HWSW Informatikai Kerekasztal: Painkiller (c) People Can Fly - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

• (75 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Painkiller (c) People Can Fly

#981 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 07. 03. 21:16

Idézet: SYS_TRhu - Dátum: 2005. júl. 3., vasárnap - 21:52

...a voice from the darkness.....

Lehet, hogy azért tűnt könnyebbnek és gyorsabbnak, mert nem kellett a lelkek összeszedegetésével foglalkoznod. :) Különben tényleg érdekes ez, de nekem személy szerint meg a Secretek jobban mennek pl. Traumán mint Nightmare-en. Mintha be lenne építve valami "támogatás" erre: "úgysem tudnak menteni a srácok a Traumán akárhol, hát kicsit legyen nekik könnyebb" - gondolhatták a Készítők... :D De szerintem ezek csak illúziók a részünkről...

SYS "No sin is too great to be forgiven."

Az biztos. Nem kell összevissza ugribugrizni, hogy a fizikai engine-k hála a pasas átrepült a pályán és a hulla pont ott köpte ki a lelkét uzsgyi kapjuk fel :D Meg azért sztem elég sokat fejlődtem, meg itt már tényleg nem lehet azt megcsinálni, hogy csak berohanok a tömegbe és csitt-csatt, mert aztán Danile jelzi, hogy "ÁÁÁÁÁÁÁ". Azért az ugrálós körbegyűjtöm őket és rájuk egy gránát/tömegbe a rakéta taktikámat megörzöm :D

Eddig vacciláltam melyik pályát rühellem a legjobban, 3an versengtek a pálmáért:

Snowy Bridge - a leesős móka miatt meg a ninják időnként az idegösszeroppán szélére kergetnek :D
Opera House - valahogy nem szimpi az egész, nemtom miért...
Train Station - ne szedjük össze a lelkeket, ez nekem mindig 3x annyi időbe telt megcsinálni mint bármely más pályát

Traumán a Snowy Bridge egyértelműen viszi eddig a babért, az előző fokozatokon annyirí nem volt gáz :D

Kedvencet nem írok, vagy mégis párat, majdnem mind az :D

Alysium - na itt aztán meg lehet tanulni a pk weapont használni :) Ötletes pálya, jópofa feladattal. /Pont olyan beteg, mint én :] /
Town - ugyanaz, egy fegyverre korlátoz, de valahogy mégis az a legmegfelelőbb a pályához.
Castle - aranyos szörnyek és a környezet is nagyon jó
Babel - hangulata, felépítése, ugyan nem tudjuk milyen lehetett, ha volt egyáltalán, de én hasonlónak képzelem :)
Atrium Complex, Cathedral mind a 2 nagyon ott van sztem hangulatilag
Khef: ebből az lesz, hogy nem lesz semmi értelmes...

We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.

Nem őszinteségre, meg bizalomra kell alapozni egy kapcsolatot, hanem tcp/ip-re!

#982 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 04. 20:40

Idézet: SYS_TRhu - Dátum: 2005. júl. 3., vasárnap - 21:52

....Visszatérve: skill kérdése az egész. Mire elérjük a Traumát, addigra már eléggé "erősek" és tapasztaltak leszünk a teljesítéséhez, és nemcsak fizikailag, de mentálisan is (rájövünk, hogy lehetséges)....

na ez rám nem áll, mivel a bugnak köszönhetően én gyakorlatilag Traumán kezdtem :D

meg a 60 alatt rosszul érzem magam sem. ahogy írtam már korábban: mivel ismeretlenek a pályák könnyen beleszaladtam 1-1 új részben pár lövésbe. utána meg inkább azzal szeretek küzdeni, hogy 8-10-ről "no hurt"-tel menjek el a legközelebbi hp-s részhez :D

persze nem jött össze mindig :D azokat a részeket nem bírtam, ahol kikerülhetetlen lövedékekel támadnak az enemik ezren. de ha lehet szlalomozni pl fejszék vagy akármilyen lövedékek között, az a legjobb rész lehet. jöhetnek akár ezren is :D

ps: mellesleg megvan az első 3 BooH pálya, de az már itt offtopic, majd átköltözök a másik topicba :Đ

#983 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 04. 20:43

Idézet: BoGab - Dátum: 2005. júl. 3., vasárnap - 22:16

Eddig vacciláltam melyik pályát rühellem a legjobban, 3an versengtek a pálmáért:

Snowy Bridge - a leesős móka miatt meg a ninják időnként az idegösszeroppán szélére kergetnek :D
Opera House - valahogy nem szimpi az egész, nemtom miért...
Train Station - ne szedjük össze a lelkeket, ez nekem mindig 3x annyi időbe telt megcsinálni mint bármely más pályát

Snowy az egyik legjobb :D
milyen leesős rész?

ninják pedig épp az előbbi postban említett "ezer enemi között szlalomozni" stílus jeles képviselői :Đ

#984 Felhasználó inaktív   Piter 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 04. 20:57

Idézet: BoGab - Dátum: 2005. júl. 3., vasárnap - 20:14

Snowy Bridge - hídról lecammogós része, vki tud más utat le? vagy tuti tippet, hogy nem halok meg sebződök meg annyira, hogy 2mp alatt szétkapjanak?

Láttad már a Bridge-videómat? Na úgy kell. :D

Csak vicceltem. ;) Szóval menjünk sorjában. A két-két ninját a híd tetején szedd le pár shurikennel. A létrás pillér külső oldalán találsz 100-as health-et, jól fog jönni a továbbiakhoz. A dróton elég sima ügy végigmenni futva is, minimális egérkorrekcióval. Ha mégsem jön össze, próbálj lejjebbvenni a grafikai beállításokon, mert minél nagyobb az fps, annál könnyebben megy a dolog. Van egy alternatív módszer a lejutásra, de nekem se mindig sikerül: pár méterrel az indulás után van egy "féregjárat" jobbra lefelé. Ha jó helyen hagyod magad kifelé lecsúszni a drótról, beszorulsz egy láthatatlan alagútba, és sérülés nélkül pillanatok alatt lejutsz a hídra. Hátránya, hogy majdnem középen leszel, és kétoldalról osztják rád az áldást. :D Mondom, ezt ki kell tapasztalni, de hidd el, érdemesebb a végigsétálást gyakorolni. Ha leértél a drót végén, próbáld meg az első 8-9 ninját gyorsan elintézni, onnantól kezdve nyert ügyed van. A híd végén lévő hordókat felhasználhatod a "tisztogatáshoz", de vigyázz, nehogy te is túl közel legyél. Ha az antennák már leszakadtak, felszedheted az újabb megahealth-et. :)

Általános jótanács: ne bocsátkozz közelharcba, használd a karóvetőt és az electrodrivert, ha nagyon rádmásznak, akkor pedig a freezer+shotgun kombót (különösen a szamurájok ellen). Széllel szembe' ne pösölj! Zöldre sárgát ne egyél! :Đ

Idézet: vipisrac - Dátum: 2005. júl. 4., hétfő - 21:40

persze nem jött össze mindig :D azokat a részeket nem bírtam, ahol kikerülhetetlen lövedékekel támadnak az enemik ezren. de ha lehet szlalomozni pl fejszék vagy akármilyen lövedékek között, az a legjobb rész lehet. jöhetnek akár ezren is :D

Én is ezeket szeretem a legjobban. :cool:

#985 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 04. 21:02

Köszönöm a tippeket, kb így próbáltam :D

Most lelépek nyaralni, majd ha haza jöttem folytatom, jót fog tenni egy kis pihenés :D

Már ha beülök a gép elé beáll a bal wasd-ra a jobb meg rámarkol az egérre, micsoda elvonási tüneteim lesznek :Đ

We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.

#986 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 04. 21:13

Idézet: vipisrac - Dátum: 2005. júl. 4., hétfő - 21:40

meg a 60 alatt rosszul érzem magam sem. ahogy írtam már korábban: mivel ismeretlenek a pályák könnyen beleszaladtam 1-1 új részben pár lövésbe. utána meg inkább azzal szeretek küzdeni, hogy 8-10-ről "no hurt"-tel menjek el a legközelebbi hp-s részhez :D

Haha!!! Jut eszembe, rekordom, Trauma, nemtom már melyik pálya, de a Bridge előtt vmleyik, asszem Atrium Complex, nagyon elszúrtam a mozgást, mert muter zavart közben vmi keresztrejtvényes kérdéssel, eredmény:

Health: 1
Armor: 2

Utolsó rész jött volna, gondolkodom, beszaladjak autosave és hent vagy töltsük vissza Vágó úr?
Áááá, mondom próbáljuk be és a pályát 1es egészség és 2es páncél értékekkel sikerült befejezni :D

Szerkesztette: BoGab 2005. 07. 04. 21:13 -kor

#987 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 04. 21:51

Idézet: BoGab - Dátum: 2005. júl. 4., hétfő - 22:13

Haha!!! Jut eszembe, rekordom, Trauma, nemtom már melyik pálya, de a Bridge előtt vmleyik, asszem Atrium Complex, nagyon elszúrtam a mozgást, mert muter zavart közben vmi keresztrejtvényes kérdéssel, eredmény:

Health: 1
Armor: 2

Utolsó rész jött volna, gondolkodom, beszaladjak autosave és hent vagy töltsük vissza Vágó úr?
Áááá, mondom próbáljuk be és a pályát 1es egészség és 2es páncél értékekkel sikerült befejezni :D

:respect:

Idézet: peti2mtag - Dátum: 2005. júl. 4., hétfő - 21:57

...Ha leértél a drót végén, próbáld meg az első 8-9 ninját gyorsan elintézni, onnantól kezdve nyert ügyed van. A híd végén lévő hordókat felhasználhatod a "tisztogatáshoz", de vigyázz, nehogy te is túl közel legyél. Ha az antennák már leszakadtak, felszedheted az újabb megahealth-et. :)

Én is ezeket szeretem a legjobban. :cool:

;)

érdekes módon ez a rész nekem nem okozott gondott. akkor k* nagy az a híd lent, hogy célozgatni kellett rendesen a messze levő ninjákat, hogy eltaláljam őket (ofkoz karóvető :Đ)

#988 Felhasználó inaktív   SYS_TRhu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 07. 08. 08:31

Nos, újabb videókkal szeretném büntetni azokat, akiket érdekelnek majd... :) Már ígértem korábban, hogy felveszem a "Ruins"-t és a "Tower"-t is, mégpedig az alábbi megszorításokkal...

- Trauma-fokozat
- A Black Tarot teljes mellőzése
- 5 csillag a Statisztikában (a "Ruins" 102 ammója nagyon finom)
- És mindezek mellett gyors teljesítés (legalábbis a "Ruins" esetében, mert a "Tower" simán lehetett volna még gyorsabb)

Azt hiszem, ennyi bevezető elég, így alább prezentálom a videókat (előre nem lövök le poént, de a "Tower"-t nagyon ajánlom! ;)). Ezúttal ZIP-ben vannak, mert a videók mellé mellékeltem még szöveget (mondjuk az angolul van) és Statisztika-screenshotot is, plusz a "Ruins" esetében Cyody Ammo-Mapjét. A high quality verziókhoz a képekre kattintsunk ("Ruins": 120 MB; "Tower": 114 MB), míg a low quality verziókhoz a képek alatti linkekre. Kissé hosszúak lettek, de hát, jó munkához idő kell... :) Mondjuk kissé vicces, hogy a "Ruins" hamarabb(!) sikerült... :D

Kép

Ruins Video - Low Quality verzió (24.7 MB)

Kép

Tower Video - Low Quality verzió (22.2 MB)

#989 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 08. 21:15

Idézet: SYS_TRhu - Dátum: 2005. júl. 8., péntek - 9:31

uhh
a Tower az "izgalmas" volt :D
de az első körös 100/100-as lejutás az tetszett ;)

nekem azért némileg akkor is csökkent a hp-m, mikor már ezt a módszert próbálgattam

#990 Felhasználó inaktív   KaLeun 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 07. 09. 04:05

Végre sikerült leszenvednem és telepítenem a javításokat (1.64-ig), majd indítanám a játékot: "Please insert the correct CD-ROM".  :mad:  :omg:  :reklamacio:  Megint egy csodás védelem ami az eredeti játékot se ismeri fel, holnap még kipróbálom a régi samsung cd olvasóm és remélem, hogy a BOoH szeretni fogja a meghajtóimat. :confused:

#991 Felhasználó inaktív   Piter 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 09. 11:44

Éhun vagyok mosmá' onlájn. Kép
Sys, le is töltöttem a háj-kvalité változatokat... hihhhhetetlen sebességgel. :D
Mindjárt meg is nézem őket. :)

#992 Felhasználó inaktív   Piter 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 09. 11:53

Idézet: KaLeun - Dátum: 2005. júl. 9., szombat - 5:05

Végre sikerült leszenvednem és telepítenem a javításokat (1.64-ig), majd indítanám a játékot: "Please insert the correct CD-ROM".  :mad:  :omg:  :reklamacio:  Megint egy csodás védelem ami az eredeti játékot se ismeri fel, holnap még kipróbálom a régi samsung cd olvasóm és remélem, hogy a BOoH szeretni fogja a meghajtóimat.   :confused:

Esetleg próbáld meg a sima Painkiller CD-vel, azzal is mennie kéne.

#993 Felhasználó inaktív   Piter 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 09. 12:28

Idézet: SYS_TRhu - Dátum: 2005. júl. 8., péntek - 9:31

Nos, újabb videókkal szeretném büntetni azokat, akiket érdekelnek majd... :) Már ígértem korábban, hogy felveszem a "Ruins"-t és a "Tower"-t is, mégpedig az alábbi megszorításokkal...

Ismét kitettél magadért, még mindig keresem az állkapcsaimat. :respect:

Hosszú perceken keresztül állod a rohamot, és tényleg mindent, de mindent felszedsz elképesztően rövid idő alatt. :eek: A "konfliktuskezelésed" pedig példamutató. :p Kegyetlenül megalázod mindkét pokolfajzatot... ahogy Guardian-t ánuszon pörkölöd, Alastort pedig a bugylibicskával végzed ki... :D :respect:

A zenék is nagyon tetszenek, bár a Ruins-é egy kicsit túl "erős" az én ízlésemnek. Mindenesetre nagyon illik a záporozó kövek közti rohanáshoz. A Tower-é, viszont iszonyat el lett találva. :up: Olyan, mint amikor a filmekben megy valami pörgősebb jelenet. Tényleg filmből szedted? (Esetleg valamelyik Star Wars epizódból? :think:)

Ja, remélem nem baj, hogy én is készülök egy Ruins-videóval... a magam módján (trauma, no-cards, no-scrats). ;)

#994 Felhasználó inaktív   KaLeun 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 07. 09. 15:01

Idézet: peti2mtag - Dátum: 2005. júl. 9., szombat - 12:53

Esetleg próbáld meg a sima Painkiller CD-vel, azzal is mennie kéne.

Félreérhető voltam, az alapjátékról van szó. Megoldás: 1.64 patch után nem 3. cd-t kéri, hanem az 1.  :omg:

#995 Felhasználó inaktív   Hurka2 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 07. 09. 21:28

helo.hogy lehet az utolso bosst kinyunvasztani a Battle out of hell ben?
TJ

#996 Felhasználó inaktív   SYS_TRhu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 07. 12. 19:06

Hurka, közben Peti segített a BOOH-topicban, bár remélem, azóta már Magadtól is rájöttél a megoldásra. Hát nehogy már egy ilyen "agyatlan hentelős" játékban akadj el! :) Amúgy tényleg szép feladvány a BOOH legvége, annak idején én is szenvedtem vele vagy háromnegyed órát, mire rájöttem. De van még egy keményebb feladvány (legalábbis az számomra még nehezebb volt): a "Pentagon", de az csak Nightmare-től felfelé érhető el...

KaLeun, ez tényleg érdekes... :( De legalább megy Neked. Viszont találkoztam már olyannal, aki valami DVD-verziót vett, és a patchek telepítése után a DVD-t nem fogadta el a játék..így maradt egy no CD verzió előkerítése és használatba vétele...  :omg: Az én Gold Edition-öm meg megint érdekes: a 6 CD feltelepítése után gyönyörűen megy CD nélkül, egyiket sem kéri! :D De majd fogok szívni vele, ha esetleg kijön az 1.7-es patch, mert az meg biztosan követelni fog valami CD-t megint...

Peti, VipiSrác, köszi a kommenteket! :) Peti, jöhet a "Ruins"-videód, bár tudnod kell, hogy Cyody már csinált egy gyors sérülésmenteset Traumán (amivel ráadásul kevesebb mint 1:20 alatt verte meg a Guardiant, bár kihasznált hozzá egy "alap-trükköt")...

Hát, a Guardian seggbepörkölése nem volt teljesen eredeti, bár ott és akkor spontán jutott az eszembe (poén, amikor már az embernek van ideje a gyors akciók közepette ilyesmin gondolkodni). Viszont eredetileg még tavaly nyáron láttam egy screenshotot DooGuesGooBer4-től (aki a "Ruins" és "Abandoned Factory" fixeket is megcsinálta eredetileg), ami pont erről szólt - nagyon tetszett, és most eszembe jutott, hogy miért ne...? :D Egyébként biztos észrevettétek a PowerMad javításait is: pl. a talajból kiemelt rakéta-ammót...

A zenék... Őszintén szólva a "Ruins"-hez igazából semmi használható ötletem nem volt. Most tényleg, mi illene oda? Milyen téma? Teljesen tanácstalan voltam. Hosszú órákon át próbálgattam és válogattam a zenéket, de nemigen találtam megfelelőt: valami Goán (pl. Infected Mushroom) vagy gyorsabb tört ütemű darabon gondolkodtam, de aztán elvetettem őket. Valami olyan kellett, amiben csak nagyon kevés kiállás van és ugyanakkor olyan lassú és hosszan úszó dallamfolyam, mint a "Ruins"-zenében is, és már korábban is tervezgettem, hogy valamelyik videómba majd egy Hardcore-darabot teszek. No, hát a Trash Enemy HQ "Limbus #1"-je kiválónak bizonyult ("Terrordrome V. - DarkSide From Hell" válogatás), bár lassítani(!) kellett rajta, hogy passzoljon a történésekhez (amúgy eredetileg kb. 240 BPM)... :)

Aztán a "Tower" zenéje... Neeem..nem sci-fi zene az Peti, ha jobban meghallgatod: mert jobban illik egy fantasy-témához, nem? :) Jó, igaz, Te csak ezeket az intenzívebb részeket hallhattad a videóban: valójában az OST 10 darabból áll, amiből én ötöt használtam fel, de az egyes darabokban több hangulatváltás is van. Tehát időnként beindul, majd hosszú percekre lenyugszik, és vannak részletek, amelyek ismétlődnek..van, amelyik darab 14 perces eredetileg. Szóval azt mondtam, hogy fantasy-középkor, és ha emlékeztek, korábban ezzel a jelzőpárossal aposztrofáltam az egész 4. fejezetet is. S kifejezetten a "Tower" és Alastor mint valamiféle tűzokádó sárkány..hát valóban, ez mindenképpen fantasy-téma egy kicsit (amúgy az én olvasatomban a PK egy fantasy-horror FPS, nem csak szimplán horror, és inkább fantasy (Black Tarot mint varázslat)). S ehhez illően a kezdő darab címe "The Dragon's Lair" - mi más is lehetne...? ;) A Szerző Trevor Jones, és a film... Nos, senki sem látta itt még a Merlin című filmet? :) Pedig most volt úgy két hete az RTL-en, de szerintem biztos ismeritek amúgy. Én odavagyok azért a filmért (mert szerintem egy nagyon szép mese), és nemkülönben a zenéjéért is (az a "refrén", ami a legvégén, a Statisztikánál szólal meg). Már a videó rögzítése előtt eszembe jutott, hogy talán össze lehetne hozni valahogyan a kettőt. Így egy epikus (tehát elbeszélő) dologra gondoltam, magasfokú empátiával fűszerezve, amihez pedig kiválóan passzolna néhány klasszikus zenedarab. Aztán amikor elkezdtem próbálgatni a videót és a zenéket egymáshoz, szinte "sokkolt", hogy milyen remekül passzolnak! Ugye rögtön a "The Dragon's Lair" a legelején..a hideg kirázott tőle: mintha egymáshoz készültek volna, egyszerűen minden egybevágott (persze kellett igazgatni a dolgokon, de eredetileg arra számítottam, hogy nehezebb dolgom lesz, ha egyáltalán kivitelezhető is lesz az egész)... Tényleg hihetetlen ez, még így utólag is...

Ja igen: mindig megadom a videókhoz a "zene-creditset" is egyébként. Csak olyan helyre teszem, amit soha senki nem néz meg: a videó-tulajdonságokba... LOL!

Végezetül prezentálok néhány érdekes képet a múlt hétvégi Nightmare-végigjátszásból...
- "Enclave" #1: 1:44 alatt, kártyák nélkül, bár ez csak Nightmare-fokozat volt...
- "Enclave" #2: 7 percen belül, 5 csillagra, kártyák és mentés nélkül...
- "Town": szigorúan CSAK karókkal (démon-mód sem volt), és más fegyvert egyáltalán nem használtam (tehát a PK-Jumpok is ugrottak), de mégis megvan mind az 5 csillag...
- "Swamp": 1:56! LOL! Bár csak Nightmare, és persze sérültem is, de azért megvan mind az 5 csillag, amihez idő kellett...
- "Train Station": egy kis "no souls" móka, Bogab kedvéért; persze 5 csillaggal...
- "Ruins": 1:17, csak az érdekesség kedvéért; persze kártyák nélkül volt...
- "Tower": 4:32! Ezért mondtam, hogy a videóban az a 6:46 azért nem olyan impresszív (inkább óvatos voltam, nem mertem kockáztatni). Igaz, ez csak Nightmare-fokozat, de sehol sem mentettem, és összeszedtem mindent, beleértve a Health Itemeket is. És mégis, több mint 2 percet rávertem magamra, és még a kártyát is megadja ilyenkor, hiszen 5 percen belül van...
- "Hell": lávafolyam a szakadék legalálján. Lehet, hogy ismeritek már: a Pokol eme szegletében ugyan minden mozdulatlan, még a fenti égbolt is, ám ha a kiindulópontnál lenézünk a szakadékba, akkor alul "animálódik" a láva rendesen. Úgy emlékszem, hogy ezt már észrevettem régebben is, de most mégis meglepődtem rajta. Majd nézzétek meg...

Szerkesztette: SYS_TRhu 2005. 07. 12. 19:16 -kor

#997 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 07. 13. 15:06

Idézet: SYS_TRhu - Dátum: 2005. jan. 12., szerda - 17:24

Az "agyatlan hentelésről" nekem is eszembe jutott pár dolog... Elsősorban a felületesség és a felületes megítélés, bár ezt Peti már kifejtette. Viszont..ha jól megnézzük, néhány szint kivételével az első két fejezet tényleg extrém könnyű, kifejezetten az első. Észrevettem, hogy nagyon sok játékos az első fejezettel már abba is hagyja a PK-t..talán ez nem véletlen. Azonban aki eljut már legalább a második vagy netán a harmadik fejezetig, az már általában nem hagyja abba... Szóval véleményem szerint nagyon sokan csupán az első fejezet alapján mondanak véleményt. S tulajdonképpen valóban: ott még lehet akár "ész nélkül hentelni" is (habár..azért ez sem igaz teljesen)..emlékszem, amikor Traumán elkezdtem, egyáltalán nem használtam kártyákat az első fejezetben, bár lehet, hogy a NecroGiant már kivétel volt, de leginkább csak kényelmi szempontból. A lényeg, hogy később folyamatosan nehezedik a játék..megnézem magamnak azt is, aki a 3. fejezetben a gránátot lődöző Maso Commanderek meg a könnygázt dobáló Zombie Soldier-ök között csak úgy hentel kedvére, akár már Nightmare-en is (ahogy Doomer mondta)... ;) Nagyon kellemetlen, amikor egy darab nyavalyás gránát miatt lehet visszatölteni az egészet..ráadásul pl. a rakétavetővel nekünk is vigyázni kell, hiszen nem lehet túl közelről belelőni a tömegbe, mert akkor mi is erősen megsérülünk... Továbbá nem igazán lehet virtuózkodni úgy, hogy nem ismerjük jól a MegaHealth-ek meg az aranypajzsok helyeit, amik viszont többnyire Secret-helyeken vannak... Azt is megnézem egyébként, aki Nightmare-en a részeg disznó ámde szívós és a gyors mozgás mellett gyorsan is tüzelő dokkmunkások, meg a rakétavetővel és tizesével-huszasával jövő fickók között "csak úgy hentel" (hát milyen kellemetlen pl. odakint a Lumbágón, nem...?), s persze a Skullokról se feledkezzünk meg... Odahaza mindig szoktuk mondani a TR-rel kapcsolatban is, hogy nem szabad egy játékot sem megítélni még egy teljes végigjátszás alapján sem..aki legalább két-háromszor megcsinálja (de magától, segítség nélkül), az már talán valamennyire hiteles tényeket tud mondani róla, de addig legfeljebb szubjektív véleményt (azt meg bárki tud)... Természetesen ez csak olyan esetekre vonatkozik, amikor valakinek azért tényleg tetszik az adott játék, mert ha valakit nem érint meg, akkor nincs mit tenni és felesleges erőltetni (hacsak nem mazochista az illető)... :)

Azonban viszatérve még az első fejezethez... Emlékszem, egyszer BoGab mondta ebben a topicban, nagyon találóan, hogy már az első fejezet harmadik szintjére úgy belejönnek a játékosok az "agyatlan hentelésbe", hogy teljesen elfelejtenek gondolkodni: persze, a "Catacombs" végén lévő "mofóról" van szó, akivel kapcsolatban rengetegszer kértek már segítséget itt is, nagyon sokan..pedig rá lehetett jönni, annak idején én is rájöttem (igaz, hogy először fél óráig "henteltem" én is mindennel)... Szóval esetleg vicces a helyzet, ha esetleg olyan játékostól jön az "agyatlan hentelés" című kritika, aki amúgy még azt a "mofót" sem tudta meggyőzni... A másik ilyen példa Lucifer..az első néhány végigjátszásban én is csak "agyatlanul henteltem" ott, és nem tudtam megmagyarázni, hogy végül is, mitől sikerült megfektetnem (mindenesetre pár menet után megtette, hogy eldőlt). Mégis, ismerek olyan játékost, akinek sosem sikerült (Insomnia-fokozat), és végül feladta..most akkor nem mindenki tud "agyatlanul hentelni", avagy azt is tudni kell?! :D Persze később én is rájöttem, hogy mi a "konkrét algoritmus" Lucifer ellen... További példákat lehetne még hozni a BOOH-ből: a Panzer Spider a "Pentagon"-ban nagyon aranyos, de ugyanígy, rengeteget "rinyálnak" pl. odakint King Alastor miatt is... :)

Doomer nagyon mond valamit a Secretekkel: egyszerűen hihetetlen, hogy miféle ötleteket és kreativitást igényel némelyik!  :up: Kapásból pl. a "City On Water" legelső titka... És a Készítőkre jellemző, hogy sosem segítenek, szinte semmivel sem. S valóban, némelyik eléréséhez komoly kitartás szükséges..volt, amelyikkel talán még másfél órát is szenvedtem, mire sikerült odajutnom hozzá (ott van pl. a "Forest" titka: könnyű lenne QuickSave-ekkel, de ha nincs mentési lehetőség és minduntalan nem sikerül, mert túl sok helyen lehet elszúrni?)...

Különben mondtam már, hogy a játék szintezése mennyire jó? Én DayDream-en kezdtem el annak idején, de amikor láttam végét, és megtudtam, hogy van egy másik is, elhatároztam, hogy kioldom a kártyákat és megcsinálom a Traumát is. Insomnián kaptam egy plusz szintet, plusz kioldottam 22 kártyát. A Nightmare még több gyakorlatot igényelt (először teljesen megrökönyödtem, mikor megláttam, hogy nem állítja vissza a HP-t a CheckPointoknál), és még egy újabb szinttel és kártyával jutalmazott. S mire elértem a Traumát, már volt akkora rutinom, hogy ne fájjon annyira, még az ottani bónusz, a "Forest" sem (pár visszatöltés után meglett a kártyája is)... Itt meg kell jegyeznem, hogy a DayDream-végigjátszásom után kíváncsiságból letöltöttem Ampee Trauma-Final mentését, és megnéztem a "Forest"-et: kb. 30 másodperc alatt kinyírtak, szinte meg sem tudtam mozdulni..ezután betöltöttem talán az "Abandoned Factory"-t, de ott sem bírtam kb. 2 percnél tovább..úgy kicsináltak, hogy ihaj, szó sem lehetett "agyatlan hentelésről", még távolról sem. Akkor egy kicsit elment az önbizalmam, de azért mégis belevágtam, és mire elértem a Traumát, már a sokkal erősebb/tapasztaltabb énemnek kellett szembenéznie vele...

Említette Peti a másik topicban a "komor túlvilági hangulatot" - ez egy nagyon érdekes dolog szerintem... Először azt gondoltam, hogy "á, hiszen egy csomó helyszínre nem is jellemző ez"..holott valójában tényleg mindenütt ott van, csak nem mindenhol hat egyformán. Az első fejezet horrorisztikus, míg a második inkább erősen darkos és nyomaszó..sőt, a "Town"-on én határozottan érzem az indulatos gyűlöletet, a negatív érzelmeket... Ehhez képest azonban pl. a harmadik fejezet, és még számos későbbi helyszín maga a gyönyörűség..egyfajta fantasztikus felfedező utazás egy túlvilági álomvilágban. A "Train Station", "The Palace", "Babel"..mint egy álom, annyira szép és hangulatos. Nem beszélve pl. a "City On Water"-ről..ott van a szomorú túlvilági Ambient-melódia benne, és emellé párosul egy szeles de amúgy csendes reggel (időnként némi harangkongással), és én szeretem elnézegetni ahogyan a nap besüt a sötét sikátorok közé és "megszínezi" a falakat..de ugyanígy a végtelen tengert. Mint valami szürreális álom, olyan az a hely, annyira szép és annyira nem evilági...

És annyira tele van érzésekkel... S nemcsak maguk a helyszínek..úgy érzem, hogy rengetegszer Daniel érzéseit is visszatükrözik a zenék. Feltűnt pár dolog ezzel kapcsolatban. Például a "Cathedral" (közel az első fejezet végéhez) egyik Ambientje szólal meg a második fejezet előtti videóban. Aztán a harmadik fejezet előtt pont a "Train Station" Ambientje szólal meg, már előrevetítve a hangulatot. De a negyedik és ötödik a legjobb..ott érzem leginkább Daniel lelkét... A negyedik fejezet előtt Daniel Sammaellel (akinek neve egyébként mégis elhangzik a játékban!) vitatkozik..elege van már ebből az egész mocskos és szentségtelen harcból (amibe tulajdonképpen belekényszerült), hogy igazságtalanul ítélték meg odafent, elege van abból, hogy senkit nem érdekel, hogy min kell keresztülmennie..szeretne már kiszállni, vagy inkább akkor már eredetileg is küldték volna le a Pokolba, ahol már nincs helye sem reménynek sem szerelemnek. Daniel lelke háborog itt, tele van indulattal, érezni, hogy tényleg nincs hite már, és nagyon csalódott..és a zene, ami az FMV után a "Castle"-ön újra megszólal, híven tükrözi ezt..mintha még mindig a vita járna a fejében... A "City On Water"-ön ugyanúgy éreztem valami hasonlót: Daniel a Pokolt és a végső leszámolást választotta, ám Sammael figyelmeztette, hogy nincs visszaút onnan. Nem tudom, de a zene valahogy sugall dolgokat ott: "elindultam a végzetem felé, de lehet, hogy sosem látom már Catherine-t, de a fenébe is, meg kell állítanom Lucifert örökre, magam és talán mások miatt is"... Az Ambient ezért is ennyire szomorú, szinte már elkeseredett, de mégis nyugalmas és felemel..ahogy a továbbiak is, az ötödik fejezetben... És amikor bekapcsol a fight-music, szinte érezni, hogy Daniel már belejött a hentelésbe..tényleg korrumpálták kicsit az elméjét a démon-lelkek... :)

No, egyelőre elég a szövegelésből... Miért írtam megint ennyit (belekapva mindenfélébe)? Nem a másik topicra akartam rákontrázni..viszont úgy gondolom, hogy még alig beszélgettünk a játék olyan szépségeiről, amihez nemcsak vagy nem annyira "openmindedness" kell, hanem inkább egyfajta érzékenység...

:OOO  :up:  :respect:
...és most megyek és olvasok tovább...
Hallgatok, hogy ne rongáljam tovább a tudásom halvány látszatát. (*)

#998 Felhasználó inaktív   SYS_TRhu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 07. 13. 21:46

És "Gazdi spoken" - THX!  :respect: Hát, összeírtam mindenfélét fél éve, de nemcsak én vagyok itt így megfertőzve... :D Ha elolvasgatod a topicot, hát mindenesetre érdekes lesz...  :o  :) Meggyőződésem a PK óta főleg, hogy nincs "jó" és "rossz" játék, csak különböző dolgokra fogékony/érzékeny emberek. A játék olyan amilyen, és persze valamennyit mindig próbál "segíteni", de végül is, mindig mi vagyunk azok, akik képesek mögé látni és meglátni (vagy látni vélni) benne amit keresünk..vagy pedig nem látunk semmit, olyan is van... :) Ha átérzed és megérted, akkor megszereted, és mindegy, hogy mások erről mit gondolnak..talán mindennel, sőt mindenkivel így van ez...

Valamint azért is postázok most, mert DOOMER-t is meg kell követnem; korábban ezt írta a "Ruins"-on lévő három rakéta-ammóról: "...és ráadásul 3 van a földben azon a pályán, de kettő szerencsére felvehető simán átrohanással...", amire én azt írtam, hogy "...csak az az egy van befalazva...". De figyelmetlen voltam és valójában DOOMER-nek volt igaza: tényleg három rakéta-ammót javít a PowerMad fixe (belenéztem a scriptbe), és egy ShotGun-ammót tesz le a földre. DooGuesGooBer4 annak idején készített néhány screenshotot, és azokon is látszik ez az összesen 4 db problémás ammo - ezt tegnap vettem észre, amikor a guardianes screenshotját kerestem. Bocs' a kitérőért, de nem szeretem a tisztázatlanul maradt dolgokat, így tehát ezt mindenképpen meg kellett említenem. Fő a pontosság!  :respect:  Szóval én emlékeztem akkor rosszul, és megarespekt a részemről DOOMER-nek - tényleg figyelsz, LOL!  :up:  :respect: És remélem, olvasod ezt... :)

#999 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 07. 14. 05:26

Nagyon OFF...

Idézet: SYS_TRhu - Dátum: 2005. júl. 13., szerda - 22:46

És "gazdi spoken" - THX!

De rég volt... Honnan ismered?
Hallgatok, hogy ne rongáljam tovább a tudásom halvány látszatát. (*)

#1000 Felhasználó inaktív   SYS_TRhu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 07. 14. 08:11

Iszonyú régóta olvasgatom a HWSW-t és persze a Fórumot, de sűrűbben inkább talán csak az új dizájn óta. Bár bekapcsolódni nem szoktam, inkább csak szemlélődöm a háttérben..figyelek és tanulok... :) Emlékszem dolgokra, amik valamiért megmaradnak, nem tudom..így a "gazdi spoken" is, nem túl régi hozzászólásokból; szerintem poén volt, legalábbis nekem mindig tetszett... :) Szeretek Fórum-közösségeket (nagybetűvel, mert mindig a személyeket, a mögötte álló embereket értem pl. egy Fórum alatt, és ritkábban a platformot/motort magát, amikor csak "fórumot" írok) úgymond tanulmányozni, megfigyelni, bár ez nem szándékos általában. Csak részben abból jön, hogy sok Fórumon jártam már, mert egyszerűen ha infó kell, akkor keresgélek..és mindenhol más. Szinte soha nem kérdezek, mert egy jó Fórumon szinte mindenre ott a válasz (a többi meg saját tapasztalat). Ilyen a HWSW is (tényleg "the Search button is Your friend!" :D)... :) A közösség és az emberek, és a különféle megnyilvánulások meg mindig nagyon érdekesek: van, hogy az ember a fejét fogja, van, hogy mosolyog vagy nagyokat röhög valamin, van, hogy valamin egy adott topicba írogatókkal együtt háborodik fel, és így tovább. Átjönnek a jellemek (akár anélkül is, hogy az illetőt közelebbről megismernéd), egy idő után világossá válik, hogy kinek mi a szerepe ezekben a kis mini társadalmakban, és persze az is, hogy az adott közösség honnan és merre tart... Emberek és trendek jönnek-mennek mindenhol, és én látom ezt. De, hogy most miért írtam le ezt a "szoci-izét"...? :D Nem tudom, de órákat el tudok tölteni csak amúgy teljesen céltalan Fórum-olvasgatással, és sok dolog ráragad az emberre ilyenkor: az agy dolgozik, rögzít, tárol, emlékezik, relációkat épít ki, következtet, és így tovább..anélkül, hogy tudnánk erről vagy törődnék ezzel egyáltalán...  :respect:

LOL, ez már tényleg nagyon OFF volt... Bár annyi értelme volt, hogy így talán érthetőbb, hogy miért hivatkozok gyakran konkrét személyekre, ha pl. a DreamCatcher vagy a TRC, vagy más Fórumokkal kapcsolatban hozok valami infót. A nickek mögött mindig érző emberi lények állnak, és én valamennyire ismerem őket, még ha ők erről mit sem tudnak. Ezért volt, hogy pl. amikor tavaly regisztráltam a DC-Fórumra, már szinte mindenkit ismertem ott, ill. az egész "munkásságukat" (pl. Varust a videóiról, DooGues'-t a javításairól, Kalmét a profizmusáról, és így tovább), hiszen előtte hónapokig naponta olvastam azt a Fórumot (és néhány oszlopos tagnak ott talán csak halvány fogalma lehet arról, hogy mennyire respektálom az erőfeszítései miatt). Szerintem minden mindennel összefügg az Univerziumban, és néha csak érdekes meghúzni ezeket az összekötő szálakat és megmutatni bizonyos triviákat - néha meghökkentő dolgok derülnek ki ilyenkor... :) Mellesleg még az is lehet, hogy én vagyok T2K, nem? Csak nagyon elváltoztam... :D * csak viccelek *

Szerkesztette: SYS_TRhu 2005. 07. 14. 08:33 -kor

Téma megosztása:

• (75 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • Utolsó »