HWSW Informatikai Kerekasztal: Dohányzás: pro és kontra - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (139 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Dohányzás: pro és kontra Értékeld a témát: -----

#721 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 01. 21. 08:39

Idézet: DannY - Dátum: 2005. jan. 21., péntek - 0:17

Nyugi, mindig lesznek önjelölt bagósok, akik időről-időre megpróbálják majd...

A nagy (dohányos) többség mindig jön a hülyeségeivel:

Ha arról hadoválsz, mennyire káros, akkor felhoznak két példát is, hogy "némámeg! a szomszédom egész életében bagózott, és 99 évesen halt meg, és nem tüdőrákban!"
Jó hogy azt nem mondja, napi egy szál még egészséges is.  :reklamacio:

Ha azt mondod neki, hogy ki kellene tiltani a dohányosokat innen, meg onnan, akkor egyből "megsértődnek", és átmennek kisebbségbe.

Ja, és mindig megmagyarázzák, hogy neked is van hibád, mégsem róják fel! Ha ezt mondják, keress magadon olyan hibát, amivel:
a) mások egészségét JELENTŐS mértékben károsítod
b) minden büdös lesz körülötted, és te magad is
c) károsítod a környezeted
d) nem érdekelnek a fentiek, te akkor is műveled (mert jogod van hozzá, amúgy meg mindenki kapja be)

Ha találsz ilyet, akkor nyugodtan kérj tőle bocsánatot, hogy megszólítottad.

Természetesen "akinek nem inge..."

Én ugyan dohányzom, de egyetértek veled!

#722 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 21. 09:41

Idézet: netcobra - Dátum: 2005. jan. 20., csütörtök - 22:42

A kocsmakban/ettermekben is vannak kulon dohanyzo es nemdohanyzo reszek...

Biztos volt mar a topicban:

Idézet

Az ettermeket dohanyzos es nem dohanyzos reszre osztani kb. olyan, mint az uszomedencet belehugyozos es nem belehugyozos reszre.

Ezt ennel jobban nem lehet megfogalmazni...

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#723 Felhasználó inaktív   netcobra 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 21. 10:22

Idézet: Samott - Dátum: 2005. jan. 21., péntek - 9:41

Biztos volt mar a topicban:
Az ettermeket dohanyzos es nem dohanyzos reszre osztani kb. olyan, mint az uszomedencet belehugyozos es nem belehugyozos reszre.

-Ennel nagyobb baromsagot reg hallottam..

-En akkoris azt mondom, hogy amig en nem megyek be a nemdohanyzo reszekbe dohanyozni, addig ne szoljon be nekem egyik nemdohanyzo se, aki kijon a dohanyzo reszbe,hogy a kijelolt helyen bagozok, mert kirohogom. Kulonben ha nemdohanyzo haverommal vagyok alap, hogy a nemdohanyzo reszbe ulok vele. (mondjuk nekem nem letszukseglet a cigaretta, barmeddig elvagyok nelkule).

-A fedett szorakozohelyeken enis betiltanam a dohanyzast, ugyanis engemis nagyon zavar a fust, vagy hogy eppen kiegetik a ruhamat stb..Ugyanigy fejbelonem azt is aki koncerten a zsufolt kozonsegben ragyujt..
#1: HP 6000Pro Desktop
#2: Ipad 2 32GB WiFi+3G ; Huawei Ideos S7 Slim 3G
#3: Nokia Booklet 3G
#4: Gigabyte EP45T-DS3R, E8200@3.2, 12GB DDR3, Gigabyte HD4850+ZL, OCZ Vertex 2 SSD+ 2x320GB Raid0, WD Elements 2TB, Chieftec 620W. Mobil: Nokia E72 + Iphone 4, Playstation 3 320GB

#724 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 21. 10:42

Idézet: netcobra - Dátum: 2005. jan. 21., péntek - 10:22

Ennel nagyobb baromsagot reg hallottam...

Pedig amig akarcsak egy nyitott ajto van a ket resz kozt ez igaz...

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#725 Felhasználó inaktív   DannY 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 21. 10:43

Idézet: netcobra - Dátum: 2005. jan. 21., péntek - 11:22

-En akkoris azt mondom, hogy amig en nem megyek be a nemdohanyzo reszekbe dohanyozni, addig ne szoljon be nekem egyik nemdohanyzo se, aki kijon a dohanyzo reszbe,hogy a kijelolt helyen bagozok, mert kirohogom. Kulonben ha nemdohanyzo haverommal vagyok alap, hogy a nemdohanyzo reszbe ulok vele. (mondjuk nekem nem letszukseglet a cigaretta, barmeddig elvagyok nelkule).

-A fedett szorakozohelyeken enis betiltanam a dohanyzast, ugyanis engemis nagyon zavar a fust, vagy hogy eppen kiegetik a ruhamat stb..Ugyanigy fejbelonem azt is aki koncerten a zsufolt kozonsegben ragyujt..

Ez szerintem is így van, ha a nemdohányzó megy a dohányzó részbe, szava sem lehet. A tolerancia, hogy haveroddal a nemdohányzóba mész alapból, az rendes dolog.

Viszont szétválasztani egy helységet (pláne, ha közös a légtér), nem mindig lehetséges. Persze azért megoldható, mert láttunk rá példát.

Viszont van olyan hely is, ahol nincs is szétvállasztás, és alapból nagyon durva a helyzet, mert még a légelszívó sem megy rendesen... Én szívesen járnék erre a helyre, de CSAKIS emiatt nem látogatom. Egyszerűen kibírhatatlan, annyira büdös lesz mindenem egy óra laza billiárdozás után.

A bulizós, kattógós droidokat (vagy épp a hebbengelő rocklegényeket), akik benyomva "tánc" közben hadonásznak kezükben a bagóval, jól hátba kellene nyomni egy péklapáttal (persze előtte szépen megkérni, hogy ne folytassa ezt a fajta tevékenységet). :ninja:

Szerintem. Persze lehet, hogy én túl heves vagyok.

#726 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 21. 12:32

Idézet: netcobra - Dátum: 2005. jan. 21., péntek - 10:22

(mondjuk nekem nem letszukseglet a cigaretta, barmeddig elvagyok nelkule)

:)
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#727 Felhasználó inaktív   Salty 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 26. 20:38

Én nem dohányzom, és azt nem értem, hogy a dohányzók miét nem tudják felfogni, hogy pl. már több éve szívják a cigit, és nem gondolnak arra, hogy ez KÁROSÍTJA a szervezetüket.. nem gondolnak a következményekre? a súlyos érrendszeri betegségekre, vagy a tüdőrákra? Nem érzik azt a sok letelepedett kátrányt a tüdejükben? Ha köhögnek, akkor majd azt mondják, hogy egy kicsit megvannak fázva??

u.i.: olaszországban teljesen kitiltották a cigit, sehol sem lehet dohányozni, végre gondolkodik valaki.

#728 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 26. 21:41

Idézet: Salty - Dátum: 2005. jan. 26., szerda - 20:38

u.i.: olaszországban teljesen kitiltották a cigit, sehol sem lehet dohányozni, végre gondolkodik valaki.

Nem az első hely, ahol. De ... reméljük nem is az utolsó.  :cool:
Debütáló albuma zenész barátomnak: http://brushy.meltingpot.hu - letölt, hallgat, élvez

#729 Felhasználó inaktív   Delawer 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 26. 22:09

Én nem dohányzom, és azt nem értem, hogy a dohányzók miét nem tudják felfogni, hogy pl. már több éve szívják a cigit, és nem gondolnak arra, hogy ez KÁROSÍTJA a szervezetüket.. nem gondolnak a következményekre? a súlyos érrendszeri betegségekre, vagy a tüdőrákra? Nem érzik azt a sok letelepedett kátrányt a tüdejükben? Ha köhögnek, akkor majd azt mondják, hogy egy kicsit megvannak fázva??

Na igen. Én sem dohányzom.
A Mindentudás Egyetemén is volt egy előadás, ahol a doktornő mutatott egy képet egy dohányos tüdejéről.
Hmmm, nem volt valami étvágygerjesztő.
No nem mintha a boncolt test az lenne.
De az a tüdő valami sötét, szöttyedt ragacs volt.
Érdekes, hogy az ember az autójának a katalizátorát, szűrőjét jobban védi, óvja, mint a saját tüdejét. :(
-- Legyen egy jó napod! --

#730 Felhasználó inaktív   Jim DiGriz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 27. 10:17

Én például nem tudom felfogni. Törékeny elmémnek egyszerűen túl nagy teher, és nem megy, akárhogy próbálom. Szerintem ez felfoghatatlan, különben is, és maximum nemdohányzók, jah, bocsánat, Nemdohányzók foghatják fel a súlyát. Pedig tényleg próbálok okosabb lenni, olvasok könyveket, olyanokat is, amiben alig vannak képek, és nem, nem, nem megy az istennek se. Nagyon rossz így, ezért is dohányzom, hogy minél előbb meghalhassak, és ne kelljen ilyen bután élnem.

Az idegeimet viszont bevallom, féltem.

#731 Felhasználó inaktív   Delawer 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 27. 10:34

Idézet: Jim DiGriz - Dátum: 2005. jan. 27., csütörtök - 10:17

...
Az idegeimet viszont bevallom, féltem.

Ha jól értem akkor nyugtatóként alkalmazod a dohányt? :)

#732 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 27. 10:38

Idézet: Delawer - Dátum: 2005. jan. 27., csütörtök - 10:34

Egyébként óriási tévhit, hogy a dohányzás bárkit is megnyugtat, mivel emeli a vérnyomást a nikotin, tehát nem nyugtathat meg, az más kérdés, hogy az agyaddal elhiteti, hogy jól érzed magad!

#733 Felhasználó inaktív   Jim DiGriz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 27. 10:42

Idézet: Delawer - Dátum: 2005. jan. 27., csütörtök - 10:34

Nem értelmezed jól :). Élvezeti cikként alkalmazom :).

#734 Felhasználó inaktív   Delawer 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 27. 10:47

Idézet: Jim DiGriz - Dátum: 2005. jan. 27., csütörtök - 10:42

Nem értelmezed jól :). Élvezeti cikként alkalmazom :).

Hmmm, akkor más elképzeléseink vannak az élvezeti cikkekről. :) Bár tudom, valami ilyesmi kategóriába esik a forgalmazás során, de én ezt nem tudnám élvezni :)

#735 Felhasználó inaktív   Jim DiGriz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 27. 11:16

Idézet: Delawer - Dátum: 2005. jan. 27., csütörtök - 10:47

Hmmm, akkor más elképzeléseink vannak az élvezeti cikkekről. :) Bár tudom, valami ilyesmi kategóriába esik a forgalmazás során, de én ezt nem tudnám élvezni :)

Talán nem lesz meglepő, amit mondok: a legtöbb embernek mások az elképzelései az élvezetről :D. Neked a... izé, bármi is legyen, nekem a dohány élvezete (többek közt, persze :D), megint másoknak az, ha izzó fogóval cibálják a herezacskóit... :D

Ha valakinek nem esik jól, ne tegye, ilyen egyszerű (most ne menjünk bele a kényszerű elviselésbe, mert amíg ezt az apróságot nem sikerült tisztázni, addig parttalan a vita). Elég szkeptikus vagyok azokkal szemben, akik automataként szívják a bagót, nem élvezik a füst ízét, és a cigaretta talán legfontosabb élvezeti értékét, a szívásával járó pihenést, nyugalmat. Azokat viszont kimondottan nem szeretem, akik azt mondogatják, hogy "én sose tenném, de te milyen hülye vagy, hogy teszed, nem igaz, hogy élvezed" (magadra ne vedd :) ).

Talán ha pro és kontra egyaránt kultúrát erőltetne magára, nem kellene ez a téma :).

#736 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 27. 11:25

Idézet: Jim DiGriz - Dátum: 2005. jan. 27., csütörtök - 11:16

Talán ha pro és kontra egyaránt kultúrát erőltetne magára, nem kellene ez a téma :).

Igy van, tulajdonkeppen a dohanyosokkal nincs is semmi baj... a gondot azok okozzak aki masokra valo tekintet nelkul elvezik a szenvedelyuket. Nem nagyon lattam meg panaszt kulturalt dohanyosra... es nagyon apro dolgokat kell csak betartani, hogy valaki ne bunko dohanyos legyen. Pl. nem gyujt ra olyanok tarsasagaban akiket ez zavarhat... legyen akar az a hely egy etterem vagy egy buszmegallo.

Samott

#737 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 27. 11:30

Idézet: Samott - Dátum: 2005. jan. 27., csütörtök - 12:25

Igy van, tulajdonkeppen a dohanyosokkal nincs is semmi baj... a gondot azok okozzak aki masokra valo tekintet nelkul elvezik a szenvedelyuket. Nem nagyon lattam meg panaszt kulturalt dohanyosra... es nagyon apro dolgokat kell csak betartani, hogy valaki ne bunko dohanyos legyen. Pl. nem gyujt ra olyanok tarsasagaban akiket ez zavarhat... legyen akar az a hely egy etterem vagy egy buszmegallo.

Samott

Hát nem mondanám, hogy túl sok nem bunkó dohányos lenne, persze azis lehet, hogy őket nem veszem észre :rolleyes:
" Ha lelövünk egy embert, azzal bizonyos mértékig tisztázzuk a vele kapcsolatos álláspontunkat."

#738 Felhasználó inaktív   Suicide 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 01. 27. 11:33

A dohányos-ellenesek közül hánynak van milyen autója?

#739 Felhasználó inaktív   Konor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 27. 11:34

haverom panaszkodott hogy elromlott a DVD írója pedig alig használta és csak 1,5 éves volt a cucc mondom szedd szét nézd meg belülről meg is tette csodálkozva mondta hogy tök cigiszagú és sárgás a bele :) mondtam is neki még mikor vette hogy ne dohányozzon a gép mellett mert olyan lesz mint a tapétája a szobájában szép sárga :)
mondta is hogy dehát ő szellőztet
mondom a füst nem válogat nem oda megy ahova te szeretnéd hanem mindenhova válogatás és kérés nélkül :)
BMW POWAAAAA de akkor miért van az avataromon Skodaaaa? :D

#740 Felhasználó inaktív   Konor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 27. 11:35

Idézet: Suicide - Dátum: 2005. jan. 27., csütörtök - 10:33

A dohányos-ellenesek közül hánynak van milyen autója?

szerinted milyen autóm van :)
BMW POWAAAAA de akkor miért van az avataromon Skodaaaa? :D

Téma megosztása:

• (139 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • Utolsó »