HWSW Informatikai Kerekasztal: Gyorshajtás - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (216 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 202
  • 203
  • 204
  • 205
  • 206
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gyorshajtás Értékeld a témát: -----

#4061 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 01. 12. 09:25

Idézet: jrpryv - Dátum: 2005. jan. 11., kedd - 23:04

Hát én most jöttem haza, még városban elmegy, nem olyan vészes a köd a lámpák miatt (meg talán nincsis annyira), de országúton elég durvák a látási viszonyok. Én hál'Istennek mindössze 1-2 km-et mentem ilyen részen, de ott bizony 5 méter volt a látótávolság, ráadásul rettenetesen csúszott az út.  :(

Majd gyere ki ausztriába egyszer, ezek szinte azt se tudják milyen az, ha nincs köd :D
Hétfőn reggel is Bécstől Linzig végig köd volt, egyes helyeken 30-al haladtunk egymás lámpáját követve. (A1-es autópálya ugye)

#4062 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 12. 09:26

Idézet: Wyco - Dátum: 2005. jan. 11., kedd - 22:39

Hümm, hol van ehhez képest egy jo kis Omega A [1991] 120-150 LE-je? :D
De azert az mégiscsak egy nagy auto :)
Szerintem egyebkent a jol megformalt nagy kocsik azert jobbak a sportautoknál mert a mérettel és a kulsővel lesznek tekintélytparancsolóak, nem azzal hogy 300LE van benne. (meg hat a nagy auto is megy 200-at, affölé meg még autopályán se sűrűn megy az ember magyarországon)

Számomra az erő nem azt jelenti, hogy 200-al kell menni, hanem azt, hogy ha kell, van mihez nyúlni. Például nem mindegy, hogy 5-6 másodperc egy előzés, vagy 2. Hiába na, én abszolút veszélyben érzem magam a szembejövő sávban akkor is, ha (de tényleg) mindíg nagyon óvatosan előzök, néha túl óvatos is vagyok. Néha nem hiszek saját szememnek, amikor azt mutatja, hogy a belátható útszakasz elég az előzésre, mert volt rá példa, hogy egy kb 2 km hosszú belátható egyenes szakaszon nem jött szembe senki, elkezdtem előzni, erre valami tsz útról - aminek a kijáratát eltakarta az útszéli magas növényzet - kikanyarodott egy traktor.

#4063 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 01. 12. 09:27

Idézet: MisterY - Dátum: 2005. jan. 12., szerda - 8:48

A hozzászólásaid soha nem nélkülözték a - gyakran igen csípős - iróniát, de általában nem alaptalanok a szurkálódásaid.

Most viszont kirohansz két olyan ember ellen, akik hasonlóan gondolkodnak az adott témában, mint Te. És olyan dolgokat olvasol a fejünkre, amik a mi elveinkkel is ellentétesek.

Attól tartok, csak félig van igazad. :)
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#4064 Felhasználó inaktív   DzsiAr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 12. 09:33

Idézet: Carmaged - Dátum: 2005. jan. 12., szerda - 8:39

Hát, anno nekem is abból állt, hogy megkérdezte az orvos, hogy az utolsóelőtti sort látnám-e a táblán, ha odaállnék, ahova kell... :(

Amikor én szereztem a jogsit, elment egy fél napom míg végigjártam az SZTK összes rendelőjét :)
Az utánna következő megújítás már nekem is a körzeti orvosnál volt. Kb fél percig tartott.
A valóság az, ami akkor sem tűnik el, ha már nem hiszünk benne.

#4065 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 12. 09:36

Idézet: Drummaster - Dátum: 2005. jan. 12., szerda - 9:26

Számomra az erő nem azt jelenti, hogy 200-al kell menni, hanem azt, hogy ha kell, van mihez nyúlni. Például nem mindegy, hogy 5-6 másodperc egy előzés, vagy 2. Hiába na, én abszolút veszélyben érzem magam a szembejövő sávban akkor is, ha (de tényleg) mindíg nagyon óvatosan előzök, néha túl óvatos is vagyok. Néha nem hiszek saját szememnek, amikor azt mutatja, hogy a belátható útszakasz elég az előzésre, mert volt rá példa, hogy egy kb 2 km hosszú belátható egyenes szakaszon nem jött szembe senki, elkezdtem előzni, erre valami tsz útról - aminek a kijáratát eltakarta az útszéli magas növényzet - kikanyarodott egy traktor.

Ugyanezért szeretnék én is erős autót, a mellékútról kikanyarodók mellett, még az is nagyon veszélyes tud lenni, mikor úgy látod beleférsz az előzésbe, kielőzöl, erre a melletted lévő nem nézve semerre rájön, hogy háá tök egyenes az út gyorsítok mán egy kicsit te meg szívsz!

#4066 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 12. 09:39

Idézet: Studi - Dátum: 2005. jan. 12., szerda - 9:14

A www.subaru.hu szerint tényleg 225 és 265, pedig én is azt olvastam valahol, hogy a gyengébbik van 270 körül. Lehet, hogy az már a rallyautó alapja, azokat nem hirdetik a Peugeot-Citroen-Ford...-nál sem, pedig korlátozott példányszámban megvásárolható.

PS: csak akkor az nem emberi áron van. :(

Hát igen, elég drága mulatság de remélem, hogy mire lrjár a mostani autóm lizingje, addigra valamivel mérséklődni fognak az árak, vagy nyerek a lottón... :D

Szerk.: De ahhoz lottóznom kéne. :lol:

#4067 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 12. 10:14

Egyébként ma reggel is durva köd volt, a látótávolság max. úgy 20-25 méter lehetett, ehhez képest csak minden negyedik, ötödik autónak volt bekapcsolva a hátsó ködlámpája. Gáz. :(

#4068 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 12. 10:14

Idézet: Drummaster - Dátum: 2005. jan. 12., szerda - 9:39

Hát igen, elég drága mulatság de remélem, hogy mire lrjár a mostani autóm lizingje, addigra valamivel mérséklődni fognak az árak, vagy nyerek a lottón... :D

Szerk.: De ahhoz lottóznom kéne. :lol:

És ha nyernél a lottón, akkor is csak subarut vennél? :)

#4069 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 12. 10:21

Idézet: Drummaster - Dátum: 2005. jan. 12., szerda - 10:14

Egyébként ma reggel is durva köd volt, a látótávolság max. úgy 20-25 méter lehetett, ehhez képest csak minden negyedik, ötödik autónak volt bekapcsolva a hátsó ködlámpája. Gáz. :(

Múltkor olvastam valahol, hogy valakit megbüntettek a rendőrök, amiért KÖDBEN be volt kapcsolva a ködlámpája! Azt mondták neki, hogy csak városon kívül lehet bekapcsolva! :omg:

#4070 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 12. 10:21

Idézet: Locutus - Dátum: 2005. jan. 12., szerda - 10:14

És ha nyernél a lottón, akkor is csak subarut vennél? :)

Igen, a legbrutálisabbat, amit kapni lehet. Meg a hétköznapokra egy H2-t, természetesen. Az a másik álomverdám. Amúgy én inkább a terpjárókat/pickup-okat preferálom, a sportosabb verdák közül csak az Impreza. Aláírom, szépek a Skyline-ok is, meg sok szép sportautó van (pl Arp verdája is gyönyörű), amiket nyálcsorgatva nézek, de egyedül az Imprezában van valami, amitől a hideg futkos a hátamon és elhomályosodik a tekintetem meg felgyorsul a pulzusom, ha csak rá gondolok, akkor is. :) Ez van.

#4071 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 12. 10:23

Idézet: Mikeee - Dátum: 2005. jan. 12., szerda - 10:21

Múltkor olvastam valahol, hogy valakit megbüntettek a rendőrök, amiért KÖDBEN be volt kapcsolva a ködlámpája! Azt mondták neki, hogy csak városon kívül lehet bekapcsolva! :omg:

Ez így van. Városban azért nem jó ha be van kapcsolva, mert ugye egymáshoz közel mozognak a járművek (tehát látják egymást) és pl piros lámpánál állva az előtted lévő bekapcsolt ködlámpája rohadtul vakít és zavar. Városon kívül viszont...

#4072 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 12. 10:23

Idézet: Carmaged - Dátum: 2005. jan. 12., szerda - 9:39

Hát, anno nekem is abból állt, hogy megkérdezte az orvos, hogy az utolsóelőtti sort látnám-e a táblán, ha odaállnék, ahova kell... :(

Frankón? :D Kész :D
" Ha lelövünk egy embert, azzal bizonyos mértékig tisztázzuk a vele kapcsolatos álláspontunkat."

#4073 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 12. 10:26

Idézet: Drummaster - Dátum: 2005. jan. 12., szerda - 10:23

Ez így van. Városban azért nem jó ha be van kapcsolva, mert ugye egymáshoz közel mozognak a járművek (tehát látják egymást) és pl piros lámpánál állva az előtted lévő bekapcsolt ködlámpája rohadtul vakít és zavar. Városon kívül viszont...

Na ja, de a rendőrség kifizeti a kárt, ha valaki azért durrant bele a hátsómba, mert nem látott?

#4074 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 12. 10:27

Idézet: Drummaster - Dátum: 2005. jan. 12., szerda - 9:52

A WRX STI 322 paci,  van a GT turbo SW az 215, a sima WRX az 280 vagy 226, találtam többféle kasztnival, különböző korúakat, de nem tudom, hogy mitől függ, hogy hány lóerősek, mert asszem mindegyik 2000 köbcentis turbo motorral van szerelve. :think:

Jaaa, hogy úgy. Tehát ezek használtak. Csak azért, mert a gyár az általam említett teljesítménnyel árulja az Imprezakat (WRX 225, STI 265 lóerő), de gondolom mindenki egyből viszi tuningolni, merthogy nem nehéz turbós autó lévén, szal valszeg ezért vannak ilyen 280- 300 fölötti teljesítménnyel megáldottak. 
" Ha lelövünk egy embert, azzal bizonyos mértékig tisztázzuk a vele kapcsolatos álláspontunkat."

#4075 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 12. 10:30

Idézet: Drummaster - Dátum: 2005. jan. 12., szerda - 10:23

EHhez pl hozzátenném, hogy Sopronban maguk a közlekedési lámpák, amiket újonnan felszereltek 1-2 hónapja, jobban vakítanak mint egy átlag ködlámpa :(

#4076 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 12. 10:32

Idézet: Arp - Dátum: 2005. jan. 12., szerda - 10:20

Személygépkocsi ütközött vonattal a XXII. kerületben
A tiltó jelzés ellenére a félsorompót kikerülve tovább haladt a vasúti átjáróba és összeütközött a neki balról érkező személyvonattal. A férfi az ütközés következtében később belehalt sérüléseibe.

Ti értitek az ilyet?  :eek: Ez az a dolog, amit a büdös életbe nemfogok fel :omg: És egyáltalán, honnan jönnek ezek az ötletek?

#4077 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 12. 10:35

Idézet: jrpryv - Dátum: 2005. jan. 12., szerda - 10:27

Jaaa, hogy úgy. Tehát ezek használtak. Csak azért, mert a gyár az általam említett teljesítménnyel árulja az Imprezakat (WRX 225, STI 265 lóerő), de gondolom mindenki egyből viszi tuningolni, merthogy nem nehéz turbós autó lévén, szal valszeg ezért vannak ilyen 280- 300 fölötti teljesítménnyel megáldottak. 

Impreza WRX STI is a supercar. Its 300-hp high-boost turbo boxer engine devours the road via our most performance-directed type Symmetrical All-Wheel Drive (...)

#4078 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 12. 10:35

Idézet: jrpryv - Dátum: 2005. jan. 12., szerda - 10:27

Én úgy tudom, hogy 315 lovas az Sti, csak az eu szabvány zaj és emisszió szint miatti kidörgő átalakítás során veszt el szegény 50 pacit és lesz 265 lovas! A 365 lovas, már tényleg egy tuningolt változat, turbó nyomás megnövelés rulez!

#4079 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 12. 10:36

Idézet: Locutus - Dátum: 2005. jan. 12., szerda - 10:30

EHhez pl hozzátenném, hogy Sopronban maguk a közlekedési lámpák, amiket újonnan felszereltek 1-2 hónapja, jobban vakítanak mint egy átlag ködlámpa :(

Ne is mondd, itt Fehérváron is felszereltek 1-2 olyan fényerejű rendőrlámpát, hogy tiszta időben talán még Budapestről is látszik... :mad:

#4080 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 12. 10:39

Idézet: Drummaster - Dátum: 2005. jan. 12., szerda - 11:35

Mostmár értem Mikee válaszolt, ezekszerint a 265 lóerő, csak az EU-ban árusított autókra igaz.

Téma megosztása:

• (216 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 202
  • 203
  • 204
  • 205
  • 206
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.