a 9700Pro-t lecserélni FX5200LE-re kis ráfizetéssel.
És a gépvásárlók jó részének (50 % v. több???) vásárlási szokásait az emóciók irányítják a tapasztalat/ismeretek helyett.
És erre lehet üzleti stratégiát alapozni. Azt nem tudom mennyire nagy a baj az nVidia-nál, de nem hiszem hogy túl nagy, tekintve hogy nála jóval nagyobb IT cég ott csücsül a csúcson úgy hogy huzamos ideje sikerrel alkalmazza a "keserűsót viszik mint a cukrot" trükköt és köszöni szépen jól van. Csak aztán aki nem evett még cukrot annak a keserűsó is édes.
Inkább az a gond, ha van gond, hogy majd mindenféle comment nélkül megjelenik a hír itt-ott a PC újságokban és majd a gyanútlan nebuló rohan a 9700Pro-t lecserélni FX5200LE-re kis ráfizetéssel.
1st: MSI P45Neo C2D-E6550 2x1Kingston-800 MSI Radeon3850-512 2x500GB Samsung+Seagate Samsung S223Q DVD CT550W Altec Lansing ATP3 Logitech MX310 2nd: Giga P35-DQ6 C2Q-Q8400@... 2x2Samsung-800 HD5750-OC Vapor-X 1GB 250GB Hitachi PIO115D CT550W 3rd: Asus TUSL2-C Tua@1333 512SD... 4th: HP 6720S
Elküldve: 2003. 04. 11. 15:13
idézet:
Ezt írta Cybernetics Core:
[/quote]
Csak picit nehez lenne ugy megirni, hogy a program fele (grafika) gepi kod, a masik fele meg dx (hang pl), de mindez egyszerre fut, normalisan idozitve...

Súgó
A téma zárva.