Idézet: Mumia - Dátum: 2005. szept. 29., csütörtök - 9:27
Annak is megvan a maga hangulata, persze aki a konzolon nőtt fel, annak nevetséges, nekünk nosztalgia. És nem adnánk oda semmilyen csilivili álomvilágért, amit a konzolok nyújtani akarnak. De nem tudnak. Eleve a lan játék konzolon halott ötlet. LAN = FPS vagy RTS Más játék nem nagyon jöhet szóba sem. Így eleve röhögnöm kell, amikor azt mondják, hogy a konzollal sokkal egyszerűbb a lanos játék.
Baromság. Ha megnézed az új Xboxot, teljesen online-ra lesz kihegyezve, ide követnie kell a PS3-nak is. Neked FPS, RTS az PC, ez még nem fog zavarni néhány tízmillió konzolost, hogy Halózzon stb. konzolon multiban. A LAN nem tudom, mennyire lesz támogatva, de PS2-n technikailag megoldható. Más kérdés, hogy a konzolos kultúra ezt nem igényelte eddig. Aztán meg a multizni szinte mindenben lehet, RPG, MMORPG, third person shooter, autóverseny, repszimulátorok, sportjátékok, verekedősek stb-stb.
Idézet
Igen igen, a PC-nél az utolsó egéralátétet is felszámolod, konzolnál, meg csak az alapgép árát nézed. Óriási lehúzásnak tartom, hogy a konzolhoz még ötszámjegyű összegekért egy csomó kiegészítőt kell venned, hogy használhasd is valamire.
Hogy alacsony legyen az ára. Tudod, belépési korlát. Ezt mindig negatívumként hozod fel. Le merem fogadni, hogy ha össze lenne csomagolva minden szar, memóriakártya, második kontroller, távirányító stb., akkor az lenne a baj, hogy kit érdekelnek ezek a szarok, mikor már van, vagy nem kell.
Idézet
Joe az egy köcsög

Én azt nézem, hogy számítógépem van, és lesz is, mert kell a munkához, internethez, és sokminden máshoz is. Akkor miért vegyek egy külön drága cuccot, csak a játékra, ha egyszer a PC alkalmas lenne játékra, ha a kiadók is úgy akarnák.
Indokolni, érvelni kellene. Mert ha a kiadók akaratán múlna, akkor alkalmas lenne, egyszerű oknál fogva: verseny. Márpedig a PC nemcsak technikailag kevésbé alkalmas játékra (nem célgép, hanem általános célú), hanem maga a PC-játékfejlesztés képtelen megközelíteni azt az erőforráskihasználást, mint a konzolosdi. Annál az egyszerű oknál fogva, hogy míg konzolon az utolsó bitig megismerheted a hardvert, addig PC-n fogalmad sincs majd, milyen hardveren fut majd a játék, ezért egyrészt skálázhatóvá kell tenni a motort, másrészt nem lehet agresszívan optimalizálni, mert nincs mire, meg nem is éri meg igazán. Arról nem bszélve, hogy mekkora bazi nagy overhead van a játék futtatása mellet a OS és a többi felesleges process miatt. Persze, a PC izomból papíron leveri a konzolt rövid időn belül, sőt általános célú gépként már most leveri: csak azt is nézd, hogy mennyi pénzből. Egy konzolnak olcsónak is kell lenni, 500 dollárra becsülik a PS3 előállítását kezdetben.
Idézet
ROFL, egy elfogadható notebook drágább mint a top PC
Ez többnyire igaz, másrészt ugyanakkor Katei talán azt akarta érzékeltetni, hogy hacsak nincs valami extra igényed (tudom én, CAD/CAM, 3D grafika, render, DTP, videovágás stb.), akkor kb. egy olcsóbb konfig is elég mindennapi feladatokra (office, net, zene, videonézés, web). Ebből kifolyólag a játékhoz igencsak tuningolni kell a gépet, évente kb. annyi pénből, mint egyszer a konzol.
Idézet
Nos legyen bármi is, én nem fogok 20e forintot kiadni egy játékért, amivel jó esetben 1 hétig elszórakozom. Kissé erős lenne, lehet hogy neked tellik, nekem nem. Bár ez jellemző, aki konzolban és nootebookban gondolkozik, ott van mit a tejbe aprítani. És ezt nem bántásból mondom, de könnyű annak leszólni a csórót, hogy fujj szemét tolvaj, aki gond nélkül megveheti. Én is megvenném, ha lenne annyi pénzem, vagy ha egy konzolos top játék ára, nem tenné ki az éves PC-re való költekezésem 33%-át.
Nem nagyon láttam még 20e forintos játékot. A GT4-et, MGS3-at, mint top címeket elejétől fogva 15-ért el lehetett vinni. Ez a legkeményebb PC-részrehajlás mellet is 5e forint extraköltség egy PC-s címmel szemben, de azért valljuk be, ott is tizes fölé kúszik sokszor a mutató. Így fizeted meg 5 év alatt, hogy olcsóbban hazavitted a gépet. Olyan, mint egy részletfizetés, ráadásul nincs kamat. De megintcsak nem kötelező a legújabb címeket megrohanni megvenni, továbbá lehet használtan is gammát venni. Most mondjam azt, hogy Angliából postával együtt 6000 forint volt egy új állapotú MGS3:SE eBayen? Nem tudom, mennyi játsszol naponta, de az egy hét kicsit kevésnek tűnt. Az MGS2 kb. nettó 20 óra játékidőt ad, ez ugye 3 óra naponta. Azért ez nem kevés, és azt feltételezi, sosem kell újrakezdened semmit. Aztán ha kivégzed egy hét alatt, eladhatod, mondjuk kétharmad áron. Ötezerért szórakoztál egy hetet. Nudi bárban ennyi egy díjazott seggriszálás.
A PC-s játszás sosem fog teljesen kihalni, de ha nem történik valami gyökeres változás a jövőben (gyakorlatialg végtelen számítási kapacitás null áron a nanotechnológia révén), a PC tovább zsugorodik itt. Ennek ezer oka, technikai és gazdasági olalról is, sok helyen sok ember leírta már. Kihalni sosem fog, de egyre inkább rétegigénnyé válik. Rizsának rizsa, de jól érzékelteti a helyzetet, hogy Billgécc, a PC-birodalom egyik helytartója szerint a PC nem igazán alkalmas játékra, sem fogyasztói, sem üzleti szempontból.