HWSW Informatikai Kerekasztal: Bankok - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (90 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Bankok Értékeld a témát: -----

#381 Felhasználó inaktív   tesa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 07. 14. 10:22

Sziasztok.
Tudna vki egy szavazást indítani, melyben felsorolva vannak a hazai bankok, és láthatóak lennének, hogy ki hol vezeti számláját. Én pl kérdeztem a munkahelyemen, ott emberek 60-70%- OTP-s.

Nekem nyitnom kellene egy számlát a - már a júliusi - fizetésem odapakolásához, és alapműveletek végzéséhez, pl. vásárlás, bankkártya ATM kivétel.

Annyira átláthatatlanok ezek a kondíciók, meg táblázatok. Annyi költség van, hogy fogalmam sincs melyik érné meg.

Ha lakáshitelt vesz fel az ember, akkor érdemes abba a bankba a folyószámláját (fizetések be, közüzemi számlák ki pl.) nyitnia?

Köszönöm
tesa

#382 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 14. 10:24

Ott nyisd a számlát ahol a munkáltatód is van (vagy ahonnét utalnak), csak egy ötlet. Szoktak kedvezményeket is adni ilyenkor. Attól függ mekkora cég és milyen a szerződés. Ha folyamatosan nettó 150 ezer Ft felett fogsz keresni akkor a Citibank elég jó. ("ingyenes").

Nem feltétlenül, bár ez amúgy is feltétel szokott lenni, hogy nyiss egy számlát a hiteles banknál.

Szerkesztette: Kory 2008. 07. 14. 10:41 -kor

#383 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 14. 10:58

otp csak megszokásból van sok embernek; meg nem is egyszerű másik bankhoz átmenni

én erste-zek, jó, szép, általában magasabb kamatot ad a lekötött betétekre mint a többiek
sok helyen van;  rendes netbankja van; havi 200huf asszem kártyával együtt az elektronikus csomag;
ennél a személyes dolgok drágák, de az elektronikusak olcsóak

arra figyelj, hogy nincsen ingyen számlavezetés, még ha ezt is hirdetik

#384 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 14. 11:18

Nekem meg CIB van, havi 150+2*50 forintért (havidíj + 2*korlátlan sms értesítő a kártyás műveletekről).
Egyébként nagyon sokan tényleg csak megszokásból vannak az OTP-nél (bár szüleim is otthagyták tizennéhány év után és kevesebb díjért átmentek a Raiffeisenhez).

#385 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 14. 11:30

Az Uncreditet viszont mostanában betéti termékekben (forint és EUR) nehéz überelni.

10%-ot adnak rugalmasan forintra, és 4,5%-ot rugalmasan EUR-ra 1 évre. (bármikor kiveheted a futamidő alatt, elszámolják a kamatot).

#386 Felhasználó inaktív   tesa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 14. 12:00

:)
Na erről beszéltem.
Csupán 3-4 hozzászólás, de már van szó:
Erste-ről, Raiffaisen-ről, CIB-ről, Unicredit-ről

Hát ez őrület.  :think:  :rolleyes:

Szerkesztette: tesa 2008. 07. 14. 12:00 -kor

tesa

#387 Felhasználó inaktív   Capri 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 14. 12:03

Idézet: tesa - Dátum: 2008. júl. 14., hétfő - 9:22

Nekem nyitnom kellene egy számlát a - már a júliusi - fizetésem odapakolásához, és alapműveletek végzéséhez, pl. vásárlás, bankkártya ATM kivétel.

Citibankot tudom ajánlani, ha 150e forint fölött van nettóba a fizud. Én nagyon elégedett vagyok velük.

#388 Felhasználó inaktív   tesa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 14. 12:04

Idézet: Capri - Dátum: 2008. júl. 14., hétfő - 13:03

Citibankot tudom ajánlani, ha 150e forint fölött van nettóba a fizud. Én nagyon elégedett vagyok velük.

bár annyi lenne....
tesa

#389 Felhasználó inaktív   Capri 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 14. 12:05

Idézet: tesa - Dátum: 2008. júl. 14., hétfő - 11:04

bár annyi lenne....

Végülis az össz átutalásnak kell 150e forint fölött lennie, tehát máshogy is kijöhet. De csak egy tipp volt.

#390 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 14. 12:46

Idézet: Capri - Dátum: 2008. júl. 14., hétfő - 13:05

Végülis az össz átutalásnak kell 150e forint fölött lennie, tehát máshogy is kijöhet. De csak egy tipp volt.

A Citibanknál nem ezt írják. :)

Idézet

Citibank 0 Ft-os TOP díjcsomag feltétele:       

* havi 150 000 Ft  egyösszegű bejövő utalás
    * bármilyen jogcímen

Ha ez nincs meg, akkor 3500 Ft (háromezerötszáz) a havi díja a számlának.
http://www.citibank.com/hungary/consumer/l...tiblue_dijf.pdf

Szerkesztette: Kory 2008. 07. 14. 12:57 -kor

#391 Felhasználó inaktív   Misi_D 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 14. 13:00

Idézet: pgyafi - Dátum: 2008. júl. 14., hétfő - 10:58

otp csak megszokásból van sok embernek...

Hát, én ott dolgozom, szerinted váltsak csomagot?  :p

OTP-ről sok rosszat hallani manapság, nagyrészükön már a "sztori" közben csak nevetek. De van olyan is természetesen, ami nem alaptalan. Tudjátok, ez olyan, hogy ahol sokan vannak, arról többet is hallani... Arról meg nem is beszélve, hogy az emberek ált. a negatív élményeket mesélik egymásnak, a pozitívakat sokkal kevésbé. (Nem konkrétan a fórumra gondoltam, csak úgy általában - pl. mennyit hallod a munkatársad/haverod a főnökét szidni, mint dícsérni?)

Témához visszatérve: most kicsit magam felé hajlik a kezem (kinek nem :) ) - Citibank 0Ft-os cucca szép és jó, csak épp ha nem teljesül a 150 ropi, akkor úgy bevasalják a havi 3500Ft-os szlavezetést, mint a huzat... Hmm...  :Đ Illetve kb 90-szer annyi ATM-je van OTP-nek, mint Citinek. Tudom, ki vesz manapság fel pénzt... Hát, ebben van valami, csak amikor épp kell, akkor nincs a közelben.  :)

szerk: hopp, Kory megelőzött. Sokáig tart megfogalmazni pár sort, ha az ember dolgozik is közben.  :omg:

Szerkesztette: Misi_D 2008. 07. 14. 13:03 -kor

A katonai behívó azt jelenti, hogy a fehér ember elküldi a feketét a sárga ellen harcolni azért a földért, amit a vörösbőrűtől lopott el.

A halott Jedi a jó Jedi!  (Sith közmondás)

#392 Felhasználó inaktív   Lilu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 14. 13:08

Idézet: Misi_D - Dátum: 2008. júl. 14., hétfő - 14:00

Illetve kb 90-szer annyi ATM-je van OTP-nek, mint Citinek. Tudom, ki vesz manapság fel pénzt... Hát, ebben van valami, csak amikor épp kell, akkor nincs a közelben.  :)

hát nálunk (Raiffeisen) a díjmentes kp-fevét bármely belföldi ATM-re vonatkozik illetve ha nem díjmentesen veszel fel akkor is ugyanannyiba kerül, bárhol veszed fel  :)  tehát nem érhet olyan gond, hogy nincs a közelben ATM  :cool:
"Aki megismer sohasem felejt el, aki elfelejt sohasem ismert meg"
A ház alapja nem a földben van, hanem az asszonyban!
A szerelem olyan, mint a víz, megtalálja az apró kis réseket és lassan szétfeszít mindent! Ha elszabadul szörnyű rombolásra képes! Ja, igen és víz nélkül nincs élet!

#393 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 14. 13:30

Idézet: Misi_D - Dátum: 2008. júl. 14., hétfő - 14:00

szerk: hopp, Kory megelőzött. Sokáig tart megfogalmazni pár sort, ha az ember dolgozik is közben.  :omg:

Én is dolgozgattam közben, csak lényegretörőbb voltam. :D Az a csomag szívás is lehet. Végignéztem a Citi hirdetményét, iszonyat drága egy bank, úgy általánosságban.

A nejemnek még jó 5-6 évvel ezelőtt volt ott számlája, de mikor 900 (kilencszáz) forintra emelték meg a számlavezetést, na akkor ment át az OTP-be :D

Szerkesztette: Kory 2008. 07. 14. 13:34 -kor

#394 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 14. 13:33

Idézet: Lilu - Dátum: 2008. júl. 14., hétfő - 14:08

hát nálunk (Raiffeisen) a díjmentes kp-fevét bármely belföldi ATM-re vonatkozik illetve ha nem díjmentesen veszel fel akkor is ugyanannyiba kerül, bárhol veszed fel  :)  tehát nem érhet olyan gond, hogy nincs a közelben ATM  :cool:

Ez valamilyen munkáltatói csomag? Mert az általában minden banknál így működik. Egyik kutya, másik eb. :)

A K&H-nak pl. van egy olyan nagyvállalati (kb. ezer dolgozó felett) csomagja, ahol 8%-ot adnak a látra szóló bankszámlapénzre is, és ingyenes a számlavezetés.

Szerkesztette: Kory 2008. 07. 14. 13:34 -kor

#395 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 14. 14:18

Idézet: Lilu - Dátum: 2008. júl. 14., hétfő - 14:08

CIB-nél is így van, 100 forint sajátból, 250 forint más atm-ből. Erstét emiatt is hagytam ott (100e felvételéért majdnem 500 forintot fizettem saját atm-nél), és a havidíjuk is sok volt nekem.

#396 Felhasználó inaktív   Lilu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 14. 14:21

Idézet: Kory - Dátum: 2008. júl. 14., hétfő - 14:33

Ez valamilyen munkáltatói csomag? Mert az általában minden banknál így működik. Egyik kutya, másik eb. :)

nem munkáltatói...minden lakossági szlánál így működik itt ;)
2. oldal, lap teteje: KP felvét ATM-ből és postahelyen  :)
szlacsomag függő, hogy havi hány ingyenes, de mindenhol ingyenes a többi kp felvét meg mindenhol u-annyi, nincs különbség így nem kell aggódnom hol veszem ki, bár mondjuk én csak havi egyszer veszek ki  :Đ
A szerelem olyan, mint a víz, megtalálja az apró kis réseket és lassan szétfeszít mindent! Ha elszabadul szörnyű rombolásra képes! Ja, igen és víz nélkül nincs élet!

#397 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 14. 14:22

Idézet: Kory - Dátum: 2008. júl. 14., hétfő - 12:30

10%-ot adnak rugalmasan forintra

szépen hangzik de
- 2 hónapra csak
- vagy feltételekhez (várásláshoz) kötött
- vagy csak külső pénzre
- vagy 9%

#398 Felhasználó inaktív   Lilu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 14. 14:23

Idézet: Sipi- - Dátum: 2008. júl. 14., hétfő - 15:18

CIB-nél is így van, 100 forint sajátból, 250 forint más atm-ből. Erstét emiatt is hagytam ott (100e felvételéért majdnem 500 forintot fizettem saját atm-nél), és a havidíjuk is sok volt nekem.

pont arról beszélek, hogy nem úgy működik, hogy X saját bankból, Y másik bankból kivenni! pont ez a lényeg!  :D

#399 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 14. 14:26

Idézet: Sipi- - Dátum: 2008. júl. 14., hétfő - 15:18

Erstét emiatt is hagytam ott (100e felvételéért majdnem 500 forintot fizettem saját atm-nél), és a havidíjuk is sok volt nekem.

havi 1-2 db ingyenes saját atm-ből;  valami ősrégi számlacsomagban lehettél

havi díj meg 499-huf vagy ha 3m fölött van pénzed rajta akkor 0-huf
(erste online bankszámla)

#400 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 14. 14:40

Idézet: pgyafi - Dátum: 2008. júl. 14., hétfő - 15:22

szépen hangzik de
- 2 hónapra csak
- vagy feltételekhez (várásláshoz) kötött
- vagy csak külső pénzre
- vagy 9%

9%-ot akartam írni valóban, nem 10-et (ez utóbbi valóban csak a 2 hónapra vonatkozik), viszont a 9%-os 1 évre, és rugalmasan kivehető belőle pénz, kamatveszteség nélkül.

A külső pénz az szerintem tök általános minden banknál. Én pl. ma fogok ez ügyben intézkedni, annyit már tudok, hogy sajnos kell hozzá nyitni egy Unicredites folyószámlát (249 Ft), mivel a kamatot azon írják jóvá, illetve arról történik a lekötés (előbb rá kell rakni a pénzt a folyószámlára, majd lekötni).

Vagy maradok a K&H-nál, mert van egy "köszönet betét" programjuk (a régi ügyfeleknek is magasabb kamat), az rám vonatkozva: BUBOR - 1,2% (5 millió felett BUBOR - 0,70 %). S nem lehet kamatveszteség nélkül megbontani. Szerintem rosszabb.  :think:

https://www.khb.hu/portal/page?_pageid=243,...&_schema=PORTAL

Ugye jól látom, hogy most a 2 havi BUBOR olyan 8,47% körül áll?

Szerkesztette: Kory 2008. 07. 14. 14:45 -kor

Téma megosztása:

• (90 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.