HWSW Informatikai Kerekasztal: Gyorshajtás - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (216 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gyorshajtás Értékeld a témát: -----

#661 Felhasználó inaktív   Melinda 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 06. 08. 23:14

Idézet: MisterY - Dátum: 2004. jún. 8., kedd - 15:44

Engem sokkal jobban idegesít, hogy az a rendőr büntet meg, aki szintén nincs bekötve, és kresz-t teljes mértékben figyelmen kívül hagyva, sőt másokat veszélyeztetve közlekedik.

Ennek hasonló magyarázata van, mint a taxisofőr öv(nem)használatának.
A taxisofőr menekülhet, ha bajban van.
A rendőrnek is gyorsan kell néha elhagyni a járművet, ha valami esemény van.

#662 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 08. 23:22

A biztonsági övnél sokkal nagyobb probléma a mobiltelefonálás, azt kevésbé büntetik, pedig sokkal nagyobb gond, elvonja a figyelmet, egy kezet lefoglal. És ami ennél is rosszabb, hogy általában, a mobiltelefonáló 25-30-al tötyög, ezzel a többi közlekedőből aggresszivitást, esetleg figyelmetlenséget, váltva ki.

#663 Felhasználó inaktív   Yoisten 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 09. 02:35

Idézet: Mumia - Dátum: 2004. jún. 9., szerda - 0:22

A biztonsági övnél sokkal nagyobb probléma a mobiltelefonálás, azt kevésbé büntetik, pedig sokkal nagyobb gond, elvonja a figyelmet, egy kezet lefoglal. És ami ennél is rosszabb, hogy általában, a mobiltelefonáló 25-30-al tötyög, ezzel a többi közlekedőből aggresszivitást, esetleg figyelmetlenséget, váltva ki.

Állítólag a mobillal nem is a kézbentartás az igazi gond, hanem maga a beszéd ami elvonja a figyelmet a vezetéstől. Persze az autósszett vagy a füles még mindig jobb, mint a jobb kézzel fogom a telefont és bal kézzel váltok típus. A kedvencem az, aki a zebrán, telezöldnél adja elő a témát.
Sajnos valóban jellemző, hogy a 15-20 milliós kocsikkal közlekedők jelentős része úgy gondolja, hogy új fizika törvényeket is vásárol, nem csak autót.

#664 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 06. 09. 05:12

Idézet: WiZARD - Dátum: 2004. jún. 8., kedd - 15:38

övvel picit úgy vagyok én, hogy szerintem elég szemétség, hogy be nem kötött övért megbüntet a rendőr.

ennyi erővel a félresikerült öngyilkossági kisérletek után is legyen megbüntetve az ember...

hagy döntsem már el, hogy féltem-e magam. nem veszélyeztetek ezzel senkit.

De, adott esetben veszélyeztetsz vele mást! Pl. ha ütközésnél -a be nem kapcsolt öv miatt- kirepülsz egy másik autós elé, aki ez miatt félrerántja a kormányt és szétloccsan egy út melletti fán... erre is olvastam konkrét példát a lánglovagok oldalán anno.

#665 Felhasználó inaktív   zsber 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 09. 07:27

Idézet: Omega - Dátum: 2004. jún. 9., szerda - 6:12

De, adott esetben veszélyeztetsz vele mást! Pl. ha ütközésnél -a be nem kapcsolt öv miatt- kirepülsz egy másik autós elé, aki ez miatt félrerántja a kormányt és szétloccsan egy út melletti fán... erre is olvastam konkrét példát a lánglovagok oldalán anno.

Vagy ha hátul nem kötöd be magad lefejled, vagy ráesel a testúlyoddal a sofőrre, vagy az anyósülésen ülőre, aki mondjuk bekötötte magát. Ez úgy ~30 kh/h-tól igen kellemes tud lenni, nem beszélve egy 100 km/h-s fejelésről.

#666 Felhasználó inaktív   mocsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 09. 10:11

Idézet: Yoisten - Dátum: 2004. jún. 9., szerda - 2:35

Sajnos valóban jellemző, hogy a 15-20 milliós kocsikkal közlekedők jelentős része úgy gondolja, hogy új fizika törvényeket is vásárol, nem csak autót.

elso f

Csatolt fájl:

Where you come from... is gone.
Where you thought you were going to... were never there.
Where you are ain't no good, unless you get away from there!

#667 Felhasználó inaktív   mocsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 09. 10:12

masodik
Itt felesleges az öv.

Csatolt fájl:

#668 Felhasználó inaktív   A.J. Crowley 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 09. 11:46

Sikerült 3 nap alatt végigrágnom magam a topicon. Érdekes fejtegetéseitek voltak, és voltak feleslegesek is (pl.: körforgalom). Ez csak az én véleményem.
Személy szerint a 7. évemben járok a jogsival, és még csak egy koccanásom sem volt, részint azért, mert volt olyan időszak, amikor szinte nem is vezettem, másrészt egy öreg skodánk volt, azzal nem nagyon lehetett vagánykodni.
Most, hogy vettem egy öreg mazdát, észrevettem, hogy nem érzem azt, hogy nekifeszüljek a 2000es motornak. VÁroson belül max 60, de csak azért, mert ott kapcsolok 4.et. Utána lelassulok 50-re és kocogok szépen az úton. Persze azért meghajtottam a sztrádán is és csak hogy lássam mit visz.

JA, igen, amit írni akartam:
Az elsőbbség azt jelenti, hogy nem késztetem HIRTELEN fékezésre. Fékezésre lehet, csak ne satuzzon. Ezt az előzéses témához fűzném hozzá, tehát ha megyek 150nel a belső sávban és fél km-re kijön egy trabi 80-nal, még bővem van időm lassítani, tehát semmi szabályszegés nem áll fenn.
"Within me the beast starts to ROAR." - Sabaton

#669 Felhasználó inaktív   mocsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 09. 16:05

Idézet: A.J. Crowley - Dátum: 2004. jún. 9., szerda - 11:46

részint azért, mert volt olyan időszak, amikor szinte nem is vezettem, másrészt egy öreg skodánk volt, azzal nem nagyon lehetett vagánykodni.

Nem annyira függ a motorerőtöl a koccanások száma  :drive:
Nekem régebben egy Zastavám volt, olyan fékekkel, amik nem tudtak száraz úton blokkolni, de így is 4x jöttek belém.  :] :cool:  Megálltam sárga lámpánál, átengedtem kanyarodásnál a gyalogosokat és biciklista miatt hirtelen kellett fékeznem pont akkor amikor egy bömökötsög mögém pattogott a sorban.

#670 Felhasználó inaktív   Sasfióka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 09. 18:31

A sok apró dolog közül egy olyan van, amiért nagyon harapok. Éjszaka, lakott területen kívül kivilágítatlan gyalogos. És nem azért, mert az út közepén kacsázik, hanem azért, mert ha megy az autós, és észreveszi, meglepődik. És sokan rántják a kormányt, ami viszont veszélyessé is tud válni. Egy kivilágítatlan biciklin nagyobb eséllyel van legalább egy prizma, vagy egy fényesebb rész, ami némi fényt visszaver, talán könnyebb észrevenni, mint a sétáló gyalogost. Ha éjszaka kóborló gyalogost látok, az tuti, hogy felveszem, és elviszem. Mert engem zavar, és tudom, hogy saját magát IS veszélyezteti, ha ott kóborol. Kövezzenek meg, de nem egyszer fordultam meg, mert másik irányba haladó gyalogos bandukolt az úttesten éjjel. Nekem tíz kilométer (mert ritka az a gyalogos, aki ennél hosszabb útra gyalog indul, pláne este) az autóval 10 perc. Neki ha siet is két-három óra.

SF
"Hiszek a sárkányokban, a jó emberekben és egyéb fantázia szülte lényekben..."

#671 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 09. 18:33

Vagy végtelen hosszú... de szerintem nem ez a módja, nem vehet fel mindenki minden gyalogost.

#672 Felhasználó inaktív   Melinda 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 09. 18:46

A fényvisszaverővel ellátott ruha, cipő, illetve fényvisszaverő kiegészítők elég régóta kaphatók.
Akinek az esti séta mindennapos, mert a falu melletti gazdaságban akkor végez, vehetné a fáradtságot, és költhetne pár forintot a biztonságára.

#673 Felhasználó inaktív   Evil. 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 09. 18:51

Idézet: Melinda - Dátum: 2004. jún. 9., szerda - 19:46

A fényvisszaverővel ellátott ruha, cipő, illetve fényvisszaverő kiegészítők elég régóta kaphatók.
Akinek az esti séta mindennapos, mert a falu melletti gazdaságban akkor végez, vehetné a fáradtságot, és költhetne pár forintot a biztonságára.

Szerintem Pista ba nak, aki a tsz bufejeben veri el utolso garasat ez lesz a legutolso dolga.
Ha mindent el lehetne gondolatokban intézni, tele lennének az utcák terhes nőkkel és halott emberekkel!

#674 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 09. 19:02

Részegen főleg. Mert támolyogva az igazi az éjjel országúti séta...

#675 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 09. 19:15

Idézet: Sasfióka - Dátum: 2004. jún. 9., szerda - 19:31

És nem azért, mert az út közepén kacsázik, hanem azért, mert ha megy az autós, és észreveszi, meglepődik. És sokan rántják a kormányt, ami viszont veszélyessé is tud válni.

Pedig elvileg gyalogosokra, is vonatkozik néhány szabály, amiről szerintem a legtöbben már hallomásból sem értesültek  :(

#676 Felhasználó inaktív   bepe_79 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 09. 22:29

Idézet: Melinda - Dátum: 2004. jún. 7., hétfő - 21:15

Ha meg utánad lőttek volna, mert nem állsz meg a felszólításra, akkor meg csodálkozol.
A leírásod alapján még nem tették, de mivel szabálysértést követtetek el, ezért mentek utánatok.

Ember, hol élsz te? Kis Chicago-ban?  :D Ez nem az "Éjféli leszámolás" című film, azért ilyenre még csak rágondolni is rossz...  :eek:

#677 Felhasználó inaktív   Melinda 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 09. 22:59

Idézet: bepe_79 - Dátum: 2004. jún. 9., szerda - 23:29

Ember, hol élsz te? Kis Chicago-ban?  :D Ez nem az "Éjféli leszámolás" című film, azért ilyenre még csak rágondolni is rossz...  :eek:

Nem Chicago.
Ha nem állsz meg a rendőri felszólításra, akkor biztos okod van rá, ergo: rosszban sántikálsz.
Ebből kiindulva, joga van fegyvert használni.
Tfh, két perce kapta rádión: a közeli bankból kerékpáron távozott az elkövető.
Most is tartod az előbbit?

#678 Felhasználó inaktív   L 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 09. 23:38

Idézet: Melinda - Dátum: 2004. jún. 9., szerda - 23:59

Nem Chicago.
Ha nem állsz meg a rendőri felszólításra, akkor biztos okod van rá, ergo: rosszban sántikálsz.
Ebből kiindulva, joga van fegyvert használni.
Tfh, két perce kapta rádión: a közeli bankból kerékpáron távozott az elkövető.
Most is tartod az előbbit?

A rendőrnek csak a saját, vagy más élete ellen irányuló kisérlet elhárítására van joga használni a fegyverét.
És ne tegyünk fel semmit, plíz!
Szó bennszakad, hang fennakad,
Lehellet megszegik

#679 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 06. 12. 23:45

Kép
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#680 Felhasználó inaktív   Targa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 13. 00:03

Idézet: WiZARD - Dátum: 2004. jún. 8., kedd - 15:38

övvel picit úgy vagyok én, hogy szerintem elég szemétség, hogy be nem kötött övért megbüntet a rendőr.

ennyi erővel a félresikerült öngyilkossági kisérletek után is legyen megbüntetve az ember...

hagy döntsem már el, hogy féltem-e magam. nem veszélyeztetek ezzel senkit.

Ha lehet, akkor inkább hagy ne.

Csak vázolok egy példát.

Mész az utcában, jobbkezes utcácska, kicsit elbambulsz, elfelejted megadni a jobbkezet. Belemész egy pofába, aki jobbról jön. Tegyük fel, hogy megborul az autója. A faszinger nincs bekötve, kiesik az autójából, ami ráesik, a pofa meghal.

Téged meg lesittelnek gondatlanságból elkövetett emberölésért.

Ha be lett volna kötve, lehet, hogy nem hal meg, te meg kapsz valami pénzbírságot, meg néhány hónap jogsitminuszt.

Gondold át, aztán kösd be magad.

És baromira vissza kell fognom magamat, hogy ne írjam a mondat végére azt, hogy seggfejkém...

Félre ne érts! A legkevesbé sem féltelek téged. Azt a szerencsétlent féltem, akit adott esetben lesittelnek, mert Te, mint antiszociális bunkó barom, baszol bekötni magadat.

Ha meg akarod ölni magadat, csináld. De ha egy mód van rá, akkor úgy, hogy mindenki másnak a legkevesebb problémájába, pénzébe kerüljön a dolog. Áss egy gödröt, állj a szélére, és lődd bele magadat. Hangtompítóval, hogy ne zavarjon mást.

Szerkesztette: Targa 2004. 06. 13. 00:08 -kor

Téma megosztása:

• (216 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.