idézet:
Ezt írta Vales:
Az MPEG1-LayerIII(és a többiek) adatvesztéses tömörítés ugyebár. Bizony én is észrevettem, hogy pl. Mike Oldfield Tubular Bells III-ja sokkal dinamikusabban, életszerűbben szól arról a krómos kazettáról, amit a gyári CD-ről másoltunk egy JVC háromfejes magnódeck-kel, mint ugyanez mp3-ban(mondjuk csak 128 kb/s-el lett leszedve). Egyszerűen eltűntek azok a finom csilingelések, vérszegény, egybefolyt, dinamikátlan, "krémes-grízes" az eredetihez képest. Ettől függetlenül azért élvezhető, de Audio-CD-t nem szívesen gyártanék belőle[/quote]
Azert nekem a Mike Oldfieldjeim 256 vagy 320kbitesen vannak meg, es igen kellemes mp3-ban is.![]()
Jean-Michel Jarre kedvelök v. rajongók beszélgetös topikja.
Elküldve: 2002. 10. 09. 10:15
÷ Gigabyte N650SLI-DS4 ÷ Intel C2D E2140 1.6@3Ghz ÷ Kingmax 4GB DDR2-800 ÷ Sapphire X1950XT 256MB ÷ Western Digital 250GB + Hitachi 500GB ÷ LG-H42L/LG-4163B ÷ Enermax Noisetaker 475W ÷ Lian Li PC-V1200B ÷ Samsung 40" LE40R72B ÷
Passzív vízhűtés lépésenként, képekben
Elküldve: 2002. 10. 09. 10:19
Orommel latom, mennyi elektronikus-zene rajongo (ezt igy kell irni? mindegy, lamexpert majd megmondja...) van a forumon. A klipekert 1000KCS Syabee-nek, a Chronologie part4-et legalabb otszor megnéztem! Mellesleg
a klipekben rengeteg demoeffect is van, vagyis inkabb forditva, a demok merithettek a klipekbol 
Talan nem szamit szentsegtoresnek, ha ennek kapcsan megjegyzem, hogy rengeteg scener-zeneszt inspiraltak Jean Michel Jarre, vagy eppen Mike Oldfield zenei; feltetlen erdemes oket is meghallgatnotok! Elektronikus zenek ezek is, nem is lehetnenek elektronikusabbak, mert Atari, C=64, Amiga, vagy eppen pc segitsegevel keszultek.
Aki ismeri a Chris Hulsbeck, Martin Galway, Rob Hubbard, Chris Abbot, David Whittaker, Ben Daglish, Allister Brimble, Necros, Skaven, Purple Motion, Lizardking, Jugi, Clawz, Jogeir Liljedahl, Jester, front6, Jeroen Tel, Radyx, kb, Azazel, Zodiak, stb. vagy Deansdale, Szasza, SlySpy, Shaman, Trajic (hogy egy par magyart is irjak) nevek egyiket, az tudja mirol beszelek. Es keretik nem mosolyogni eme hosszu lista lattan, mert meg igy is felve gondolok arra, hogy hany embert hagytam ki meltanytalanul...
Akinek viszont fogalma sincs kik ezek, hallgassa meg a Final Reality, barmelyik 3DMark, a Q3 Arena, Unreal, UT, MDK, vagy tetszoleges C=64 es Amiga jatek zenejet, esetleg nezzen meg 1-2 demot, mert ezeknek a zeneit is a fent szereplo uriemberek (es meg nem nevezett kollegaik) irtak. Bovebben a scenemusic.net cimen.
Bocs, de mindig belelkesulok, ha a scene-rol van szo

Talan nem szamit szentsegtoresnek, ha ennek kapcsan megjegyzem, hogy rengeteg scener-zeneszt inspiraltak Jean Michel Jarre, vagy eppen Mike Oldfield zenei; feltetlen erdemes oket is meghallgatnotok! Elektronikus zenek ezek is, nem is lehetnenek elektronikusabbak, mert Atari, C=64, Amiga, vagy eppen pc segitsegevel keszultek.
Aki ismeri a Chris Hulsbeck, Martin Galway, Rob Hubbard, Chris Abbot, David Whittaker, Ben Daglish, Allister Brimble, Necros, Skaven, Purple Motion, Lizardking, Jugi, Clawz, Jogeir Liljedahl, Jester, front6, Jeroen Tel, Radyx, kb, Azazel, Zodiak, stb. vagy Deansdale, Szasza, SlySpy, Shaman, Trajic (hogy egy par magyart is irjak) nevek egyiket, az tudja mirol beszelek. Es keretik nem mosolyogni eme hosszu lista lattan, mert meg igy is felve gondolok arra, hogy hany embert hagytam ki meltanytalanul...
Akinek viszont fogalma sincs kik ezek, hallgassa meg a Final Reality, barmelyik 3DMark, a Q3 Arena, Unreal, UT, MDK, vagy tetszoleges C=64 es Amiga jatek zenejet, esetleg nezzen meg 1-2 demot, mert ezeknek a zeneit is a fent szereplo uriemberek (es meg nem nevezett kollegaik) irtak. Bovebben a scenemusic.net cimen.
Bocs, de mindig belelkesulok, ha a scene-rol van szo

"Ne légy hiú és beképzelt, hogy okosabb, és különb légy, mint embertársaid."
Elküldve: 2002. 10. 09. 10:52
Final Reality nagyon tetszett, nem is olyan reg nosztalgiabol felpakoltam WinXP ala, kellemes volt ujra megkukkantani. 
Amig DOS ment a gepen, addig nagyon sok demot nezegettem, voltak kozottuk nagyon kellemesek valoban.

Amig DOS ment a gepen, addig nagyon sok demot nezegettem, voltak kozottuk nagyon kellemesek valoban.
÷ Gigabyte N650SLI-DS4 ÷ Intel C2D E2140 1.6@3Ghz ÷ Kingmax 4GB DDR2-800 ÷ Sapphire X1950XT 256MB ÷ Western Digital 250GB + Hitachi 500GB ÷ LG-H42L/LG-4163B ÷ Enermax Noisetaker 475W ÷ Lian Li PC-V1200B ÷ Samsung 40" LE40R72B ÷
Elküldve: 2002. 10. 10. 03:59
idézet:
Ezt írta Syabee:
Azert nekem a Mike Oldfieldjeim 256 vagy 320kbitesen vannak meg, es igen kellemes mp3-ban is.[/quote]
A MiniDisc is adatvesztéssel tömörít, egy ATRAC nevű eljárással(SONY szabadalom), ami igennagyon hasonló az mp3-hoz(és az ogg vorbishoz is). Az első generációs MD-ek ritka sz@rok voltak, rettenetes lehetett hallani a tömörítést. Azonban a 3-as Atrac-tól már egészen jól szólnak állítólag.
Szerintem az AAD-s CD-k szólnak a legszebben, mert ott mindent analóg csináltak meg(felvétel,keverés,mastering) és csak aztán digizték. Jó füllel lehet is hallani a 16 sávos magnó halk sziszegését a csendesebb részleteknél. Ezeknek még "életszaga" van, nem "gépszaga". Nekem ilyen pl. a Tangerine Dream : Stratosfear lemeze, ami 1976-os felvétel.KIRÁLY!
![]()
Az emberi faj a legnagyobb állat a Földön:-(
Elküldve: 2002. 10. 11. 18:37
[url="http://"http://www.freeweb.hu/rmp/album.cgi?album=kulf/mold-tb3.dat"]http://www.freeweb.h...lf/mold-tb3.dat[/url]