HWSW Informatikai Kerekasztal: Államháztartástan - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 116
  • 117
  • 118
  • 119
  • 120
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Államháztartástan Értékeld a témát: -----

#2341 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 07. 07. 08:20

Idézet: Carmaged - Dátum: 2005. júl. 7., csütörtök - 9:12

Pár százalékos esetleges árcsökkenés nem fog boomhoz vezetni, szerintem. Attól, hogy egy TV nem 100e, hanem 96e, nem vesznek belőle 30%-kal többet. ;)

Ez természetesen nem várható... Az árcsökkenés azonban statisztikai szinten mindenképpen jelentkezik a fogyasztásban.
Elköltöztem :-)

#2342 Felhasználó inaktív   Miki2 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 07. 10:35

Nehéz a devizatréderek élete.
Robbanás Londonban, erre megzuhan a dollár  :think:
Akarom mondani, megugrik az euró.

Csatolt fájl:

Szerkesztette: Miki2 2005. 07. 07. 10:36 -kor

Tárgyi tudástól nem elhomályosított éleslátással tekintek a világra.

#2343 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 07. 11:02

Idézet: Samott - Dátum: 2005. júl. 7., csütörtök - 9:18

Igen, errol beszeltem, ezek a vitathato adatok az egyik oldalrol... ;) Most keress olyat, ahol ezeket az adatokat - nem partportalon - elemzok ertekelik. Mert ez igy nem mas mint propaganda.

Samott

Korrekt.

Kezdésnek számonkérő kérdésfeltevés, hiányos táblázatok, definiálatlan a térség mérete, 10 helyett 8 új csatlakozó :D , nem ugyanazokat az országokat hozza példának, egymásnak közvetlenül ellent nem mondó adatokat akar szembeállítani, összevissza hasonlítja a nomináladatok változásait (sőt, tényként kezel előrejelzéseket), a reálbér-alakulásos grafikon értelmezhetetlen, nem egyforma időszakokat hasonlít, a kumulált tőkebeáramlásnál inkább a Horn-érára kellene rejszolnia, a végén megint ott a jól ismert ellenzéki frázis. A 2004-es államadósságnál pedig egyszerűen ellentétest állít, mint az AKK.

Gratulálok, greeny, megint bebizonyítottad, hogy tökéletes célpontja vagy a propagandának, ráadásul ezt fel sem vagy hajlandó ismerni. :(

Szerkesztette: Carmaged 2005. 07. 07. 11:04 -kor

#2344 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 07. 11:03

Idézet: Rive - Dátum: 2005. júl. 7., csütörtök - 9:20

Ez természetesen nem várható... Az árcsökkenés azonban statisztikai szinten mindenképpen jelentkezik a fogyasztásban.

Hát, erről lehetne vitát nyitni. Nincsenek adatok a birtokomban, de nem hiszem, hogy a statisztikai hibahatárnál (2-4%) nagyobb változást lehetne kimutatni. Ez nem modell-alapú piac, az embereknek nem szokása észrevenni az árcsökkenést. 
A 30% csak példa akart lenni. ;)

Szerkesztette: Carmaged 2005. 07. 07. 11:05 -kor

#2345 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 07. 11:41

Idézet: Carmaged - Dátum: 2005. júl. 7., csütörtök - 12:03

Hát, erről lehetne vitát nyitni. Nincsenek adatok a birtokomban, de nem hiszem, hogy a statisztikai hibahatárnál (2-4%) nagyobb változást lehetne kimutatni. Ez nem modell-alapú piac, az embereknek nem szokása észrevenni az árcsökkenést. 

Az emberek azon hányada veszi észre az árcsökkentést, aki hezitál. Akinek a lehetőségeit éppen billegteti az adott árszinvonal :) Ezek az emberek ugranak bele az üzletbe. Ezek az emberek jelentik az ár/mennyiség görbe árváltozáshoz tartozó görbületét. A statisztika meg elkeni az egyéni döntéseket, és csak a görbét hagyja meg :)

#2346 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 07. 11:50

Idézet: Rive - Dátum: 2005. júl. 7., csütörtök - 12:41

Az emberek azon hányada veszi észre az árcsökkentést, aki hezitál. Akinek a lehetőségeit éppen billegteti az adott árszinvonal :) Ezek az emberek ugranak bele az üzletbe. Ezek az emberek jelentik az ár/mennyiség görbe árváltozáshoz tartozó görbületét. A statisztika meg elkeni az egyéni döntéseket, és csak a görbét hagyja meg :)

Természetesen lesz hatása, de kétlem, hogy ez a periferikusnál több lesz. Nem is igazán kellene a növekvő kereslet, inkább a megtakarításokat kellene ösztönözni. Valószínűleg azokat is növeli egy hangyányit. :)

#2347 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 07. 11:52

Idézet: Carmaged - Dátum: 2005. júl. 7., csütörtök - 12:50

Valószínűleg azokat is növeli egy hangyányit. :)

Sajnos nem hiszem...

#2348 Felhasználó inaktív   Miki2 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 07. 12:06

Idézet: Carmaged - Dátum: 2005. júl. 7., csütörtök - 12:50

inkább a megtakarításokat kellene ösztönözni.

Most törölték el a befektetési adóhitelt. Érdekes lenne, ha visszahoznák.

#2349 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 07. 12:23

Idézet: Rive - Dátum: 2005. júl. 7., csütörtök - 12:52

Sajnos nem hiszem...

Ha valaki inkább az olcsóbbá váló terméket veszi a jobb minőségű helyett - ami ugye itthon előferdül -, akkor biz' megtakarítás lesz a maradékból. Remélem.

#2350 Felhasználó inaktív   Miki2 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 07. 12:23

Érdekesség:
Ma kaptam meg a negyedéves gázszámlát (átalány): 2246 ft
A legutóbbi 1970 ft volt. Ez 14%-os emelés.  :think:

#2351 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 07. 12:37

Idézet: Carmaged - Dátum: 2005. júl. 7., csütörtök - 11:02

Korrekt.

Kezdésnek számonkérő kérdésfeltevés, hiányos táblázatok, definiálatlan a térség mérete, 10 helyett 8 új csatlakozó :D , nem ugyanazokat az országokat hozza példának, egymásnak közvetlenül ellent nem mondó adatokat akar szembeállítani, összevissza hasonlítja a nomináladatok változásait (sőt, tényként kezel előrejelzéseket), a reálbér-alakulásos grafikon értelmezhetetlen, nem egyforma időszakokat hasonlít, a kumulált tőkebeáramlásnál inkább a Horn-érára kellene rejszolnia, a végén megint ott a jól ismert ellenzéki frázis. A 2004-es államadósságnál pedig egyszerűen ellentétest állít, mint az AKK.

Gratulálok, greeny, megint bebizonyítottad, hogy tökéletes célpontja vagy a propagandának, ráadásul ezt fel sem vagy hajlandó ismerni. :(

ez igaz. de az is igaz hogy gorogorszaggal egyutt ulunk jelenleg az eu szegyenpadjan deficit ugyben. a gorogoknek van ellenben egy jo kifogasuk: ok rendeztek olimpiat...
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#2352 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 07. 12:40

Idézet: Carmaged - Dátum: 2005. júl. 7., csütörtök - 11:50

Nem is igazán kellene a növekvő kereslet, inkább a megtakarításokat kellene ösztönözni. Valószínűleg azokat is növeli egy hangyányit. :)

persze lehet olyat csinalni, hogy valamilyen szinten osztonzod a +takaritasokat.

#2353 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 07. 12:43

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. júl. 7., csütörtök - 13:37

ez igaz. de az is igaz hogy gorogorszaggal egyutt ulunk jelenleg az eu szegyenpadjan deficit ugyben. a gorogoknek van ellenben egy jo kifogasuk: ok rendeztek olimpiat...

Inkább a franciák (?) és a görögök ülnek ott, ők hazudtak. A németek is sértegetik a 3%-ot. Ráadásul ők növekedő ágban vannak, mi meg csökkenőben. Na meg ők a maastrichti banda tagjai, mi meg nem.

Szerkesztette: Carmaged 2005. 07. 07. 12:45 -kor

#2354 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 07. 12:47

Idézet: Carmaged - Dátum: 2005. júl. 7., csütörtök - 12:43

Inkább a franciák (?) és a görögök ülnek ott, ők hazudtak. A németek is sértegetik a 3%-ot. Ráadásul ők növekedő ágban vannak, mi meg csökkenőben. Na meg ők a maastrichti banda tagjai, mi meg nem.

Carmy ez most ne economical grotwh - ahenm hiany. mot penteken itelnek majd el minket az eus penzugyerek. nekem mar telleg eg a pofamrol a bor. eppcsak beleptunk es maris a szegyenpadon ulunk.

#2355 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 07. 12:48

fancba.

Szerkesztette: SFIJ 2005. 07. 07. 12:49 -kor

#2356 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 07. 13:04

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. júl. 7., csütörtök - 13:47

Carmy ez most ne economical grotwh - ahenm hiany. mot penteken itelnek majd el minket az eus penzugyerek. nekem mar telleg eg a pofamrol a bor. eppcsak beleptunk es maris a szegyenpadon ulunk.

Én is arról beszélek.

:think:

Volt a görögös balhé: nem annyi volt az ÁHT hiány, amennyit bevallottak, hanem sokkal több, Maastrichtot sem ütötték meg. Szerintem jól emlékszem, sokat volt róla szó.

#2357 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 07. 13:52

Idézet: Carmaged - Dátum: 2005. júl. 7., csütörtök - 13:04

Én is arról beszélek.

:think:

Volt a görögös balhé: nem annyi volt az ÁHT hiány, amennyit bevallottak, hanem sokkal több, Maastrichtot sem ütötték meg. Szerintem jól emlékszem, sokat volt róla szó.

ertem en a logikadat, de a franciakkal szar kis kke allamkent ne takarozhatsz. adando alkalommal mindig a gyengekbe rugnak bele - ezert nem szabad tamadasi pontot hagyni.

#2358 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 07. 13:57

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. júl. 7., csütörtök - 14:52

ertem en a logikadat, de a franciakkal szar kis kke allamkent ne takarozhatsz. adando alkalommal mindig a gyengekbe rugnak bele - ezert nem szabad tamadasi pontot hagyni.

Tudom. De szerintem nagyobb szégyen hazudni, mint bevallani, hogy elhágtuk. Persze 20 év múlva már mindenki csak a számokra emlékszik. :(

#2359 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 07. 08. 10:16

Környezetvédelem...

Idézet

A Ford több cég közreműködésével negyven darab bioetanol hajtású Focust készül építeni az Egyesült Királyságban.

A negyven autó lehet az első szériagyártásban készült, bioetanollal hajtott autó, amelyet az Egyesült Királyságban forgalomba helyeznek.

A tervek szerint, Henstridge-ben, egy meglévő gabonatároló helyén épülne fel az első bio-üzemanyagot előállító gyár, amely teljes kapacitással évente 340.000 tonna búzából 131 millió bioetanolt állítana elő.

Az eljárás előnye, hogy búzát sokkal költség- és környezetkímélőbb termeszteni, mint olajat finomítani, ráadásul egy 1,8 literes, Focus bioetanollal való üzemeltetésekor körülbelül 70%-kal kevesebb széndioxid kerül a levegőbe, mint a benzin, vagy a dízel üzemanyag felhasználása során.

Svédországban már 2001 óta lehet bioetanollal üzemelő autót kapni, az ott eladott Ford Focusok 80%-a környezetkímélő üzemanyaggal működik.

A Focus Flexi-Fuel Vehicle (FFV) névre keresztelt autók legkorábban a jövő évben kerülhetnek utcára az Egyesült Királyságban.
(Origo)

Ahogy említettem: az olajár emelkedésével párhuzamosan nőnek az alternatívák fejlesztésére, terjesztésére fordított források. Nagyon helyes.

Szerkesztette: Rive 2005. 07. 08. 10:17 -kor

#2360 Felhasználó inaktív   h1ghland3r 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 08. 14:55

Idézet: Miki2 - Dátum: 2005. júl. 7., csütörtök - 9:35

Nehéz a devizatréderek élete.
Robbanás Londonban, erre megzuhan a dollár  :think:
Akarom mondani, megugrik az euró.

Nem ertek a davizabiznichez, de nem lehet, hogy a fontbol euroba menekulnek a befektetok es ez nyomja fel az arfolyamot?

Téma megosztása:

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 116
  • 117
  • 118
  • 119
  • 120
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.