Bár nem Total Club Manager 2004, de már úgyis volt szó a 2005-ös verzióról is.
Most fejeztem be egy játékot. Azt hiszem, végleg... Olyan idegesítő amatőrségek vannak benne, mintha nem is ez a banda csinálta volna a TCM2004-et. Pl.:
-A menük átkavarásával teljesen átláthatatlan lett az egész. Persze idővel meg lehet szokni, de ha tavaly a kétszintes menükkel is nagyszerűen ment a dolog, akkor most miért kellett háromszintes menühegyeket berakni? Pláne úgy, hogy bizonyos dolgok egyszerűen kimaradtak (pl. a Private Life-ot nem találtam sehol, pedig nekem tetszett, jó poén volt

Zavaró az is, hogy a rég megszokott egérkurzor jelzők (left/right villogás) néhol egyszerűen semmit sem mutatnak, vagy esetleg nem úgy működnek mint illene.
-A játék rengeteget esik/kel, értsd ezalatt, hogy eldurran kék halállal, vagy kidob a desktopra. A patch után is. Az EA TCM2005 fórumai is tele vannak ezekkel a hibákkal. Úgy tűnik, megint a memóriakezeléssel és a hangvezérléssel van a hiba: a zenét kikapcsolva órákig jól ment.
-Szöveges meccs esetén, ha cserélsz, vagy taktikát változtatsz, a line-up képernyőn sehol sem lehet megtalálni a játékosok pillanatnyi fitnessz adatát, csak a mérkőzés fő képernyőjén. Mega-lol. A rating is csak a taktikai táblára hozható ki, a line-up listában nem szerepel.
-Amikor a bíró nem vett észre egy lest és én ezért kinevettem a partjelzőt, a meccs után 5,000 (ötezer) fontra büntettek. Angol ötödosztály, nem piskóta ám! >
-A játék indításakor nincs Options menü. Új játékot kell kezdeni, vagy egy régit betölteni, hogy előjöjjön.
-Néhány üzenetnél nincs forrás, így erősen gondolkodni kell, milyen okból is kaphattuk. Pl. ha valakit meg akarunk venni, de az ajánlatunk gyenge, akkor csak a menedzsertől kapunk üzenetet, hogy átgondolta és kinevetett. De hogy melyik csapat melyik játékosáról is van szó, az valahogy kimaradt... Egy-két ajánlat esetén nincs gond, kitotózza az ember, de 10-15 esetén már biztosan vakarja a fejét...
-Scout-ot nem lehet általánosságban kiküldeni játékosportyára. Megadhatod pl. hogy nézelődjön Közép- és Kelet-Európában (vagy akár konkrétan egy országot is), de az is meg kell adnod, hogy pontosan milyen posztra keresel embert. Csak egy posztot adhatsz meg. Ennek aztán sok értelme van... mivel van külön ilyen lehetőségük, ahol a régi, jól megszokott módon lehet mindenféle játékosra keresni.
- A játék sokkal szebb lett, csicsásabb. Ez egy jó pont. Bár aki foci managerrel játszik, ugy sem ezt nézi első sorban.
- menü rendszert elég hamar meg lehet szokni, de indokolatlanul tele zsúfolták a képernyőt. Kérdezem minek? Az elöző részekben jól bevált menüt meg kellett volna hagyni.
- egér kurzor kezelése csapni való, az hagyján, hogy a left/right villogás nem müködik jól, de jobb kattintásnál szinte mindig kétszer kell rákattintanom az adott menüpontra, hogy megnyíljon.
- Igaz a mentést és a töltést felgyorsították, de a weekly progress alatt nyugodtan elmehetek malmozni. Ez még tud lassabb is lenni, ha élőben nézem a meccset, és utána generálom a hetet. Azt pedig végképp nem értem, hogy mitől ilyen lassú a gyors eredmény generálása. Értem én, hogy manapság el kell egy izmos memória a gépben, na de álljunk már meg egy szóra...
- email fogadása katasztrofális. frissen igazoltam egy játékost, beállítottam a kezdő csapatba, és lejátszottam egy barátságos meccset. a következő héten pedig kapom a mailt, hogy a szóban forgó játékos most már elérhető a csapat számára. igen? akkor múlt héten ki a jó isten játszott helyette? talán parafenomén a drága szentem?
- a játékos szintek ugyancsak hagynak kifogást maguk után. néhány játékost túl erősnek találok, néhányat alaptalanul gyengének. Pl. nem értem, hogy Torghelle mitől rendelkezik ugyan olyan magas play. level-lel , mint Alan Smith? Kezet csókolnék neki, ha a tudása megközelítené Smith-ét. Torgehellével még egy érdekes dologba futottam bele. Ingyé leigazoltam a Crystal-ból a Chelsea-be. Érdekes szerződése lehet, ha igazából is ilyen.
- Lapokkal kapcsolatos tapasztalatom, hogy a hátulról becsúszó szabálytalan szerelést rögtön lappal büntetik.
- lest szokás szerint nem kezeli jól a játék. mind addig, amíg egy néhány méteres távolság van a kiugró és a passzoló játékos között nincs gond. Azonban abban a pillanatban, amikor fél pályát átívelő a passz, elfelejti beinteni a partjelző.
- Assist man.-nek ne engedjétek, hogy cseréljen játék közben. Hülyeségeket cserél. Az éppen egyik legjobb formában játszó játékosomat ( LM poszton ) lerántotta, és behozott helyette egy Strikert arra a posztra. Már miért? Ja mert vezettem 1-0-ra és ráadásul minöségibb cserém ült a kispadon az LM posztra? Ezt detó eljátszotta az egyik CD posztra is, bár oda legalább bal hátvédett hozott be. Még jó, hogy élőben ment, és valamennyire tudtam korrigálni.
- Az viszont tetszett, hogy weekly progress alatt mutatja, hogy mennyi jegy kellt el a köv. meccsre, és egy rangadóra már hetekkel elötte elfogy a jegy. Bár gondolom, ez a jegy árak drasztikus emelésével változtatható.
- Az egyik legjobban bosszantó dolog az a pillanatnyi forma kijelzése. Ne kelljen már nyílakkal jelölni, hogy most csökkent vagy nőtt. Miért nem maradhatott meg a régi jól bevált számmal jelölt módszer? Most ha kiváncsi vagyok a számszerű értékre, egyenként végig kell kattintgatni a játékosokat. Illetve a formation menüben a kezdő 11-ét megtudom tekinteni, ha elötte egy nyíl segítségével beállítom.
Ezek a bosszantó dolgok kb. egy órányi játék eredményei. Egy időre most pihentetem a játékot, megvárom a következő patchet, meg kipróbálom pl a Fm2005 demoját, aztán lehet ez megy a süllyesztőbe...
Szerk.: Kicsit tagoltam a szöveget, mert elég áttekinthetetlen lett elsőre.
Szerkesztette: itldj2 2004. 10. 31. 18:42 -kor
User Error, replace user and press any key to continue...