HWSW Informatikai Kerekasztal: PlayStation 3 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

• (127 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

PlayStation 3

#1 Felhasználó inaktív   Vortex07 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2002. 09. 06. 23:58

"Nem hardverben gondolkodunk" -- mondta a Sony Comuter Entertainment szóvivője, Kenicsi Fukunaga. "Az ideális megoldás egy olyan operációs rendszer lenne, amelyet többféle szórakoztatóelektronikai berendezésre is fel lehet telepíteni és játékokat lehet rajta futtatni."
[url="http://"https://www.hwsw.hu/hir.php3?id=17365&ido=3"]https://www.hwsw.hu/...?id=17365&ido=3[/url]

Akkor most a konzolbol PCk lesznek? :) Mert ez mar nagyon ugy hangzik :D
-Vx07

Sokan űzik a megtévesztést és a hamis csodákat, amelyekkel megcsalják a tudatlan sokaságot.
                                                                                                            - Leonardo Da Vinci

#2 Felhasználó inaktív   Jareth 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 09. 07. 09:06

idézet:
Ezt írta Vortex07:
Akkor most a konzolbol PCk lesznek?[/quote]

Jobbtól lopni nem bűn! :D

[ 2002. szeptember 07.: Jareth szerkesztette a hozzászólást ]
Tyraan - Artum Inferniti

#3 Felhasználó inaktív   Vortex07 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 09. 07. 12:03

idézet:
Ezt írta Jareth:

[/quote]

khmmm :D
-Vx07

Sokan űzik a megtévesztést és a hamis csodákat, amelyekkel megcsalják a tudatlan sokaságot.
                                                                                                            - Leonardo Da Vinci

#4 Felhasználó inaktív   Hypno 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 09. 07. 13:16

idézet:
Ezt írta Jareth:

[/quote]

jajj...

Hypno
"csak egy apro problemam lenne..."

#5 Felhasználó inaktív   Vortex07 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 09. 07. 16:00

Milyen "artikulalt" itt a tema :D

[ 2002. szeptember 07.: Vortex07 szerkesztette a hozzászólást ]
-Vx07

- Leonardo Da Vinci

#6 Felhasználó inaktív   t3l4l 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 03. 19:19

-32 alprocesszor egyetlen chipen.
-256 adatfeldolgozó egység
-maximum 1024 32bit adat kalkuláció
-Egyezer milliárd lebegőpontos művelet másodpercenként
-egymilliárd tranzisztor
-Külső memória: "Yellowstone" Rambus DRAM
chip-kapcsoló technológiát szintén a Rambus szolgáltatja "Redwood" néven
-A PS2 szívét, az "Emotion Engine"-t összeforrasztották
a "Graphics Synthesizer"-rel.

[url="http://"http://nkcp.zive.net/kokoro/archives/001146.html"]http://nkcp.zive.net...ves/001146.html[/url]

Azt hiszem elég lol:

hwired
---------(.:.CS4EVER.:.)---------
ATA 133 kabel,1.44 floppi,zöld-fehér ház,koollink 12V-os 8centis hátsóhűtő,Realtek hálokaresz,
Genius 800huf-os egér+porsés egérpad(By favour of GEMBALLA Germany),2GB Virtuális Memoria,
Poci + anyulap + vinyo + cd + grafikuskaresz + megjelenitö + hanglökés élő! + memoria + 21422pötty Mark2001 :)

#7 Felhasználó inaktív   Vortex07 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 06. 23:13

[url="http://"https://www.hwsw.hu/hir.php3?id=21505"]https://www.hwsw.hu/hir.php3?id=21505[/url]

Reszlet:
idézet:

"A Yellowstone memóriainterfész jelenlegi változata körülbelül háromszor nagyobb adatáteresztő képességgel bír, mint a PC1066 RDRAM, és tovább skálázható. A Yellowstone ODR (Octal Data Rate) technológiát használ, azaz egyetlen órajel alatt 8 bitnyi információ továbbítására képes. A jelenlegi útiterv szerint az interfész 800 MHz-es (6,4 GHz ODR) sebességig használható.

A Sony Computer Entertainment, a Toshiba és az IBM várhatóan 2005 tavaszára készül el a PlayStation 3 processzorával. A Sony chipet nemcsak a játékkozolban, hanem több szórakoztatóelektronikai berendezésben fel lehet majd használni. A nagy számítási teljesítményű lapka villámgyors internetelérést is támogat.

A következő generációs PlayStation "Cell" kódnéven fejlesztett processzora a Sony állítása szerint nagyobb számítási teljesítménnyel rendelkezik majd, mint a Garri Kaszparovot sakkban legyőző IBM Deep Blue szuperszámítógép."[/quote]
-Vx07

- Leonardo Da Vinci

#8 Felhasználó inaktív   Kerozin 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 07. 23:54

idézet:
Ezt írta Vortex07:
[url="http://"https://www.hwsw.hu/hir.php3?id=21505"]https://www.hwsw.hu/hir.php3?id=21505[/url]

Reszlet:..
[/quote]

Azt azert megneznem mikor hagy ott egy igazi szuperszamitogepet...
FUTURE walks

#9 Felhasználó inaktív   Vortex07 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 08. 21:40

idézet:
Ezt írta Kerozin:

Azt azert megneznem mikor hagy ott egy igazi szuperszamitogepet...
[/quote]

hat ha figyelembe vesszuk, hogy PS2 es X-BOX emuknal a legnagyobb gond hogy a jelenlegi PCk teljesitmenye nem hozza egyik architekturanak sem a teljesitmenyet akkor nem is kell mar annyira csodalkozni :)
-Vx07

- Leonardo Da Vinci

#10 Felhasználó inaktív   CLiOBOY 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 29. 18:08

Hello!

Ha jól tudom erre a konzolra már Blu-ray lemezeken fognak megjelenni a játékok (ha mégsem, javítsatok ki) és engem az érdekelne, h azért majd a PS2-es játékok is futnak rajta? Ezzel kapcsolatban semmilyen infót nem találtam még sehol, aki tud, segítsen nekem plz. Ja, és mikor is fog megjelenni itt Európában kb.? Vagy erről még nincs adat? Azt tudom, h az E3-on fogják hivatalosan bemutatni.

Előre is 1000x THX!
CLiOBOY

#11 Felhasználó inaktív   HavocS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 29. 18:17

gondolom ez is visszaefele kompatibilis lesz, mint a PS2, szóval tudni fog olvasni DVD-t is, meg talán még PSX-es CD-t is.
Én inkább arra lennék kíváncsi, hogy megahertzben és megabájtban mekkora lesz a teljesítménye? Tekintve, hogy a PSX 33 Mhz, 4 MB RAM, a PS2 400 Mhz, 64 MB RAM volt, ezt úgy 1, max 2 Ghz környékére tenném 512 MB memóriával, viszont hallottam olyat hogy 4 ghz-es procival lesz alapból, de ez elég hihetetlenül hangzik...
|Asus P5B|C2D E6300@7x430|2x1GB DDR2|Asus ATi HD3870|

#12 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 29. 18:22

Idézet: CLiOBOY - Dátum: 2005. márc. 29., kedd - 18:08

Hello!

Ha jól tudom erre a konzolra már Blu-ray lemezeken fognak megjelenni a játékok (ha mégsem, javítsatok ki) és engem az érdekelne, h azért majd a PS2-es játékok is futnak rajta? Ezzel kapcsolatban semmilyen infót nem találtam még sehol, aki tud, segítsen nekem plz. Ja, és mikor is fog megjelenni itt Európában kb.? Vagy erről még nincs adat? Azt tudom, h az E3-on fogják hivatalosan bemutatni.

Előre is 1000x THX!

Bár még nagyon korán aggódsz, de elméleti válasz van: a blue-ray lemezek olvasója a tervek szerint minden kivitelében dvd olvasásra is alkalmas lesz. Más kérdés, hogy a gép maga a cell processzorral kompatibilis lesz-e valamilyen szinten a ps2-vel. Lehet hogy igen.

Eu premier? jó kérdés. a megjelenés elméletileg 2006, de aszem csak japánban debütál az első-második negyedévben, és csak ezután valamikor amerikában, és legutoljára az euban.
A person who does not share is not only selfish, but bitter and alone. (Paulo Coelho)

#13 Felhasználó inaktív   -Turbo- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 29. 18:24

HavocS: a PS3 procija a Cell lesz, amiről itt a HWSWn is olvashatsz. Sokan az x86 alapú számítógépek gyilkosának gondolják, meglátjuk mi lesz. A 4ghz pedig teljesen elképzelhető. Mondjuk megnézném,. hogy fog kinézni mondjuk a GT5, ha már 300mhzn (Ps2) gyönyörű a GT4, alig marad el a pc-s játékoktól.
JóSebesség

#14 Felhasználó inaktív   HavocS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 29. 18:32

Tudom, hogy Cell, ennek utánaolvastam :) Csak azért tartottam furcsának azt a 4 Ghz-t, mert óriási ugrás lenne az előzőekhez képest.
kíváncsi leszek egyébként, hogy ez is le lesz-e fixálva 800x600-as, max 1024x768-as felbontásra (tekintve, hogy a legtöbb TV max ennyit tud), vagy meg lesz oldva esetleg a monitorra köthetősége, mert azzal szerintem sokat lehetne rajta dobni. Bár a PS2-ben is pont ez volt számomra a megdöbbentő: ugyan viszonylag alacsony felbontáson, de szinte bármilyen árnyékot, shadert, bump mappinget meg tudtak valósítani. Nagyon várom már, bár tartok tőle, hogy leghamarabb 2007-2008-ban próbálhatom ki, vagy még később.
|Asus P5B|C2D E6300@7x430|2x1GB DDR2|Asus ATi HD3870|

#15 Felhasználó inaktív   AMD rula 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 29. 19:47

Idézet: HavocS - Dátum: 2005. márc. 29., kedd - 18:32

Tudom, hogy Cell, ennek utánaolvastam :) Csak azért tartottam furcsának azt a 4 Ghz-t, mert óriási ugrás lenne az előzőekhez képest.
kíváncsi leszek egyébként, hogy ez is le lesz-e fixálva 800x600-as, max 1024x768-as felbontásra (tekintve, hogy a legtöbb TV max ennyit tud), vagy meg lesz oldva esetleg a monitorra köthetősége, mert azzal szerintem sokat lehetne rajta dobni. Bár a PS2-ben is pont ez volt számomra a megdöbbentő: ugyan viszonylag alacsony felbontáson, de szinte bármilyen árnyékot, shadert, bump mappinget meg tudtak valósítani. Nagyon várom már, bár tartok tőle, hogy leghamarabb 2007-2008-ban próbálhatom ki, vagy még később.

Asszem HDTV-s lesz ;).

#16 Felhasználó inaktív   -Turbo- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 29. 20:00

már a PS2őn is vannak olyan játékok, amelyek támogatják a HDTV felbontást.
JóSebesség

#17 Felhasználó inaktív   BigBear 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 29. 20:52

Idézet: CLiOBOY - Dátum: 2005. márc. 29., kedd - 19:08

Hello!

Előre is 1000x THX!

A jelenlegi infók alapján eddig úgy néz ki a dolog, hogy nem lesz visszafelé kompatibilis - ahogy állítólag a box2 se. Legalábbis több fórumon, hazain és kintin is ezt írogatták. :reklamacio:
Mindenesetre remélem, ez nem igaz.  :mad:

Szerkesztette: BigBear 2005. 03. 29. 20:54 -kor

42

#18 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 29. 20:54

Idézet: -Turbo- - Dátum: 2005. márc. 29., kedd - 21:00

már a PS2őn is vannak olyan játékok, amelyek támogatják a HDTV felbontást.

Csak játszani nem lehet úgy velük, mert a HW kevés hozzá.

#19 Felhasználó inaktív   -Turbo- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 29. 20:58

Idézet: Mumia - Dátum: 2005. márc. 29., kedd - 21:54

Csak játszani nem lehet úgy velük, mert a HW kevés hozzá.

GT4 tökéletesen játszható HDTV felbontással!
JóSebesség

#20 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 29. 21:39

Ez biztos? Én úgy tudtam, csak fotó módban van HDTV felbontás. Úgy értem csak utólag lehet a versenyből nagyfelbontású képeket rendereltetni vele, de egyébként kis felbontásban megy nem?

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó