HWSW Informatikai Kerekasztal: Dohányzás: pro és kontra - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (139 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Dohányzás: pro és kontra Értékeld a témát: -----

#781 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 01. 28. 14:52

Idézet: Suicide - Dátum: 2005. jan. 28., péntek - 14:34

Nem vetted észre az iróniát a sorok között :)

Nem, mert nem akartad észrevetetni.  ;)
Debütáló albuma zenész barátomnak: http://brushy.meltingpot.hu - letölt, hallgat, élvez

#782 Felhasználó inaktív   Konor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 28. 15:01

dohányos csaj labdába sem rúghat nálam lehet az bárki :) nem szeretek hamutállal csókolózni :)
Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]
BMW POWAAAAA de akkor miért van az avataromon Skodaaaa? :D

#783 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 28. 17:41

Én betiltanám mindenféle zárt nyilvános helyiségben a dohányzást ála talján barátaink.

Tényleg, hány országban tilos?
Wherever you go, go with all your heart.

#784 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 28. 18:21

Hétvégén volt néhány vendégem. Egy srác kivételével mindenki vad dohányos. Általában lehet dohányozni nálam a nappaliban. Aznap mindenkit kizavartam az erkélyre (jó hűvös volt odakint), és én is mentem velük, hogy Robit ne zavarja a füst.

Mert a dohányosok már csak ilyen bunkók (még otthon is).
Egy alkoholista nyakpárna kalandjai amarra, meg túl: phulop.wordpress.com BBM channel: C00490982 Twitter: @phulopblog

#785 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 29. 11:16

Idézet: Konor - Dátum: 2005. jan. 28., péntek - 15:01

dohányos csaj labdába sem rúghat nálam lehet az bárki :) nem szeretek hamutállal csókolózni :)
[cikiacigi.hu]

Nem tudom, hallottál-e róla: feltalálták az Orbitot. :)

#786 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 29. 11:25

Idézet: Omega - Dátum: 2005. jan. 29., szombat - 11:16

Nem tudom, hallottál-e róla: feltalálták az Orbitot. :)

Ami ugye a rossz lehelet ellen is jó, tehát fogat mosni sem kell, hasonlóan a dezodorhoz, ami meg a fürdést helyettesíti.  :cool:
(Ne vedd véresen komolyan, amit írtam  :) )
Debütáló albuma zenész barátomnak: http://brushy.meltingpot.hu - letölt, hallgat, élvez

#787 Felhasználó inaktív   tocsa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 29. 11:36

Idézet: Vertigo - Dátum: 2005. jan. 28., péntek - 12:16

Picit lehet szelsoseges neha a gondolkodasom, de en aki droggal el rendszeresen (alkoholista, lancdohanyos, egyeb fuggo, akar kave, kola, akarmi, ami koztudottan egeszsegtelen),  megtagadnam az evvel kapcsolatos betegsegek teritesmentes kezeleset! Tudom drasztikus, meg nehez eldonteni a fuggoseget, plane cukros uditoitaloknal, stb -nel (habar a fogorvos vsz meg tudja allapitani, sec perc alatt, nah jah, azert mar igy is ugy is fizetni kell :) na mind1, szoval ertitek...)

Az a helyzet, hogy nem az addikt emberek tehetnek arról, hogy függőek. Az alkohol, cigi, kóla, stb gyártók használják ki azt, hogy ilyen vagy olyan ok miatt rávehetők a dologra. A bűnösök azok a kötsög multinacionális cégek, akik az egészet nyomatják, profitálnak más emberek lassú halálából...
0012f4a4 7c16e0c7 mfc71!CWnd::DefWindowProcA+0x42

#788 Felhasználó inaktív   netcobra 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 29. 13:13

Idézet: *Iguana* - Dátum: 2005. jan. 28., péntek - 18:21

Hétvégén volt néhány vendégem. Egy srác kivételével mindenki vad dohányos. Általában lehet dohányozni nálam a nappaliban. Aznap mindenkit kizavartam az erkélyre (jó hűvös volt odakint), és én is mentem velük, hogy Robit ne zavarja a füst.

Mert a dohányosok már csak ilyen bunkók (még otthon is).

Hat igen, nalunk is ez a szokas..De mindegy, ugyse tudod meggyozni oket, hogy vannak kulturaltan dohanyzo emberek, akik a leheto legkevesebb kellemetlenseget okozva a nemdohanyzoknak probaljak karos szenvedelyuket elvezni..

Ugylatom itt az osszes nemdohanyzo csak a sajat berogzult gondolatait irja le, rossz tapasztalatok alapjan, ami reszben jogos. Viszont el kellene fogadni mindenkinek, hogy vannak olyanok is akik nem dobjak a kuka melle a csikket es ahol lehet probalnak felrevonulni mikor ragyujtanak. Neveles kerdese az egesz.

Ez az altalanositas ami itt megy viszont elegge elkeserito. Szepnapot!
#1: HP 6000Pro Desktop
#2: Ipad 2 32GB WiFi+3G ; Huawei Ideos S7 Slim 3G
#3: Nokia Booklet 3G
#4: Gigabyte EP45T-DS3R, E8200@3.2, 12GB DDR3, Gigabyte HD4850+ZL, OCZ Vertex 2 SSD+ 2x320GB Raid0, WD Elements 2TB, Chieftec 620W. Mobil: Nokia E72 + Iphone 4, Playstation 3 320GB

#789 Felhasználó inaktív   Atti 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 29. 13:32

Idézet: netcobra - Dátum: 2005. jan. 29., szombat - 13:13

Ez az altalanositas ami itt megy viszont elegge elkeserito. Szepnapot!

Ha te azzal érvelsz hogy az emberek 95%-a dohányzik a kocsmákban ezért hülyeség lenne betiltani, mert ők a többség, akkor fogadd el amikor mások azt mondják hogy a dohányosokkal gond van,  mert nagy részük sokszor az alapvető viselkedési normákat sem tartja be.
Elhiszem hogy kúltúráltan rongálod saját egészségedet, de nagyon sokan nem, és sajnos egyelőre ők vannak többségben  :(
WoT nick: Atti77

#790 Felhasználó inaktív   fotel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 29. 13:58

Felesleges egészségügyi szempontból megközelíteni.

Van egy törvény, hogy 18 éven aluliaknak tilos eladni dohányterméket - ezt ki kéne terjeszteni hogy 18 éven aluliaknak a dohánytermékek fogyasztása is tilos és betartatni ezt, megbírságolni a pub/bár/étterem/szórakozóhely tulajdonosát, ha ezt nem tartják be, és megbírságolni a boltot ahol 18 éven aluliaknak eladnak dohányt. A többség 14-16 évesen kap rá a bagóra. Nem a fogyasztót kéne düntetni, mert az értelmetlen, hanem azt, aki a törvényi tiltás ellenére elad neki dohányt, vagy szemet huny a fogyasztása felett.
Meg ki kéne tíltani nyílvánosan látogatható zárt helyekről a füstöt. Ilyen egyszerű.

Radikális? Lehet.
De több a nem-dohányos mint a dohányos - ezzel még akár választást is lehetne nyerni.

Elegem van abból, hogy mások tevékenysége meggátol abban, hogy jólérezzem magam bizonyos helyeken.

Ha nem megy ésszel, majd megy erővel.

#791 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 01. 29. 14:34

Idézet: tocsa - Dátum: 2005. jan. 29., szombat - 11:36

Az a helyzet, hogy nem az addikt emberek tehetnek arról, hogy függőek. Az alkohol, cigi, kóla, stb gyártók használják ki azt, hogy ilyen vagy olyan ok miatt rávehetők a dologra. A bűnösök azok a kötsög multinacionális cégek, akik az egészet nyomatják, profitálnak más emberek lassú halálából...

Igen. Mindenki más hibás, csak az nem, aki csinálja.

Nem fáj ez a butaság?  :think:
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#792 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2005. 01. 29. 14:36

Hat igen, nalunk is ez a szokas..De mindegy, ugyse tudod meggyozni oket, hogy vannak kulturaltan dohanyzo emberek, akik a leheto legkevesebb kellemetlenseget okozva a nemdohanyzoknak probaljak karos szenvedelyuket elvezni..

Ugylatom itt az osszes nemdohanyzo csak a sajat berogzult gondolatait irja le, rossz tapasztalatok alapjan, ami reszben jogos. Viszont el kellene fogadni mindenkinek, hogy vannak olyanok is akik nem dobjak a kuka melle a csikket es ahol lehet probalnak felrevonulni mikor ragyujtanak. Neveles kerdese az egesz.

Ez az altalanositas ami itt megy viszont elegge elkeserito.   Szepnapot!

Hat igen, nalunk is ez a szokas..De mindegy, ugyse tudod meggyozni oket, hogy vannak kulturaltan nemdohanyzo emberek, akik a leheto legkevesebb kellemetlenseget okozva a dohanyzoknak probaljak karos szenvedelyuket elvezni..

Ugylatom itt az osszes dohanyzo csak a sajat berogzult gondolatait irja le, rossz tapasztalatok alapjan, ami reszben jogos. Viszont el kellene fogadni mindenkinek, hogy vannak olyanok is akik a kuka melle dobják a csikket es ahol lehet nem probalnak felrevonulni mikor ragyujtanak. Neveles kerdese az egesz.
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#793 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 29. 14:36

Ez az altalanositas ami itt megy viszont elegge elkeserito.   Szepnapot!

Maradjunk annyiban, hogy a nemdohányzó meg a dohányzó közül igencsak tévesen állapítottad meg, hogy melyik a "berogzult". 

#794 Felhasználó inaktív   fotel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 29. 14:39

Nevelés kérdése az egész, ez igaz. Akinek képesek elmagyarázni a szülei, hogy miért nem jó az, ha büdös a szád és a ruhád állandóan, az nem gyújt rá. Tényleg nevelés kérdése.

#795 Felhasználó inaktív   fotel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 29. 14:41

Idézet: PPeter - Dátum: 2005. jan. 29., szombat - 15:36

Maradjunk annyiban, hogy a nemdohányzó meg a dohányzó közül igencsak tévesen állapítottad meg, hogy melyik a "berogzult". 

:up:

Annak kell változtatnia, aki másnak árt. Ha valaki bebizonyítja hogy azzal, hogy én soha nem gyújtok rá ártok valakinek (dohánygyárak profitja nem számít, másról van itt szó) akkor nem fogom tépni a számat a dohányosok miatt.

#796 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 29. 14:58

Idézet: fotel - Dátum: 2005. jan. 29., szombat - 14:39

Nevelés kérdése az egész, ez igaz. Akinek képesek elmagyarázni a szülei, hogy miért nem jó az, ha büdös a szád és a ruhád állandóan, az nem gyújt rá. Tényleg nevelés kérdése.

Ez nem (teljesen) így van. Szüleim dohányoznak. Bátyám dohányzik. Nagyszüleim közül kettő dohányzik, egy nem. Környezetem háromnegyede dohányzik. Én nem, és soha nem is gyújtottam rá. Vajon miért?

#797 Felhasználó inaktív   fotel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 29. 15:10

Idézet: bbence - Dátum: 2005. jan. 29., szombat - 15:58

Ez nem (teljesen) így van. Szüleim dohányoznak. Bátyám dohányzik. Nagyszüleim közül kettő dohányzik, egy nem. Környezetem háromnegyede dohányzik. Én nem, és soha nem is gyújtottam rá. Vajon miért?

:respect:

Csak ennyit tudok mondani. De lehet amiatt, mert kiskorodban megutáltad már a dohányfüstöt.

Egyike vagy a kivételeknek szerintem.

#798 Felhasználó inaktív   netcobra 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 29. 15:33

Idézet: fotel - Dátum: 2005. jan. 29., szombat - 14:39

Ne haragudj de felenk hasznalnak fogkefet, van mosogep, nem veszem fel ketszer ugyanazt a ruhat egymas utan, azonkivul a furdes is eleg gyakori.  :) A koztes idoben meg ott a parfum es a rago. A nevelest nem ebbol a szempontbol ertettem, de jo, hogy minden szavamat kiforgatjatok. Mindegy, ezt a reszt hagyjuk.

Kepzeljetek el, lehet, hogy ez most meglepo lesz mindenkinek, de a dohanyosok TISZTABA VANNAK AZZAL, HOGY A CIGARETTA BUDOS ES KAROS. Felesleges minden alkalommal leirni, nem vagyunk csokkent ertelmi kepesseguek, legalabbis nem tartom magam annak.

A 18 even aluliakrol mondottakkal egyetertek.
A radikalis valtoztatasokhoz meg sok sikert, en Rad szavazok :up:
#1: HP 6000Pro Desktop
#2: Ipad 2 32GB WiFi+3G ; Huawei Ideos S7 Slim 3G
#3: Nokia Booklet 3G
#4: Gigabyte EP45T-DS3R, E8200@3.2, 12GB DDR3, Gigabyte HD4850+ZL, OCZ Vertex 2 SSD+ 2x320GB Raid0, WD Elements 2TB, Chieftec 620W. Mobil: Nokia E72 + Iphone 4, Playstation 3 320GB

#799 Felhasználó inaktív   Yoisten 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 29. 15:37

Idézet: netcobra - Dátum: 2005. jan. 27., csütörtök - 19:44

Ha jol ertelmezem akkor teged jobban zavarnak a kocsmakban dohanyzok, mint peldaul az a reszeg allat aki ordibal, veszekszik, neadjisten verekszik, fellok, beledkot leont rosszab esetben lehany, stb? Mert az aztan kultura ugye? En amikor nem dohanyoztam akkor is jobban zavartak ezek a dolgok, mint a dohanyfust..Vagy ki kellene tiltani a kocsmakbol az alkoholt is? Vagy kimenni a kocsma ele inni? Vicces lesz az olyan kocsma ahol nem lehet se inni se dohanyozni :)

Eddig nem sikerült egyszer sem össszefutnom hőbörgő, verekedő, okádó vendéggel; dohányzóval azonban mindig. De tudod mit, 50 alkalomból egyszer vállalnám, hogy hőbörögjön és lehányjon valaki, ha a maradék 49szer nem lenne füst.
Nyáron a szabadtéri helyeket preferálom, mert ott még józanul is meg tudok maradni egyébként csak igen alapos melegítés után bírom a füstöt zárt helyen. Gondolom ez olyasmi, hogy nincs ronda nő, csak kevés sör.

#800 Felhasználó inaktív   fotel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 29. 15:58

Idézet: netcobra - Dátum: 2005. jan. 29., szombat - 16:33

Ne haragudj de felenk hasznalnak fogkefet, van mosogep, nem veszem fel ketszer ugyanazt a ruhat egymas utan, azonkivul a furdes is eleg gyakori.  :) A koztes idoben meg ott a parfum es a rago.

Oh bocs, nem tudtam hogy a zsebedben van mosógép és kiscsap fogkefével... parfüm és rágó meg nem fedi el a _szagot_ soha, pláne hogy nem hiszem hogy valaki minden szál után befújja magát parfümmel és bedob egy rágót. De ez a te dolgod, én csak annyit kérek, hogy _nekem_ ne kelljen füstszagúnak lennem akárhova is térek be.

Téma megosztása:

• (139 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.