HWSW Informatikai Kerekasztal: Bankok - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (90 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Bankok Értékeld a témát: -----

#921 Felhasználó inaktív   padawan 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 10. 30. 13:26

Ontopic:

UniCredit +1:

13:04kor irtam nekik egy levelet hogy miert nem lehet (fiokban szemelyesen ezt mondtak) diakszamlahoz sms-t beallitani illetve egy masikat a csop. besz. megbizasokkal kapcsolatban.

13:10-kor hivtak(!) vissza hogy, de lehet es be is allitotta nekem, illetve a masodikra is szamomra kedvezo valasz volt.

Eljen, tetszik ez a bank :)

Mas: Ha hitelkartyat visszaad az ember (es nem azert mert nem tudja fizetni v. ilyesmi, hanem mert mondjuk rajon h nincs ra szuksege) akkor ezt esetleg jelenthet hatranyt kesobbi hitelfelvetelnel? Kulfoldon tudtommal van ilyesmi.
Lenovo N200 /w Ubuntu x64 -- Playstation 3 /w Samsung LE37A656 -- Nokia E63 /w BH-606

#922 Felhasználó inaktív   Harlequin 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 30. 14:01

Idézet: padawan - Dátum: 2009. okt. 30., péntek - 13:26

Mas: Ha hitelkartyat visszaad az ember (es nem azert mert nem tudja fizetni v. ilyesmi, hanem mert mondjuk rajon h nincs ra szuksege) akkor ezt esetleg jelenthet hatranyt kesobbi hitelfelvetelnel? Kulfoldon tudtommal van ilyesmi.

Nem! Ha van egy terméked egy banknál, akkor másik bank arról nem tud, hacsak be nem kérik a számlakivonatodat. Sajnos ez is az egyik oka a nagy eladósodásnak.
"Megmondtam pisztráng és világosan."
www.radioQ.hu

#923 Felhasználó inaktív   padawan 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 30. 14:13

Idézet: Harlequin - Dátum: 2009. Oct. 30., Friday - 14:01

Sajnos ez is az egyik oka a nagy eladósodásnak.

Sztem inkabb a sok buta magyar :)

Ja es megegy: az uj hitelkartyak mar mind resztvesznek a pozitiv adoslistaban ugye?
Lenovo N200 /w Ubuntu x64 -- Playstation 3 /w Samsung LE37A656 -- Nokia E63 /w BH-606

#924 Felhasználó inaktív   Capri 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 30. 15:31

Idézet: padawan - Dátum: 2009. okt. 30., péntek - 13:13

Ja es megegy: az uj hitelkartyak mar mind resztvesznek a pozitiv adoslistaban ugye?

A nemzetiségnek ehhez semmi köze. A butaságnak/tudatlanságnak már inkább. :)

#925 Felhasználó inaktív   padawan 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 30. 15:40

Idézet: Capri - Dátum: 2009. Oct. 30., Friday - 15:31

A nemzetiségnek ehhez semmi köze. A butaságnak/tudatlanságnak már inkább. :)

Miert europa tobbi lakosa jobban el van adosodva mint mi? Meg amig az emberek sztem tulnyomo tobbsege (persze erre bizonyitekom nincs) arra hasznalja a bankszamlajat/bankkartyajat hogy egyosszegben ho elejen kiveszi a fizeteset azt en nem neveznem masnak mint buta.

Szerkesztette: padawan 2009. 10. 30. 15:41 -kor

#926 Felhasználó inaktív   Capri 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 30. 16:27

Idézet: padawan - Dátum: 2009. okt. 30., péntek - 14:40

Miert europa tobbi lakosa jobban el van adosodva mint mi? Meg amig az emberek sztem tulnyomo tobbsege (persze erre bizonyitekom nincs) arra hasznalja a bankszamlajat/bankkartyajat hogy egyosszegben ho elejen kiveszi a fizeteset azt en nem neveznem masnak mint buta.

Nyugat-európával nem érdemes összehasonlítani mert ott van mondjuk 40 év előnyük, de a többi régi keleti blokkból származó országoknál hasonló a helyzet. Pl. a balti államok lakosai mégjobban el vannak adósodva.

Az is ki fog kopni idővel, hogy egy összegben felveszik a fizetést a bankszámláról. Ez nem feltétlenül butaság, hanem inkább rossz beidegződés :)

#927 Felhasználó inaktív   Orgi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 30. 17:46

Idézet: Harlequin - Dátum: 2009. okt. 30., péntek - 8:11

Ha már a gépnél ülsz legalább a google-t használhatnád.

Mindegy és köszi a linket.

Szerkesztette: Orgi 2009. 10. 30. 17:51 -kor

#928 Felhasználó inaktív   Harlequin 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 30. 22:09

Idézet: padawan - Dátum: 2009. okt. 30., péntek - 14:13

Az a másik...
"Megmondtam pisztráng és világosan."
www.radioQ.hu

#929 Felhasználó inaktív   BigBear 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 30. 23:09

Idézet: padawan - Dátum: 2009. okt. 30., péntek - 16:40

Sajnos ha a vidéket nézed, még mindig nem túl elterjedt a bankkártyás fizetési lehetőség, bár szerencsére egyre több helyen lehet így fizetni. Majd ha megérjük azt, hogy a kisember bemegy a kisvárosban a kis boltocskába és fizethet kártyával, akkor nem fogják kivenni a pénzüket. Ha a bankok nem havi max. 2 kp. felvételt tesznek lehetővé ingyenesen, akkor esetleg nem veszi ki egy összegben a fizetését az emberünk.
Emellett addig amíg az emberek 90%-a olyan hatalmas fizetéseket fog kapni, hogy bevásárolni épp elég egy hónapra, addig ez marad. Nem butaság. Csak ehhez körül kell nézni egy egész picit, hogy miért is van így. Ja befőttben más az élet...
42

#930 Felhasználó inaktív   Ndrew 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 30. 23:42

Távol áll tőlem a kártyás fizetés, az internetet leszámítva. Nem lehet borravalót adni, csak a bolt fizet érte, a vevő nem, pedig neki biztosan kényelmesebb. Persze akadhat kivétel, ahol inkább mégis előnyben részesítem, de nem jellemző. És nem tartom fel a sort. :) Mert ugye sokan bénáznak vele, pedig pont gyorsabbnak kéne lennie, igaz ennek más oka is van.

Szerkesztette: Ndrew 2009. 10. 30. 23:43 -kor

#931 Felhasználó inaktív   padawan 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 31. 00:17

Idézet: Ndrew - Dátum: 2009. Oct. 30., Friday - 23:42

Távol áll tőlem a kártyás fizetés, az internetet leszámítva. Nem lehet borravalót adni, csak a bolt fizet érte, a vevő nem, pedig neki biztosan kényelmesebb. Persze akadhat kivétel, ahol inkább mégis előnyben részesítem, de nem jellemző. És nem tartom fel a sort. :) Mert ugye sokan bénáznak vele, pedig pont gyorsabbnak kéne lennie, igaz ennek más oka is van.

Feltartod a sort? Hat igen, van amikor ilyen "szarok" (konkretabban nemtudom miert) a POS terminalok, de mostansag egyre tobb (persze meg nem az igazi) helyen kvazi lenyomod a zold gombot es jon a blokk effekt van.

#932 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 10. 31. 00:19

Idézet: padawan - Dátum: 2009. okt. 31., szombat - 0:17

Feltartod a sort? Hat igen, van amikor ilyen "szarok" (konkretabban nemtudom miert) a POS terminalok, de mostansag egyre tobb (persze meg nem az igazi) helyen kvazi lenyomod a zold gombot es jon a blokk effekt van.

Meg OMVnél nekem kell beledugni a kártyát, oszt én sem tudom, hogy mikor be, ki melyik gomb. ellenben a keypad sokkal jobb, mint a másiké, laza gombok, pittyen, nem kell erőből taposni.
Make love not Wor.

#933 Felhasználó inaktív   padawan 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 31. 00:38

Idézet: BigBear - Dátum: 2009. Oct. 30., Friday - 23:09

Sajnos ha a vidéket nézed, még mindig nem túl elterjedt a bankkártyás fizetési lehetőség, bár szerencsére egyre több helyen lehet így fizetni. Majd ha megérjük azt, hogy a kisember bemegy a kisvárosban a kis boltocskába és fizethet kártyával, akkor nem fogják kivenni a pénzüket. Ha a bankok nem havi max. 2 kp. felvételt tesznek lehetővé ingyenesen, akkor esetleg nem veszi ki egy összegben a fizetését az emberünk.
Emellett addig amíg az emberek 90%-a olyan hatalmas fizetéseket fog kapni, hogy bevásárolni épp elég egy hónapra, addig ez marad. Nem butaság. Csak ehhez körül kell nézni egy egész picit, hogy miért is van így. Ja befőttben más az élet...

Rodd fel nekem hibanak, de mivel MO-n Budapest az egyetlen elheto hely - en meg ott elek - a videk helyzetet ilyen szinten nem ismerem.

De amikor olyat latok h a Kaisers elott a nember felveszi a penzt aztan bemegy, vasarol es KP-vel fizet (nem egyszer lattam ilyet), arra igazan nem tudok mit mondani.

Ok, persze nem varom el hogy egy 60 feletti Mamika/Papika kartyaval fizesse a tejet meg a kiflit, de  nagyon sok olyan 20-30 eves ismerosom van aki fizujat egyszer egyben felveszi es csa.

En havi 4-5szor siman veszek fel penzt, ennel joval tobbszor hasznalom a kartyam vasarlasa (de itt persze nem csak a jelentosebb tizezrekrol van szo, 300ft-ot is kartyaval fizetek ha lehet...), nem hiszem hogy az a max. 4-500 Ft. ATM-koltseg barkinek is kibirhatatlan lenne.

Ha meg amblokk nezzuk sztem havi 1-2 (max 3) ezer penz bankkoltsege (mindenfele) lehet ugy atlagban egy embernek, amihez ha mondjuk 100e netto fizut nezunk (sztem a hwsw kozonsegenek es ismerosi/csaladi korenek atlagban ennyi biztos van) sztem szinten egy elviselheto osszeg.

Amugy sztem egyre tobb bank megy az ingyenesseg fele (pl. unicredit, raiffeisen is mar 3-nal tart :D), de errol mar szoltam korabban.

Szerkesztette: padawan 2009. 10. 31. 00:41 -kor

#934 Felhasználó inaktív   padawan 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 31. 00:39

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. Oct. 31., Saturday - 0:19

Meg OMVnél nekem kell beledugni a kártyát, oszt én sem tudom, hogy mikor be, ki melyik gomb. ellenben a keypad sokkal jobb, mint a másiké, laza gombok, pittyen, nem kell erőből taposni.

Ez azert nem olyan hudenagy problema, hogy az eleted mulik rajta :)

#935 Felhasználó inaktív   BigBear 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 31. 01:09

Idézet: padawan - Dátum: 2009. okt. 31., szombat - 1:38

Rodd fel nekem hibanak, de mivel MO-n Budapest az egyetlen elheto hely - en meg ott elek - a videk helyzetet ilyen szinten nem ismerem.

De amikor olyat latok h a Kaisers elott a nember felveszi a penzt aztan bemegy, vasarol es KP-vel fizet (nem egyszer lattam ilyet), arra igazan nem tudok mit mondani.

Ok, persze nem varom el hogy egy 60 feletti Mamika/Papika kartyaval fizesse a tejet meg a kiflit, de  nagyon sok olyan 20-30 eves ismerosom van aki fizujat egyszer egyben felveszi es csa.

En havi 4-5szor siman veszek fel penzt, ennel joval tobbszor hasznalom a kartyam vasarlasa (de itt persze nem csak a jelentosebb tizezrekrol van szo, 300ft-ot is kartyaval fizetek ha lehet...), nem hiszem hogy az a max. 4-500 Ft. ATM-koltseg barkinek is kibirhatatlan lenne.

Ha meg amblokk nezzuk sztem havi 1-2 (max 3) ezer penz bankkoltsege (mindenfele) lehet ugy atlagban egy embernek, amihez ha mondjuk 100e netto fizut nezunk (sztem a hwsw kozonsegenek es ismerosi/csaladi korenek atlagban ennyi biztos van) sztem szinten egy elviselheto osszeg.

Amugy sztem egyre tobb bank megy az ingyenesseg fele (pl. unicredit, raiffeisen is mar 3-nal tart :D), de errol mar szoltam korabban.

Hááát, nagyvárosban, relatíve jól kereső fiataloknál valóban furcsa, ebben igazat is adok.  :respect:

:offtopic:
Ez a Mo-on BP az egyetlen élhető hely dologgal pedig nagyon nem értek egyet - még ha így is van. Szívem szerint körbekeríteném egyszer Budapestet és se ki se be. Kíváncsi lennék, mi történne. Nem sokat adnék a Pestieknek.

Hihetetlenül vízfejű ez az ország, szomorú hogy itt tartunk. Pedig Bp. egy az egyben megdöglene a vidék nélkül. Csak ezt sajnos a sok fővárosi nemigen látja - tisztelet a kivételnek. Ezek az emberek elvannak mint a befőtt, a vidéket pedig tényleg le se tojják.

Elnézést az OFF-ért.  :offtopic:  vége

Visszatérve a bankokra - sajnos ők is tehetnek erről a helyzetről, mármint, hogy nem nagyon használják az emberek a kártyákat. Elsősorban azt hiszem, nekik kellene lépni. De erre is igencsak kicsi az esély.
42

#936 Felhasználó inaktív   Ndrew 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 31. 09:57

Idézet: padawan - Dátum: 2009. okt. 31., szombat - 0:17

Mert van mögöttük egy kiselejtezett ezeréves modem. :Đ
Egyébként az jó, ha már sok helyen változott a helyzet és nem lassú, de egyelőre akkor sem tudom megszokni. Lehet, hogy ez mindenkinek rossz, de nem mindent kell racionálisan csinálni. Kevesebb látra szóló kamatot kapok, jah mondjuk ez nálunk nem divat, de a ugye fizetésnél nem engem húznának le, hanem a boltot, szóval akár jobban is járhatnék, de inkább nem. Nagyértékű vásárlásnál, esetleg benzinkúton, már úgy ahogy, meg mondjuk külföldön már ok, de egy normál vásárlásnál, kis boltban, étteremben valahogy nem.
Igazából azt se fogom fel, miért nem kaphatom meg a fizetésemet készpénzben, ha akarom, szerintem ez nonszensz, és tekintsünk el attól, hogy jobban járok-e vagy sem, mert nem ez a szempont, hanem az, hogy nincs választási lehetőségem és mindenképpen el kell tartanom egy bankot is. Igaz, ha választhatnék is ezt választanám, de egész más szájízzel.
Meg ugye ott a magánnyugdíjpénztár, szintén ugyanez, megint nem lenne vele baj, csak mégis van, mert nem dönthetek, maximum abban, hogy kihez megyek, sőt, ha nem döntök, akkor megkapja az OTP, hmm, érdekes. :Đ Jó tudom, apróságokon lovagolok, de zavarnak. Megszoksz, vagy megszöksz. :D

#937 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 31. 10:02

Idézet: Ndrew - Dátum: 2009. okt. 31., szombat - 10:57

Jó tudom, apróságokon lovagolok, de zavarnak. Megszoksz, vagy megszöksz. :D

És még azt se kérdezték meg, akarod-e a világ teremtését... :)

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#938 Felhasználó inaktív   Ndrew 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 31. 10:23

Idézet: Eleanor - Dátum: 2009. okt. 31., szombat - 10:02

És még azt se kérdezték meg, akarod-e a világ teremtését... :)

:) Nem, mit képzel a világ magáról? :Đ
De nem is ez a lényeg, hanem, hogy arról volt szó, hogy miért nem úgy csinálom, ahogy. Ezért, és ezt szívem joga megtenni, még, ha ki is cseszek magammal. :D
Nem tudom elmozdítani a világot, mert még nem állok azon a bizonyos stabil ponton, de legalább nem kell hozzá jó képet vágnom. :)

#939 Felhasználó inaktív   BigBear 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 31. 11:10

Idézet: Ndrew - Dátum: 2009. okt. 31., szombat - 11:23

De nem is ez a lényeg, hanem, hogy arról volt szó, hogy miért nem úgy csinálom, ahogy. Ezért, és ezt szívem joga megtenni, még, ha ki is cseszek magammal. :D
Nem tudom elmozdítani a világot, mert még nem állok azon a bizonyos stabil ponton, de legalább nem kell hozzá jó képet vágnom. :)

Van abban valami amit írsz.
Azért csodálatos egy rendszer az, ahol kötelező jelleggel kell egy folyószámla, mert nem fizetnek készpénzben. Ezzel csak a bankok járnak jól. Most eltekintve attól, hogy kényelmes is tud lenni egy folyószámla, de mégis, ahogy írtad, nincs olyan döntési lehetőségem, hogy ez nekem nem kell.

Szintúgy a nyugdíjpénztárak. Gyakorlatilag állami döntésre és támogatással - kötelező jelleggel ugye - a bankok lenyúlják a pénzem. Erről szól az egész. Nézzük meg micsoda bukták voltak az elmúlt években a kötelező magánnyugdíj-pénztáraknál. Az ember pedig egész egyszerűen semmit sem tud tenni ellene, mert ugye kötelező tagság van.
Kérdem én: miért nem gyűjthetem én magamnak a nyugdíjamat? Természetesen a mostani rendszer helyett és nem mellett. Ha csak simán valami gagyi kötvénybe pakolom a pénzem, azzal is jobban járok...
42

#940 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 31. 11:22

Idézet: Ndrew - Dátum: 2009. okt. 31., szombat - 11:23

Értelek... és nem is akarom, hogy másképp tedd, amíg magad teszed vagy nem teszed. :)

(Mint mindenben, ebben is van kétoldalú biztonsági kérdés... meg pro és kontra.)

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

Téma megosztása:

• (90 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.