HWSW Informatikai Kerekasztal: Compaq-os gep upgrade?!? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (2 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Compaq-os gep upgrade?!? Értékeld a témát: -----

#1 Felhasználó inaktív   Lujoe 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 01. 30. 12:28

Szevasztok!
Volna egy Compaq deskpro ex sorozatban levo gep. Nagyvonalakban:
- intel 810e chipkeszletu alaplap (integralt hang, vga)
- 566-os celeron
- 64MB ram
Fejleszteni kellene rajta, de mivel meg sosem volt dolgom compaq-os geppel, szeretnem kikerni a velemenyeteket. Amire gondoltam:
- 256MB PC133 SDRAM, legalabb (a lap 512/t bir elvileg)
- elvileg 1.4GH-es procit is bele lehet dugni, de nekem ez gyanus. Viszont 1GH/es PIIIEB-as, ami nagyjabol 23k kornyeken mozog, mar annal inkabb. Kerdes, hogy megeri-e ennyiert, es elboldogul-e vele majd ez a compaq-os alaplap. Mennyivel dobja meg ez kb. a teljesitmenyt a 566-oshoz kepest, mert ugye az FSB is ugrik 66-rol 100-ra..
- integralt vga Intel® 82810, elvileg valami 4MB-os motyo, ami 64MB memoriatol meg xMB-ot lefoglal a rendszmemoriabol.. Ezt is kene cserelni, HA LEHET?! Csak meg lehet kerulni az integraltat ebben a compaq-os konfigban? Gond az is, hogy nincs AGP slotja csak 3PCI (ha jol tudom)..
- esetleg mi mast lehetne kezdeni meg ezeken a teruleteken?
- na s vegezetul, mivel nem ismerem a compaq-os gepek "lelkivilagat" (BIOS, vagy minek nevezzem CSU..) ezugyben is kernek egy kis segitseget.
[mazoistaknak:]
a gep: [url="http://"http://www.compaq.hu/support/magyar/csaladinetpc/index2.php"]http://www.compaq.hu...etpc/index2.php[/url]
a chipset: [url="http://"http://developer.intel.com/design/chipsets/810/"]http://developer.int...n/chipsets/810/[/url]

Elore is kosz! :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:

#2 Felhasználó inaktív   Lujoe 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 01. 30. 12:36

Na ami meg eszembejutott:
- maximum hany GB-os vinyot tud kezelni gond nelkul, mert egy 40GB-ost kellene belevarazsolnom..
- tudja-e az ATA66-ot a lap?
- a tap 145W-os, azt tuti cserelni kell majd...

[ 2003. január 30.: Lujoe szerkesztette a hozzászólást ]

#3 Felhasználó inaktív   beers 

• Tag
  • PipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2003. 01. 30. 12:54

Hi!
Az az igazság ezt a gépet nem lett volna szabad megvenni!(Annyi pénzért meg főleg nem)Az egyik ismerősöm is vett részletre,még most is fizeti kb 300 lesz a vége.Ramot már vettünk bele és nagynehezen vadásztunk bele egy PCI-os 32 M-ás MX 200-at!(Tényleg csak 3 pci hely van benne)Karácsonykor a gép beadta az unalmast!Öt perc után újra indult.Jobban megnézzük és az alaplapon az összes kondi ki van nyílva!!!Az a szerencséje hogy felhívta a COMPAQ Mo-t és azt mondták : szériahibás az alaplap , egy héten belül free! kicserélik (ennek 1 hónapja).Azóta se telefon,se mail sem alaplap!Ha teheted szerintem vegyél egy másik gépet ezt meg próbáld eladni!Bocs nem akartam lefikázni a gépet , de ezek a tények!
Üdv
DC 4ever!!!

#4 Felhasználó inaktív   Lujoe 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 01. 30. 13:04

idézet:
Ezt írta beers:
Hi!
Az az igazság ezt a gépet nem lett volna szabad megvenni!(Annyi pénzért meg főleg nem)Az egyik ismerősöm is vett részletre,még most is fizeti kb 300 lesz a vége.Ramot már vettünk bele és nagynehezen vadásztunk bele egy PCI-os 32 M-ás MX 200-at!(Tényleg csak 3 pci hely van benne)Karácsonykor a gép beadta az unalmast!Öt perc után újra indult.Jobban megnézzük és az alaplapon az összes kondi ki van nyílva!!!Az a szerencséje hogy felhívta a COMPAQ Mo-t és azt mondták : szériahibás az alaplap , egy héten belül free! kicserélik (ennek 1 hónapja).Azóta se telefon,se mail sem alaplap!Ha teheted szerintem vegyél egy másik gépet ezt meg próbáld eladni!Bocs nem akartam lefikázni a gépet , de ezek a tények!
Üdv
[/quote]

A gep nem az enyem, s igazad van ilyet tenyleg nem szabad lett volna venni. De, irhatnal, rola hogy mennyivel valtozott a gep teljesitmenye a memoria es a vga bovites utan. A vga megkerules mikentje es hogyanja is erdekelne.
Egyebkent en az eladas mellett vagyok, de a tulaj meg az upgrade mellett. Penz beszel.....
Ha szeriahibas, akkor gaz, mert egy nagyobb proci, fsb, etc, gondolom jobban megfingatja a lapot, s megnagyobb esellyel tavozik az orok vadaszmezokre.
A kicserelessel kapcsolatban: a reszletet ugye rendesen nyomnia kell! :( :(

#5 Felhasználó inaktív   beers 

• Tag
  • PipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2003. 01. 31. 07:01

A részleteket még most is fizeti!Igaz ez a csere garancia lejárta után lesz!(legalább "rendes"
a COMPAQ,gondolom nem akarják lejáratni magukat)Természetesen ugyanolyan alaplapot ígértek neki!
A +128 ramtól azért gyorsabb lett, a VGA meg annyival,amit egy MX 200 produkál!Irodai alkalmazásokhoz megfelelő szerintem már így is,a komolyabb játékokhoz pedig kevés lesz!Akkor inkább maradjon így!
Hali
DC 4ever!!!

#6 Felhasználó inaktív   Zsaner 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 01. 31. 07:43

Én Így tenném:
Celeron 1100 Coppermine: 8600 HUF
256Mb RAM: 7000-14000 HUF
A winyóval nem lesz gondja.

Mielőtt Ramot bővítenél, próbálj bele egy sima SD modult (a CPQ nem megy mindenféle rammal), ha elindul (szerintem nem fog), akkor mehet, ha nem, akkor vegyél bele Southlandot, beszerezheted a tipusnak megfelelőt a CPQ gyári RAM ára x 0.25, ez még így is 1.5-2x drágább a boltokban kapható 'Brand' memóriáknál.

GeforceII MX/MX400: 10-15000 HUF
(bár ilyet nehezen fogsz találni)
Asus TXP4, PI200MMX, 64Mb SD, Matrox Mystique 220 2Mb, Innovision Voodoo2 12Mb, Gravis Ultrasound PNP

#7 Felhasználó inaktív   beers 

• Tag
  • PipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2003. 01. 31. 10:10

Ez igaz,sima SD rammal nem megy!!!
DC 4ever!!!

#8 Felhasználó inaktív   Lujoe 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 05. 13:45

idézet:
Ezt írta Zsaner:
Én Így tenném:
Celeron 1100 Coppermine: 8600 HUF
256Mb RAM: 7000-14000 HUF
A winyóval nem lesz gondja.

Mielőtt Ramot bővítenél, próbálj bele egy sima SD modult (a CPQ nem megy mindenféle rammal), ha elindul (szerintem nem fog), akkor mehet, ha nem, akkor vegyél bele Southlandot, beszerezheted a tipusnak megfelelőt a CPQ gyári RAM ára x 0.25, ez még így is 1.5-2x drágább a boltokban kapható 'Brand' memóriáknál.

GeforceII MX/MX400: 10-15000 HUF
(bár ilyet nehezen fogsz találni)
[/quote]

De honnan tudom beszerezni a tipusnak megfelelo gyari CPQ RAM-ot?
Egyebkenten ezt gondoltam:
Celeron 1300 : 9400
300W tap : 5600
256MB SD133 : ????
Radeon 7500 64MBDDR PCI : 22000
(mert, az mx400 64MB SD kb. 14500)
Remelem ezen a procin, s vgan mar elszaladnak a nem ubertapbrutalvadiuj jatekok.

#9 Felhasználó inaktív   Zsaner 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 05. 13:50

idézet:
Ezt írta Lujoe:

Remelem ezen a procin, s vgan mar elszaladnak a nem ubertapbrutalvadiuj jatekok.
[/quote]

Vigyázz! Tualatin Celeront nem fogad, csak Coppermine-t. A teteje 1100 Mhz, ha jól tudom, de majd kijavítanak.

Az eredetivel kompatibilis Southland típusú ramot a Quality RAM Kft-nél vehetsz a gyáriénál sokkal barátibb áron.
Asus TXP4, PI200MMX, 64Mb SD, Matrox Mystique 220 2Mb, Innovision Voodoo2 12Mb, Gravis Ultrasound PNP

#10 Felhasználó inaktív   Lujoe 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 05. 14:05

idézet:
Ezt írta Zsaner:

Vigyázz! Tualatin Celeront nem fogad, csak Coppermine-t. A teteje 1100 Mhz, ha jól tudom, de majd kijavítanak.

Az eredetivel kompatibilis Southland típusú ramot a Quality RAM Kft-nél vehetsz a gyáriénál sokkal barátibb áron.
[/quote]

Igazad lehet, de nem valami egyértelműen van az intel honlapján. Ja és 1100-esből is van sima és A-s változat is. Utóbbi alacsonyabb csíkszélességű és dupla L2 cache van benn. Akkor erre kéne rányomulni nem? Ha egyáltalán van belőle a piacon....
Mennzi az esélye, hogy egy 256Mb-os Southland ram amit beletennek, párban működik majd a régi 64MB-ossal?

#11 Felhasználó inaktív   Zsaner 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 05. 14:09

idézet:
Ezt írta Lujoe:

Igazad lehet, de nem valami egyértelműen van az intel honlapján. Ja és 1100-esből is van sima és A-s változat is. Utóbbi alacsonyabb csíkszélességű és dupla L2 cache van benn. Akkor erre kéne rányomulni nem? Ha egyáltalán van belőle a piacon....
Mennzi az esélye, hogy egy 256Mb-os Southland ram amit beletennek, párban működik majd a régi 64MB-ossal?
[/quote]

Sajnos nem, az A jelű a Tualatinos. Nagyjából ennyiben más a Copperminétól, amit leírtál. Tehát Celeron (Coppermine) 1100. Esetleg, ha ennyire a maxot akarod kihozni, beszerezehető 1100 P3 Coppermine is.
Ilyet most nem láttam, de az 1000-es 22000 +áfa körül mozog.

#12 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2003. 02. 05. 14:18

Szerintem én ismerem ezt a gépet. Ha valami akció keretében, pedagógustámogatós, v. valami családos akcióban vetted, akkor el kell, hogy szomorítsalak, a napokban tele vagyon ilyesmikkel szervizugyileg. A házába nem megy bele normálisabb méretű alaplap. A tápja sem standard, valamint sorban lesznek először fagyósak /RAM hibázik benne/, aztán totál zéró képesek /púpos kondi/. Amíg csak fagyott, addit a CPQ bevizsgálta, közölték, hogy "jó".
Make love not Wor.

#13 Felhasználó inaktív   Lujoe 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 05. 15:45

idézet:
Ezt írta Jahno:
Szerintem én ismerem ezt a gépet. Ha valami akció keretében, pedagógustámogatós, v. valami családos akcióban vetted, akkor el kell, hogy szomorítsalak, a napokban tele vagyon ilyesmikkel szervizugyileg. A házába nem megy bele normálisabb méretű alaplap. A tápja sem standard, valamint sorban lesznek először fagyósak /RAM hibázik benne/, aztán totál zéró képesek /púpos kondi/. Amíg csak fagyott, addit a CPQ bevizsgálta, közölték, hogy "jó".[/quote]

- Gondoltam, hogy nem lesz ez egyszerű menet, de nem én döntöttem az upgrade mellett. Én újat raknék össze, s ezt eladnám. Mennyit is érhet egy ilyen gép? :confused:
- Hogy érted azt, hogy a tápja sem standard? Elvileg microATX ház. Akkor most egy új 300W-os táp belemenne vagy nem? Alaplapot ne akarok cserélni, úgyhogy, olyan gond nem lenne.
- A RAM, hibázik, az memóriagond nem? Egy új 256M-s modullal talán nem fordul majd elő.
- Ezt a púpos kondit viszont bővebben is leírhatnád legyszi, mert ha ez standard előfordul, akkor talán rá tudnám venni az új gép beruházására.

- Ja és szerintem nem érné meg a a pIII, 2 - 2.5x áron. Vagy igen????

[ 2003. február 05.: Lujoe szerkesztette a hozzászólást ]

#14 Felhasználó inaktív   Benoke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 05. 16:09

idézet:
Ezt írta Lujoe:

[/quote]

1,3 tCerka 13786 a 9400 -et nem tudom honann veted.
Ja és + Hűtő. 2-3 e

#15 Felhasználó inaktív   Benoke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 05. 16:17

Elég hülye helyzet.
Mert egy p3667EB23 bruttóban.
1,4 Tcerka 18e hűtővel.
2100+ XP meg 24e szintén bruttóban.

Nem épen kölcségahtékony lesz ez a bővités bár még igy is olcyóbb mintha a Compaq -tól vennél egy másik gépet :-)
A cégek szeretik mert igy nem kell kinlódni az előző számitógéppel.

#16 Felhasználó inaktív   Lujoe 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 05. 16:46

idézet:
Ezt írta Benoke:

Ja és + Hűtő. 2-3 e
[/quote]
[url="http://"http://www.magicomp.hu"]www.magicomp.hu[/url]

#17 Felhasználó inaktív   Lujoe 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 05. 16:47

idézet:
Ezt írta Benoke:

Ja és + Hűtő. 2-3 e
[/quote]

Hát a [url="http://"http://www.magicomp.hu"]www.magicomp.hu[/url]-ról....

#18 Felhasználó inaktív   Benoke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 05. 16:49

idézet:
Ezt írta Lujoe:

Hát a [url="http://"http://www.magicomp.hu"]www.magicomp.hu[/url]-ról....

[/quote]

Hmm de akkor is +fa. De tényleg olcsóbb.
Nem tudom miért mindig +fa nélkül számol mindenki.
Lehet hogy van egy két ember aki el tudja csalni, de a többség nem.

#19 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2003. 02. 05. 18:10

Ne bajlódjatok már ezzel az eredeti CPQ rammal, gyárilag is mindegyikben más van, sima 810-es OEM lap, elvileg megy benne minden.

Nálam ugyan nem ment, de a szerverramok sem, meg a cpqok sem, töbfélével is szar volt a lap.

Kondit pedig megnézed, ha púposodik ateteje, akkor lassan jő a halál.
Make love not Wor.

#20 Felhasználó inaktív   beers 

• Tag
  • PipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2003. 02. 06. 10:33

Ma viszi a kollégám a gépet a COMPAQ-hoz alaplap cserére,holnap leírom a tapasztaltokat!Én nem sok jót remélek.
DC 4ever!!!

Téma megosztása:

• (2 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó