HWSW Informatikai Kerekasztal: StarCraft 2 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

• (55 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

StarCraft 2

#501 Felhasználó inaktív   pitius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 08. 24. 22:07

Nnnya kicsit alakítgattam a taktikát.

Csatolt képek:

• Csatolt kép: post-62-1251148066.jpg

#502 Felhasználó inaktív   Cellular 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 19. 17:46

Battle Report: http://www.videogamer.com/videos/starcraft...e_report_4.html

Nem semmi. Ismet Terran gyozelem, de marha durvan nyomta a gyerek, nem is tudom, 8 keze van biztos.

#503 Felhasználó inaktív   Ilsyde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 20. 01:16

Most valahogy nem várom a multit, elég kellemetlen lesz olyanok ellen játszani akik megengedhetik maguknak hogy naponta órákat gyakoroljanak és visszajátszásokat nézzenek :p
C2D 2,66GHz | 4GB DDR2 | 9800GTX+ | Win7 64bit | WinXP 32bit (dual boot) | 1440x900 (19")

#504 Felhasználó inaktív   Cellular 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 20. 11:44

En sose multiztam az elso resszel, nem szeretem, egy strategiai jatekot az en komotos strategiam szerint szeretek jatszani. Mar azt is utalom ha egy palya idore megy.

#505 Felhasználó inaktív   Ilsyde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 10. 23:57

Hónap végén elvileg indul a béta :up:
C2D 2,66GHz | 4GB DDR2 | 9800GTX+ | Win7 64bit | WinXP 32bit (dual boot) | 1440x900 (19")

#506 Felhasználó inaktív   andrew-- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 17. 23:50

Ééééééés dobpergés.. :drummer:

Elindult a bétateszt.

Szerkesztette: andrew-- 2010. 02. 17. 23:51 -kor

i5 3570k [@ 4.2GHz] | ASUS Maximus Gene V | 16GB Samsung [DDR3 1833MHz] | Sapphire HD7950 3GB OC Dual-X | Crucial M4 128GB SSD [Sata3] | Samsung 640+1000GB [Sata2] | ASUS DVD [Sata2] | Seasonic G Series (Gold) [650W] | WACOM Graphire 4 XL | Windows 8.1 Pro [64bit] | Sound Blaster [Zx]

#507 Felhasználó inaktív   Ilsyde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 18. 07:22

Ez eleg hirtelen tortent :D Ma hajnalban megkaptam en is a meghivot
Kép

es a beta kulcsot amit az uj BNet accountba kell beirni (http://eu.battle.net) es onnan lehuzni az 1.6 gigas klienst ami elvileg 4 gigara pakolja szet magat. Termeszetesen munkahelyen vagyok :( De legalabb megvan a hetvegi program. Egyebkent nincs NDA tehat szabadon lehet terjeszteni barmit a jatekrol, raadasul a SC2 beta forum is barki szamara elerheto de csak betasok irhatnak hozzaszolasokat. Ha kivancsiak vagytok a jatekra, justin.tv-n es ehhez hasonlo oldalakon gyakori a live stream.

#508 Felhasználó inaktív   Yv@n 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 19. 05:21

Volt szerencsém kipróbálni most egy lazább 5 órácskán át a bétát egy török wow klántárs accountjával(sajna authenticator van rajta, így lefekvés előtt dobott egy kódot és nem léphettem ki :D ).

Egyelőre még elég sok funkció hiányzik/le van tiltva, de buggal legalább egyel sem találkoztam.
Grafikailag nem tartozik a legszebb dolgok közé, de legalább nem ótvar ronda, cserébe pedig gyors is...
Ami gáz, de szerintem ezen nem változtatnak, az a maximális zoom táv. Ez ugyanúgy van, mint war3-ban, miszerint a kamerát max közelíteni lehet, mikoris bedönti kicsit, de távolítani nem, így hiába a nagy felbontás, több info nem fér ki rá.

A kezdeti automata szintfelmérő gyakorló játék megoldást nem igazán sikerült megérteni, gyak bejelöltem, hogy extrém noob vagyok mégis odacsapott egy olyan arc mellé, aki pár perc alatt laposra vert, végén a pontozás szerint pedig kb négyszeresét teljesítette annak, amit nekem sikerült.

Amúgy tetszett volna a pályákon lévő anti-rush megoldás - megsemmisíthető terepakadályok, amik feltartják az esetleges hirtelen támadást - kár hogy ezt annyival kikerülik, hogy instant levegőbe tech-elnek :)

Ennek hatására elég hamar leesett, hogy max gép ellen tudok bármit kezdeni, úgyhogy meg is próbáltam. Sajnos gépi AI egyelőre csak easy válaszható, ami viszont még nekem sem volt kihívás, így végignéztem a három faj dolgait, aztán hagytam.

#509 Felhasználó inaktív   Ilsyde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 19. 08:08

Na azert minimalis erdeklodes csak akad a jatek irant :) Gondoltam irok egy kis beszamolot hatha tobben is szeretnenek olvasni a betarol bar Yv@n egesz jol leirt par dolgot :up:
Elore szolok hogy nem vagyok SC fanatikus, evek ota nem jatszottam az elso resszel es akkor is nagyon keves idot toltottem a BNeten. Komolyabban belemelyedni meg nincs idom, nem is akarok napi 6-8 oran at gyakorolni meg visszajatszasokat nezegetni. Szimplan erdekel a jatek, leven nem 1-2 hanem 10+ evig fogjak tolni az emberek hiszen minosegi Blizzard stuffrol van szo. Szoval emberi ismerteto kovetkezik :)

Kép

A jatekrol altalaban
Sikerult athozni a SC hangulatat, rengeteg dolog uj de igenyes (zene, apro reszletek stb.). Maga a felulet baratsagosabb es intuitivabb, okosabban kezeli a parancsokat es tobbet kozol a jatekossal. Blizzard meg is mondta hogy most a casual jatekosoknak is kedvezni akar, nem csak a profiknak. Ahogy Yv@n is irta, sok dolog hianyzik a BNetbol (nincs lobby chat, achievementek, ladder stb.) de maga a jatek 100%-osan kesznek tunik persze rengeteg valtoztatas es patch varhato. A kamera kozelsege engem ugyan nem zavart mert az alapjatekban is igy volt es a War3 is ilyen de lattam az amcsi forumon hogy panaszkodtak ra (gondolom ujoncok) es vegulis igazuk van, kicsit nehez igy koordinalni. Bezoomolni lehet de nem ertem hogy ez mire jo (egyjatekosban nezelodni?) ugyhogy azonnal kikapcsoltam.
Itt megemlitem hogy ritka nagy baromsag volt a beta forumot EU-ra es US-re osztani, az addig ok hogy nem jatszhatunk amcsik ellen (nem is akarok a lag miatt) de eleg szomoru hogy ket kulon forum letezik es nem tudunk a masikra irni mert nem enged EU-s accounttal bejelentkezni. Mondjuk olvasni lehet mert teljesen publikus.

Matchmaking
Hasonlo mint eddig de eleg tisztessegesen kiegeszitette a Blizzard. Kellemes szamu palya all rendelkezesre, nemelyikbol van amolyan newbie verzio is (errol picit kesobb), tolhatunk 1v1-et, 2v2-t meg FFA-t ami utobbi egy baromsag. Vagy valaki latott mar igazi FFA meccset strategiai jatekban? Mert en meg soha. Szoval ezt kerulom. Mindezt leirta Yv@n is de A.I. tenyleg csak very easy modban van, max. gyakorlasra jo. Blizzard nyilvan azt akarja hogy inkabb egymas torkanak essenek az emberek. Bar van ott egy co-op (players vs cpu) jatekmod de nem mukodik. Tegnap ejjel 2000 aktiv embert irt 1000 jatekra leosztva, ez gondolom az europai reszleg lehet. Nem rossz szam.

Tehat mikor eloszor megalkotod a profilodat (ami eleg furcsa mert egy megkulonbozteto utotagot is meg kell adni) akkor szol a jatek hogy valassz magadnak kezdo nehezseget. Van ujonc, tapasztalt meg pro. Termeszetesen en is az elsore nyomtam mert az vagyok. Innentol meghatarozott szamu meccset kell jatszani (pl. 5 darab 1v1-et) hogy ujra atertekelje a BNet a szintedet es az alapjan valassza be az ellenfeleket.
A fent emlitett, newbie verzioju mapokon levo barikadok (terepakadalyok) amik a rush-t hivatottak megakadalyozni (a bazisod bejaratanal van egy bazi nagy romhalmaz amit szet lehet gyakni csak ido kell hozza) viszonylag mukodik is de nem tokeletes. Ahogy Yv@n, en is pont arra gondoltam hogy ez csak arra neveli az embereket hogy zarjak be magukat es menjenek levegore (drop vagy sima legiero). Szoval elkezdtem fosni es agresszivan kaparasztam azt a romot hogy minel elobb kijussak a szabadba, megakadalyozva azt hogy az ellenfelem feltecheljen :D De errol majd a Protoss szekcioban.
Ami megint kettos erzest valtott ki belolem az a jatek sebessege. Mikor meg ujonc valaki es ezeket a felmero meccseket tolja akkor normal sebessegu a jatek, utana viszont azonnal faster lesz ami nagyon durva, ha nem figyelsz pillanatok alatt tul sok asvanyod lesz es az ellenfeled is elhuz. Raadasul ilyenkor a csata is par villanasbol all, nem igazan van ido kepessegeket aktivalni (mondjuk ez nem egy War3 de akkor is).

Terran
Hat veluk nem voltam tul szerencses. Ugy gondoltam hogy ok fognak a legjobban bejonni leven latom hogy mit csinalok, kiegyensulyozott es baratsagos faj volt az elso reszben is. Itt valahogy nem ereztem rajuk de meglehetosen erosnek tunnek. Jol lehet veluk taktikazni es sokkal tobb lehetoseguk van mint mondjuk az elso reszben.

Zerg
Bevallom veluk csak egyet jatszottam, meghozza a gep ellen. Gondolom itt is divatbol van veluk a legtobb ember. Talan itt a terranoknal is tobb lehetoseg all rendelkezesre de nekem ez a visszafele gondolkodas nem megy gyakorlas nelkul (zerggel nem csak elore techelsz hanem low-tech egysegekbol is csomot veszel a meccs vegeig lasd zergling vagy baneling). Mindenesetre nagyon sok bennuk a potencial.
Egyebkent eleg undoritora sikerultek, belek meg holyagok mindenhol szoval kajalas kozben nem ajanlom veluk jatszani :)

Protoss
Elso reszben kedvenceim, valoszinuleg itt is azok lesznek. A betat terranokkal kezdtem de egy meccset vesztettem, egyet meg csak azert nyertem mert meg nalam is kezdobb volt az ellenfel (es mert agresszivan betamadtam). Utana attertem protossra. Volt hatra harom meccs a newbie beallitasu, terepakadalyos mapokbol es mindegyiket konnyeden megnyertem veluk. Mint mondtam, fostam attol hogy az ellen feltechel es dropol vagy ramuszitja a legierejet ezert foggal-korommel kikapartam magam a bazisomrol, bekapartam magam az ovebe es szetkaptam mindenkit. A strategiam abbol allt hogy "csak" dark templarig techeltem (mikor elkeszult a dark obelisk mar az ellenfel bejaratanal acsorogtam). 5-6 gatewayt atalakitottam warp gate-re amik ugyebar barmilyen pylon hatosugarahoz el tudjak teleportalni a frissen toborzott egysegeket. Lenyegeben annyi volt hogy nehany zealottal meg nullifierrel (ennek valami uj neve van, kis support robot ami blokadot es tavolsagi fegyverek ellen vedo burat tud kesziteni - zealotok mellett tokeletes) szetkaptam a romhalmazt, elfutottam az ellenfelemig, szetkaptam az ot vedo romhalmazt is mikozben egy probe-al letettem nehany pylont a bejaratnal, vegul bewarpoltam egy maroknyi dark templart meg zealotot. Stalkerekkel nem szorakoztam (ez a dark templar robot ami tud teleportalni) mert masra kellett a nyersanyag. Ezt igy eljatszottam haromszor. Pedig egyszer kaptam dropot is de mar volt warp gate-em ugyhogy leraktam par zealotot a dolgozoimhoz igy sikeresen visszavertem oket.

A masodik meccs viszont megmosolyogtatott. Terran ellen voltam, mar ott tartottam hogy leromboltam mindket terepakadalyt es becsortettem a kezdohelyere de nem talaltam semmit. A kis rohadek elreptette a command centert a palya masik sarkaba! :D Utana probalt tamadni es harassolni de nem birt a warp gate sebessegevel (gondolom kicsit lemaradt mivel a foepulet reptetese idobe kerul) ugyhogy itt azt csinaltam hogy minden asvanymezore kuldtem egy zealotot vagy leraktam egy pylont. Mikor talaltam egy-egy epuletet akkor bewarpoltam par zealotot/dark templart es leutottem az epuleteket. Kis bujocskazas utan feladta.

Vegul ket 2v2 meccset toltam es be is szoptam. Valoszinuleg itt csak ugy lenne igazan eselyem ha ismernem a tarsamat (van mikrofonozas dehat minek ha alig hasznaljak) de nem tudok egy ismerosrol sem akinek beta kulcsa lenne.

Ha valaki vegigolvasta akkor koszi :D Szivesen valaszolok barmilyen kerdesre bar nem hiszem hogy tul sok lesz.

#510 Felhasználó inaktív   Virus9AX 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 19. 10:56

;)  :up:

#511 Felhasználó inaktív   Yv@n 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 19. 12:24

Idézet: N.M.I. - Dátum: 2010. febr. 19., péntek - 8:08

5-6 gatewayt atalakitottam warp gate-re amik ugyebar barmilyen pylon hatosugarahoz el tudjak teleportalni a frissen toborzott egysegeket. Lenyegeben annyi volt hogy nehany zealottal meg nullifierrel (ennek valami uj neve van, kis support robot ami blokadot es tavolsagi fegyverek ellen vedo burat tud kesziteni - zealotok mellett tokeletes) szetkaptam a romhalmazt, elfutottam az ellenfelemig, szetkaptam az ot vedo romhalmazt is mikozben egy probe-al letettem nehany pylont a bejaratnal, vegul bewarpoltam egy maroknyi dark templart meg zealotot.

Ez durván kombinálható a protoss dropship-el, aminek egy kellemes fukciója,hogy egy pici sugaru pylon-á deployolható nagyjából 2sec alatt bárhol, ha pedig nem kell visszacsomagolható.

Így nem kell probe-al szerencsétlenkedni.

#512 Felhasználó inaktív   sQr` 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 19. 12:47

Ezt élmény volt olvasni, igaz volt pár sor amit nem értettem, lévén sosem Starcraft-oztam. :'D De köszi N.M.I. és Yv@n.
Acer 5536g Playstation 3 Slim LG 42LD550

#513 Felhasználó inaktív   Ilsyde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 19. 13:07

Idézet: Yv@n - Dátum: 2010. febr. 19., péntek - 11:24

Ez durván kombinálható a protoss dropship-el, aminek egy kellemes fukciója,hogy egy pici sugaru pylon-á deployolható nagyjából 2sec alatt bárhol, ha pedig nem kell visszacsomagolható.

Így nem kell probe-al szerencsétlenkedni.

Dark templarnal lealltam a techelessel. Robotics facilityre ra sem neztem, se a stargatere :D De ja, ha lenne eleg nyersanyag a dt-k mellett akkor az meg flexibilisebbe tenne mindent.

@sQr' Starcrafttal pedig egyszer jatszani kell :)

#514 Felhasználó inaktív   Ilsyde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 19. 17:08

Itt elég gyakran megy egy meglehetosen normális minoségu live feed: http://evaxephon.com/stream/

#515 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 19. 17:16

Idézet: N.M.I. - Dátum: 2010. febr. 19., péntek - 17:08

Itt elég gyakran megy egy meglehetosen normális minoségu live feed: http://evaxephon.com/stream/

Nézném, ha tudnám. :omg: :)

Csatolt képek:

• Csatolt kép: post-62-1266596211.png

Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#516 Felhasználó inaktív   Ilsyde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 19. 17:29

10.0.45.2 a jelenlegi hivatalos. Te meg szedtél valahonnan béta verziót? :D

#517 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 19. 17:37

Idézet: N.M.I. - Dátum: 2010. febr. 19., péntek - 17:29

10.0.45.2 a jelenlegi hivatalos. Te meg szedtél valahonnan béta verziót? :D

Az Adobe oldaláról le lehet tölteni a betát, amivel már GPU-val rendereli le a videókat, magyarán nem a CPU-t dolgoztatja. :)
Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#518 Felhasználó inaktív   Ilsyde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 20. 11:03

Na sikerult felszdnem egy német srácot 2v2 partnernek. Ugyebár ez úgy mukodik hogy ha sima 2v2-t nyomsz akkor nagyjából véletlenszeruek az esélyek mivel mind a négy embert véletlenszeruen párosítja ossze (ez a 2v2 random). Tehát lehet hogy kapsz két profi ellenfelet akik természetesen nem ismerik egymást de veled meg valami kezdo tag lesz. Bár így szerencsére nincs az hogy a másik csapatban lévo két emberke valami vérszomjas, VoIP-t használó elit pro :rolleyes:

Viszont ha valakit meghívsz játék elott a csapatodba akkor a 2v2 csapatjátékká válik tehát csak olyanok ellen játszotok akik már alapból szintén csapatban vannak. Ez meg simán 2v2, War3-ban arranged team-nek hívták.

De így is egész jól toltuk: 8 win 2 loss amit magam sem hittem el (ja, 36 éves a srác :eek: természetesen feleséggel, gyerekkel :D)

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

#519 Felhasználó inaktív   sQr` 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 20. 17:01

Starcraft 2 Bétateszt | Gamekapocs

Feleséggel, gyerekkel...hát én ugye most Allods Onlineozom, na ott a guild tele van ilyen 30+-os családos emberekkel. :'D
Acer 5536g Playstation 3 Slim LG 42LD550

#520 Felhasználó inaktív   Ilsyde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 20. 17:09

Az úgy a jó :) Legalább mindenki tudja hogy hol a határ (és néha észben is tartja :D), megérti ha valaki nem ér rá és szórakozásból toljátok. Orulok hogy bejon a játék.

Ja a bétában még érdekesség hogy egy átlagos meccs csupán 10 (tíz!!!) percig tart. High tier egységeket nem igazán látni. Carrierekkel egyszer találkoztam (ott is csak azért mert az ellenfelemnek sikerult bezárnia magát), Battlecruiserrel meg még soha.

Téma megosztása:

• (55 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.