HWSW Informatikai Kerekasztal: Bankok - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (90 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Bankok Értékeld a témát: -----

#1421 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 10. 28. 08:56

Üzenet megtekintéseIdézet: Nevl - Dátum: 2011. 10. 28. 09:53

Főleg bef alapokra, ebben egész erős a BB alapkezelője, jó lehetőségek vannak, ha a betétnél kicsit magasabb hozamot akarsz elérni (szerintem).

Ahogy a válság előtt nézegettem, a BB befalapok voltak a legrosszabbak a piacon, még a legjobb is mínuszban volt. :-) 2009-hez viszonyítva minden könnyen pluszban van, óvatosan kell hasonlítgatni.

#1422 Felhasználó inaktív   Nowa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 28. 10:16

Biztosítós topikot hirtelenjében nem találtam, úgyhogy ide írom ha nem nagy baj:

Kérdés KGFB-vel kapcsolatban: mi van akkor, ha valaki fizette a biztosítást, aztán egy idő után a biztosító nem küldi a csekket? Már a 2. negyedévit (ami júni 30-ig érvényes ugye) szeptemberben (!) küldte, a 3. negyedévi pedig már egyáltalán nem jött, és ugye most már a 4. lenne aktuális. A biztosítónak csak Pesten van központja, akivel pedig meg lett kötve a szerződés, már nem is annál a cégnél dolgozik..a call center szintén elérhetetlen.. Közben természetesen balesetet is okozott az illető, naná hogy zsebből kellett fizetnie, most meg az a kérdés, hogy köthet-e egyáltalán újat, illetve milyen okból szűnt meg a szerződés? Mert ha azt hozzák ki, hogy díj-nemfizetés miatt, az ugyebár nagyon nem jó.. Ilyenkor mit kell tenni?
INSERT COIN(S)

#1423 Felhasználó inaktív   Nevl 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 28. 10:46

Üzenet megtekintéseIdézet: Carmaged - Dátum: 2011. 10. 28. 09:56

Ahogy a válság előtt nézegettem, a BB befalapok voltak a legrosszabbak a piacon, még a legjobb is mínuszban volt. :-) 2009-hez viszonyítva minden könnyen pluszban van, óvatosan kell hasonlítgatni.

:respect: jogos.
"Komplexen kell vizsgálni a stratégiai kérdéseket" Unknown corporate droid
Battle tag: Nevl#2658

#1424 Felhasználó inaktív   Tessadar 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 28. 12:09

Üzenet megtekintéseIdézet: Nowa - Dátum: 2011. 10. 28. 12:16

Biztosítós topikot hirtelenjében nem találtam, úgyhogy ide írom ha nem nagy baj:

Kérdés KGFB-vel kapcsolatban: mi van akkor, ha valaki fizette a biztosítást, aztán egy idő után a biztosító nem küldi a csekket? Már a 2. negyedévit (ami júni 30-ig érvényes ugye) szeptemberben (!) küldte, a 3. negyedévi pedig már egyáltalán nem jött, és ugye most már a 4. lenne aktuális. A biztosítónak csak Pesten van központja, akivel pedig meg lett kötve a szerződés, már nem is annál a cégnél dolgozik..a call center szintén elérhetetlen.. Közben természetesen balesetet is okozott az illető, naná hogy zsebből kellett fizetnie, most meg az a kérdés, hogy köthet-e egyáltalán újat, illetve milyen okból szűnt meg a szerződés? Mert ha azt hozzák ki, hogy díj-nemfizetés miatt, az ugyebár nagyon nem jó.. Ilyenkor mit kell tenni?

Van egy 60 napos kockázatvállalási időszak, addig még biztosított.
Attól függetlenül, hogy küldtek-e vagy sem csekket, ha nem fizeti be a 60.nap végére sem, akkor automatikusan felbontja a biztosító a szerződést, ilyenkor az új biztosítás megkötéséig elviekben MABISZ kockázatviselési díjat kell fizetni, ami 500 Ft/nap..
Biztosítója válogatja, hogy figyelembe veszi-e, hogy miért szűnt meg a szerződés.
Csak nem A.tra? :)

#1425 Felhasználó inaktív   Nowa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 28. 12:30

Üzenet megtekintéseIdézet: H.Niki - Dátum: 2011. 10. 28. 14:09

Van egy 60 napos kockázatvállalási időszak, addig még biztosított.
Attól függetlenül, hogy küldtek-e vagy sem csekket, ha nem fizeti be a 60.nap végére sem, akkor automatikusan felbontja a biztosító a szerződést, ilyenkor az új biztosítás megkötéséig elviekben MABISZ kockázatviselési díjat kell fizetni, ami 500 Ft/nap..
Biztosítója válogatja, hogy figyelembe veszi-e, hogy miért szűnt meg a szerződés.
Csak nem A.tra? :)

De az bizony, a román életbe :)
Amúgy az oldalon ezt írja: "díjnemfizetés: ha a szerzödö a biztosítás esedékes díját vagy a fedezetlenségi díjat annak esedékességétöl számított 50 napon belül a biztosító fizetési felszólítása ellenére sem fizeti meg, a szerzödés és a biztosító kockázatviselése az esedékességtöl számított 60. napon megszünik. (...)"

na most ugye nem hogy felszólítást, de csekket sem küldött...
INSERT COIN(S)

#1426 Felhasználó inaktív   Tessadar 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 28. 12:34

Üzenet megtekintéseIdézet: Nowa - Dátum: 2011. 10. 28. 14:30

De az bizony, a román életbe :)
Amúgy az oldalon ezt írja: "díjnemfizetés: ha a szerzödö a biztosítás esedékes díját vagy a fedezetlenségi díjat annak esedékességétöl számított 50 napon belül a biztosító fizetési felszólítása ellenére sem fizeti meg, a szerzödés és a biztosító kockázatviselése az esedékességtöl számított 60. napon megszünik. (...)"

na most ugye nem hogy felszólítást, de csekket sem küldött...

Engem is megszívattak ezzel.
Ha nem mondták fel, akkor minél gyorsabban rendezni, ha felmondták már, akkor pedig gyorsan kötni az új biztosítást.
A régi biztosítást ezek után rendezném..

#1427 Felhasználó inaktív   Nowa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 03. 09:35

Autólízingben járatos valaki? Az lenne a kérdésem, hogy ha valaki átvállalja a hitelt (és persze viszi az autót), mi szükséges, hogy hitelképesnek minősítsék, illetve kb. mekkora szerződésmódosítási költséggel kell számolni?
INSERT COIN(S)

#1428 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 03. 10:17

Üzenet megtekintéseIdézet: Nevl - Dátum: 2011. 10. 27. 14:20

Igazából sok választás itt nincs a 0ft számlacsomag miatt.
Citi:
- ha jól rémlik havi 120 000 ft jóváírás szükséges a 0 ft számlavezetéshez, ingyenes kártyahasználat bármilyen itthoni ATM-nél (ez ellensúlyozza, hogy kb 3 fiókjuk van összesen :) )
- átlagos betéti kamatok, cserében van néhány rizikósabb, de ütősebb bef alap/egyéb piaci befektetési termékük
- nagyon ütős hitelkártya lehetőségek, már ha az ilyesmi érdekel (egyébként hosszabb távon, okos használattal szerintem érdemes)
- elég komoly nemzetközi hálózat és minden kirendeltségben ingyenes citi kártyával a kp. felvét
- netbankjukat nem ismerem, de jókat hallottam róla

Raiffeisen
- valami díjnullázó csomagnak hívják mindenféle díj 0 ft itt is 100K körüli jóváírás kell havonta
- netbankjuk tragédia (ismét csak másodkézből származó infó)
- csak saját ATM-ből van ingyenes KP felvét és úgy tudom, hogy a külföldi fiókokra ez nem áll
- jövőre lehet jobban nyomják majd a betéteket, mert minden jel szerint forrásra lesz szükségük, de ez szerintem nagyrészt új pénzről fog szólni

Budapest Bank
- van 0 ft díjas számla itt is fizu ideutalása ellenében, de ez a 0 ft csak a számlavezetési díjra vonatkozik
- csak 2 ingyenes kp felvét és csak saját atm-ből, ha ez nem teljesül 1 díjmenteset kapasz a hónapban bármilyen helyről, ráadásul relatíve kevés fiókjuk van
- nagyon jó befektetési és hitelkártya ajánlatok
- a legjobb netbank (nem csak a szakmai díjak alapján)
- külföldön mindenért fizetni kell

Lehet kihagytam valamit, a többiek majd kijavítanak.

Kösz mindenkinek az ajánlatokat. Közben én is utánanéztem pár banknál.
Két kritikus pontot látok:
1. A betéti kamatok (a nem új pénzes, ill. akciós) sok banknál a béka segge alatt vannak. Ha van is 1-2 akciós az egy kamatperiódusra jó maximum, utána lóf* van.
2. Idegen ATM-ből ingyenes pénzfelvétel: ez ritka.

Igazából a második pontot kihúzhatjuk, mert elég lenne 1 felvét is, ha nincs horribilis költsége, 1-300Ft között megúszható, az belefér.
Az első pont alapján meg úgy látom kiesik a Citi, BB-ben sem látok normális betétek. Cibnél szintén nem... bár ott nincs is 0Ft-os csomag, csak 149Ft-ra vihető le. De még ez sem zavarna túlzottan.

Amit néztem:
- Újra csak Axa: foylamatos lekötés nélküli betét... de annyira nem kiemelkedő és OBA sincs. Plussz a nyitási költség magas.
- Raiffeisen. Ez nem tűnik rossznak.
- FHB-nél találtam még 0Ft-os csomagot, de ott ha egyszer nem megy utalás vagy vmi gebasz van akkor 1 hónapra kifizetheted a másik banknál 2 évre elég folyószámlavezetési díjat. :(
- K&H.

#1429 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 03. 19:20

Üzenet megtekintéseIdézet: Nowa - Dátum: 2011. 11. 03. 09:35

Autólízingben járatos valaki? Az lenne a kérdésem, hogy ha valaki átvállalja a hitelt (és persze viszi az autót), mi szükséges, hogy hitelképesnek minősítsék, illetve kb. mekkora szerződésmódosítási költséggel kell számolni?

Lízing és hitel nem ugyanaz, a feltételek is mások lesznek - akkor most hitel vagy lízing? A hitelképesnek minősítés minden banknál más, egyedi elbírálás alá esik, ezt előre senki nem fogja megmondani neked (aki igen, hazudik; én ilyeneket fejlesztek). A költség - amennyiben egyáltalán megenged ilyet a bank - le van írva a szerződésben.

#1430 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 04. 12:57

Úgy alakult, hogy valószínűleg a végtörlesztés keretében vissza tudom fizetni a lakáshitelemet. Mivel egy ltp-vel kombinált hitelem van, nem adhatom be most a kérelmet, mert akkor a 2 hónapnyi határidő nem lenne elég (az ltp lejárata miatt). Ha december 10 körül adom be a kérelmet, akkor kényelmesen beleférek a határidőkbe, de:

Hallottam olyat, hogy túlterheltségre hivatkozva pár bank nem fogad több előtörlesztési kérelmet. 1. Megtehetik ezt egyáltalán? 2. Tud valaki olyanról, hogy az OTP-nél ilyesmi fenyegetne?
Karosszékből nincs rákkendroll... |

#1431 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 04. 13:37

Üzenet megtekintéseIdézet: Zsul - Dátum: 2011. 11. 04. 12:57

Úgy alakult, hogy valószínűleg a végtörlesztés keretében vissza tudom fizetni a lakáshitelemet. Mivel egy ltp-vel kombinált hitelem van, nem adhatom be most a kérelmet, mert akkor a 2 hónapnyi határidő nem lenne elég (az ltp lejárata miatt). Ha december 10 körül adom be a kérelmet, akkor kényelmesen beleférek a határidőkbe, de:

Hallottam olyat, hogy túlterheltségre hivatkozva pár bank nem fogad több előtörlesztési kérelmet. 1. Megtehetik ezt egyáltalán? 2. Tud valaki olyanról, hogy az OTP-nél ilyesmi fenyegetne?

Tudtommal nem tehetik meg, hogy nem fogadják be! Ilyenkor meg kell említeni, hogy az okoskodás a Volksbanknak is 50 millájába került... ;)

#1432 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 04. 13:42

Üzenet megtekintéseIdézet: Bujdy - Dátum: 2011. 11. 04. 13:37

Tudtommal nem tehetik meg, hogy nem fogadják be! Ilyenkor meg kell említeni, hogy az okoskodás a Volksbanknak is 50 millájába került... ;)

Köszi a tippet! :Đ

VB egyébként mit okoskodott amiért ennyire megdicsérték?
Karosszékből nincs rákkendroll... |

#1433 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 04. 15:45

Üzenet megtekintéseIdézet: Zsul - Dátum: 2011. 11. 04. 13:42

Köszi a tippet! :Đ

VB egyébként mit okoskodott amiért ennyire megdicsérték?

"Picit" ganyék voltak...

(amúgy szerintem a Te bankod is ismeri a sztorit, szóval ha nagyon szívatnak, akkor kérdezd meg, hogy "ez most az 50 milliós kérdés?" ;) :D)

#1434 Felhasználó inaktív   lizingszovetseg 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2011. 11. 04. 16:18

Üzenet megtekintéseIdézet: Nowa - Dátum: 2011. 11. 03. 09:35

A szerződésmódosítási költség a szerződésben szerepel, hitel esetében 2010 június11 után kötött szerződések esetében max. 1% lehet, előtte, illetve pénzügyi lízing esetében nincs szabályozva. Ha átvállalás lesz, általában meg lehet próbálni valamilyen kedvezményt kérni a lízingcégtől.

A hitelképességet ma már törvényi előírások miatt szigorúbban kell vizsgálniuk a lízingcégeknek, mint korábban, és általában az igazolt jövedelmet hasonlítják a havi díjhoz. Fontos még, hogy átvállalásnál tulajdonképpen a meglévő szerződés lezárásáról, és egy új szerződés kötéséről beszélünk, így az új szerződésre minimális önerő előírás vonatkozik. Ha forint alapú lízingről van szó, a használt autó piaci értékének legalább 20%-a kell legyen az önerő, azaz csak az autó értékének a 80%-a lehet a finanszírozás összege, ha euro alapú a szerződés, akkor az önerő legalább 35%, a finanszírozás legfeljebb 65% lehet...

#1435 Felhasználó inaktív   Harlequin 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 04. 17:40

Üzenet megtekintéseIdézet: Zsul - Dátum: 2011. 11. 04. 13:57

1: Nem.
2: Mivel az 1-re válasz nem, nincs miről beszélni. Ha próbálkoznak meg kell említeni a PSZÁF-et, ami jelenleg is vizsgálódik éppen az OTP-nél.

Szerkesztette: Harlequin 2011. 11. 04. 17:41 -kor

"Megmondtam pisztráng és világosan."
www.radioQ.hu

#1436 Felhasználó inaktív   Misi_D 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 04. 18:08

Nem tehetnek ilyet a Bankok.
Olyan előfordulhat, hogy valóban leterhelt a fiókhálózat, ill. a hitelekkel foglalkozó ügyintézők, és emiatt időpontot egyeztetnek az ügyféllel, mikor kellene visszajönnie - nem ilyesmiről hallottál véletlenül? Ez nem az ügyfél lekoptatása, hanem egy gesztus. Sejtheted, hogy a végtörlesztés nem egy 2 perces művelet.
A katonai behívó azt jelenti, hogy a fehér ember elküldi a feketét a sárga ellen harcolni azért a földért, amit a vörösbőrűtől lopott el.

A halott Jedi a jó Jedi!  (Sith közmondás)

#1437 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2011. 11. 04. 18:22

Hallottam olyat, hogy túlterheltségre hivatkozva pár bank nem fogad több előtörlesztési kérelmet.

Mi? Túlterheltség? Hitelt kiadni, akciót hirdetni, ügyfelet kezelni, felszólítani, telefonon hitelkártyával baszattni van erőforrás? Ne már.
Make love not Wor.

#1438 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2011. 11. 04. 18:23

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2011. 11. 04. 18:22

Mi? Túlterheltség? Hitelt kiadni, akciót hirdetni, ügyfelet kezelni, felszólítani, telefonon hitelkártyával baszattni van erőforrás? Ne már.

Én eddig csak kocsnál csináltam ilyet, hogy hirtelen felindulásból odamentem és kp-ben kifizettem, nem volt több szerintem 10 percnél.
Make love not Wor.

#1439 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 04. 18:25

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2011. 11. 04. 18:22

Mivel másik apparátus van rá és az átjárás nem egyértelmű, így simán.

#1440 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 04. 18:29

Ha viszont azt mondja, hogy elfogyott a kihelyezhető forintja, akkor így jártál... Ezt már két takarékszövetkezet is bejelentette pl...
"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

Téma megosztása:

• (90 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.