HWSW Informatikai Kerekasztal: Gyorshajtás - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (216 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 201
  • 202
  • 203
  • 204
  • 205
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gyorshajtás Értékeld a témát: -----

#4031 Felhasználó inaktív   Arp 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 01. 12. 00:02

Idézet: jrpryv - Dátum: 2005. jan. 11., kedd - 22:57

Nekem van ismerősöm, aki a légkonditól lesz ilyen (az avatarom bal oldalán látható hölgy az illető). Nem tud utána kiszálni a kocsiból. Vannak, akiknek nagyon érzékenyek az izületei.

Persze, a légkondi ugyanez. Sajnálom is hogy megcsináltattam mert a szerelők úgy tönkrevágták közben a kocsit hogy azóta se sikerült megjavítani.

#4032 Felhasználó inaktív   Arp 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 12. 00:05

Idézet: Studi - Dátum: 2005. jan. 11., kedd - 23:00

Tényleg, ki vezetett már brit autót? mennyire van megvariálva? A váltó tükrözve van, vagy tőled legtávolabb van az 1.-2. fokozat? Indexkar is át van rakva a túloldalra? Pedálok?

Szerk: természetesen nem brit gyártású autókra, hanem jobbkormányosokra gondolok. :)

Majd megkérdezem a klubfőnököt, most épp kint van Ausztráliában és hajtja a jobbkormányos zx-eket

#4033 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 12. 00:09

Idézet: Arp - Dátum: 2005. jan. 11., kedd - 23:57

Azokban a pedál is fordítva van?

Passz, de ha akarod megkérdem csak most épp nem mukodik rendesen az emailem :D
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#4034 Felhasználó inaktív   keton 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 12. 00:11

Idézet: nyunyu - Dátum: 2005. jan. 11., kedd - 23:13

Aszofo-Tihany kozott meg lett huzatva a kocsi a 71-esen, de a nagy ivu kanyarban mar 130-nal majdnem felborult az Omega B, annyira nulla volt a kanyarstabilitasa.

Kamionsoforunk egyebkent onnan erdemelte ki a "hirnevet", hogy elozoleg kolcsonkapott Volvo 850 T5-ot is kezelesbe vette, ugyanott. Kocsi tulajdonosanak igencsak halalfelelme volt, mikor 180-nal vette azt a kanyart, de a kocsi meg sem billent, stabilan tartotta az ivet.

Hogy fair legyen az összehasonlítás: a T5 alatt némileg keményebb, sportosabb futómű van, hogy igazodjon a sok lóhoz. Persze ha az Omega sem a 2.0 8V verzió volt, akkor nem szóltam :)

#4035 Felhasználó inaktív   Arp 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 12. 00:21

Ezek a turbos volvok nagyon durvák. Egyik kollegámnak T4-es S40-e van, de kívülről nem látszik rajta semmi jelzés. Ment előtte egy bmw a pályán és nem akart 180-nál lehúzódni csakazért se, nyomta neki. Kollegám belement a játékba, végig ment mögötte és villogott hogy húzódjon le. 200, 220, a bmw már kezd erőtlenné válni de azért se engedi el. Kollegám nyugodtan villog mögötte. Aztán 230 körül fehér füstfelhő a bmw-ből. Megfőzték a motort. Na akkor már lehúzódott...

#4036 Felhasználó inaktív   BigBear 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 12. 00:27

Idézet: jrpryv - Dátum: 2005. jan. 12., szerda - 0:01

Ez jó kérdés, ez engemis érdekelne. Sőt megmondom őszintén énmég aztse tudom, hogy ott jobbkézszabály van e (úgy rémlik, hogy az van ottis).  :rolleyes:

Fordítva van náluk tudtommal, azaz balkézszabály van.  A pedálok pedig normálisan helyezkednek el.

Leltem egy érdekes kocsit  :D

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Kép

Kép

Szerkesztette: BigBear 2005. 01. 12. 00:35 -kor

42

#4037 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 12. 00:32

Idézet: keton - Dátum: 2005. jan. 12., szerda - 0:11

Hogy fair legyen az összehasonlítás: a T5 alatt némileg keményebb, sportosabb futómű van, hogy igazodjon a sok lóhoz. Persze ha az Omega sem a 2.0 8V verzió volt, akkor nem szóltam :)

Mi, kisnyomasu turbos Volvonkban is sebessegtol fuggo kemenysegu futomu+kormany volt.

T5 az persze mas kategoria, +100 paci a nagynyomasu ikerturbo miatt.

Omegabol volt 8 szelepes? Egyebkent 3 litereset teszteltunk.

#4038 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 12. 00:38

Gyalogosokhoz: azért gyalogoljon el a zebrához 50 métert, h ott majd úgyanúgy ne engedjék el, mintha nem is lenne ott zebra?

A legszebb az egészben, h a szabálytalankodó gyalogos pontosan úgyanúgy gondolkodik, mint itt többen. Nem azt veszi figyelembe, h mi a szabály, egyszerűen azt nézi, milyenek az útviszonyok. Lehetséges-e az átkelés vagy sem. Ha nincs leküzdhetetlen akadály a túloldali járdáig, akkor ott át lehet kelni. Leszarja, h "30, 50, vasúti átjáró <> aluljáró, 50 méterre ott a zebra", átmegy és kész. Mert ő úgy ítélte meg, h itt át lehet menni.

Szal még mielőtt vki izomból szidná őket, nézzen körül, mert lehet, h egyben sajáthozzáállását/viselkedését szapulja  :)

Szerkesztette: fram 2005. 01. 12. 00:39 -kor

Ciciman is on borda

#4039 Felhasználó inaktív   keton 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 12. 00:41

Idézet: nyunyu - Dátum: 2005. jan. 12., szerda - 0:32

Mi, kisnyomasu turbos Volvonkban is sebessegtol fuggo kemenysegu futomu+kormany volt.

T5 az persze mas kategoria, +100 paci a nagynyomasu ikerturbo miatt.

Omegabol volt 8 szelepes? Egyebkent 3 litereset teszteltunk.

Háttő szerintem a T5 csak egy feltöltős :)
Biztosan volt belőle, 850-ből is sok 10V szaladgál. Bár valószínűleg más a két autó rendeltetése. Pl a 960 és a 850 2.0 T5 lóerőre ugyanannyi, de mégis egész más a kettő. A 850-esben ugye 2 liter, öt henger, turbó, a 960-asban meg 3 liter, hat henger. 204 vs 205LE, de a 850 sokkal sportosabb, a 960 meg nagypapás. Sokkal lágyabb a futóműve is, a T5 jóval feszesebb, pattogósabb. Bár én nem érzem veszélyesnek a 960/90 ágat sem, szerintem azok is jól fekszik az utat, csak másképp. Egyáltalán nem imbolygott 200 felett sem :)

#4040 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 12. 00:45

Idézet: fram - Dátum: 2005. jan. 12., szerda - 0:38

Gyalogosokhoz: azért gyalogoljon el a zebrához 50 métert, h ott majd úgyanúgy ne engedjék el, mintha nem is lenne ott zebra?

A legszebb az egészben, h a szabálytalankodó gyalogos pontosan úgyanúgy gondolkodik, mint itt többen. Nem azt veszi figyelembe, h mi a szabály, egyszerűen azt nézi, milyenek az útviszonyok. Lehetséges-e az átkelés vagy sem. Ha nincs leküzdhetetlen akadály a túloldali járdáig, akkor ott át lehet kelni. Leszarja, h "30, 50, vasúti átjáró <> aluljáró, 50 méterre ott a zebra", átmegy és kész. Mert ő úgy ítélte meg, h itt át lehet menni.

Szal még mielőtt vki izomból szidná őket, nézzen körül, mert lehet, h egyben sajáthozzáállását/viselkedését szapulja  :)

Egyszer mindenki kiszáll az autóból, és azonnyomban gyalogossá válik.
Viszont a viselkedését nem hagyja az autóban.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#4041 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 01. 12. 00:46

Idézet

A defenzív vezetés az amikor a te féklámpád azelőtt világít, hogy az előtted levő rálépett volna a fékre.
Ha már akkor állsz, amikor a járdán a gyerek még nem is gondolt arra, hogy átfusson előtted az úton.
Hogy lassítasz, mert "megérzed" hogy a kalapos hölgy index nélkül fogja rád húzni a kocsit...

Csak mert annyi szakember leledzik errefelé:  a jobbkézszabály Angliából származik.
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#4042 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 12. 00:51

Az 1.8-2.4 literes Omega A-k 8 szelepesek voltak ha jol néztem (most megnéztem)
A 2.6/3.0 általában 12.
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#4043 Felhasználó inaktív   Arp 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 12. 00:55

Idézet: fram - Dátum: 2005. jan. 11., kedd - 23:38

Ebben van valami, de az még kérdés hogy ő miért nem tudja megvárni azt a 3 másodpercet amíg elhaladunk, és akkor nem hozná a frászt senkire. Rajtunk és a szembejövőn kívül több száz méteren belül egyetlen autó sem volt. Abban biztos vagyok hogy látott engem, ha valaki fényes nappal 10 méterről nem vesz észre egy bazinagy fehér autót az járjon fehér bottal. De a másik sávban meglátja a távolabbit is. Valami kiszámíthatatlan agyi félrekapcsolás lehetett, szerencse hogy legalább én kapcsoltam (mint a Rózsa úr)

#4044 Felhasználó inaktív   Arp 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 12. 00:56

Idézet: Wyco - Dátum: 2005. jan. 11., kedd - 23:51

Az 1.8-2.4 literes Omega A-k 8 szelepesek voltak ha jol néztem (most megnéztem)
A 2.6/3.0 általában 12.

Igen, mivel a kisebb 4 hengeres, a nagyobb 6.

#4045 Felhasználó inaktív   Arp 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 12. 01:01

Idézet: lameXpert - Dátum: 2005. jan. 11., kedd - 23:46

Ha már akkor állsz, amikor a járdán a gyerek még nem is gondolt arra, hogy átfusson előtted az úton.

Ez jó, kivéve ha TÉNYLEG nem fut át

#4046 Felhasználó inaktív   Plex 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 01. 12. 01:16

Idézet: Studi - Dátum: 2005. jan. 12., szerda - 0:00

Tényleg, ki vezetett már brit autót? mennyire van megvariálva? A váltó tükrözve van, vagy tőled legtávolabb van az 1.-2. fokozat? Indexkar is át van rakva a túloldalra? Pedálok?

Szerk: természetesen nem brit gyártású autókra, hanem jobbkormányosokra gondolok. :)

Úgy képzeld el, mintha a kormányt és a pedálokat eltolnák a jobb oldalra, minden más változatlan marad. (index bal kézen, 1-2 tőled távolabb, pedálok sorrendje változatlan)

Meglepően gyorsan meg lehet szokni, akárcsak a baloldali közlekedést, az első egy két nap útkereszteződésekben jobbra-balra fordulásoknál kell észnél lenni, na meg Y forduló után.

Hazatérve kellemetlen amikor az ember eleinte bal kézzel keresi a váltót és beveri a kezét az ajtókárpitba :)

#4047 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 12. 01:36

Idézet: Arp - Dátum: 2005. jan. 12., szerda - 0:55

Ebben van valami, de ...

Ilyenkor szoktam azt mondani tesóm gyerekének, h "nincs de".

Hibás gondolkódásmód a miért-ekre keresni a választ. A nyomatós, sosemindexelős vagy a belsősávban40nelcammogós, hirtelennemistudomholvagyokésmicsinájjakos Suzukisoknál sem a miért a lényeg, hanem az, h van ilyen vezetői típus (és elég sok ebben az autóban). Ezeket a viselkedésfajtákat felismerni az autó mozgásából ill. a helyzetet jól kezelni, ez a fontos. Ha tudnád, h azért cammog a belső sávban 40nel, mert félig belelóg a szemébe a kalapja, miben segítene ez neked? Vagy azért nem adta meg a jobbkezet, mert telefonált? Ezek lényegtelen dolgok. Az számít, h nem adja meg az elsőbbséget, nem az, h telefonált.

Hogy a miért-re is váloszoljak: Pontosan ugyanazért lép le az úttestre, amiért te pl 45-tel mész egy 30-as korlátozásnál.
Mert úgy ítélte meg, h lehet. Ha rosszul mérte föl a helyzetet, akkor hibázott, mikor azt hitte, simán belefér. Pont, mint te az autópályalehajtónál.

Ennyi. Ezen nincs mit ragozni.
Ciciman is on borda

#4048 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 12. 03:43

Idézet: Studi - Dátum: 2005. jan. 12., szerda - 0:00

Cipruson vezettem jobbkormányost. Minden ugyanaz, a váltó is ugyanúgy van, balra fel van az 1, a pedálok változatlanok. Nagyon nehéz volt megszokni főleg kereszteződésben, hogy hová is kell érkezni, melyik sávba. A index is balra van. Tehát nem tükör a dolog, cska nem bal oldalon van, hanem jobb oldalon.
Egyik kollégám (aki itthon elég régen és megbízhatóan vezet) negyed óra alatt összetörte a bérelt autót.
Ja, és a jobbkézszabály ott is jobbkézszabály. Csak ott máshonnan jönnek.

Kint nagyo nszerettem az egyirányú utcákat.  :)

Bevallom, erősen megkönnyebbültem, amikor kiszálltunk a kölcsönző telephelyén a sértetlen autóból.
Gondolkoztál már ma?

#4049 Felhasználó inaktív   mocsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 12. 07:41

Idézet: BigBear - Dátum: 2005. jan. 12., szerda - 0:27

Fordítva van náluk tudtommal, azaz balkézszabály van.  A pedálok pedig normálisan helyezkednek el.

Leltem egy érdekes kocsit  :D

**

~94-98-ban Angliaban eleg sok Yugo-t, Lada-t sot Kispolszkit is lattam jobbkormanyosan.
Where you come from... is gone.
Where you thought you were going to... were never there.
Where you are ain't no good, unless you get away from there!

#4050 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 12. 08:35

Idézet: jrpryv - Dátum: 2005. jan. 11., kedd - 23:00

Én úgy tudom, hogy orvosi vizsgálat van sűrűbben, legalábbis itthon.

Aha, kemény ám az az orvosi vizsgálat.

A sajátom: Amikor a jogsit szereztem, még falun voltunk bejelentve, ott kellett volna intézni az ilyen ügyeket. A sima orvosi papírért a szomszéd faluba kellett volna menni, míg a hivatásos jogsihoz szükséges - tehát szigorúbb - vizsgálat helyben volt. Ez a szigorú vizsgálat két perc beszélgetésről szólt, miközben megmérték a vérnyomásom. Most már pesten lakom, az orvosi vizsgálat egy szimpla "jól van" kérdésből szokott állni. A nagyimnak szintén, ő most 78 éves.

Édesapámé: Kb. negyed évvel azután, hogy eltörte a lábát, és levettek egy olyan speciális műanyag csizmát a lábáról, ami állítólag 2-3 darab volt az országban, orvosi vizsgálaton volt. Nagyon sántított, a doki tudott a lábtörésérő, de megkapta a papírt. Után még 3 évig járt neki a rokkantigazolvány.

Téma megosztása:

• (216 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 201
  • 202
  • 203
  • 204
  • 205
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.