HWSW Informatikai Kerekasztal: Dohányzás: pro és kontra - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (139 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Dohányzás: pro és kontra Értékeld a témát: -----

#281 Felhasználó inaktív   Jim DiGriz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 12. 07. 23:00

idézet:
Ezt írta L:

A gond ott kezdődik, hogy a cigi is nagyon szereti az embert és nagyon nehezen hagyja ott. Ha valami jó nő lenne megérteném, de csak egy füstölgő bűzrúd (bocsánat, kiket ez zavar,de...) . Szakítani kell Vele! S ez a legrosszabb, se cigi, se más, csak az elvonás és a vágy... Majd csak jobb lesz!
[/quote]

Sokan azt mondják, már a pipára való áttérés is segít (arról talán könnyebb leszokni, mert elég időigényes :D :cool:, de addig is legalább van valami pótcselekvés)...

#282 Felhasználó inaktív   L 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 07. 23:06

idézet:
Ezt írta Jim DiGriz:

Sokan azt mondják, már a pipára való áttérés is segít (arról talán könnyebb leszokni, mert elég időigényes :D :cool:, de addig is legalább van valami pótcselekvés)...
[/quote]

Ejjj, pipa. Pótcselekvésnek itt van a butaságok írása a Fórumba. :D
Tényleg, pipa? ;)
Szó bennszakad, hang fennakad,
Lehellet megszegik

#283 Felhasználó inaktív   Jim DiGriz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 07. 23:13

idézet:
Ezt írta L:

Ejjj, pipa. Pótcselekvésnek itt van a butaságok írása a Fórumba. :D
Tényleg, pipa? ;)
[/quote]

:). Mi van vele? Mostanság nem nagyon van időm és eshetésem rá, de szeretem. Hazudok, tegnap megtömtük barátom vizipipáját, az nagyon finom volt. Vagy ilyet ne írjak le? :cool:

#284 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2003. 12. 21. 21:03

Kép
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#285 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 21. 23:56

Én pl a normál vonatokon nem szeretem a dohányzós szakaszokat, pedig én is dohányzom.Lakásban pl nem gyújtok rá, csak erkélyen. Eldobnám, de a legtöbb helyen csikktartó sincs.
"Légy szerény mint én..."

#286 Felhasználó inaktív   SANK 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 22. 09:04

Én 30 év után szoktam le, jelenleg 3 éve nem szívom. Azóta is szidom magam, miért halogattam a leszokást ilyen sokáig.
Együtt szoktunk le a felségemmel, azóta vezetem a "megtakarítást". Most 673 208.- HUF. :cool:
Mennyit kell még tanulnom, hogy hallgatni tudjak?

#287 Felhasználó inaktív   OctaLAN 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 22. 12:29

Én is viszonylag erős dohányos vagyok, és ennek ellenére egyetértek a nemdohányzó vonatokkal, stb. Engem speciel nagyon zavar az erős dohányfüst. Csak akkor gyújtok rá ha megfelelőek a körülmények. (Ha már vagy 3-an szívják 2 méteres körzetben az már nekem sok.)

Ugyanakkor kávézókban stb. úgy érzem helye van a dohányzó helyeknek. Nekem nagyon jól esik kávé mellé a cigi.

Van egy szórakozó hely ahová ismerőseim társaságában nagyon szivesen járunk. Itt van doghányzásra kijelölt hely és dohányfüst mentes terület is. Amikor kijelölték a területeket akkor valójában megfelezték a vendégek számára rendelkezésre álló helyet. Ugyanis a nemdohányzó részben ha csak nincs valami rendezvény (pl. esküvő) senki nem tartózkodik. Így nem sok értelme van. (Úgyanúgy együtt van dohányos nem dohányos csak kevesebb helyen.)
"Kell néha pár bolyhos emlék, szótöredék, villanó mondat-foszlány, hogy megtaláld elhagyott gyermekarcod, s magadból valamit újra visszahozzál."

#288 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 24. 00:00

Énis hozzászólnék... Öngyújtó mindíg van nálam, pirománia rulz. Ezért szoktak tüzet kérni is tőlem, egyszer kétszer kipróbáltam de azért, hogy tudjam, mire ne szokjak rá. Nekem nem izlett/tetszett de megpróbáltam amit lehetett.

Dohányosokkal sok bajom nincs, ha nemjönnek 2 méternél közelebb.
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#289 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 05. 02:05

Na mi a helyzet emberek? Én azóta sem gyújtottam rá (2003. dec.1), és nem is fogok. Hízás helyett elkezdtem fogyózni, tehát duplán segítek magamon. :)
Jobb az élet cigi nélkül...

#290 Felhasználó inaktív   Jim DiGriz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 05. 08:49

idézet:
Ezt írta fLeSs:
Na mi a helyzet emberek? Én azóta sem gyújtottam rá (2003. dec.1), és nem is fogok. Hízás helyett elkezdtem fogyózni, tehát duplán segítek magamon. :)
[/quote]

Gratula, ez szép teljesítmény :cool:. Én még nem szoktam le, de legalább nem is szoktam még rá :D.

#291 Felhasználó inaktív   A.J. Crowley 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 05. 09:00

Sziasztok. A topicot olvasgatva arra gondoltam, hogy a mai két szál után úgy döntöttem, hiába van itt előttem, nem fogok rágyújtani ma többet. Holnap meg meglátjuk. Nem tervezek előre, mindig az adott napot kell túlélni.
"Within me the beast starts to ROAR." - Sabaton

#292 Felhasználó inaktív   Jim DiGriz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 05. 10:36

idézet:
Ezt írta Rod:
Sziasztok. A topicot olvasgatva arra gondoltam, hogy a mai két szál után úgy döntöttem, hiába van itt előttem, nem fogok rágyújtani ma többet. Holnap meg meglátjuk. Nem tervezek előre, mindig az adott napot kell túlélni.[/quote]

Estére meg fog változni az aláírásod :D...'A cigi olyan, mint a levegő: csupán a hiánya tűnik fel.' :cool:.

Szurkolok :D.

#293 Felhasználó inaktív   L 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 05. 11:44

idézet:
Ezt írta fLeSs:
[/quote]

Füstölgök magamban cigi nélkül. :cool:
Néhány elszívódott azóta sajnos, mert jók a bagós barátok, de tiszta vagyok pár napja, s maradok is már.

Gratulálok fLeSs! ;) Csak így tovább! :cool:
Szó bennszakad, hang fennakad,
Lehellet megszegik

#294 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 05. 12:10

idézet:
Ezt írta L:

Néhány elszívódott azóta sajnos, mert jók a bagós barátok, de tiszta vagyok pár napja, s maradok is már.

[/quote]

Bagós barátokat kerüld egy ideig, mert nagy a visszaesés veszélye. Pláne nagy egy-két pohár itóka ledöntése után. Amikor én küszködtem az elvonási tüneteimmel, egyszer elmentem egy barátomhoz, aki dohányzott. Legurítottunk 2-3 sört, majd ő rágyújtott. Paraszthajszál választott el a visszaszokástól. Inkább elköszöntem és elmentem haza, mert még néhány perc és kértem volna egy szálat. Utána meg lejtő...

[ 2004. február 05.: Thrawn szerkesztette a hozzászólást ]
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#295 Felhasználó inaktív   olaj 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 05. 13:08

12 év füstölgést zártam le 3 héttel ezelőtt!
Minden nap eszembe jut,de már tudom kezelni a helyzetet.
Nem dobtam ki a hamutartókat,cigi is van itthon.
Nekem ez volt a recept:
1.Lecsökkentettem az adagom 1,5 dobozról 2 szálra egy hét alatt.
2.Három napig tapasz volt rajtam.
3.Akartam!
4.Remélem ezután is akarni fogom! ;)

#296 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 05. 13:12

idézet:
Ezt írta olaj:
3.Akartam!
4.Remélem ezután is akarni fogom! ;)
[/quote]

Itt a lényeg! Kép
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#297 Felhasználó inaktív   Jazzos 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 05. 14:51

2002. június 20. azóta egy szálat sem. előtte kb. 7 évig napi 1 doboz.
Ma már olyan, mintha az életben nem cigiztem volna. Akaratérő kell, semmi más.
"Az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség. Gyakorlatilag viszont van!"

#298 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 05. 23:30

Csak akaraterő kérdése az egész. :cool:
Amikor a metrón láttam azt a tapaszos reklámot, kuncogtam magamban. Sztem felesleges pénzkidobás, max az agyra hat szvsz. Rajtad van a tapasz, és azt hiszed, hogy attól majd leszoksz. :D
A kajálással is problémám volt az utóbbi időben, tavaly felszedtem majd 20 kilót... :eek: :(
Elkezdtem a szénhidrát-diétát, mert máshoz nincs kedvem ( :D), és egész jól megy. A lényeg, hogy a kenyeret és a zsíros kajálást teljesen elhagytam, viszont minden mást zabálok úgy, mint eddig. A poén pedig az, hogy ha lassan is, de így is fogyok, 1 hónap alatt 7 kiló mínusz. :D
Ha elkezdenék még sportolni is aktívan végre (kár volt abbahagynom a focit), akkor még gyorsabban lehet fogyni (evidens... :)).
Szal a lényeg, hogy egyre jobban vagyok! :cool:

#299 Felhasználó inaktív   Schwarzmueller 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 05. 23:33

Nekem egy kerdesem lenne a temaban, mint antidohansyos :cool:. Apam emlitette, hogy radioban hallgatott egy musort es abban volt egy cikk a leszokasrol, hogy kimossak? az ember vesejet? es akkor elmeletileg tiszta lesz. Bar en nem hiszek ebbe, de hatha van ilyen :) Hallott mar vki vmit errol a vesemosdatasos temarol?
Régebben csak úgy futottak utánam a nők, de ma már nem lopok retikült.....

#300 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 06. 07:55

Mi köze a vesének ehhez? :eek:

Az agyban a nikotin (és a cigerettába beépített stimulánsok :rolleyes: ) hatására létrejön egy láncolat, ami miatt a nikotinhiány fizikálisan kelt hiányérzetet (szédülés, levertség). A láncolat megszűnésének időtartama egyénenként változik.

Ugyanakkor van olyan, akire nem hat így a cigaretta. Sok olyan embert ismerek, aki 'buliban' vagy nyaraláson elszív 1-2-3 doboz cigarettát, majd egyik napról a másikra semmi. Hiányérzet konvergál a zéróhoz. Szerencsések... :(

Téma megosztása:

• (139 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.