...a voice from the darkness.....
Hurka, közben Peti segített a
BOOH-topicban, bár remélem, azóta már Magadtól is rájöttél a megoldásra. Hát nehogy már egy ilyen "agyatlan hentelős" játékban akadj el!

Amúgy tényleg szép feladvány a BOOH legvége, annak idején én is szenvedtem vele vagy háromnegyed órát, mire rájöttem. De van még egy keményebb feladvány (legalábbis az számomra még nehezebb volt): a "Pentagon", de az csak Nightmare-től felfelé érhető el...
KaLeun, ez tényleg érdekes...

De legalább megy Neked. Viszont találkoztam már olyannal, aki valami DVD-verziót vett, és a patchek telepítése után a DVD-t nem fogadta el a játék..így maradt egy no CD verzió előkerítése és használatba vétele...

Az én Gold Edition-öm meg megint érdekes: a 6 CD feltelepítése után gyönyörűen megy CD nélkül, egyiket sem kéri!

De majd fogok szívni vele, ha esetleg kijön az 1.7-es patch, mert az meg biztosan követelni fog valami CD-t megint...
Peti, VipiSrác, köszi a kommenteket!

Peti, jöhet a "Ruins"-videód, bár tudnod kell, hogy Cyody már csinált egy gyors sérülésmenteset Traumán (amivel ráadásul kevesebb mint 1:20 alatt verte meg a Guardiant, bár kihasznált hozzá egy "alap-trükköt")...
Hát, a Guardian seggbepörkölése nem volt teljesen eredeti, bár ott és akkor spontán jutott az eszembe (poén, amikor már az embernek van ideje a gyors akciók közepette ilyesmin gondolkodni). Viszont eredetileg még tavaly nyáron láttam
egy screenshotot DooGuesGooBer4-től (aki a "Ruins" és "Abandoned Factory" fixeket is megcsinálta eredetileg), ami pont erről szólt - nagyon tetszett, és most eszembe jutott, hogy miért ne...?

Egyébként biztos észrevettétek a PowerMad javításait is: pl. a talajból kiemelt rakéta-ammót...
A zenék... Őszintén szólva a "Ruins"-hez igazából semmi használható ötletem nem volt. Most tényleg, mi illene oda? Milyen téma? Teljesen tanácstalan voltam. Hosszú órákon át próbálgattam és válogattam a zenéket, de nemigen találtam megfelelőt: valami Goán (pl. Infected Mushroom) vagy gyorsabb tört ütemű darabon gondolkodtam, de aztán elvetettem őket. Valami olyan kellett, amiben csak nagyon kevés kiállás van és ugyanakkor olyan lassú és hosszan úszó dallamfolyam, mint a "Ruins"-zenében is, és már korábban is tervezgettem, hogy valamelyik videómba majd egy Hardcore-darabot teszek. No, hát a Trash Enemy HQ "Limbus #1"-je kiválónak bizonyult ("Terrordrome V. - DarkSide From Hell" válogatás), bár lassítani(!) kellett rajta, hogy passzoljon a történésekhez (amúgy eredetileg kb. 240 BPM)...
Aztán a "Tower" zenéje... Neeem..nem sci-fi zene az Peti, ha jobban meghallgatod: mert jobban illik egy fantasy-témához, nem?

Jó, igaz, Te csak ezeket az intenzívebb részeket hallhattad a videóban: valójában az OST 10 darabból áll, amiből én ötöt használtam fel, de az egyes darabokban több hangulatváltás is van. Tehát időnként beindul, majd hosszú percekre lenyugszik, és vannak részletek, amelyek ismétlődnek..van, amelyik darab 14 perces eredetileg. Szóval azt mondtam, hogy fantasy-középkor, és ha emlékeztek, korábban ezzel a jelzőpárossal aposztrofáltam az egész 4. fejezetet is. S kifejezetten a "Tower" és Alastor mint valamiféle tűzokádó sárkány..hát valóban, ez mindenképpen fantasy-téma egy kicsit (amúgy az én olvasatomban a PK egy fantasy-horror FPS, nem csak szimplán horror, és inkább fantasy (Black Tarot mint varázslat)). S ehhez illően a kezdő darab címe "The Dragon's Lair" - mi más is lehetne...?

A Szerző Trevor Jones, és a film... Nos, senki sem látta itt még a
Merlin című filmet?

Pedig most volt úgy két hete az RTL-en, de szerintem biztos ismeritek amúgy. Én odavagyok azért a filmért (mert szerintem egy nagyon szép mese), és nemkülönben a zenéjéért is (az a "refrén", ami a legvégén, a Statisztikánál szólal meg). Már a videó rögzítése előtt eszembe jutott, hogy talán össze lehetne hozni valahogyan a kettőt. Így egy epikus (tehát elbeszélő) dologra gondoltam, magasfokú empátiával fűszerezve, amihez pedig kiválóan passzolna néhány klasszikus zenedarab. Aztán amikor elkezdtem próbálgatni a videót és a zenéket egymáshoz, szinte "sokkolt", hogy milyen remekül passzolnak! Ugye rögtön a "The Dragon's Lair" a legelején..a hideg kirázott tőle: mintha egymáshoz készültek volna, egyszerűen minden egybevágott (persze kellett igazgatni a dolgokon, de eredetileg arra számítottam, hogy nehezebb dolgom lesz, ha egyáltalán kivitelezhető is lesz az egész)... Tényleg hihetetlen ez, még így utólag is...
Ja igen: mindig megadom a videókhoz a "zene-creditset" is egyébként. Csak olyan helyre teszem, amit soha senki nem néz meg: a videó-tulajdonságokba... LOL!
Végezetül prezentálok néhány érdekes képet a múlt hétvégi Nightmare-végigjátszásból...
-
"Enclave" #1: 1:44 alatt, kártyák nélkül, bár ez csak Nightmare-fokozat volt...
-
"Enclave" #2: 7 percen belül, 5 csillagra, kártyák és mentés nélkül...
-
"Town": szigorúan CSAK karókkal (démon-mód sem volt), és más fegyvert egyáltalán nem használtam (tehát a PK-Jumpok is ugrottak), de mégis megvan mind az 5 csillag...
-
"Swamp": 1:56! LOL! Bár csak Nightmare, és persze sérültem is, de azért megvan mind az 5 csillag, amihez idő kellett...
-
"Train Station": egy kis "no souls" móka, Bogab kedvéért; persze 5 csillaggal...
-
"Ruins": 1:17, csak az érdekesség kedvéért; persze kártyák nélkül volt...
-
"Tower": 4:32! Ezért mondtam, hogy a videóban az a 6:46 azért nem olyan impresszív (inkább óvatos voltam, nem mertem kockáztatni). Igaz, ez csak Nightmare-fokozat, de sehol sem mentettem, és összeszedtem mindent, beleértve a Health Itemeket is. És mégis, több mint 2 percet rávertem magamra, és még a kártyát is megadja ilyenkor, hiszen 5 percen belül van...
-
"Hell": lávafolyam a szakadék legalálján. Lehet, hogy ismeritek már: a Pokol eme szegletében ugyan minden mozdulatlan, még a fenti égbolt is, ám ha a kiindulópontnál lenézünk a szakadékba, akkor alul "animálódik" a láva rendesen. Úgy emlékszem, hogy ezt már észrevettem régebben is, de most mégis meglepődtem rajta. Majd nézzétek meg...
SYS "No sin is too great to be forgiven."
Szerkesztette: SYS_TRhu 2005. 07. 12. 19:16 -kor