HWSW Informatikai Kerekasztal: Államháztartástan - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 96
  • 97
  • 98
  • 99
  • 100
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Államháztartástan Értékeld a témát: -----

#1941 Felhasználó inaktív   greeny 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 06. 14. 22:01

Idézet: Carmaged - Dátum: 2005. jún. 14., kedd - 17:46

3. Eddig senki nem politizált ebben a topikban, csak te.

Ember? Tudod Te ki az a Sólyom László? ...ennyit se tud, grats... :up: ...bizonyítvány kiállítva... :(
...az idézetek, linkek meg nem véletlenül nem a NOL-ról, nem az index-ről, origo-ról, ÉS-ről, stb. bulvárokból származnak. A sok ok közül az egyik, hogy nincs honnan "máshonnan" idézni, mert a teljes "magyar" sajtó 99,9 %-a jó üzleti megfontolásból azzal az ostoba bulvárszeméttel van telítve amiről itt kb. 1 éve tudományos értekezés folyik, ami meg nem, az már manapság egyfajta "szamizdatirodalom" - ugye itt Keleten lassan változnak a dolgok, ha változnak...
A másik ok ennél egyszerűbb, a neveltetésem és a tanulmányaim valahogy nem passzolnak bulvársz@rhoz, elnézést.  :)  Ez persze magánügy...
1st: MSI P45Neo C2D-E6550 2x1Kingston-800 MSI Radeon3850-512 2x500GB Samsung+Seagate Samsung S223Q DVD CT550W Altec Lansing ATP3 Logitech MX310 2nd: Giga P35-DQ6 C2Q-Q8400@... 2x2Samsung-800 HD5750-OC Vapor-X 1GB 250GB Hitachi PIO115D CT550W 3rd: Asus TUSL2-C Tua@1333 512SD... 4th: HP 6720S

#1942 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 14. 23:47

Idézet: Gyalogkakukk - Dátum: 2005. jún. 14., kedd - 21:20

csak olvasgattam eddig, de ez kicsit szivenütött... az amerikai barátod nem kicsit van eltelve magától...

felmerült bennem egy kérdés:
Mennyien látnátok szivrsen Bokrost újra valamilyen "tűzközeli" pozícióban? (főleg Bokros megítélése érdekel, mindenféle flame nélkül)

Bokross Lajos munkássága előidézett bizonyos mértékű gazdasági növekedést ez vitathatatlan. Az ilyetén politika elkerülhetetlen volt, mert 1994-re újfent a tönk szélére került az ország. Bokross mindazonáltal nem tudott struktúrális változást kieszközölni, nem volt képes egy modernebb, hatékonyabb ÁHT-t megteremteni. A denominálás végeztével 4 év után a költségvetés a jo-jó diéta utáni 'zabálásba' kezdett. Másfelől, pedig ugye a denominálás a termelőszférában a nemzetgazdaság számára kedvezően hatott, de a gazdasági szereplők esetében nem párosult midez hatékonyság növekedéssel. így a denominálás okozta komparatív előny annak megszűnésével sajnos köddé vált.
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#1943 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 14. 23:51

Idézet: greeny - Dátum: 2005. jún. 14., kedd - 23:01

Ember? Tudod Te ki az a Sólyom László? ...ennyit se tud, grats... :up: ...bizonyítvány kiállítva... :(
...az idézetek, linkek meg nem véletlenül nem a NOL-ról, nem az index-ről, origo-ról, ÉS-ről, stb. bulvárokból származnak. A sok ok közül az egyik, hogy nincs honnan "máshonnan" idézni, mert a teljes "magyar" sajtó 99,9 %-a jó üzleti megfontolásból azzal az ostoba bulvárszeméttel van telítve amiről itt kb. 1 éve tudományos értekezés folyik, ami meg nem, az már manapság egyfajta "szamizdatirodalom" - ugye itt Keleten lassan változnak a dolgok, ha változnak...
A másik ok ennél egyszerűbb, a neveltetésem és a tanulmányaim valahogy nem passzolnak bulvársz@rhoz, elnézést.  :)  Ez persze magánügy...

Elnézted a topicot. Sólyom Lászlónak semmi köze nincs a gazdasági történésekhez, vitákhoz.

Sőt, az általad említettek közül egyik forrással sem foglalkoztunk érdemben, pont az előző oldalon is van példa egy "Index értesülés"re, amire pont én mondtam, hogy nem kell elhinni. Egyedül Miki2 szokott az MNO-ról linkelni (amiről leszokott, miután rávilágítottam, hogy egy MNB közleménynek csak a neki tetsző felét jelentette meg a portálon, ezzel teljesen hitelvesztetté vált).

Sajnálom, hogy a neveltetésed nem a bulvársz@r, hanem a demagógia felé visz el. Egyik sem jó, de az előbbitől legalább nem fogod magad annyira hozzáértőnek érezni olyan dolgokhoz, amihez évekig kell figyelni (urambocsá' megtanulni róla ezt-azt). Bocsánat, őszinte voltam. Még leszek is.

Ha pedig neked a Figyelő (amiről mellesleg észrevehetted volna, hogy jobban hajlik a te oldalad felé, mint a másik felé...), HVG, portfolio, stb. bulvárlap, és emellett elhiszed, amit pártportálok írnak a gazdaság állapotáról (bármelyik parlamenti párt portálja) akkor... hát, akkor bebizonyítottad, hogy bizony csak a demagógiára vagy kapható, szakmai társalgásra nem.

Szerkesztette: Carmaged 2005. 06. 14. 23:55 -kor

#1944 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 15. 00:01

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. jún. 14., kedd - 20:10

nem mukodhet
nem jo
az mashol van
nem lehet megcsinalni

a ceg ahol dolgozom hav 60 nettoval tamogat egyetemistakat, aki heti 12 orat dolgoznak nekunk. annyi, hogy dipi utan koteles 5 evet itt dolgozni, vagy 1 osszegben visszafizeti a tamogatast kamatostul.

en mukodo dolgokrol beszelek.

nezd pl az rtl klub kampanyat. kozepfoku vegzettsegu roma musorvezetot keres. tamogatja a mediaszak iranyu diplomat cserebe az illeto x evig dolgozik majd az rtl-nek, sot a palyazat elnyerese utan is mar ott dolgozik bizonyos osszegert.

Hányan tanulnak a felsőoktatásban? Ennek a számnak a harmadát sem tudná eltartani a versenyszféra.

Kénytelen vagyok hangnemet váltani: nagyon könnyű azzal takarózni, hogy "bezzeg ti semmit sem akartok csinálni". Nagyon tévedsz, ha nem szeretnék megoldást találni, akkor nem írogatnék ebbe a topicba (sem). De az, hogy negligálod a történelmi-gazdasági-társadalmi körülményeket, majd amikor ezt szóvá teszem, azzal jössz, hogy bezzeg én csak kerékkötő vagyok, hát... felelőtlen magatartás lenne, ha felelős poszton lennél.

#1945 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 15. 00:13

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. jún. 14., kedd - 20:05

:offtopic: a nep te is vagy. te buta vagy? kaphato vagy a demagogiara?
komolyra forditva a szot, senki sem hulye, akinek nincs errol papirja. a dolgokat el leher magyaraztani, meg lehet ertetni az emberekkel. annyi kell, hogy az illeto meg tudja talalni, el tudja helyezni sajat magat a dologban.

Nem offtopic: van, aki engem itt butának néz. Viszont mi páran messze nem vagyunk átlagosak. A nagyátlagnak a legalapvetőbb gazdasági összefüggésekről sincs még csak halvány elképzelése sem. Menj be egy vidéki kocsmába, mondjuk az én szülővárosomban (nagy munkanélküliség, alkoholizmus, stb., van vagy 30 kocsma egy 27 ezres városban). Ott vannak a legnagyobb gazdasági szakértők. Nekik próbáld elmagyarázni. Asszony úgy szavaz, ahogy apjuk mondja, az éppen szavazókorban lévő gyerek meg azt hallja, hogy "mocskos kommunisták/fasiszták". Olyan szemlélettel, hogy közvetlenül a kormány hibás azért, mert nőtt a sör/kenyér/autó/festék/villanymotor/joghurt ára, tényleg esélyt ad arra, hogy meggyőzd őket. Olyan emberek, akik az asszony helyett is tapsol az adócsökkentéssel egybekötött kiköltekezéshez. Olyanok, akik a Blikkből értesülnek a gazdaságpolitikáról. Próbáld meg... ha tudsz mutatni ötöt, akit meg tudtál győzni, hát, le a kalappal!

De a legjobb az a szegről-végről rokonom, aki a szocializmusban kiküldetésen volt Párizsban és Londonban (!!), majd az MDF-kormányban fontos posztot töltött be (majd lemondott, kiküldetés...), majd a FIDESZ-kormány hivatalba lépésével megint kiküldetve lett. A legszebb, hogy Antall József nem tudta róla, hogy a másik oldalra szavazott, de a kormányhoz közeli pozícióba helyezte. Most tele szájjal szidja a kommunistákat, hogy milyen emberek azok. Pont olyan, akik között otthon érezte magát 15 éve. Angol-francia szakos bölcsész.

Vagy arról az iskolaigazgatóról, aki anno MSZMP-tag és KISZ-titkár volt, alapításkor belépett a MIÉP-be, majd át a FIDESZ-be, majd három héttel igazgatóvá választása előtt keresztelkedett meg (református gimnázium). Emellett órán aktívan kampányolt. 10-en itták a szavait, ketten aludtak, én meg állandóan vitatkoztam vele, hogy mit keres egy egyházi gimnáziumban a politika...

Ennyit az emberek meggyőzhetőségéről. Nem hülyék, sőt nagyon is okosak. Szerintük.

Hogy konkrétan válaszoljak a kérdésre: nekem is van egy bizonyos világnézetem, ami miatt nem tudok teljesen elfogulatlanul nézni ezt-azt. Viszont a demagógiát próbálom kiszűrni: egyik oldalnak sem hiszem el még azt sem, amit kérdez. Ellenben utánanézek, hogy kevésbé függő szakabbértők mint mondanak. Mindkét oldalról.

Szerkesztette: Carmaged 2005. 06. 15. 00:16 -kor

#1946 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 15. 01:07

Idézet: Carmaged - Dátum: 2005. jún. 15., szerda - 0:01

Hányan tanulnak a felsőoktatásban? Ennek a számnak a harmadát sem tudná eltartani a versenyszféra.
Jó akkor ezt vigyük tovább. ha ez így van, akkor dipi után hogy fogja őket eltartani a versenyszféra?

Idézet: Carmaged - Dátum: 2005. jún. 15., szerda - 0:01

De az, hogy negligálod a történelmi-gazdasági-társadalmi körülményeket, majd amikor ezt szóvá teszem, azzal jössz, hogy bezzeg én csak kerékkötő vagyok, hát... felelőtlen magatartás lenne, ha felelős poszton lennél.

majd ha 10 év múlva majd már Románia is rajtunk fog röhögni, ennek sajnos egyre nagyobb az esélye, akkor emlékezz viszza erre a 'felháborodásodra' meghogy én mennyire felelőtlen vagyok/voltam. Európában jelenleg a passzátszelet a batiak-lengyelek-szlovákok-csehek által alkotott gazdasági tengely vagy konglomerátum alkotja. igazodni termelékenységen és mindenben hozzájuk kell. ők a mérce nem a 'szép magyar múlt'. abba ugyanis csak beledögleni lehet...

Szerkesztette: SFIJ 2005. 06. 15. 01:32 -kor

#1947 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 15. 01:27

Idézet: Carmaged - Dátum: 2005. jún. 15., szerda - 0:13

Nem offtopic: van, aki engem itt butának néz. Viszont mi páran messze nem vagyunk átlagosak. A nagyátlagnak a legalapvetőbb gazdasági összefüggésekről sincs még csak halvány elképzelése sem. Menj be egy vidéki kocsmába, mondjuk az én szülővárosomban (nagy munkanélküliség, alkoholizmus, stb., van vagy 30 kocsma egy 27 ezres városban). Ott vannak a legnagyobb gazdasági szakértők. Nekik próbáld elmagyarázni. Asszony úgy szavaz, ahogy apjuk mondja, az éppen szavazókorban lévő gyerek meg azt hallja, hogy "mocskos kommunisták/fasiszták". Olyan szemlélettel, hogy közvetlenül a kormány hibás azért, mert nőtt a sör/kenyér/autó/festék/villanymotor/joghurt ára, tényleg esélyt ad arra, hogy meggyőzd őket. Olyan emberek, akik az asszony helyett is tapsol az adócsökkentéssel egybekötött kiköltekezéshez. Olyanok, akik a Blikkből értesülnek a gazdaságpolitikáról. Próbáld meg... ha tudsz mutatni ötöt, akit meg tudtál győzni, hát, le a kalappal!

De a legjobb az a szegről-végről rokonom, aki a szocializmusban kiküldetésen volt Párizsban és Londonban (!!), majd az MDF-kormányban fontos posztot töltött be (majd lemondott, kiküldetés...), majd a FIDESZ-kormány hivatalba lépésével megint kiküldetve lett. A legszebb, hogy Antall József nem tudta róla, hogy a másik oldalra szavazott, de a kormányhoz közeli pozícióba helyezte. Most tele szájjal szidja a kommunistákat, hogy milyen emberek azok. Pont olyan, akik között otthon érezte magát 15 éve. Angol-francia szakos bölcsész.

Vagy arról az iskolaigazgatóról, aki anno MSZMP-tag és KISZ-titkár volt, alapításkor belépett a MIÉP-be, majd át a FIDESZ-be, majd három héttel igazgatóvá választása előtt keresztelkedett meg (református gimnázium). Emellett órán aktívan kampányolt. 10-en itták a szavait, ketten aludtak, én meg állandóan vitatkoztam vele, hogy mit keres egy egyházi gimnáziumban a politika...

Ennyit az emberek meggyőzhetőségéről. Nem hülyék, sőt nagyon is okosak. Szerintük.

Hogy konkrétan válaszoljak a kérdésre: nekem is van egy bizonyos világnézetem, ami miatt nem tudok teljesen elfogulatlanul nézni ezt-azt. Viszont a demagógiát próbálom kiszűrni: egyik oldalnak sem hiszem el még azt sem, amit kérdez. Ellenben utánanézek, hogy kevésbé függő szakabbértők mint mondanak. Mindkét oldalról.

és látod-látod még te is bekajáltad a propagandát, Hasse beírta a valós adatokat szja bevétel vs deficit ügyben...

szavaidból úgy érzem, masszívan kormányellenesnek tartasz. pedig nem. én csak a saját jólfelfogott érdekeimet védem. nekem nagyon beb@cna ha lesre futna az ÁHT és hidd el, ebben az országban nincs olyan ember aki ne szúródna akkor tökön.

az emberek meg nem buták gazdpol kédésekben, hanem tudatlanok. ilyenkor meg ugye hajlamosak vagyunk magunkévá tenne egy olyan ember véleményét, akiben többé kevésbé megbízunk. szvsz nem csőcselékezni kéne, nem kéne demagógnak lenni hanem sokkal inkább a tudásszintet kéne növelni. demót csak autonóm, döntésképes egyedekkel lehet ugyanis játszatni.

#1948 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 15. 08:04

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. jún. 15., szerda - 2:27

és látod-látod még te is bekajáltad a propagandát, Hasse beírta a valós adatokat szja bevétel vs deficit ügyben...

szavaidból úgy érzem, masszívan kormányellenesnek tartasz. pedig nem. én csak a saját jólfelfogott érdekeimet védem. nekem nagyon beb@cna ha lesre futna az ÁHT és hidd el, ebben az országban nincs olyan ember aki ne szúródna akkor tökön.

az emberek meg nem buták gazdpol kédésekben, hanem tudatlanok. ilyenkor meg ugye hajlamosak vagyunk magunkévá tenne egy olyan ember véleményét, akiben többé kevésbé megbízunk. szvsz nem csőcselékezni kéne, nem kéne demagógnak lenni hanem sokkal inkább a tudásszintet kéne növelni. demót csak autonóm, döntésképes egyedekkel lehet ugyanis játszatni.

Szja? Elnézés lesz, én az összes jövedelemadóról beszéltem. Visszanéztem, te az szja-ról. Itt a bibi.

Az, hogy téged minek tartalak, nem témája a topicnak. A példáimmal mindössze arra akartam rávilágítani, hogy szép eszme az, hogy az emberek meggyőzhetőek. Gyakorlatilag alig ismerek embereket, akik ne kritika nélkül hangoztatnák azt, amit a kedvenc pártjuk mond. (És furcsa módon az esetek 90%-ában az ellenzékiek terelik politikára a szót...)

Nem csőcselekézek. Körülnéztem. Nem azt mondtam, hogy nem lehet semmit tenni (habár nagyon nehéz felelős politikusi magatartás nélkül), hanem azt, hogy most mi van.

Szerkesztette: Carmaged 2005. 06. 15. 08:04 -kor

#1949 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 15. 08:15

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. jún. 15., szerda - 2:07

Európában jelenleg a passzátszelet a batiak-lengyelek-szlovákok-csehek által alkotott gazdasági tengely vagy konglomerátum alkotja. igazodni termelékenységen és mindenben hozzájuk kell. ők a mérce...

Az jo... nemreg azert sirtunk, mert felkuszott a munkanelkulisegi rata 6-7% kore... a szlovakoknal ez 17-18% a lengyeleknel allitolag kozel 20%... akkor van meg ebben tartalek. ;)

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#1950 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 15. 08:31

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. jún. 14., kedd - 20:28

tevedes. szinte az osszes magyar egyetemen megjatszhato ez.

Csak éppen az eredmény az, hogy a nagyobb cégek megvesznek minket kilóra. Merthogy ugye itthon nincs meg az a réteg, amelyiknek nem kell feltétlenül előre eladnia magát. Az iskola és a diák egyként megvehető.
A szinvonal emelkedése, az egészséges verseny helyett ez zajlik most. Pl. a NIK tantárgyait a működőképesség miatt eladták jól a Cisconak, az Oracle-nek. Jó kis befektetés ez nekik, függőségbe hozni az utánpótlást...

Szóval: amíg nincs egy réteg, amelyik biztosíthatná a felsőoktatás legalább részleges anyagi függetlenségének a lehetőségét, addig nem szabad eladni kilóra a főiskolákat, egyetemeket.

Idézet: Gyalogkakukk - Dátum: 2005. jún. 14., kedd - 22:20

Mennyien látnátok szivrsen Bokrost újra valamilyen "tűzközeli" pozícióban? (főleg Bokros megítélése érdekel, mindenféle flame nélkül)

Jól helyretette a hazai fogyasztást és az önképünket. Ugyanakkor nagy hibája volt, hogy elég kiterjedt szociális vakfolttal rendelkezett: akkor sem törődött az életszinvonallal, amikor már megtehette volna. Ezzel persze magával rántotta az egész kormányt.

Néha kell egy bulldózer, de utána időben ott kell felejteni valamelyik ipartelepen...

Idézet: greeny - Dátum: 2005. jún. 14., kedd - 23:01

Ember? Tudod Te ki az a Sólyom László? ...ennyit se tud, grats...  ...bizonyítvány kiállítva...
A másik ok ennél egyszerűbb, a neveltetésem és a tanulmányaim valahogy nem passzolnak bulvársz@rhoz, elnézést. Ez persze magánügy...

:eek:
Milyen félelmetesen egyszerűen ki lehet így zárni mindazt, amihez esetleg a szimpla fanatizmus helyett már gondolkozni kellene... Ami nem tetszik, azt meg se nézem: amit nem nézek meg, azt bizonyosan meg sem érdemes: amit meg sem érdemes nézni, az akkor ugye szar, és én a szart nem nézem meg: megy ez, körbe körbe...
SFIJ, látod: ilyen az aktív magyar választópolgár. Agya helyén copipasta, és a problémamegoldó eszközkészlete kimerül a problémák negligálásában. Majd kinyom magából még egy adag copipastát.
A normálisabbja meg lassan megundorodik az egésztől.

Idézet: Carmaged - Dátum: 2005. jún. 15., szerda - 1:01

Ugyanakkor a felsőoktatásban is szükséges egy jókora extra tömeg jelenléte. A legnagyobb természetes erőforrás a szürkeállomány (nem a marhákra gondolok :omg: ), az pedig a látszat ellenére még az orvos- és ügyvéddinasztiákban sem öröklődik... Ahhoz, hogy a munkaerő-kínálatban valamiféle verseny kialakulhasson, kell egy jelentős mértékű képzett tartalék.

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. jún. 15., szerda - 2:07

...  emlékezz viszza erre a 'felháborodásodra' meghogy én mennyire felelőtlen vagyok/voltam.

:nevet2:
Írod korábban:

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. jún. 14., kedd - 18:10

- az osszes allam altal dotalt kozalapitvany dotalasat mexuntetni. az alapitvanyok a civil szferaba valok
- egyhazak tamogatasat abbafejezni. egyhazak tessenek tizedet vagy akarmit szedni a hivektol.

Azaz egyoldalúan felrúgni a vatikáni szerződést, és beindítani egy, az egész nyugatra kiterjedő magyarellenes lobbit. Magad ellen fordítani a legtöbb hívőt magukban foglaló hazai egyházakat, valamint mindazokat, akik ezektől az egyházaktól politikai előnyöket remélnek.
Megszüntetnéd pl. a hazai kultúrális élete állami támogatását: azaz magad ellen fordítanád mindazokat, akik a kultúrán keresztül az egyik legnagyobb hatásuk van a hazai közhangulatra, gondolkozásra.

Király :cool: Best case scenario: lenne egy-másfél éved kormányon, és utána még ki tudnál suttyanni a határon, mielőtt lámpavasra húznak.

Ilyeneket csak akkor lehet megvalósítani, ha van mögötted ca. 70-80% parlamenti többség. Úgyhogy felejtős.

Idézet

... nekem nagyon beb@cna ha lesre futna az ÁHT ...

Akkor most radikális adócsökkentés vagy ÁHT??? Együtt nem megy.
Elköltöztem :-)

#1951 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 15. 08:42

Idézet: Rive - Dátum: 2005. jún. 15., szerda - 9:31

Pl. a NIK tantárgyait a működőképesség miatt eladták jól a Cisconak, az Oracle-nek. Jó kis befektetés ez nekik, függőségbe hozni az utánpótlást...

Bar lett volna akkor oracle oktatas a NIK-en amikor en odajartam... akkor nem a munkahelyemen, a munka mellett kellett volna beletanulnom... es talan nagyobb kezdofiztest is kiharcolhattam volna... szerintem az nem baj, ha versenykepes tudast szereznek a hallgatok.

Idézet

Magad ellen fordítani a legtöbb hívőt magukban foglaló hazai egyházakat, valamint mindazokat, akik ezektől az egyházaktól politikai előnyöket remélnek.

A felmeresek szerint az emberek tulnyomo tobbsege azt vallja, hogy az egyhazakat tartsak el a hiveik. Szerintem egy ilyen lepes meg nepszeruseget is novelhet...

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#1952 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 15. 08:48

Idézet

...problémát jelent, hogy a támogatásokat a legmagasabb jövedelmű rétegek vették elsősorban igénybe. Igaz ugyan, hogy a közepes jövedelműek közül is sok olyan juthatott lakáshoz, akik korábban nem, mindazonáltal tény, a felső jövedelmű 20 százalék kapta a támogatások 60 százalékát.

Mi a baj a lakásprogrammal?

Samott

#1953 Felhasználó inaktív   Miki2 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 15. 08:59

Idézet: Samott - Dátum: 2005. jún. 15., szerda - 9:42

A felmeresek szerint az emberek tulnyomo tobbsege azt vallja, hogy az egyhazakat tartsak el a hiveik. Szerintem egy ilyen lepes meg nepszeruseget is novelhet...

De akkor a kisebbségek se kapjanak semmit!!! (húú, nem tudnánk mit csinálni a felszabaduló pénzzel)

Szerkesztette: Miki2 2005. 06. 15. 08:59 -kor

Tárgyi tudástól nem elhomályosított éleslátással tekintek a világra.

#1954 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 15. 09:21

Idézet: Samott - Dátum: 2005. jún. 15., szerda - 9:42

*Bar lett volna akkor oracle oktatas a NIK-en amikor en odajartam... akkor nem a munkahelyemen, a munka mellett kellett volna beletanulnom... es talan nagyobb kezdofiztest is kiharcolhattam volna... szerintem az nem baj, ha versenykepes tudast szereznek a hallgatok.

**A felmeresek szerint az emberek tulnyomo tobbsege azt vallja, hogy az egyhazakat tartsak el a hiveik. Szerintem egy ilyen lepes meg nepszeruseget is novelhet...

Samott

* A gond ezzelakkor van, mikor csak oracle van. És a mostani kiszolgáltatottságban az üzlet kezébe adott gyeplő pontosan ezt jelentené... Félreértés ne essék: az oracle dolgainak helye van ott, ám a kormányrúd maradjon csak az üzlettől független kezekben.

** Ám akik ezzel egyetértenek, azok nem mennek ki az utcára hőzöngeni, és nem kényszerítik rá a saját politikusaikat, hogy támogassák a dolgot. Amíg nincs abszolut többséged (illetve az ahhoz vezető támogatottság, legitimitás) a hátad mögött, addig az ilyen halott ügy.

Szerkesztette: Rive 2005. 06. 15. 09:22 -kor

#1955 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 15. 09:27

Idézet: Samott - Dátum: 2005. jún. 15., szerda - 9:48

Na ja. Ha jól olvasom - nem jártam utána az adatnak, de egész jól egybeesik a napi cikkével - akkor 20e9 havonta a lakástámogatás után kifizetett állami kamatpótlás. Hol van ez a SeX 15e9 éves ráfordításához... Ennyit a legkártékonyabb projektről.

Ui.: jól megfogja a napi cikke a különbséget az építőipar által generált lakásépítési program, meg a szükséglet között... Ebben a tekintetben ráadásul mintha némi fejlődést is tetten lehetne érni mostanában. Mintha kezdenék jobban észrevenni a lobbiérdekeket.

Szerkesztette: Rive 2005. 06. 15. 09:41 -kor

#1956 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 15. 09:36

Idézet: Rive - Dátum: 2005. jún. 15., szerda - 10:21

* A gond ezzelakkor van, mikor csak oracle van. És a mostani kiszolgáltatottságban az üzlet kezébe adott gyeplő pontosan ezt jelentené... Félreértés ne essék: az oracle dolgainak helye van ott, ám a kormányrúd maradjon csak az üzlettől független kezekben.

** Ám akik ezzel egyetértenek, azok nem mennek ki az utcára hőzöngeni, és nem kényszerítik rá a saját politikusaikat, hogy támogassák a dolgot. Amíg nincs abszolut többséged (illetve az ahhoz vezető támogatottság, legitimitás) a hátad mögött, addig az ilyen halott ügy.

* Nem rossz alap az oracle, ha valaki adatbazisokkal akar dolgozni... az SQL Server egy vicc hozza kepest...

** Azt kell hogy mondjam, ilyen teren meglepoen erett orszag a mienk... a csendes, megfontolt tobbseg mindig keresztulhuzza a hozongok szamitasait.

Samott

#1957 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 15. 09:42

Idézet: Samott - Dátum: 2005. jún. 15., szerda - 10:36

* Nem rossz alap az oracle, ha valaki adatbazisokkal akar dolgozni... az SQL Server egy vicc hozza kepest...

** Azt kell hogy mondjam, ilyen teren meglepoen erett orszag a mienk... a csendes, megfontolt tobbseg mindig keresztulhuzza a hozongok szamitasait.

Samott

* Bármilyen jó egy program, ha sikerül egyeduralomra szert tennie, akkor baj van...
** Hümm-hümm :)

#1958 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 15. 09:46

Idézet

Az összevont járulékterheket tekintve ugyan nem áll rosszul Magyarország a környező országokhoz viszonyítva, ám torz arányok jellemzik az elvonás struktúráját: míg a munkavállalók által fizetendő járulék mértéke az egyik legalacsonyabb a régióban, a munkaadók terhe kimagaslik a mezőnyből.

Kiugróan magas a magyar munkaadói járulék

Samott

#1959 Felhasználó inaktív   Hasse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 15. 10:02

Idézet: Samott - Dátum: 2005. jún. 15., szerda - 10:46

A TB-be viszont kell a pénz, a fehér munkavállalói oldalra meg nem lehet átterhelni, amíg az SZJA annyi amennyi.

#1960 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 15. 12:37

Idézet: Rive - Dátum: 2005. jún. 15., szerda - 8:31

Csak éppen az eredmény az, hogy a nagyobb cégek megvesznek minket kilóra. Merthogy ugye itthon nincs meg az a réteg, amelyiknek nem kell feltétlenül előre eladnia magát. Az iskola és a diák egyként megvehető.
A szinvonal emelkedése, az egészséges verseny helyett ez zajlik most. Pl. a NIK tantárgyait a működőképesség miatt eladták jól a Cisconak, az Oracle-nek. Jó kis befektetés ez nekik, függőségbe hozni az utánpótlást...

Szóval: amíg nincs egy réteg, amelyik biztosíthatná a felsőoktatás legalább részleges anyagi függetlenségének a lehetőségét, addig nem szabad eladni kilóra a főiskolákat, egyetemeket.

Rive en nem erzem problemanak azt, ha a Cisco vagy a majorok tamogatjak a felsofoku kepzest. Egyfelol az intezet hozzajut olyan technologiakhoz, amikhez egyebkent sosem, resztvehet a mainstream kutatasokban. Masfelol a diak meg piacon versenykepes tudashoz jut.
Az anyagi fuggoseg meg szerintem jo. Az iskolaknak olyan kepzest kell biztositaniuk amire piaci igeny mutatkozik.
Az iskolana amugy ott a lehetoseg, hogy ne adja el magat.
Nem ertem tovabba az iskolak releges anyagi fuggetlenseget, mint elvet. Ez nem letezik. vagy az allam finanszirozza a kepzest, es ekkoris kokemnyen belepofazik annak tartalmaba nemritkan politikai motivaciok menten. vagy pedig a piac finanszirozza a kepzest ugy, ahogy az az angolszasz orszagokban is tortenik. Mivel ugye az angolszasz orszagok kepzesi rendszere allitja elo a szellemi javak donto tobbseget, nem nevezheto ez a rendszer/modszer rossznak, elhibazottnak.

Kicsi elmaradott orszag voltunk. Bele kell torodni, hogy jo ideig ez akar meg 20 ev is lehet a multik fogjak meghatarozni a magyar gazdasag es a tudomany fo csapasiranyait. Ezzel nincs semmi baj, hidd el. 20 evig szepen dolgozunk, tanulunk majd utana mar kapunk nemi autonomiat is. Azt az utat kell bejarni, amit kina is jar.

Szerkesztette: SFIJ 2005. 06. 15. 12:38 -kor

Téma megosztása:

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 96
  • 97
  • 98
  • 99
  • 100