HWSW Informatikai Kerekasztal: Steam (by Valve) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

• (110 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 81
  • 82
  • 83
  • 84
  • 85
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Steam (by Valve)

#1641 Felhasználó inaktív   Ilsyde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 06. 29. 17:06

Elvileg 24MBit (ADSL2+) de minden attol fugg hogy mennyire laksz tavol az exchangetol (mittomen hogy kellene ezt magyarul mondani). Ez 3MB de enyem csak 2MB-ot tud pedig eleg kozel lakom (parszaz meterre). Igaz LLU-m van tehat korlatlan viszont tavaly meg nem volt erre lehetoseg es akkor a 30giga bizony pikk-pakk elment :/

Ha mar itt tartok akkor az is furcsa hogy jovore bevezetik az OnLive-ot Angliaban is, raadasul pont a BT-vel tarsult a ceg :mellow: BT ugyebar ugyanaz mint Mo.-on a Matav (amit megvett a nemet T-Com? Nem igazan kovetem) akik minden erejukkel probaljak bekorlatozni a nethasznalatot. Szoval eleg fura lesz ~30 gigas limit mellett a digitalis vasarlast szajkozni ("vegyel/berelj mindent online! tolts gigakat naponta!!") meg bevezetni a streaming OnLive-ot :dry:

Ja, ez off topic volt.
C2D 2,66GHz | 4GB DDR2 | 9800GTX+ | Win7 64bit | WinXP 32bit (dual boot) | 1440x900 (19")

#1642 Felhasználó inaktív   Cellular 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 29. 17:15

Vasarlasra azert boven eleg a 30 giga, de streamingre semmikepp. Nem is igazan ertem en ezeket a korlatozasokat Angliaban amikor pont minap (par hete talan) olvastam, hogy "minden haztartasba szupergyors netet" akciot tervez a brit kormany. Hmm.

#1643 Felhasználó inaktív   -Turbo- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 29. 17:25

onlive: siman meg tudjak csinalni, hogy az azaltal generalt forgalmat nem szamitjak fel.
pelda: ausztraloknal van a legdurvabb netlimit. de hogy megis tudjanak steamezni, bizonyos content szervereknel nem szamoljak a forgalmat, igy steamrol annyit toltenek, amennyit akarnak.
JóSebesség

#1644 Felhasználó inaktív   Cellular 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 29. 17:28

Mi ertelme van a netlimitnek? Nem pont az ellenkezojenek kene elterjedni, foleg a fejlett orszagokban? Kerjenek erte tobb penzt, de manapsag amikor szinte minden a netrol szarmazik es elerheto/lebonyolithato akkor ez kb visszafejlodes.

#1645 Felhasználó inaktív   Ilsyde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 29. 17:40

@Turbo ez logikusan hangzik, remelem itt is bevezetik.

Nem tudom pontosan hogy miert van limit de minden a BT iranyaba mutat. A BT birtokolja a telefonvonalakat (ezert is hasonlitottam oket a Matavhoz) tehat nyilvan raeroltetheti a korlatozasokat barmelyik internetszolgaltatora. De amint nem BT felszerelest hasznalnak (csak a vonal marad az), mindjart korlatlan a net (LLU). Ha nem LLU akkor nem korlatlan, meg ha ugy is hirdetik. Az Orange meg az O2 is idabiggyeszti hogy korlatlan ADSL aztan egy honap mulva kuldik neked a levelet hogy tullepted a 30 gigat.

Azt meg csak olvastam hogy joszerivel csak a regifajta rezkabelezes van mindenhol ami nem igazan birna nagy terhelest, ezert van a korlatozas.
Errol a "szupergyors netrol" nem tudok, az egyetlen dolog amit iden bevezettek az a Digital Economy Bill ami szerint ha illegalisan toltogetsz akkor par felszolitas utan elveszik a netedet. Amerikaban is ilyesmi van szoval nem ujdonsag de ugy latom hogy most Mo.-ra is rajar a rud (razziak meg minden)...
C2D 2,66GHz | 4GB DDR2 | 9800GTX+ | Win7 64bit | WinXP 32bit (dual boot) | 1440x900 (19")

#1646 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 29. 17:43

Üzenet megtekintéseIdézet: Ilsyde - Dátum: 2010. 06. 27. 21:07

Engem speciel halálra untat pedig JonesC-val meg sutyiékkal is toltam. Ellenben a legtobb embernek bejon. Ez van :rolleyes:

Nagyon ne siesd el a vásárolgatást, a Lead and Gold is lett árazva az elso napon 50%-kal. Civódtam hogy megvegyem-e aztán másnap felkerult a napi akciók kozé 66%-os leárazással így 3,5 fontért sikerult megvennem. Szóval nézd a napi akciókat, hátha felkerul valami ami már alapból le van árazva.

Jah Eve Online 1 napig 2€ volt (30 napos előfizuval)
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#1647 Felhasználó inaktív   SityiSXT 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 29. 18:30

Üzenet megtekintéseIdézet: Cellular - Dátum: 2010. 06. 29. 16:28

Mi ertelme van a netlimitnek? Nem pont az ellenkezojenek kene elterjedni, foleg a fejlett orszagokban? Kerjenek erte tobb penzt, de manapsag amikor szinte minden a netrol szarmazik es elerheto/lebonyolithato akkor ez kb visszafejlodes.

Itt izlandon keményen limites mindenkinek a nete, még a cégeknek is. Illetve ez így, ebben a formában nem egészen igaz: a belföldi forgalom korlátlan, de mivel Izland egy olyan sziget, ami relatíve távol van mindentől, a mélytengeri kábelek bérleti díja az átmenő adatforgalom mennyiségétől függ, így minden izlandi ISP csak limites csomagokat ad. Hogy mennyi a havi adatlimit, csomagtól függ. Ha túlléped, vagy lelassítanak, vagy automatikusan egy bővebb (és drágább) csomagba kerülsz. A háziúrral osztott netkapcsolaton vagyok, ez havi 5550 ISK (kb. 8000 Ft) és a max sávszél 5 MBps / 0,75 MBps és havi 60 GB a limit külföldre. Gondolom, az Egybesült Királyságban is hasonló a helyzet - bár ott a Csalagút, és ha ott vezetik el a kábelt, némileg egyszerűbb megpatkolni, mint az itteni Nagy-Britanniába, Norvégiába, Dániába és Hollandiába vezető madzagokat... De hogy némiképp on is legyek: A Vodafone-nak van itt egy Steam content servere, de közel sincs rajta minden, így sokszor jön a már említett országból a cucc. El lehet képzelni, mennyire megörültem tegnap, amikor egy patch miatt az egész ArmAII-t elkezdte Franciaországból tölteni - mind a 7,6 GB-ot...

Szerkesztette: Sityi 2010. 06. 29. 18:33 -kor

#1648 Felhasználó inaktív   GJunkie 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 06. 29. 21:47

igen 30 giga és nem sw pack hanem simán a force unleashed! nem valami jól portolták át...ja és a legjobb hogy nem is megy nálam.
C2D E6600,ASUS P5PL2-E,ATI X1950 PRO 512 MB,2 GB 800 Mhz Kingmax,X-Fi XtremeGamer,Razer Diamondback,
SG:Bence94

#1649 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 30. 09:39

Üzenet megtekintéseIdézet: Cathfaern - Dátum: 2010. 06. 26. 13:31

A kód nem a telepítéshez fog kelleni. EA-nál regisztrálsz acc-t, acc alá beregisztrálod ezt a kódot, és akkor onnantól csak azzal az accal tudsz multiban játszani, hiába adod el magát a dvd-t.
És ebben mi a kolrátozás? Adod a game-el az accountot is. Ilyen eddig is volt.

Üzenet megtekintéseIdézet: -Turbo- - Dátum: 2010. 06. 26. 19:38

7,65 euro a L4D2. Ennyiert musthave :)
Ingyen se.

Üzenet megtekintéseIdézet: Raven_ - Dátum: 2010. 06. 26. 14:11

nem mi vagyunk birkák hanem te vagy olyan mint egy zsémbes konzervatív vénember aki nem tudja mi a jó, mert megszokta a régi rosszat.
Inkább arról van szó, hogy megnéztem mi az a amit a steam nyújt, megnéztem mi az amiben kevesebb, feltettem egy mérlegre és kijött, hogy nekem a steam semmi pluszt nem nyújt mivel az online játék totálisan hidegen hagy, így csak a negatívumok halmaza marad a másik oldalon üres a mérleg. És nem azért nem érdekel az online játék mert zsémbes vagyok és sose próbáltam, hanem azért mert nem tetszik. Nekem nem szórakozás vadidegenekkel játszani. Egyébként 1997-ben már quakeworld-el toltam online, azóta is kipróbáltam több mmo-t, de egyik se tudott lekötni.

Üzenet megtekintéseIdézet: Sityi - Dátum: 2010. 06. 26. 16:40

Puszta kíváncsiségból kérdem: ezeket hol kapod meg egy dobozos játéknál?
Ezekre nincs egy fikarcnyi igényem sem. Egyébként meg nem úgy volt régen, hogy ha megvetted dobozosban a játékot, akkor steam-be beírva a cd-key-t azon is játszhatsz vele, vagy az csak valve játékoknál van?

Szerkesztette: Mumia 2010. 06. 30. 09:40 -kor

#1650 Felhasználó inaktív   SityiSXT 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 30. 12:11

A Valve játékoknál működik, illetve egy pár másiknál azokon kívül.

A Steam használata meg nem kötelező. Te nem szereted, mert bajaid vannak vele, és semmi előnyt ne tud neked felmutatni. Rengeteg más ember viszont elégedett vele és aktívan használja. És ezeket sikerült szépen lebirkáznod. Ezek után hogy lehet komolyan venni az érvelésed? Nem személyeskedni akarok, de nekem egyelőre úgy tűnik, csak hajtod a magadét, és amikor ellenérvvel/magyarázattal reagálunk rá (lásd az én elképzelésemet a kiadók gondolkodásmódjáról, vagy beeci és -Turbo- megjegyzéseit az offline móddal kapcsolatban), te csak kötöd az ebet a karóhoz, és átfogalmazva megismétled azt, amit már előtte leírtál. Így hogy lehet vitatkozni? Ez így csupán annyi, hogy bejöttél ebbe a topicba szitkozódni egy sort, amire nem hinném, hogy itt bárki is vágyna. Ha nem ez volt a szándékod, akkor elnézést a feltételezésért, de lehet, hogy a mondanivalódat kicsit át kéne fogalmazni. Összegezve: bajod van az offline móddal (noha másnak megy) és bajod van azzal, hogy nem tudod megoldani, hogy két gépen egyszerre legyél bejelentkezve még úgy sem, hogy az egyik gép offline (erre próbáltam reagálni azzal, hogy szerintem mit gondolnak a kiadók a multiloginról, és hogy szerintem elég nehéz megoldani, hogy a Steam eldöntse, tényleg családon belül történik a dolog, vagy pár élelmes emberke készül egy osztott accounttal pénzt spórolni). Ha neked a lemezes kiadás jobban tetszik, lelked rajta, de amiatt, hogy mások a Steam-et preferálják és emiatt lenézed őket, nem hinném, hogy túlzottan empatikus lenne.

#1651 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 30. 13:22

Kicsit sarkos a véleménye, engem pl nem zavar, én pl szeretem a steamet bár csak 1-2 steames játékom van, de időnként baromi jó akciók vannak, amiket vétek kihagyni. Egyébként a negatív kritika is kritika, sztem nem trollkodás, ha valaki a vonatkozó topikban nem csak a szépet és a jót írja le egy adott dolokról, hanem időnként a negatív kritikának is helyt kell adni.

Hm, ez most úgy hangzott, mintha a Mumiát akarnám védeni, ez távol álljon tőlem, csak úgy eszembe jutott....

#1652 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 30. 13:57

Üzenet megtekintéseIdézet: Sityi - Dátum: 2010. 06. 30. 13:11

A Steam használata meg nem kötelező. Te nem szereted, mert bajaid vannak vele, és semmi előnyt ne tud neked felmutatni. Rengeteg más ember viszont elégedett vele és aktívan használja. És ezeket sikerült szépen lebirkáznod. Ezek után hogy lehet komolyan venni az érvelésed? Nem személyeskedni akarok, de nekem egyelőre úgy tűnik, csak hajtod a magadét, és amikor ellenérvvel/magyarázattal reagálunk rá (lásd az én elképzelésemet a kiadók gondolkodásmódjáról, vagy beeci és -Turbo- megjegyzéseit az offline móddal kapcsolatban), te csak kötöd az ebet a karóhoz, és átfogalmazva megismétled azt, amit már előtte leírtál. Így hogy lehet vitatkozni? Ez így csupán annyi, hogy bejöttél ebbe a topicba szitkozódni egy sort, amire nem hinném, hogy itt bárki is vágyna. Ha nem ez volt a szándékod, akkor elnézést a feltételezésért, de lehet, hogy a mondanivalódat kicsit át kéne fogalmazni. Összegezve: bajod van az offline móddal (noha másnak megy) és bajod van azzal, hogy nem tudod megoldani, hogy két gépen egyszerre legyél bejelentkezve még úgy sem, hogy az egyik gép offline (erre próbáltam reagálni azzal, hogy szerintem mit gondolnak a kiadók a multiloginról, és hogy szerintem elég nehéz megoldani, hogy a Steam eldöntse, tényleg családon belül történik a dolog, vagy pár élelmes emberke készül egy osztott accounttal pénzt spórolni). Ha neked a lemezes kiadás jobban tetszik, lelked rajta, de amiatt, hogy mások a Steam-et preferálják és emiatt lenézed őket, nem hinném, hogy túlzottan empatikus lenne.

Az a baj, hogy ha így megy tovább előbb utóbb kötelező lesz, ezért is vannak ellenérzéseim azokkal szemben akik szeretik és használják, mert miattuk tér át rá egyre több kiadó. És ez nem csak a rendes offline mód nemlétéről szól, hanem arról hogy nincs kézikönyv, nincs doboz, nincs semmi, én szeretem ha van fizikai nyoma is annak, hogy igen vettem egy terméket. Mai napig előveszem a wing commander IV dobozát meg 6cd-jét meg storybookját. De a hl2-ből mit fogok elővenni 2017-ben, a sajtpapírt amire kinyomtattam a vásárlás adatait? Amit a kiadók gondolkodásmódjára írtál egyértelműen leírtam miért nincs jelentősége hiszen külön account-al ugyanúgy működik a játékmegosztás most is, ezzel nem veszítenének semmit, ha egy játék csak egy gépről lenne játszható. Sőt ha csak offline játék lenne lehetséges az se érdekelne, mert ugye egy account, de több user esetén nehéz az online azonosítás. Amúgy meg engem ugyanúgy lenéznek azok akik a steamet preferálják, szóval ebben senki se különb.

#1653 Felhasználó inaktív   SityiSXT 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 30. 14:00

Diopapa -> Nem a negatív kritikát kifogásolom (azzal például maximálisan egyetértek, hogy jó lenne megoldani, hogy családon belül egy közös account legyen) amíg az építő jellegű - sajnos ezt nem látom Mumia érveinél. 

Mumia -> Gondolom nem (csak) nekem szántad, de én nem nézek le senkit amiatt, mert szereti/utálja a Steam-et. A fizikai dolgokkal digitális vásárlás esetén nem sokat lehet kezdeni: vagy elfogadod, hogy nincs "semmi" hozzá, vagy nem vásárolsz digitálisan. Viszont azzal vitatkoznék, hogy nem jár hozzá kézikönyv: akár vásárlás nélkül/előtt is elolvashatod sok játéknál (egy példa, ott lesz jobb oldalt a Game Details aljánál), másoknál a játékot letöltve lesz ott a könyvtárában (pl. Strategy First tengerészeti szimulátorok, mert ezek nem is egy dokumentummal jönnek) és alig pár játéknál láttam csak, hogy semmiféle doksival nem jön (főleg indie címek - meg a Half-Lifehoz sem jellemző, hogy adnának bármiféle használható kézikönyvet, elég a TF2-ét megnézni). Az meg, hogy a kiadók is errefele kacsintgatnak mert sok embernek tetszik - nem lehet mindenkinek tetsző dolgot létrehozni, valakinek mindig lesz vele baja (hülye példa: én utálom a májat, bárhogy is van megfőzve/megsütve, viszont a családom többi tagja szereti - a te analógiád alapján ők kéne, hogy legyenek az idióták).

Szerkesztette: Sityi 2010. 06. 30. 14:12 -kor

#1654 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 30. 14:25

A pdf-es kézikönyvet hogyan forgatod, meg hogyan veszed elő játék közben? Én egyértelműen az igényes nyomtatott kézikönyvre gondoltam. A pdf-es kézikönyvnél csak egy rosszabb dologgal találkoztam, a cd-re nyomott key-el :-D

A hasnolatod meg rossz, mert a steam nem egy étel, hanem a tálalás módja ha ennél az analógiánál maradunk.

Szerkesztette: Mumia 2010. 06. 30. 14:25 -kor

#1655 Felhasználó inaktív   scaurus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2010. 06. 30. 14:29

Üzenet megtekintéseIdézet: Sityi - Dátum: 2010. 06. 30. 15:00

...Az meg, hogy a kiadók is errefele kacsintgatnak mert sok embernek tetszik - nem lehet mindenkinek tetsző dolgot létrehozni, valakinek mindig lesz vele baja (hülye példa: én utálom a májat, bárhogy is van megfőzve/megsütve, viszont a családom többi tagja szereti - a te analógiád alapján ők kéne, hogy legyenek az idióták).

Inkább attól tart és nincs egyedül, hogy a menüben NEM lesz alternatíva, mert csak májat fognak felszolgálni...
"Nem érzem a számban az eper ízét", de már nem is akarom...

#1656 Felhasználó inaktív   SityiSXT 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 30. 15:27

Üzenet megtekintéseIdézet: Mumia - Dátum: 2010. 06. 30. 13:25

A pdf-es kézikönyvet hogyan forgatod, meg hogyan veszed elő játék közben? Én egyértelműen az igényes nyomtatott kézikönyvre gondoltam. A pdf-es kézikönyvnél csak egy rosszabb dologgal találkoztam, a cd-re nyomott key-el :-D 

Ez igaz, én is örülnék neki, ha a Steam (vagy inkább az Xfire) kapna egy in-game PDF olvasót (bár megjegyzem, a Steamen kapható Prima game guide-ok megnyithatóak játék közben - de igen, nekem sincs kedvem 20 dolcsit költeni ezekre). De a legtöbb dolgot elég egyszer elolvasni benne, és utána jöhet a játék. Ha esetleg meg valami nagyon kéne játék közben, hát kinyomtatom azt az egy-két oldalt. Ugye most jön az, hogy lám, milyen piszok egy dolog ez, hiszen nekem kell nyomtatgatnom, és ugyanannyiba kerül, stb. Mire én: de a pdf legalább nem vész el. Mire te: replacementdocs.com! Mire én: és ha nincs fenn ott se? :Đ És ugyanezt eljátszhatnánk akár a lemezekkel is (elvész/eltörik a lemez, másolásvédelem - accounthoz kötött és eladhatatlan). Meg a dobozzal (szobadísz - porfogó). Mint már mondtam, nekem nyűg (és okkal nyűg) lenne a rengeteg lemez és könyv, de az én helyzetem nem egészen hétköznapi (a részletekbe most ne menjünk bele). Te a dobozosat preferálod, én a digitálisat, mindketten tudjuk, hogy mindkét alternatívának megvannak a maga előnyei és bajai, ezeket elfogadjuk és ezért preferáljuk az egyiket a másikkal szemben. Viszont ebből messzemenő véleményt levonni a másik épelméjűségéről fölöttébb megkérdőjelezhető cselekedet.

Idézet

A hasnolatod meg rossz, mert a steam nem egy étel, hanem a tálalás módja ha ennél az analógiánál maradunk.

Mondtam, hogy hülye példa, de úgy tűnik, nem azt sikerült lekommunikálnom, amit szerettem volna: adott egy dolog, ami nekem nem tetszik, de ebből még nem feltétlenül következik az, hogy az az adott dolog egy orbitális baromság. Tudom, most az jön, hogy valami szélsőséges hasonlattal kiforgatod, amit mondtam... ;) De remélem, nem.

Szerkesztette: Sityi 2010. 06. 30. 15:27 -kor

#1657 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 30. 15:40

Nem hinném, hogy eltűnnének a dobozos játékok, viszont az elképzelhető, hogy valamennyi játékot a Steam accounthoz kell majd kötni egyszer, a távoli jövőben. Én sosem vettem Steamen semmit, nem is fogok előreláthatólag, de ennek ellenére így is már 4 játék van az accomon, mert Steam acc nélkül nem működnek. Talán ez egy áthidaló megoldás, mert van kézikönyv, meg megvan a szép CD. Bár a kalózkodás minimalizálása, ami miatt ezt bevezették nem igazán valósult meg. Lásd különösen MW2. Tehát sok értelme nem volt.

#1658 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 30. 16:15

Üzenet megtekintéseIdézet: Mumia - Dátum: 2010. 06. 30. 15:25

DOS-os időkben CD-n mellékelt dosos cd-rom driver, csak CD-n mellékelt alaplap manual (ami tartalmazza azt a jumperbeállítást, hogy egyáltalán feléledjen az a vacak) ezek no comment dolgok. Jah és le a PDF formátumú kézikönyvel! Emlékszem annak idején a Baldur's Gate 1-hez igényes map, kézikönyv etc tartozott... Kép

#1659 Felhasználó inaktív   SityiSXT 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 30. 16:25

Üzenet megtekintéseIdézet: Diopapa - Dátum: 2010. 06. 30. 15:15

Emlékszem annak idején a Baldur's Gate 1-hez igényes map, kézikönyv etc tartozott... Kép

Ez ugyan talán már off, de én tavaly vettem meg a Baldur's Gate gyűjteményes kiadását (alapjátékok+kiegészítők) és a négy lemezen kívül semmi nem volt a tokban - minden PDF-ként a lemezeken...

#1660 Felhasználó inaktív   Raven_ 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 30. 16:27

mumia azért nem szeret neten játszani mert nem szeret vadidegenekkel játszani. ki mondta h idegenekkel kell játszani? én is ismerősökkel játszok.

Téma megosztása:

• (110 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 81
  • 82
  • 83
  • 84
  • 85
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.