HWSW Informatikai Kerekasztal: Dohányzás: pro és kontra - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (139 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Dohányzás: pro és kontra Értékeld a témát: -----

#961 Felhasználó inaktív   jordan6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 02. 15. 20:36

Idézet: Samott - Dátum: 2005. febr. 15., kedd - 14:42

Milyen kompromisszumrol beszelhetunk, ha a nem dohanyosnak el kell viselnie a fustodet? Intezd ugy, hogy ne zavarj vele senkit... en sem allok neki balhezni a kijelolt fustolohelyen, hogy miert fujjak ott a fustot... elfogadom, hogy ott szabad, es ha nekem nem tetszik, nem megyek oda. Ez a kompromisszum.

Samott

pont.

:respect:
üdv: jordan6
"A pénz nem boldogít. De a hiánya sem"

#962 Felhasználó inaktív   Niceday 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 15. 21:46

Idézet: jordan6 - Dátum: 2005. febr. 15., kedd - 20:35

nagyon kevered a dolgokat...
az, hogy füstöl a teherautó/kétütemű a hatósággokra tartozik(zöld kártya), de ha valaki a pofámba fújja a füstöt(szándékosan, vagy véletlen), az rám.

Azért én ezt átolvasnám mégegyszer a helyedben.  :)
Ezt én kettős mércének hívom... gondolom autód van...  :think:
"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta."

/André Gide/

#963 Felhasználó inaktív   tolvaly 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 15. 21:47

Idézet: jordan6 - Dátum: 2005. febr. 15., kedd - 21:36

pont.

Pont a lovak nem fognak háton úszni.
Ezt még nem éred föl, azt a kanyart ne is próbáld, maradj itt a helyeden.

#964 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 15. 21:57

Idézet: jordan6 - Dátum: 2005. febr. 15., kedd - 20:35

nagyon kevered a dolgokat...
az, hogy füstöl a teherautó/kétütemű a hatósággokra tartozik(zöld kártya), de ha valaki a pofámba fújja a füstöt(szándékosan, vagy véletlen), az rám.

Mind a kettő a Te "pofádba" fújja a füstöt véletlen, vagy szándékosan, úgyhogy  mindkettő rád is tartozik. de mégis csak az egyikkel vajon bajod. A Niceday által említett kettős mérce.

To all uraknak meg megköszönném, ha a teljes hozzászólásomat értelmeznék és arra reagálnának, nem kényük-kedvük szerint kiragadott mondatokra. Ez túl komoly téma ahhoz, hogy hányaveti módon olvassatok. De a ti kedvetekért még egyszer:

Idézet

Az egymásra odafigyelés és a megértés az alapja ennek is, mint mindennek. Ha ez nem működik, akkor téphetjük a szánkat, lószart sem ér.

#965 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 15. 22:03

Idézet: Samott - Dátum: 2005. febr. 15., kedd - 14:42

Milyen kompromisszumrol beszelhetunk, ha a nem dohanyosnak el kell viselnie a fustodet? Intezd ugy, hogy ne zavarj vele senkit... en sem allok neki balhezni a kijelolt fustolohelyen, hogy miert fujjak ott a fustot... elfogadom, hogy ott szabad, es ha nekem nem tetszik, nem megyek oda. Ez a kompromisszum.

Samott

Ez a postod valóban kompromisszum, cirka ilyesmit írtam én is. Csakhogy ez a postod nem áll szinkronban azzal, mint amire feljebb reagáltam, de nem baj. Lényeg, hogy kb hasonlóan vélekedünk.

#966 Felhasználó inaktív   tasp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 15. 23:33

Idézet: jordan6 - Dátum: 2005. febr. 15., kedd - 11:11

kicsit sarkítva van a dolog, de magam is hasonlóképpen gondolkodom.
eddigi életem során 2 kemény és egy kevésbé intenzív dohányost sikerült leszoktatnom. azóta hálásak nekem és a pokolba kívánják a cigit.

véleményem: semmi értelme veszekedni, aki egy kicsit is aggódik a saját egészségért, az nem gyújt rá.

kezd el nezni milyen kajakat eszel.
parazsi,felvagott, tartos tej stb.

karosabb mint bagozni

tasp

Szerkesztette: tasp 2005. 02. 15. 23:35 -kor

A számítógépes játékok nincsenek hatással ránk!!!
Ha kiskorunkban hatott volna ránk a PacMan akkor most sötét termekben rohangálnánk tablettákat rágcsálva miközben repetatív ritmusú elektronikus zene szól!!!

#967 Felhasználó inaktív   tasp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 15. 23:36

Idézet: Mikeee - Dátum: 2005. febr. 15., kedd - 15:03

Hát igen bárhogy is nézzük alsó hangon egy tizes havonta a megtakarítás! Én pall mall mentholt szívtam, az 440! Napi kb 15 szál ment el= 15*30=450/20= 22,5*440= 9900 Ft és akkor még a buliba elszívott plussz dobozok nincsenek benne!

mas ugyanazt a penzt masra elb****a :)
kajara, piara, uditore,mozira, benzinre stb :)

tasp
Ha kiskorunkban hatott volna ránk a PacMan akkor most sötét termekben rohangálnánk tablettákat rágcsálva miközben repetatív ritmusú elektronikus zene szól!!!

#968 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 16. 00:20

Idézet: tasp - Dátum: 2005. febr. 15., kedd - 23:33

kezd el nezni milyen kajakat eszel.
parazsi,felvagott, tartos tej stb.

karosabb mint bagozni

tasp

De te ezek mellett (mert ugye te is fogyasztod ezeket) bagózol is.
Debütáló albuma zenész barátomnak: http://brushy.meltingpot.hu - letölt, hallgat, élvez

#969 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 16. 00:20

Idézet: tasp - Dátum: 2005. febr. 15., kedd - 23:36

mas ugyanazt a penzt masra elb****a :)
kajara, piara, uditore,mozira, benzinre stb :)

tasp

De te ezek mellett (mert ugye te is költesz ezekre) bagózol is.
Debütáló albuma zenész barátomnak: http://brushy.meltingpot.hu - letölt, hallgat, élvez

#970 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 16. 00:22

Idézet: Drummaster - Dátum: 2005. febr. 15., kedd - 14:17

Nem rúgom fel az AVIA-st azért, mert naponta egymaga több egészségre ártalmas anyagot füstöl ki, mint 100 dohányos, nem rugdalom le a buszról a mellettem álló orrfacsaró szagú egyént, nem gyújtom fel a kétütemű autókat sofőröstől. Együtt kell velük élnem, kompromisszumot kell kötnöm akkor is, ha tudom, hogy szennyezik a környezetet és károsítják mindenki egészségét.

Nyugodj meg, én sem rugdosom agyon a dohányosokat a közelemben, és feltételezem, hogy a kedves nemdohányzó topiktársak sem. :)

Idézet

Egyszerű a képlet: Élni és élni hagyni. Ha én csak ott gyújtok rá, ahol lehet és ahol lehetőleg a legkevesebb nemdohányzót zavar, akkor a nemdohányzó ezt szíveskedjen tudomásul venni és nem odajönni és követelni, hogy dobjam el, mert zavarja. Nézd, ha pl. keresek egy helyet az utcán ahol nincs senki, várok valakit és rágyújtok, akkor az ugye ok. Azonban ha odaáll a közelembe valaki más (vagy épp arra megy), akkor ha zavarja a füst, menjen arrébb/másfelé, ne nekem kelljen abbahagynom, amit csinálok. Az egymásra odafigyelés és a megértés az alapja ennek is, mint mindennek. Ha ez nem működik, akkor téphetjük a szánkat, lószart sem ér.

Ezzel egyetértek. Engem teljes mértékben kielégítene, ha a zárt nyilvános helyeken tiltanák be a dohányzást.
Wherever you go, go with all your heart.

#971 Felhasználó inaktív   Niceday 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 02. 16. 00:27

Idézet: Dorien - Dátum: 2005. febr. 16., szerda - 0:22

...
Ezzel egyetértek. Engem teljes mértékben kielégítene, ha a zárt nyilvános helyeken tiltanák be a dohányzást.

Én a piálással vagyok így!
"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta."

/André Gide/

#972 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 16. 00:58

Idézet: Drummaster - Dátum: 2005. febr. 15., kedd - 21:57

Mind a kettő a Te "pofádba" fújja a füstöt véletlen, vagy szándékosan, úgyhogy  mindkettő rád is tartozik. de mégis csak az egyikkel vajon bajod. A Niceday által említett kettős mérce.

Hadd döntse el ő, hogy mi zavarja jobban. Ehhez talán joga van.

Idézet

To all uraknak meg megköszönném, ha a teljes hozzászólásomat értelmeznék és arra reagálnának, nem kényük-kedvük szerint kiragadott mondatokra. Ez túl komoly téma ahhoz, hogy hányaveti módon olvassatok.

Egy hozzászólás mondatai optimális esetben önmagukban is megállják a helyüket.

#973 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 16. 01:03

Idézet: Niceday - Dátum: 2005. febr. 16., szerda - 0:27

Engem túlzottan nem érdekel, hogy hol és hogyan pusztítja önmagát valaki. Másokat viszont hagyjon ki belőle.

#974 Felhasználó inaktív   tasp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 16. 08:14

Idézet: bbence - Dátum: 2005. febr. 16., szerda - 1:20

De te ezek mellett (mert ugye te is fogyasztod ezeket) bagózol is.

nem iszom uditot es megvalogatom mit eszem/iszom.
nem hiaba tiltjak a kolat a kulfoldiek a gyerekektol.

tasp

#975 Felhasználó inaktív   tasp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 16. 08:16

Idézet: bbence - Dátum: 2005. febr. 16., szerda - 1:20

De te ezek mellett (mert ugye te is költesz ezekre) bagózol is.

ha teszem azt befizetem a szamlaimat. es mondjuk legyen 30e forintom havonta hulyesegekre, akkor
en abbol 15e forintot cigi/szivar szorakozasra koltok. 15e-t meg mondjuk mozira, kocsmaban 1-2 sorre stb.

ha nem dohanyoznek, akkor az a 15e forintot ugy is elkoltene az ember + mozira, +kajara +sorre stb :)

ertsd: egy dohanyos nem kolt tobbet. csak mas szorakozasra kolti a penzet :)

tasp

#976 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 16. 08:31

Idézet: Dorien - Dátum: 2005. febr. 16., szerda - 0:58

Hadd döntse el ő, hogy mi zavarja jobban. Ehhez talán joga van.

Egy hozzászólás mondatai optimális esetben önmagukban is megállják a helyüket.

1: Persze, de csak következetesen, ugye. ;) Szerk.: Nem hiszem, hogy Jordan cimbora védelemre szorulna you know. :rolleyes:

2: Nem, egy szövegkörnyezetből durván kiollózott mondat és annak szándékosan nem eredeti kontextus szerinti értelmezése nem állja meg a helyét. Ezt pedig én hadd döntsem el a saját postjaimmal kapcsolatban.

#977 Felhasználó inaktív   Erős Pista 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 16. 08:33

Idézet: tasp - Dátum: 2005. febr. 16., szerda - 8:16

Azért nem muszáj a pénzt elkölteni, félre is lehet tenni...
Én nem, de biztos van olyan, aki ezt is csinálja. :)
Az Úr nekem feladatot adott, mikor erre a világra küldött. Olyan kurvára le vagyok maradva, hogy valszeg örökké fogok élni.

#978 Felhasználó inaktív   tolvaly 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 16. 09:01

Idézet: Niceday - Dátum: 2005. febr. 16., szerda - 1:27

Biztos közel állsz, ha mindig lehánynak, de az egészségedet az sem károsítja.
Ezt még nem éred föl, azt a kanyart ne is próbáld, maradj itt a helyeden.

#979 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 16. 10:48

Idézet: tasp - Dátum: 2005. febr. 16., szerda - 8:16

Jóhogy. Hiszen ugyanannyi pénze van dohányzás nélkül is.
De! Van egy jó barátom, aki nem olyan rég óta dohányzik, és "érdekes" módon azóta jelentősen kevesebbszer engedheti meg magának, hogy eljárjon bulizni, moziba, színházba, vagy akár hogy megigyon egy sört haverok közt. Na most akkor szerinted neki olyan jó dolga van, hogy ezek helyett dohányzik?
Arról már tényleg nem is beszélve, hogy korábban azért volt vésztartaléka, tehát nem élte fel a teljes kevés jövedelmét, hanem ha volt valami, amit mondjuk teszem azt a számítógépbe szeretett volna megvenni, akkor több hónap spórolással megvehette. Most már ez sincs.
Mondhatnád, hogy engem ez miért érdekel. Nos, azért, mert így kevesebbet tudunk elmenni közösen szórakozni. Igaz, néha kisegítem egy-egy belépő árával, de azt azért sejted, hogy az önbecsülése nem engedné, hogy ezt folyamatosan megtegyem.

#980 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 16. 11:08

Idézet: bbence - Dátum: 2005. febr. 16., szerda - 10:48

Jóhogy. Hiszen ugyanannyi pénze van dohányzás nélkül is.
De! Van egy jó barátom, aki nem olyan rég óta dohányzik, és "érdekes" módon azóta jelentősen kevesebbszer engedheti meg magának, hogy eljárjon bulizni, moziba, színházba, vagy akár hogy megigyon egy sört haverok közt. Na most akkor szerinted neki olyan jó dolga van, hogy ezek helyett dohányzik?
Arról már tényleg nem is beszélve, hogy korábban azért volt vésztartaléka, tehát nem élte fel a teljes kevés jövedelmét, hanem ha volt valami, amit mondjuk teszem azt a számítógépbe szeretett volna megvenni, akkor több hónap spórolással megvehette. Most már ez sincs.
Mondhatnád, hogy engem ez miért érdekel. Nos, azért, mert így kevesebbet tudunk elmenni közösen szórakozni. Igaz, néha kisegítem egy-egy belépő árával, de azt azért sejted, hogy az önbecsülése nem engedné, hogy ezt folyamatosan megtegyem.

Bizony, vannak esetek, amikor már érezhető a dohányzásra költött pénz hiánya. Volt kollégám és felesége naponta együtt 5 dobozzal szívnak. Ez legjobb esetben is napi 2000 forint, havi 60000. Ez már észrevehető tétel egy átlagos jövedelmű családban.
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

Téma megosztása:

• (139 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.