A BME-n vagy a Kandón érdemes vill.mérnöknek tanulni?
Elküldve: 2002. 11. 12. 14:09
Ti. nem mindegy, hogy felvételin 11x vagy 8x pontot kell szereznem.
Oktatás minősége, a diploma elfogadottsága, az általános színvonal ... minden érdekel.
Kösz:
SzG
2. You'll be assigned to a mission a few'd qualify for... a mission a few would survive...
3. Nem vagy elég részeg, amíg a padlón nem keresel kapaszkodót...
Elküldve: 2002. 11. 12. 14:22
Én ugyan ELTE-s vagyok, de vannak barátaim BME-n és Kandón is, és nincs vita köztük, hogy melyik a jobb. (minden általad említett szempontból a BME, ezt a Kandósok is elismerik)
Elküldve: 2002. 11. 12. 14:23
SzG
2. You'll be assigned to a mission a few'd qualify for... a mission a few would survive...
Elküldve: 2002. 11. 12. 14:40

csak annyit ehez a témához, hogy én is Kandós voltam, igaz gazdasági karon....
a Kandó már nem létezik... BMF van helyette, egybe van olvasztva a Bánkival + a Könnyűiparival....
szvsz az összeolvasztás egy ökörség volt...
De az oktatás és a tanterv sokat javult mostanság, a felvételi ponthatár meg azért alacsony, mert ott nem ilyenkor szűrnek, az én évfolyamomban a villanyászok között elsőben 70% kibukott.... Ott első év végén van a szűrés... Persze lehet, hogy ez változni fog, és akkor a ponthatár +nő. Egyébként jó suli, de a BME szvsz is jobb, bár nem sokkal, több évfolyamtársam is volt aki onnan jött át. Azt képzelték a kandó könyebb lesz, de onnan is kibuktak.

/Dohaku (?-1675)/
Elküldve: 2002. 11. 12. 15:04
idézet:
Ezt írta lancet:
a Kandó már nem létezik... BMF van helyette, egybe van olvasztva a Bánkival + a Könnyűiparival....
szvsz az összeolvasztás egy ökörség volt...
[/quote]
Mint ahogyan BME sincs már, hanem van helyette:
![]()
Aminek szintúgy nem volt sok értelme, de olyan kretén az iskolák anyagi támogatása, hogy csak így kaphatnak normális pénzt.
Pl volt olyan, hogy a Kandón az intézet könyvtára az ott tanító doktorok száma alapján kapott támogatást. Ha nem tanított volna névleg ott jóval több doktor, akkor még a leselejtezett könyvek cseréjére se lett volna lehetőség, nem hogy újak vásárlására.
De szerencsére ez csak a számítástechnika intézet volt, ott pedig ugye semmi fejlődés nincs egy ideje.![]()
Elküldve: 2002. 11. 12. 15:08
Ismerek olyan helyet is ahol kifejezetten keresik a kandósokat, mert jó a cég kapcsolata a kandós tanárokkal, és a legtöbb cég először mindig ismerősöket próbál találni, csak azután ad fel hirdetést a HVG-ben. Ha informatikában gondolkodsz, akkor nem igazán számít hogy mit tanítanak az iskolában, úgysem fogod használni a munkád során annak nagy részét, mert specializált tudást kell szerezned.
Elküldve: 2002. 11. 12. 15:09
Elküldve: 2002. 11. 12. 19:55
idézet:
Ezt írta lancet:
De az oktatás és a tanterv sokat javult mostanság, a felvételi ponthatár meg azért alacsony, mert ott nem ilyenkor szűrnek, az én évfolyamomban a villanyászok között elsőben 70% kibukott.... Ott első év végén van a szűrés... [/quote]
Azert a BME-n is beleverik a golyakba, hogy a felvettek 50%-abol sosem lesz mernok...
Golyatabor kornyeken meg azt hiszi az ember, hogy viccelnek, meg talan az elso par heten. Aztan par zh (fizika, matek...) utan rajon, hogy megsem. Aki meg ilyenkor is azt hiszi, hogy ez vicc, na az ilyet szoktak felevkor kirugni... (vagy ha akkor nem, akkor 2. felevben megkezdi az Elmeleti Villamossagtan tanszek a villamosmernokok oktatasat)
Az eszesebbje inkabb onkent kiiratkozik a vizsgaidoszak vege elott 1 nappal, mert ha tanulmanyi okok miatt rugjak ki, akkor 2 evig nem felvetelizhet sehova!
Elküldve: 2002. 11. 12. 22:55
idézet:
Ezt írta nyunyu:
z eszesebbje inkabb onkent kiiratkozik a vizsgaidoszak vege elott 1 nappal, mert ha tanulmanyi okok miatt rugjak ki, akkor 2 evig nem felvetelizhet sehova![/quote]
Ez komoly? Persze, ha igaz is, asszem az se normális, aki a felvételi lapjára rávési, hogy ideéside jártam x évig, de kirúgtak... Ráadásul lassan mindenhol kreditrendszer van (ugyebár idéntől elvileg kötelező), annál meg sokkal nehezebb valakit kivágni.
Egyébként nálunk progmaton analízisből az előző félévben a 100 feletti hallgatói létszámot sikerült 13(!)-ra redukálni...
[ 2002. november 12.: closed szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2002. 11. 12. 23:17
idézet:
Ezt írta closed:
Ez komoly? Persze, ha igaz is, asszem az se normális, aki a felvételi lapjára rávési, hogy ideéside jártam x évig, de kirúgtak... Ráadásul lassan mindenhol kreditrendszer van (ugyebár idéntől elvileg kötelező), annál meg sokkal nehezebb valakit kivágni.
[/quote]
A kreditrendszer ismerve: elejen nehez bennmaradni, a vegen nehez kiesni! Egyebkent van ami meg ennel is huzosabb, megpedig a kotelezo nyelvvizsga! E nelkul ugyanis nincs diploma. Van aki mar kivulrol fujja a szobeli magno reszet, de meg mindig nem tudta megszerezni a nyelvvizsgat.
A BMF-n a villamosmernoki nem csak 4 ev? Mert a muszakin 5 ev...
idézet:
Ezt írta closed:
Egyébként nálunk progmaton analízisből az előző félévben a 100 feletti hallgatói létszámot sikerült 13(!)-ra redukálni...
[/quote]
Gondolom a kepzes elejehez tartozik ez a targy. Egyebkent "ezt" a targyat, BME villanykaron, Elektromagneses Tereknek hivjak (EMT).
Bar nekem volt olyan evfolyamtarsam, aki egy harmas utan visszament javitani, mert negyest akart szerzni.
Ezt hivjak szadomazohizmusnak!
![]()
Elküldve: 2002. 11. 12. 23:19
idézet:
Ezt írta MisterY:
Mint ahogyan BME sincs már, hanem van helyette:[/quote]
Fontos tudni, hogy a BME rovidites nem valtozott meg, csak a teljes nev lett Budapesti Muszaki- es Gazdasagtudomanyi Egyetem.
Elküldve: 2002. 11. 12. 23:53
idézet:
Fontos tudni, hogy a BME rovidites nem valtozott meg, csak a teljes nev lett Budapesti Muszaki- es Gazdasagtudomanyi Egyetem. [/quote]
Ez így van!
idézet:
A kreditrendszer ismerve: elejen nehez bennmaradni, a vegen nehez kiesni! [/quote]
Ez pedig nem igaz!
Az elején igen könnyű kiesni, de a végén sem nehéz!![]()
I cry when angels deserve to die"
/System Of A Down - Chop Suey!/
Elküldve: 2002. 11. 12. 23:57
idézet:
Ezt írta Csirke:
Ez pedig nem igaz!
Az elején igen könnyű kiesni, de a végén sem nehéz![/quote]
Hat ez ugye mindig attol fugg, hogy honnan nezzuk a dolgot.En az elejen annyi kreditet szedtem ossze, hogy a vegen 1 ev "tulora" utan is meg maradhattam volna.
![]()
Elküldve: 2002. 11. 13. 00:15
idézet:
Ezt írta palpatine:
Hat ez ugye mindig attol fugg, hogy honnan nezzuk a dolgot.En az elejen annyi kreditet szedtem ossze, hogy a vegen 1 ev "tulora" utan is meg maradhattam volna.
[/quote]
Én már kilenc évet letöltöttem! )Bár nem villanykaron, hanem közleken)
Ügyes vagyok, mert még nem rúgtak ki, és még nem is végeztem!
Munka mellett elég nehéz a nappali!
[ 2002. november 13.: Csirke szerkesztette a hozzászólást ]
I cry when angels deserve to die"
/System Of A Down - Chop Suey!/
Elküldve: 2002. 11. 13. 04:01
idézet:
Ezt írta closed:
Ráadásul lassan mindenhol kreditrendszer van (ugyebár idéntől elvileg kötelező), annál meg sokkal nehezebb valakit kivágni.
[/quote]
Nalunk vezettek be eloszor a kreditrendszert...
De azert, hogy senki se jarhasson 10 evig, a kari szabalyzatban benne volt, hogy az n. felev vegere n*17 teljesitett kreditnek meg kell lennie. Aki ezt nem teljesitette, az automatikusan repult.
Iden valtoztattak ezen, mert a kari szabalyokat felvaltotta az egyseges, osszegyetemi szabalyzat.
Villanykar eroltette a teljes idoszakra az n*x kreditet, mint a minosegi kepzes zalogat, de a tobbi kar kedveert vegul csak az elso 2 felevre limitaltak a szabalyt n*15 kredit formaban. (kulonben a kozlekkar 90%-at ki kene rugni 4. ev kornyeken...)
Elküldve: 2002. 11. 13. 04:27
idézet:
Ezt írta palpatine:
Gondolom a kepzes elejehez tartozik ez a targy. Egyebkent "ezt" a targyat, BME villanykaron, Elektromagneses Tereknek hivjak (EMT).
Bar nekem volt olyan evfolyamtarsam, aki egy harmas utan visszament javitani, mert negyest akart szerzni.
Ezt hivjak szadomazohizmusnak!
[/quote]
Az analizist nalunk infon ugyanugy hivjak, villamosok matek cimszoval tanuljak.
Azert nalunk is volt hasonlo moka, amikor mr. NG-nel vizsgaztunk szamitogep architekturakbol. Sracnak nem tetszett a kapott 3-as, szobelizni akar (+/-1 jegy), NG feltette a kerdest, srac tolta ele az indexet, hogy koszoni a kettest. Pedig nem volt egy hulye srac...
Az EMT az mar mas teszta, addig el is kell jutni...
Villamosoknak Halozatok es Rendszerek I-II+szigorlat, nekunk a Bevezetes a Szamelmeletbe I-II volt huzos az elejen, ezeken csuszik el a nep nagy resze.
Ja, multkor Veszely bacsi viccelodott, hogy HaRe II-bol nala szobelin 85% a bukasi rata. Na igen, csak elotte a szobelit ki kell erdemelni a sikeres irasbelivelAmi alig a nep felenek sikerul...
Amugy van par eleg laza csavo a karon. Ismerost mar harmadszor rugtak ki HaRe-szigorlaton, aztan elkezdett hencegni nekunk ("hulye kocsog infosoknak"), hogy milyen nehez feladatot kapott.
Meg van adva egy rendszerre erkezo jel idobeli alakja, meg az atviteli fuggveny, hogyan kell kiszamolni a kimenetet.
Srac gondolkozik, diadalittasan kivagja, "Ja, ossze kell szorozni!". Bokor ur torolgeti a homlokat... "Ja, megsem, konvolucio?" Bokor ur kiakad, beirja az egyest.
Srac nagy buszken jelenti, hogy mar 5 percet sikerult benn toltenie szobelin, mi meg ott rohogtuk korbe, hogy egy ilyen pite kerdesre sem tudja a valaszt. (Laplace transzformalni az bemeno jel idofuggvenyet, osszeszorozni az atviteli fuggvennyel, majd a vegeredmenyt inverz transzformalni. Ezert nalunk is lazan kivagtak volna a Jelek vizsgarol, pedig velunk nem szivoznak annyira az evtsz-esek)
Aztan a srac 5. alkalommal atment a szigorlaton, jovore elvileg diplomat kap. Aztan az elektronikahoz kb. annyira ert, hogy letolti a netrol legujabb telefonok kabelleirasat, megepiti, meg megflasheli a telefont a szinten letoltott szoftverrel, aztan elfogyott a tudomany, ha vmi komolyat kene csinalni, esetleg vadiuj tipus kerul a kezebe.
Szoval nem biztos, hogy mindenben elonyos a kreditrendszer...
Elküldve: 2002. 11. 13. 04:30
idézet:
Ezt írta closed:
Ez komoly? Persze, ha igaz is, asszem az se normális, aki a felvételi lapjára rávési, hogy ideéside jártam x évig, de kirúgtak...[/quote]
A problema azzal van, hogy bekerul a miniszteriumi kozponti adatbazisba, hogy kirugtak, igy a felveteli papirodat sem biraljak mar el...
Elküldve: 2002. 11. 13. 04:45
idézet:
Ezt írta palpatine:
Egyebkent van ami meg ennel is huzosabb, megpedig a kotelezo nyelvvizsga! E nelkul ugyanis nincs diploma.[/quote]
Ez annyira igaz, hogy az egyik evfolyamtarsam elettarsa mar 2 eve vegzett infon, de meg mindig nincs nyelvvizsgaja. Munka mellett lusta tanulni, igy lassan torlik a sracot az egyetemi nyilvantartasbol (3x lehet diplomatervezni...), igy gyakorlatilag semmi papirja nem lesz rola, hogy idejart 5-6-7 evig...
Elküldve: 2002. 11. 13. 14:00
idézet:
Ezt írta nyunyu:
A problema azzal van, hogy bekerul a miniszteriumi kozponti adatbazisba, hogy kirugtak, igy a felveteli papirodat sem biraljak mar el...[/quote]
tudtommal még nem működik ez az országos rendszer. (ha működne, akkor felesleges volna a felvételi lapra a "korábbi tanulmányok" rovat)
Amikor még a Kertészetire jártam, mi voltunk az első kredites évfolyam. A rendszernek főleg előnyei voltak a régihez képest egy kivétellel: a tanárok sokkal könnyebben vágtak el valakit egy tárgyból, azzal a felkiáltással, hogy "ne aggódjon, nincs veszve semmi, jövőre vegye fel újra"
Sok csúnya történetem van erről, de ez már nagyon OFF.
Elküldve: 2002. 11. 13. 15:03
Látom, egész szép számban összegyűlt a nép...
Most már csak annyit mondjatok meg, hogy min lehet elcsúszni az elején...A többit majd csak kibekkelem...

SzG