idézet:
Ezt írta tRebroN:
Jaja tiszta inkvizíció már csak jó kis kivégzés hiányzik!
tRebroN![]()
![]()
[/quote]
Ne félj, ami késik nem múlik!![]()
Gyorshajtás
Elküldve: 2003. 09. 19. 16:46
Battle tag: Nevl#2658
Elküldve: 2003. 09. 19. 17:29
idézet:
Ezt írta Scytam:
Ennek nem úgy kéne működnie, hogy csak akkor kezdek előzésbe, ha azt biztonságosan be is tudom fejezni? Szvsz a szembejövőket a töltésre leszorítván nem ebbe a kategóriába tartozik. Itt a kamionos volt a balf@sz.
Viszont az is igaz, hogy segíteni illik az előzésben lévőket is...[/quote]
Csak tudod, azért vannak olyan kamionosok (igaz nagyon sokan nem ilyenek), akik úgy vannak vele, hogy hát nekem nagyobb autóm van, magasabban vagyok, és általában a kamionos szívja meg a legkevésbé a dolgot, így lehet egy kicsit lazulni...
Az meg, hogy illik segíteni az előzésben, jogos felvetés. De mint mondtam, a papika a ladában nem is biztos, hogy észrevette, hogy mi folyik körülötte. Mi amit tehettünk megtettük, azaz épphogynem állt meg az autó az árok szélén, annyira lassítottunk. Amúgy egyértelműen a kamion volt a balfék, de ez baleset esetén nem biztos hogy minket, vagy a ladás papát már izgatta volna...
Nem verseny, felelősséggel egymásért. Most jött ki egy ilyen AHB Rt.-s reklám. Ez egy jól megfogalmazott mondat volt. Mert ugye beszélünk arról, hogy inkább menjünk lassabban és kicsit később, de odaérjünk a célunkhoz. Ez a mondat azt mondja, hogy inkább menjünk kicsit lassabban, odafigyelve, hogy mindenki oda jusson el, ahova készült. Ezt kellene megtanulni a vezetőknek.
Nem az a baj, hogy szabálytalankodik. (Azaz az már baj, de most ezt hagyjuk) Hanem az a baj, hogy nem figyel a másikra. Mint talán már írtam is, ha nyomom a 100-as táblánál 180-nal, akkor valószínűleg két kézzel fogom a kormányt, megpróbálok nagyon odafigyelni az útra, tehát a lehetsőgekhez mérten maximumra pörgetem a figyelmemet a vezetésre. Míg az a vezető aki a 100as táblánál 100-zal sem megy, nyugodtan ül az autójában, bízva abban (ugye a híres-neves bizalmi elv), hogy szabályosak az emberek, és kevésbé intenzíven koncentrál, gondolván, hogy ő szabályos. Egy csattnál a szabálytalanul közlekedő sokkal felkészültebb az eseményre, mint a vétlen. Ezért van az, hogy nagyon sok esetben a szabálytalankodó karcolásokkal, a vétlen halotti bizonyítvánnyal és kísérettel távozik.
Szintén a már említett ismerősöm jut eszembe. Ha látja, hogy őrült közeledik 180-nal, az az első, hogy villog rá, meg köröz az ujjával, hogy rendőri ellenőrzés, holott nem is látott rendőrt még a környéken sem. De lehet, hogy ezzel a "megtévesztéssel" egy többgyermekes családapát juttat haza egészségben.
SF
Elküldve: 2003. 09. 19. 17:38
idézet:
Ezt írta Nevl:
Igen ez a kategória nálami is létezik, de megmutatom a teljes listát 1 a legelvislehetőbb és így megy a legrosszabbig!
1. elveszett 50 éves! Kicsit lassú, nem érzi a pedált, de legalább nem okoz balesetet
2. a harcos típus vagyok 30+ és egészen 60-ig (életkor) ezek aztán gátlástalanok ritmus nuku, gyerek a hátsóülésen de majdnem bemennek a busz alá
3. underterminált nő, ez az egyik legrosszabb a kormányt szinte harapdálja olyan közel van a feje a kerékhez és a karjuk szerintem az első 5 perc után elzsibbad és görcsbe áll így nem is tudnak jól reagálni, de a dudát azt ismerik
4. a szőke buxa! Jaj,ismeritek, pasi/apu berakja kis feneke alá a nagy behemót terepjárót/ kicsi de gyors kocsit, az meg vezetni próbál! Lassú, indexet nem ismeri, nyomja a dudát mint a kölnisprét, rágózik, telefonál, cigizik...
5. kigyúrt pasi a szőke buxával mellette! Na ez kb ugyan az mint az előző, csak paliban + jobban el van foglalva a barátnője egyes részeivel mint az útfigyeléssel
Itt jönnek a veszélyesek!
6. kalapos öregnéni! A kormány küllői közül szemléli 60 dioptriás SZTK keretes szemüvegén ezt a szürke világot (melynek puszta léte is jobban korlátozza térlátását mint amennyire segíti) és nem igazán érti, hogy miért dudál mindenki amikor 20-al megy a 40-es tempónál végülis ő ráér a barátnőjéhez érni a csúcsforgalomban! De amikor mellé ér valki, akkor aztán megpróbálja behozni lemaradását
6. kalapos öregúr! Úgy érzi, hogy ő még mindig az aszfalt ördöge és minden hívő autós őt féli! Komótosan vezet suzukijában, hogy közszemle tárgyává tegye fennséges mivoltát de közben már a hallókészülékkel sem hallja a mellette elsuhanó autók dudáját, arról már nem is beszélve, hogy a lámpa színei kicsit mosódnak és az imént említett járművek is valami gyorsan mozgó UMÓ-knak tűnnek(beazonosítatlan mozgó objektumok). Természetesen balra indexel és jobbra kanyarodik a behajtani tilos táblából hírtelen gyere csak szabad az út lesz és hasonlók.
De akkor még a parkolási szokásokat nem is említettem!
Ja és még egy külön kategória (senkire sem utalok itt félreértés ne essék)!
A jasszos gyerek! Ül a jó kis sportautóban, vagy kamu tuning verdában és nagyon érzi a sávokat a 90 Km/h símán megvan az első lámpáig, amikor is satufék, majd a mögötte komótosan jövő jármű megállás nélkül átmegy a lámpán míg ő nuláról indulhat! De behozza hátrányát, majd opsz ott egy gyalogos, nem baj elrántom a kormányt, nekem faszább a kasznim!
[ 2003. szeptember 16.: Nevl szerkesztette a hozzászólást ]
[ 2003. szeptember 16.: Nevl szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
Az utolsóból elég sok van!![]()
Elküldve: 2003. 09. 19. 19:35
idézet:
Ezt írta Sasfióka:
Egyik ismerősöm csak úgy nevezi az őrült embereket az utakon, hogy "önző emberek."
SF[/quote]
Vagy "potenciális szerv donor" ....![]()
![]()
Elküldve: 2003. 09. 19. 21:25
idézet:
Ezt írta mumk:
Vagy "potenciális szerv donor" ....![]()
[/quote]
Vagy potenciális műanyag zacskó töltelék!![]()
![]()
![]()
Battle tag: Nevl#2658
Elküldve: 2003. 09. 19. 21:29
idézet:
Ezt írta Nevl:
Vagy potenciális műanyag zacskó töltelék!![]()
![]()
[/quote]
Én az újra hasznosítás híve vagyok.![]()
![]()
Elküldve: 2003. 09. 20. 09:50
Persze most pont 75kmh-val mentem es rajuk tudtam kacsintottam.
[ 2003. szeptember 20.: mocsi szerkesztette a hozzászólást ]
Where you thought you were going to... were never there.
Where you are ain't no good, unless you get away from there!
Elküldve: 2003. 09. 22. 08:30
Kis puhapöcsű suhancok elhozták apuci mercijét alaposan szétcsúszva. Hegynek felfelé, egy rendkívűl fos úton jöttek kb 130-150-el amikor ( valszeg egy jókora kátyút kerülve ) megcsúszhatott a merce hátsó kereke. No, most az uccánkró tudni kell, hogy egy vájúban halad, azaz az út két oldalán földsánc/kapubejárók vannak végig. A megcsúszó merci először a jobb oldalon nekiment a födsáncnak, onnan visszapattan, és -ekkor már oldalt csúszva- nekiment a szomsédunk kapu előtt parkoló kocsijának, majd arról lepattanva megállt az út közetén keresztbe.
A szomszéd kocsijának eltünt a hátulja, plusz bekerült a kaput magával tolva a garázsfeljáróra. A mercinek összetört az eleje, a hátúlja, sőt még a felnik is széttörtek!
Viszont ami a legjobbn megdöbbentett, az az volt amit a kiérkező rendőrök mondtak: a biztosító az ittas vezető balesete után nem fizet egy büdös buznyákot sem!
Ne menj előttem, mert nem követlek.
Mellettem se menj.
CSAK HAGYJ A FRANCBA BÉKÉN!
Elküldve: 2003. 09. 22. 08:47
idézet:
Ezt írta Scytam:
Viszont ami a legjobbn megdöbbentett, az az volt amit a kiérkező rendőrök mondtak: a biztosító az ittas vezető balesete után nem fizet egy büdös buznyákot sem!Szerencsétlen szomszéd gyerek nem is volt a helyszínen, de mivel a mercis csóka be volt nyova, ugrott a kocsija![/quote]
A mercisnek.
A más kárát a kötelező biztosításnak kéne fedezni, erre találták ki.
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"
Elküldve: 2003. 09. 22. 08:50
idézet:
Ezt írta mocsi:
Na ma reggel ismet csak ugyanott voltak, talan meg jobban elbujva a palank moge a kedves rend orei a feher Skodaban az M3-as bevezeto szakaszan.
Persze most pont 75kmh-val mentem es rajuk tudtam kacsintottam.
[ 2003. szeptember 20.: mocsi szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
Ha kifelé mentél, és az ÖMV kút mögött álltak, akkor ok.
Ha befelé jöttél, és a BVSC uszoda előtt voltak, akkor besokalltál, mert ott 50 van már.
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"
Elküldve: 2003. 09. 22. 09:08
idézet:
Ezt írta csozsi:
A mercisnek.
A más kárát a kötelező biztosításnak kéne fedezni, erre találták ki.[/quote]
Ja, eddig én is ezt hittem, de a rendőr szerint ilyenkor senki sem kap semmit a biztosítótól!
Mellettem se menj.
Elküldve: 2003. 09. 22. 09:13
idézet:
Ezt írta Scytam:
Ja, eddig én is ezt hittem, de a rendőr szerint ilyenkor senki sem kap semmit a biztosítótól![/quote]
kizárt dolognak tartom.
ha a károkozónak nem volt semi biztosítása, kötelezője se volt fizetve, akkor is fizet a biztosítók szövetsége vagy mi... legalábbis valami ilyesmiről tudok
Elküldve: 2003. 09. 22. 09:37
idézet:
Ezt írta Scytam:
Ja, eddig én is ezt hittem, de a rendőr szerint ilyenkor senki sem kap semmit a biztosítótól![/quote]
A kötelező pont erre van, mondjujk ezért is ilyen drága!![]()
Elküldve: 2003. 09. 22. 10:00
idézet:
Ezt írta Scytam:
A Mercédesz kárát valóban nem fizeti.
Az ő általa okozott kárt azonban a Kötelező biztosítás alapján ki fogják fizetni, és be is hajtják a Mercédesz tulajdonosán!
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."
Elküldve: 2003. 09. 22. 10:00
idézet:
Ezt írta Tibisz:
A kötelező pont erre van, mondjujk ezért is ilyen drága![/quote]
A rendőrnek is ezt mondta mindnenki, de szerinte nem.
Mondjuk elégé Bajusz-Rezső volt a csóka!
Ííízi rájder öcsém! Ííízi rájder!
[ 2003. szeptember 22.: Scytam szerkesztette a hozzászólást ]
Mellettem se menj.
Elküldve: 2003. 09. 22. 10:02
idézet:
Ezt írta Scytam:
A rendőrnek is ezt mondta mindnenki, de szerinte nem.
Mondjuk elégé Baju-Rezső volt a csóka!
Ííízi rájder öcsém! Ííízi rájder![/quote]
Tudod a rendőrök ...!![]()
![]()
![]()
Elküldve: 2003. 09. 22. 10:07
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."
Elküldve: 2003. 09. 22. 23:37
udv fram
[ 2003. szeptember 23.: fram szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 09. 23. 06:25
idézet:
Ezt írta csozsi:
Ha kifelé mentél, és az ÖMV kút mögött álltak, akkor ok.
Ha befelé jöttél, és a BVSC uszoda előtt voltak, akkor besokalltál, mert ott 50 van már.[/quote]
Befele a feluljaro elott az utolso kikanyarodo utcanal a palank mogott elbujva, ugy hogy csak akkor latod meg amikor mar keso.
Elküldve: 2003. 09. 23. 06:28
idézet:
Ezt írta fram:
Kerepesi ut, hajnali 3. A8 200 folott, a volt Taurusnal (most Michelin asszem) levo vasuti feluljaron ~180, necces volt, de megfogta. Az Orsig csak a Hungarianal levo pirosnal allt meg (a tobbi is piros volt, valahogy nem jott ki neki a zold hullam).
udv fram
[ 2003. szeptember 23.: fram szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
Ez kemeny, de honnan, tudod, hogy annyi volt amennyi? 200-nal a kerepesin semmilyen auto nem tudja megfogni azt a kib. godrot a feluljaron, siman torik a tengely. A buszsavban sekelyebb ugyan, de a szelen meg tele van "kamion godrokkel"

Súgó
A téma zárva.