HWSW Informatikai Kerekasztal: Dohányzás: pro és kontra - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (139 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Dohányzás: pro és kontra Értékeld a témát: -----

#501 Felhasználó inaktív   DViD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 05. 20. 10:28

Idézet: Taranis - Dátum: 2004. máj. 20, csütörtök - 0:05

Ahogy nézem, a szavazás jelenlegi állása majdhogynem a szöges ellentétét mutatja a valóságnak.

~100 szavazatból ~70 nem cigizik.

Nem furcsa, hogy ez az "utcán" pont fordítva vagyon? De jó lenne, ha valójában is ilyen arányok uralkodnának, mint a fórumos statisztikában.

Hol van ez a szavazas?  :confused: En nem talaltam...

#502 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 20. 10:34

Idézet: authenticDViD - Dátum: 2004. máj. 20, csütörtök - 11:28

Hol van ez a szavazas?  :confused: En nem talaltam...

https://forum.hwsw.h...showtopic=60023

#503 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 05. 20. 10:36

Idézet: Drummaster - Dátum: 2004. máj. 20, csütörtök - 11:18

2: Ne haragudj, de ez egy akkora marhaság, hogy besokalltam. Mostantól read only módba teszem magam.

:(    Látod, ezzel én is így lettem pár napja...

#504 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 20. 10:41

Idézet: Drummaster - Dátum: 2004. máj. 20, csütörtök - 10:55

Értem én, csak egyvalamit nem értek...

Itt azert morgolodunk a dohanyosok ellen mert ez a topic a dohanyzasrol szol... ha lenne kutyaszaros topic ott is morgolodnank... azt se szereti senki jobban mint a kepunkbe fujt fustot (es ott is van olyan - sajat szememmel lattam - aki bizony ujsagpapirral, zacsival elpucolja a kutyaja mocskat) es ha lenne "Oreg ketutemuek: pro és kontra" topic ott is elmondanam hogy bizony nem lenne szabad ilyen autokat uzemben tartani (vagy legalabb a zsufolt belvarosi reszrol ki kellene tiltani oket)

A dohanyzas nagyon osszetet problema: mindamellett, hogy bizonyitottan karos nem csak a dohanyosra hanem a kornyezeteben levokre is, meg nagyon kellemetlen is egy nem dohanyos szamara elviselni a fust szagat... es a megoldas altalaban nagyon egyszeru lenne: pl. a tegnapi buszmegallos esetben csak egy 10-15 metert kellett volna felresetalnia a tomegbol es maris nem cseszte volna el a tobbiek hangulatat (vagy az inercity-s esetben: azt a 3 cigit elszivhatta volna a fulken kivul is). Olyan nagy keres ez? Persze neked mondhatom, Te szerintem elsetaltal volna... ezert fontos megertened hogy nem ellened vagyunk: gond a dohanyosok "bunko" reszevel van...

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#505 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 20. 10:49

Idézet: Gaspitz - Dátum: 2004. máj. 20, csütörtök - 11:08

2. a dohányzó azért nem annyira toleráns, mert ő kibirja cigi nélkül élni, s ebből következik, hogy a dohányos - kis akarattal - sem pusztulna bele, ha nem szívja mások elött.

2: Ne haragudj, de ez egy akkora marhaság, hogy besokalltam. Mostantól read only módba teszem magam.

Elni, es elni hagyni... dohanyozz, de ne zavarj ezzel masokat. Olyan nagy keres ez?

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#506 Felhasználó inaktív   Gaspitz 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 20. 11:00

1: Ezt én is tudom és mint mindent, ezt is különböző perspektívákból lehet szemlélni.

Engem is érdekel a véleményed, mert Te inteligens ember vagy...

#507 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 20. 12:08

Samott: Értem én, csak egyvalamit nem értek: A mindennapokban számtalan dologba belekényszerítik az embert, amit nem önszántából csinál/visel el, minden levegővételnél, minden falat kajánál, minden korty üdítőnél, minden csésze kávénál mérgezzük magunkat, nem vágom, hogy miért pont a dohányosok a közellenségek....

szerintem itt a legtöbb embernek, (de nekem biztos) nem feltétlen az egészségkárosító hatással van a baja, szerencsére annyit nem vagyok füstös helyen, a sok dohányos meg dögöljön bele, ő baja....

sokkal inkább a büdössége, hogy elmegyek egy kávézóba, pubba, kocsmába, szórakozóhelyre, és 10 perc után elviselhetetlen szagom van, a ruhámnak....
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#508 Felhasználó inaktív   bianca 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 20. 13:09

Hm, tudjatok mit tünt nekem fel mikor elöször jöttem Magyarországra?
Hogy reggel 6 orakór már lehetet alkohólt kapni, mert nyitva már a kocsmák és hogy sokkan vannak már ilyenkór ott. Furcsa volt nekem ez a rendelet is, hogy mikor szavaszás van, nincs alkohól kiosztás.
Itt olyan nincs, mert semmilyen kocsma nyitt 6 orákor. Peddig itt is van 4,5 millió alkoholista.
Nem gondoljatok, hogy ott a legnagyobb probléma? :confused:  :think:

#509 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 05. 20. 13:26

Úgy érted, nem nagyobb gond-e az alkoholizmus Magyarországon, mint a dohányzás? :think: Jó kérdés... a talk-showk nagyon felkapták, nincs olyan nap, hogy fél füllel ne hallanám ezt a szót... :think:

#510 Felhasználó inaktív   bianca 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 20. 14:01

Idézet: Omega - Dátum: 2004. máj. 20, csütörtök - 14:26

Úgy érted, nem nagyobb gond-e az alkoholizmus Magyarországon, mint a dohányzás? :think: Jó kérdés... a talk-showk nagyon felkapták, nincs olyan nap, hogy fél füllel ne hallanám ezt a szót... :think:

Nem csak nálatok, mindenütt, itt is gondolom. Már gyerekek keszdenek 13/14 évesen. Engem felboszant mikor látom egy alkohól reklám és azzon mindig vidám kiegyensolyszott emberek vannak. Raffináltan csináljak. :think:

#511 Felhasználó inaktív   DViD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 20. 15:05

Idézet: Drummaster - Dátum: 2004. máj. 20, csütörtök - 11:34

Ismet bebizonyosodott, felkeles utan elobb kell ragyujtanom, mint neteznem...  :o

#512 Felhasználó inaktív   John Fowler 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 05. 20. 18:07

"Dohányzás: pro és kontra"

Elorebocsatom, hogy meg nem olvastam el a topikot (nem szokasom anelkul hozzaszolni), de nem birtam ki, hogy meg ne kerdezzem:

Pro?  :think:

Megis micsoda? Ha ez kiderul a 11 oldal atnyalazasa utan, akkor maris nekiesek.
"Ne légy hiú és beképzelt, hogy okosabb, és különb légy, mint embertársaid."

#513 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 20. 20:40

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#514 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 20. 21:30

Idézet: John Fowler - Dátum: 2004. máj. 20, csütörtök - 19:07

Pro?  :think:

Van.
Viszont ezt csak akkor tudod, ha már rászoktál. Rászokás előtt nincs pro érv, csak utána. Ezért sem szokok rá. :)
Debütáló albuma zenész barátomnak: http://brushy.meltingpot.hu - letölt, hallgat, élvez

#515 Felhasználó inaktív   John Fowler 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 20. 21:37

Idézet: bbence - Dátum: 2004. máj. 20, csütörtök - 22:30

Van.
Viszont ezt csak akkor tudod, ha már rászoktál. Rászokás előtt nincs pro érv, csak utána. Ezért sem szokok rá. :)

Ja, ez olyan kidugom a labam a paplan alol, hogy utana tok jo erzes legyen visszahuzni? :)
"Ne légy hiú és beképzelt, hogy okosabb, és különb légy, mint embertársaid."

#516 Felhasználó inaktív   DViD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 20. 22:54

Akkor egyetek csokit tonnaszam: pro: finom, fontos anyagok vannak benne, kontra: hhőőj de nagyon hizlal. Ugyhogy megse egyetek csokit, mert nagy lesz a popo... :p  :omg:

#517 Felhasználó inaktív   Ghilette 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 20. 22:54

Idézet: bbence - Dátum: 2004. máj. 20, csütörtök - 22:30

Van.

Ez tök olyan volt, mintha a drogról írtad volna. Nem véletlenül. Mert a cigi is az.
. . . a n y t h i n g

#518 Felhasználó inaktív   fotel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 21. 00:43

Samott: Értem én, csak egyvalamit nem értek: A mindennapokban számtalan dologba belekényszerítik az embert, amit nem önszántából csinál/visel el, minden levegővételnél, minden falat kajánál, minden korty üdítőnél, minden csésze kávénál mérgezzük magunkat, nem vágom, hogy miért pont a dohányosok a közellenségek. Ha egyszer valakinek lenne ideje és összeszámolná, hogy egy nap alatt a lélegzéssel evéssel és ivással mennyi károsanyag kerül a szervezetünkbe, szerintem több lenne, mint amennyit egy nemdohányzó kap a mellette álló dohányostól. A 100 éves Kamazoktól, Ifáktól, Aviáktól, Rábáktól, valamint az elavult tecnológiájú személyautóktól sokkal több mérget kapsz, mint egy dohányostól, ráadásul az előbbit egész nap lélegzed, mégsem parasztozzátok le az ilyen járművek tulajdonosait/sofőrjeit. Vagy példáol sokkal többen szemetelnek, mint dohányoznak, az eldobált hulladék aztán rothadni kezd ami elszivárog és később megjelenik a vizekben, amelyben pancsolnak az emberek, esetleg az ivóvízbe is belekerül egy bizonyos százalékuk. Sok minden van még, amit felsorolhatnék, de nem teszem, mert mint mondtam a durva általánosítás akkor sem elfogadható, ha az példákkal tudja valaki alátámasztani a véleményét. S sajnos úgy látom, hogy az itt lévő nemdohányzók bár elvárják a dohányosoktól, hogy tartsák tiszteletben az ő intim szférájukat és alkalmazkodjanak a többség igényéhez, ám részükről a tolerancia és a türelem halvány jelét sem fedezem fel. S mivel az ilyen egyoldalú, egoista felfogás és gondolkodás olyan távol áll tőlem, mint Kiskunlacháza Addis Abebától, nem akarok már senkit semmiről meggyőzni ebben a témában.

Talán mert egyetlen érvet sem mondtál ami azt támasztja alá, hogy jó nekem ha dohányfüst szagú leszek.

A többséget ez zavarja, nem az egészségkárosító hatása. De ezt is leírtuk többször.

#519 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 21. 07:04

Idézet: fotel - Dátum: 2004. máj. 21, péntek - 1:43

Talán mert egyetlen érvet sem mondtál ami azt támasztja alá, hogy jó nekem ha dohányfüst szagú leszek.

A többséget ez zavarja, nem az egészségkárosító hatása. De ezt is leírtuk többször.

Idézet

...mert mint mondtam a durva általánosítás akkor sem elfogadható, ha példákkal tudja valaki alátámasztani a véleményét...

#520 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2004. 05. 21. 08:05

Idézet: nevergone - Dátum: 2002. aug. 26, hétfő - 18:48

Sziasztok... megint egy jó kis téma...  :)

Ma hallottam, hogy Németországban ki akarják szorítani a pályaudvarokról a dohányosokat, így készítve "füstmentes" pályaudvarokat. Nektek mi a véleményetek arról, hogy a dohányosokat kiközösítik, még ott is, ahol egyébként nem kellene (pl. pályaudvar, hiszen az nem zárt hely, max. csak a váróterem). Egyre több helyen tilos rágyújtani, holott maga a dolog, a cselekedet legális.
Előrebocsájtom, hogy lassan 9 éve dohányzok, így lehet, hogy kissé szubjektívan gondolkozom a dologról.

Ti mit gondoltok...?

Az a baj (és most kérek minden dohányost, aki olvassa, ne személyeskedésnek vagy lenézésnek fogja ezt fel), hogy "Ti" nem tudjátok sokszor elképzelni, hogy egy olyan embernek, aki nem él a cigifüsttel körülvéve nap mint nap, mennyire zavaró tud lenni a legmesszebb meggyújtott cigaretta szaga is. Hiszen az orrotok megszokta és valószínűleg amúgy sem kellemetlen, hiszen akkor nem szívnátok (masszív dohányosok kivéve :) ). Egy heylzetkép. Vonaton vagyok, nemdohányzó fülke. Ajtó nyílik, szinte azonnal a cigi ugyan kicsit érezhető, de számomra annál kellemetlenebb, gyomorforgatóbb (hozzáteszem: Egyszer pipázni fogok, mert a pipa és a szivar illata nekem kellemes). Pedig, aki rágyújtott, a folyosó másik végén van! De mégis begyűrűzik a füst és számomra nagyon kellemetlen. Sokkal rosszabb az orromnak, mint egy nagyforgalmú út melletti levegő. Az autók ellen nem lehet tenni, a cigaretta ellen ilyen módon lehet. ha nagyon egósan közelítem meg, akkor úgy fogalmazok: Ér engem az életben elég káros hatás, akkor miért szenvedjek mások szenvedélybetegségétől is? A cigivel nekem semmi bajom nincs, amíg élvezeti cikk szerepét tölti be az életben, de amikor az ember egyszerűen nem képes megállni, szüksége van rá, mert csak ez nyugtatja meg, akkor az már szenvedély. No, nem a heroinistákkal hasonlítom össze (orvos szájából-nem is egyéből hallottam, hogy ők márpedig azzal mérik össze valamilyen nézőpont szerint) , inkább olyasmi, mint a kávé.
Szóval erkölcsi oldalról egyetértek azzal, hogy az efféle korlátozás valahol tényleg a szabadságjogok nyirbálása, de az érem egyik másik oldala pedig az, hogy a Te szabadságjogodon az én egészségem testi-lelki közérzetem csorbul. Ami szintén szabadságjog. Én közterületen ellenzem a dohányzást az ott tartózkodó nemdohányosok beleegyezése nélkül (értsd úgy: Ha a tömött vonaton, ahol esélyem sincs nemdohányos helyre ülni, akkor legalább az lenne az illő, hogy a T. dohányos megkérdezi, hogy zavar-e valakit, ha rágyújt és elnézéssel kezdett, szépen kérő mondatomra nem böfögné le a fejemet azzal, hoyg őneki joga van itt dohányozni, mert ide vett jegyet-nade a dohányzás nem extraszolgáltatás a MÁV részéről, amiért pluszpénzt fizet...).
Remélem, nem sértő a megnyilvánulásom, mert nem megvetést érzek, hanem egyetértés hiányát és bizony őszintén bevallom, sajnálatot is azok iránt, akik a cigi valódi élvezeti értéke helyett a nikotintól való valamilyen mértékű függésben "szenvednek" és erre havi sok-sok ezret "kénytelenek" költeni.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

Téma megosztása:

• (139 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.