HWSW Informatikai Kerekasztal: Bankok - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (90 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Bankok Értékeld a témát: -----

#1761 Felhasználó inaktív   Capri 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2013. 04. 29. 12:05

Köszi a válaszokat. Közben kiderítettem, van limit és elég alacsony...(30e forint ha jól emlékszem)..

#1762 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 05. 16. 14:33

Nem tudjátok esetleg, hogy létezik-e itthon olyan hitel, ahol az elejétől vegyesen törleszt az adós kamatot és tőkét is? (Tehát nem az a paraszt gyakorlat van, hogy először szépen kicsengetsz minden forint kamatot, aztán kezdhetünk beszélni a tőketartozásról...)

A másik kérdésem az lenne, hogy amikor ez a banki etikai kódexes mizzéria elkezdődött, volt olyan felvetés, hogy minden hitelnél évi 1x elő lehessen törleszteni költségmentesen. lett ebből aztán valami? :-)
Karosszékből nincs rákkendroll... |

#1763 Felhasználó inaktív   A.J. Crowley 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 05. 16. 15:03

Üzenet megtekintéseIdézet: Zsul - Dátum: 2013. 05. 16. 15:33

Nem tudjátok esetleg, hogy létezik-e itthon olyan hitel, ahol az elejétől vegyesen törleszt az adós kamatot és tőkét is? (Tehát nem az a paraszt gyakorlat van, hogy először szépen kicsengetsz minden forint kamatot, aztán kezdhetünk beszélni a tőketartozásról...)

A másik kérdésem az lenne, hogy amikor ez a banki etikai kódexes mizzéria elkezdődött, volt olyan felvetés, hogy minden hitelnél évi 1x elő lehessen törleszteni költségmentesen. lett ebből aztán valami? :-)

Minden annuitásos hitel ilyen, persze az elején kisebb arányban van a tőke, mint a végefelé.
"Within me the beast starts to ROAR." - Sabaton

#1764 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 05. 16. 16:10

Nem vagyok teljesen naprakész a témában, de:
- minden annuitátosos hitel olyan, hogy van tőke, meg kamat törlesztés a havi törlesztő részletben. Javaslom az Excel RÉSZLET, PRÉSZLET és RRÉSZLET függvényeket használni! (pl. 20 év és 12% kamat esetén 240 periódus és 0,5% legyen a kamat a modellben, akkor ad jó értéket) Látni fogod, hogy az elején nagyon kicsi a tőketörlesztés aránya. Viszont van/volt olyan hitel is, ahol idővel csökken a törlesztő részlet, az azért van, mert fix a tőketörlesztés, a kamattörlesztés pedig egyre kevesebb

- kérdezd meg pár bankban, mert pl. az OTP-nél nekünk olyan hitel van, hogy olcsón lehet törleszteni, bizonyos esetekben ingyen is, de nem biztos, hogy a kódex hatására...

#1765 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 05. 17. 09:02

Köszi! :respect:
Karosszékből nincs rákkendroll... |

#1766 Felhasználó inaktív   scaurus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2013. 05. 17. 20:32

...Tehát nem az a paraszt gyakorlat van, hogy először szépen kicsengetsz minden forint kamatot, aztán kezdhetünk beszélni a tőketartozásról...
...

Szerintem az ilyet kell nagyítóval keresni, mert már vagy évtizede nem találkoztam ilyennel.
(Jellemzően vagy annuitásos, vagy x évig türelmi idős, leginkább valamilyen befektetéssel kombinált ügyletek vannak, ez utóbbinál sem az a helyzet, hogy először kifizeted az összes kamatot.)

Bankos ismerős elmélkedett nekem egyszer arról, hogy ő maga a lienáris törlesztésű lakossági kölcsönöket hiányolja.
"Nem érzem a számban az eper ízét", de már nem is akarom...

#1767 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 08. 03. 08:17

Na ezt se gondoltam, hogy lesz ilyen, de ma lesz a napja, hogy OTP-nél nyitok számlát, és átcuccolok oda...

Elég minimális banki szolgáltatásokat használok (oda jön fizetés, és utána havi 5 utalás + kártya használat), de pont ezek tök kényelmetlenek a cibnél.
Netes felülethez java kell, ami manapság többször szopás, mint nem.
Paypass nincs a cibnél, és haladnék a korral (unom a pinkódos szarakodást), na meg egyre több helyen csak azzal lehet fizetni, sima terminál nincs is.

Viszont ha már bankot váltok, akkor olyat akartam, ahol van MasterCard Mobile PayPass, ez meg egyedül az OTP-nél van.

Szerkesztette: WiZARD 2015. 08. 03. 08:17 -kor

Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#1768 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 08. 03. 08:19

Üzenet megtekintéseIdézet: WiZARD - Dátum: 2015. 08. 03. 09:17

Na ezt se gondoltam, hogy lesz ilyen, de ma lesz a napja, hogy OTP-nél nyitok számlát, és átcuccolok oda...

Elég minimális banki szolgáltatásokat használok (oda jön fizetés, és utána havi 5 utalás + kártya használat), de pont ezek tök kényelmetlenek a cibnél.
Netes felülethez java kell, ami manapság többször szopás, mint nem.
Paypass nincs a cibnél, és haladnék a korral (unom a pinkódos szarakodást), na meg egyre több helyen csak azzal lehet fizetni, sima terminál nincs is.

Viszont ha már bankot váltok, akkor olyat akartam, ahol van MasterCard Mobile PayPass, ez meg egyedül az OTP-nél van.

Csak okosan!

En amikor lemondtam az OTP-s szamlamat a fiok vezetoje adott egy igazolast, hogy onnantol nincs az OTP fele fennallo tartozasom. Jol johet meg, mondta.
Erre par nap mulva hivott anyam, hogy jott leveleme ennyimegannyi tartozasrol :)

Megkaptak a kollegajuk igazolasat, es dugjak fel maguknak.

#1769 Felhasználó inaktív   Tiga 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 08. 03. 10:56

Fuha, ezt velem az Erste és a Sberbank is eljátszotta.

#1770 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 08. 03. 17:26

Üzenet megtekintéseIdézet: Tiga - Dátum: 2015. 08. 03. 11:56

Fuha, ezt velem az Erste és a Sberbank is eljátszotta.

Marmint szamla megszuntetese utan kovetelessel alltak elo?

#1771 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 08. 03. 17:49

Szerencsere nekem nem banknal de tonlinenal volt 9 honapos hadakozasom mire megszuntettem a szamlam. 90khuf tartozast szerintuk osszegyujtottem mert ok nem kotottek ki a netet es a telot es az ketyegett tovabb. Neken papirom volt, hogy tartozasom nemvolt, vissza lett szolgaltatva minden es lezartak a fiokom. Csak kozben 9 honapon at jottek a levelek meg felszolitasok meg "lekapcsoljuk a szolgaltatast" en meg hol enailben hol telefonon neha szemelyesen (mas orszagban voltam) reagaltam erre. Vegul a tartozastol elalltak es kaptam egy elnezest kero levelet valakitol es azota nem hallottam toluk.

Bank gondolom meg bulibb lehet.
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#1772 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 08. 03. 18:16

Üzenet megtekintéseIdézet: Boba - Dátum: 2015. 08. 03. 18:49

Szerencsere nekem nem banknal de tonlinenal volt 9 honapos hadakozasom mire megszuntettem a szamlam. 90khuf tartozast szerintuk osszegyujtottem mert ok nem kotottek ki a netet es a telot es az ketyegett tovabb. Neken papirom volt, hogy tartozasom nemvolt, vissza lett szolgaltatva minden es lezartak a fiokom. Csak kozben 9 honapon at jottek a levelek meg felszolitasok meg "lekapcsoljuk a szolgaltatast" en meg hol enailben hol telefonon neha szemelyesen (mas orszagban voltam) reagaltam erre. Vegul a tartozastol elalltak es kaptam egy elnezest kero levelet valakitol es azota nem hallottam toluk.

Bank gondolom meg bulibb lehet.

Valamit sejthetett a fiokvezeto, ha elore irasba adta, hogy mindent lezartunk es nincs semmifele tartozasom....

#1773 Felhasználó inaktív   Tiga 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 08. 04. 07:31

Üzenet megtekintéseIdézet: FőDudu - Dátum: 2015. 08. 03. 18:26

Marmint szamla megszuntetese utan kovetelessel alltak elo?

Jaja, a Sbernel lakashitel volt, az Erdtenel folyoszamla. Mind a ketten adtak papirt, hogy 0-as a szamla.

#1774 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2015. 08. 04. 13:02

Üzenet megtekintéseIdézet: FőDudu - Dátum: 2015. 08. 03. 19:16

Valamit sejthetett a fiokvezeto, ha elore irasba adta, hogy mindent lezartunk es nincs semmifele tartozasom....

Ez nem sejtés, hanem egyszerűen mindenki mindig így zárja le a történetet, ad nullás igazolást, akármit.
Make love not Wor.

#1775 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 08. 04. 13:19

Üzenet megtekintéseIdézet: FőDudu - Dátum: 2015. 08. 03. 19:16

Ezt így szokták, ha számlát szüntetsz meg, mindig adnak róla papírt.
És érdemes is eltenni, mert aztán előfordul, hogy utólag valami eszükbe jut.

#1776 Felhasználó inaktív   scaurus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2015. 08. 04. 15:38

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2015. 08. 04. 14:19

Ezt így szokták, ha számlát szüntetsz meg, mindig adnak róla papírt.
...

Én nem tapasztaltam.
Se MKB, se Raiffeisen, se OTP, se K&H, se az egyik takszöv nem adott ilyet, kifejezett kérésemre sem.
Se lakossági, se céges számla meszüntetésénél.
Persze, lehet, hogy a homlokomra van írva, hogy lúzer és ezért más elbánás alá esem...

Szerkesztette: scaurus 2015. 08. 04. 15:39 -kor

"Nem érzem a számban az eper ízét", de már nem is akarom...

#1777 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 04. 26. 17:22

Pls valaki árulja el nekem, hogy mitől olyan rendkívül különleges, és szokatlan dolog egy USD számla nyitása, a magyarországi bankoknál.

OTP-nél kezdtem, ott van a forintos lafoszámlám. Először közli az ügyintéző, hogy nem tud bankkártyát adni az USD számla mellé. Mondom nem gond, úgy se kell. Kattintgat, és közli, hogy a meglévő számlacsomagom mellé nem lehet USD számlát nyitni, csak EUR számlát. Vagy úgy tud USD-t nyitni, hogy nincs hozzá e-bank, csak személyesen lehet bármit intézni. Ezen eléggé meglepődtem, erre kitalálta hogy úgy is tud USD-t nyitni, ha nyitok még 1 HUF számlát, és amellé az USD...
Ok, nézzük a következőt.

Bemegyek CIB-be, mondom USD számlát szeretnék nyitni. Kérdezik mire kell? Mondom, hogy jönne rá pénz, és azt használnám, utalnám. Kérdezi kell-e bankkártya, válaszom nem. Kérdezi milyen gyakran utalnék? Mondom nem tudom, nem túl gyakran.
Erre közli hogy így nem nyit számlát.
Kérdezem és ha azt mondanám, hogy gyakran utalok? Mondja, hogy akkor kiszűri a rendszer, és megszüntetik a számlámat. Mondom tökéletes, úgyse örökre kell.
Erre közli ismét, hogy nem hajlandó számlát nyitni.
(Pedig nem 100-200$ lett volna...)

Átmentem Citibank-hoz, kíváncsi voltam már, hogy mit mondanak, elmeséltem az eddigit. Meglepődött, kérdi mekkora összeg, esetleg előfordulhat-e hogy ott befektetem (eszembe sincs, de rávágtam, hogy igen). Mondja, hogy oké, jöjjek vissza holnap, mert ő még csak most kezdett itt dolgozni, és holnapra átnézi, hogy hogyan megy a folyamat, és hogy kell megnyitnia egy számlát.
Holnap meglátjuk sikerül-e.
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#1778 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 04. 27. 03:14

Na, ha már előkerült a topik, akkor inkább ide, mint az autósba:

Kép

Szerkesztette: Iguana 2016. 04. 27. 03:14 -kor

Egy alkoholista nyakpárna kalandjai amarra, meg túl: phulop.wordpress.com BBM channel: C00490982 Twitter: @phulopblog

#1779 Felhasználó inaktív   NauTiLUS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 04. 27. 04:35

Üzenet megtekintéseIdézet: WiZARD - Dátum: 2016. 04. 26. 18:22

Pls valaki árulja el nekem, hogy mitől olyan rendkívül különleges, és szokatlan dolog egy USD számla nyitása, a magyarországi bankoknál.

OTP-nél kezdtem, ott van a forintos lafoszámlám. Először közli az ügyintéző, hogy nem tud bankkártyát adni az USD számla mellé. Mondom nem gond, úgy se kell. Kattintgat, és közli, hogy a meglévő számlacsomagom mellé nem lehet USD számlát nyitni, csak EUR számlát. Vagy úgy tud USD-t nyitni, hogy nincs hozzá e-bank, csak személyesen lehet bármit intézni. Ezen eléggé meglepődtem, erre kitalálta hogy úgy is tud USD-t nyitni, ha nyitok még 1 HUF számlát, és amellé az USD...
Ok, nézzük a következőt.

Bemegyek CIB-be, mondom USD számlát szeretnék nyitni. Kérdezik mire kell? Mondom, hogy jönne rá pénz, és azt használnám, utalnám. Kérdezi kell-e bankkártya, válaszom nem. Kérdezi milyen gyakran utalnék? Mondom nem tudom, nem túl gyakran.
Kérdezem és ha azt mondanám, hogy gyakran utalok? Mondja, hogy akkor kiszűri a rendszer, és megszüntetik a számlámat. Mondom tökéletes, úgyse örökre kell.

Átmentem Citibank-hoz, kíváncsi voltam már, hogy mit mondanak, elmeséltem az eddigit. Meglepődött, kérdi mekkora összeg, esetleg előfordulhat-e hogy ott befektetem (eszembe sincs, de rávágtam, hogy igen). Mondja, hogy oké, jöjjek vissza holnap, mert ő még csak most kezdett itt dolgozni, és holnapra átnézi, hogy hogyan megy a folyamat, és hogy kell megnyitnia egy számlát.

Próbáld meg az Erstét is, mert úgyis a Citiből Erste lesz (lakossági üzletág) :)

Szerkesztette: NauTiLUS 2016. 04. 27. 04:38 -kor

#1780 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 04. 27. 07:02

Üzenet megtekintéseIdézet: WiZARD - Dátum: 2016. 04. 26. 18:22

Ok, nézzük a következőt.

Paypal nem jó amúgy?
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

Téma megosztása:

• (90 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó