HWSW Informatikai Kerekasztal: Legjobb filmes dumák, beszólások II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (94 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Legjobb filmes dumák, beszólások II Értékeld a témát: -----

#1121 Felhasználó inaktív   WEbshark 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 06. 17:55

Idézet: gazdi - Dátum: 2006. febr. 6., hétfő - 9:52

Barbershop?

én másutt láttam..

másodrangú film, de akkor az is jó  volt :'89:
Amerikai Ninja

de ez nagyon megragadt bennem.

Szerkesztette: WEbshark 2006. 02. 06. 17:56 -kor

#1122 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 09. 17:13

"6 cm pengehosszúságú kés volt nála, amivel kaszáló mozgást végzett illetve nem is kaszált hanem alulról felfelé döfött."
Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.
ÖNTSÜNK TISZTA VIZET A POHÁRBA

Bravo

#1123 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 09. 17:23

Idézet: carcass - Dátum: 2006. febr. 9., csütörtök - 17:13

"6 cm pengehosszúságú kés volt nála, amivel kaszáló mozgást végzett illetve nem is kaszált hanem alulról felfelé döfött."

Majd jol elverzesz... ;) Roncsfilm. Alapmu. ;)

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#1124 Felhasználó inaktív   Evil. 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 09. 17:55

-Megdugnál?
Én megdugnám magam.
Jól megdugnám magam.
Jó keményen.
Ha mindent el lehetne gondolatokban intézni, tele lennének az utcák terhes nőkkel és halott emberekkel!

#1125 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 09. 18:04

Idézet: Samott - Dátum: 2006. febr. 9., csütörtök - 17:23

Majd jol elverzesz... ;) Roncsfilm. Alapmu. ;)

Samott

Valaki mondja már meg nekem, hogy miért van az, hogy Magyarországon csak lepukkant emberekről lehet jó filmet csinálni??? Lásd: Roncsfilm, Üvegtigris, Kontroll stb.. :think:

#1126 Felhasználó inaktív   Lord 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 09. 18:18

Idézet: Warton - Dátum: 2006. febr. 9., csütörtök - 18:04

Valaki mondja már meg nekem, hogy miért van az, hogy Magyarországon csak lepukkant emberekről lehet jó filmet csinálni??? Lásd: Roncsfilm, Üvegtigris, Kontroll stb.. :think:

szerintem ezek mind fos filmek.

#1127 Felhasználó inaktív   fferi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 09. 18:24

Idézet: Lord - Dátum: 2006. febr. 9., csütörtök - 19:18

Ízlések és pofonok !!!
qtyqrutty.Lógaki,kilóga...Logika !!!
AMD Athlon™ XP2400+,Asrock K7S8X,Samsung 2x512 DDR400,GeForce4 MX440,Samsung 160Gb/7200/2M,Hitachi 160Gb/7200/8M,Pioneer DVR-109,LG GSA4163B,Codegen 300x,Sampo Alphascan 777,Canon MPC 190

#1128 Felhasználó inaktív   Sniper 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 09. 18:47

Itthon ami osszegeket szannak filmkeszitesre, az erre eleg... na meg teli vagyunk otletgazdag profi forgatokonyv-irokkal/rendezokkel...

ps: szerintem az indul a bakterhaz ota nem keszult jo magyar film...

Szerkesztette: Sniper 2006. 02. 09. 18:48 -kor

"Az élet egy szar játék, de a grafikája nagyon ott van!"

Date of Birth : 1980.06.05 5:00am
GPG Fingerprint : CB92 F781 84F4 4701 987B  3B82 791E 7F92 A6F6 A67E

#1129 Felhasználó inaktív   Lord 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 09. 18:55

Idézet: fferi - Dátum: 2006. febr. 9., csütörtök - 18:24

Ízlések és pofonok !!!

de nekem van jó ízlésem! ;) :D

#1130 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 02. 09. 18:58

Szerintem az a réteg Magyarországon, aki értelmezni is tud egy filmet, nem csak végigüli a vászon/képernyő felé fordított fejjel, mindig is érzékeny (értsd: befogadókész) volt a szociodrámákra. Akkor, amikor az említett filmek kiötlői életük legfogékonyabb fázisában voltak, alig létezett más műfajú hazai film. Kis igény volt rá, mert akik el akartak mondani valamit, azok így mondhatták el legkisebb konfrontációt eredményezve. Pontosan ugyanezért a fogadtatása is más volt, mint manapság. És mivel ezt kapták nagy adagban, kitanulták, ezt tudták-tudják jól csinálni. Vagy nem.
A másik indok (ugyancsak saját kútfőből), hogy drámát könnyebb csinálni, mint minőségi vígjátékot. Márpedig ezeket én mind drámának tekintem, még ha elcsattan is egy-egy poén vagy akár gegek sorozata is a film. Magyarázatnak tökéletes példa volt az Üvegtigris 2-ben Sanyi és Lali beszélgetése éjjel, Sanyi a kocsiban, Lali előtte. Aki látta, tudja miről beszélek.
Hallgatok, hogy ne rongáljam tovább a tudásom halvány látszatát. (*)

#1131 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 09. 20:00

Idézet: Lord - Dátum: 2006. febr. 9., csütörtök - 18:18

Jó akkor úgy mondom, hogy sikeres filmet! :p  :rolleyes:

Idézet

drámát könnyebb csinálni, mint minőségi vígjátékot.

Kétségeim vannak, hogy a népek drámaként fogják fel az említett filmeket, mint inkább vígjátéknak.

Na mind1 OFFnak vége részemről. :offtopic:  :)

#1132 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 09. 22:39

Idézet: Lord - Dátum: 2006. febr. 9., csütörtök - 18:18

Szerinted mik a jó filmek?

5 évig dolgoztam moziban, nekem gyakorlatilag herótom van a filmektől. Elsősorban a tipikus Hollywood-i filmektől van hányingerem. A horror, akció, szerelmetes filmekben a szereplők mások, a történet és a lényeg ugyanaz.

Akció: Főszereplő legjobb barátját megölik. Ő bosszút áll, majd a végén a főgonoszt legyőzi.
Horror: mindenkit egyenként leszednek, majd a végén ellátják a gonosz baját. Persze minden gyilkos tudja, hogy merre fog futni az áldozata és mindíg elé tud kerülni.
Szerelmetes: Az elején még nem tudják, hogy egymásnak Ők az igaziak, de a végén kiderül.

A vígjátékokat is gyakorlatilag bizonyos jelenetei, beszólásai teszik egyedivé és élvezhetővé.
Pl. a Blöff vagy a Ravasz az agy... nem csak a beszólásaival egyedi.
A ravasz az agy és két füstölgő puskacső pl. nagyon jól megvan csinálva történetileg is. A végén ahogy összeköti a szálakat, szerintem nagyon ott van.

Magyar filmek is csak a spontán megírt forgatókönyvek alapján készültek lesznek jók.
Nem úgy mint az Argo.  :boa:
Megpróbálták lemásolni Guy Ritchie filmjeit. Persze saját film ötletek az semmi. Egy rakás fos, nem gengszter film.

Na vége az  :offtopic: -nak.

Szerkesztette: Lenny 2006. 02. 09. 22:39 -kor

-A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
-Minden reggel mikor felkelek tudom, hogy aznap csak egy jó dolog vár rám. A lefekvés! :)
-A Linux nem Windows, de a Windows se Linux

#1133 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 09. 22:54

Idézet: Lenny - Dátum: 2006. febr. 9., csütörtök - 22:39

5 évig dolgoztam moziban, nekem gyakorlatilag herótom van a filmektől. Elsősorban a tipikus Hollywood-i filmektől van hányingerem. A horror, akció, szerelmetes filmekben a szereplők mások, a történet és a lényeg ugyanaz.

Akció: Főszereplő legjobb barátját megölik. Ő bosszút áll, majd a végén a főgonoszt legyőzi.
Horror: mindenkit egyenként leszednek, majd a végén ellátják a gonosz baját. Persze minden gyilkos tudja, hogy merre fog futni az áldozata és mindíg elé tud kerülni.
Szerelmetes: Az elején még nem tudják, hogy egymásnak Ők az igaziak, de a végén kiderül.

:offtopic: Nehéz új dolgot kitalálni 100 évvel az első filmtekercsek megjelenése után. :(
Itt már tkp. mindenki mindenkitől másol, mert már mindent megmutattak, mindent lejátszottak.

#1134 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 02. 10. 08:17

Idézet: Warton - Dátum: 2006. febr. 9., csütörtök - 22:54

:offtopic: Nehéz új dolgot kitalálni 100 évvel az első filmtekercsek megjelenése után. :(
Itt már tkp. mindenki mindenkitől másol, mert már mindent megmutattak, mindent lejátszottak.

...és a XIX. század közepére mindent felfedeztek, igaz? Ugyan már! Mindig lesznek újabb és újabb témák, de amíg a népnek (a kenyér mellett ugye) cirkusz kell, addig megértem Lennyt és a herótját. Hány ember néz meg moziban egy Barakát, vagy Pingvinek vándorlását?
De ha ismételni kell, azt is meg lehet oldani értelmesen. Ld. pl. egymástól független történetek összefűzése: 11:14, Kávé és cigaretta, sorolhatnám. Mind tud jó lenni. Jó, de nem kasszasiker, mert a népnek nem ez kell.

#1135 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 10. 09:25

Idézet: Warton - Dátum: 2006. febr. 9., csütörtök - 22:54

Pl. az itthoni filmek. Nekem pl. tetsztett a Moszkva tér. Miért? Mert egyszerű film, semmi extrával. Nosztalgia. Feleleveníti, hogy mi volt régen a 90-es évek előtt.
Az a baj, hogy napjainkban kevés a jó színész. Mostanában nagy divatja van a régi klasszikus filmek felújításának. Egyszerűen katasztrófa. A régi filmeket meg lehet nézni. Ott még voltak legendás nagyon jól játszó szinészek.

Másik a sorozatok. Manapság milyen sorozatok vannak? Szappanoperák. :omg:
Viasat3-on megy a Surda, és még mindíg tudok rajtuk nevetni.

Na most már tényleg ON! :)
-A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
-Minden reggel mikor felkelek tudom, hogy aznap csak egy jó dolog vár rám. A lefekvés! :)
-A Linux nem Windows, de a Windows se Linux

#1136 Felhasználó inaktív   tesa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 10. 09:40

Idézet: Samott - Dátum: 2006. jan. 30., hétfő - 17:26

22-es csapdaja... ;) de a film a konyv kozelebe se tud kerulni.

Samott

Jaj de jó, hogy feljött a 22-es csapdája. A filmből el tudná nekem vki modani azt a párbeszédet (nagyjából) az elején, amin az egyik katona levezeti a másiknak, hogy mi az a 22-es csapdája, hogy bolond, mert repül, vagy valami ilyesmi. Nem emlékszem rá, pedig nagyon tetszett.
tesa

#1137 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 02. 10. 09:57

Idézet: tesa - Dátum: 2006. febr. 10., péntek - 9:40

Jaj de jó, hogy feljött a 22-es csapdája. A filmből el tudná nekem vki modani azt a párbeszédet (nagyjából) az elején, amin az egyik katona levezeti a másiknak, hogy mi az a 22-es csapdája, hogy bolond, mert repül, vagy valami ilyesmi. Nem emlékszem rá, pedig nagyon tetszett.

Idézet: imdb.com

Yossarian: Let me see if I've got this straight: in order to be grounded, I've got to be crazy and I must be crazy to keep flying. But if I ask to be grounded, that means I'm not crazy any more and I have to keep flying.
Ez a Yossarian és Doc Daneeka között zajló beszélgetés summázása.

*** SPOILER ***
Folyamatosan emelik a teljesítendő bevetések számát, (majdnem) mindenki menekülni akar. Az egyik út az, hogy őrültnek nyilvánítanak, ekkor hazamehetsz. Ehhez csak annyit kell tenned, hogy kéred a dokitól, hogy nyilvánítson őrültté. De ha ezt kéred, akkor nem lehetsz őrült, hisz az épeszűek akarnak megmenekülni a statisztikai alapon egyre biztosabbá váló haláltól. Vagyis ha kéred, akkor nem vagy őrült, tehát nem nyilváníthatnak azzá. Ergo folytatnod kell a bevetéseket. Mint egy őrült.

#1138 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 10. 10:02

Idézet: tesa - Dátum: 2006. febr. 10., péntek - 9:40

Ezt megkerestem, mert tanulsagos es nem is offtopic. ;)

Idézet

D - ...szabály írja elõ, hogy a katona saját kérésére nem szuperálható ki.
Y - Leszerelhetsz egy õrültet?
D - Persze. A szabályzat alapján az õrülteket le kell szerelni.
Y - Én õrült vagyok! Kérdezz csak meg bárkit! Natelyt, Dobbst, McWattot... Orr, mondd meg neki!
O - Micsodát?
Y - Õrült vagyok?
O - Õrült. Nem hajlandó repülni velem. Pedig vigyáznék rá, de õ mégsem hajlandó. Tutira õrült.
Y - Látod? Mind azt mondják.
D - Õrültek.
Y - Akkor szuperáld ki õket! De miért nem kérnek meg rá?
D - Mert õrültek.
Y - Persze, õrültek.
D - És nem hagyhatod, hogy õrültek döntsék el rólad, hogy õrült vagy-e.
Y - Orr õrült?
D - Persze, hogy az. Annak kell lennie, ha a vele történtek ellenére még mindig repül.
Y - Akkor miért nem szereled le?
D - Meg kell kérnie rá.
Y - Csak ennyit kell tennie?
D - Igen.
Y - És akkor leszerelheted?
D - Nem. Nem tehetem. Ez a csapda.
Y - Csapda?
D - Igen, a 22-es csapdája. Ha valaki nem akar tovább harcolni, akkor az illetõ nem õrült, tehát nem szerelhetem le.
Y - Lássuk csak, jól értem-e! Ahhoz, hogy kiszuperáljanak, õrültnek kell lennem, és õrültség, ha tovább repülök. De ha a leszerelésemet kérem, akkor már nem vagyok õrült, és tovább kell repülnöm.
D - Jól érted. Ez a 22-es csapdája.

De en meg mindig inkabb a konyvet ajanlom. ;)

Samott

Szerkesztette: Samott 2006. 02. 10. 10:04 -kor

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#1139 Felhasználó inaktív   tesa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 10. 10:33

Idézet: Samott - Dátum: 2006. febr. 10., péntek - 11:02

Ezt megkerestem, mert tanulsagos es nem is offtopic. ;)

De en meg mindig inkabb a konyvet ajanlom. ;)

Samott

Nagyon köszönöm. :respect: gazdi, neked is.. Ez jól esett elolvasni/felidézni  :D

Szerkesztette: tesa 2006. 02. 10. 10:34 -kor

tesa

#1140 Felhasználó inaktív   MarKinG 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 10. 10:38

-hogy hívják fiam?
-henry livingstone
-csak nem rokona a felfedezőnek?
-.....kinek?
-...nem,azt hiszem mégsem.

:nevet:
A man must accept his fate or be destroyed by it.

Téma megosztása:

• (94 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.