HWSW Informatikai Kerekasztal: Államháztartástan - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Államháztartástan Értékeld a témát: -----

#381 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 07. 30. 11:31

Idézet: DEXTROSE - Dátum: 2004. júl. 30., péntek - 12:08

Ti mit szóltok ahhoz, hogy:

1, Eladják a malévot
2, Ukrajnából fogják behozni a búzát
3, Kínából fogják ezentúl behozni a mézet
4, Mindent eladnak, és nem marad semmi.

1, Az allam a legrosszabb gazda... jol teszik.
2, Na, ezt kotve hiszem, iden nagyon jo termes volt...
3, Tenyleg? Ha az olcsobb... a vegso dontes ugyis a tied: ugyis majd a magyart veszed meg a boltban.
4, Lasd 1, pont.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#382 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 30. 11:57

Jól teszik? Jó, hogy eladják külföldi kézbe? Szerintem nem.

Egyébként itt van: http://www.origo.com/uzletinegyed/hirek/va...728megiden.html

Csak azt nem értem, hogyha 30 valahány milliárdos adóssága van, akkor a 113 milliárdos forgalomból ezt hogy nem tudják kifizetni...
Intel Core i7-8700K | 64GB Kingston HyperX Predator DDR4 3000MHz | 500GB PCIe SSD + 3000GB 7200RPM | ASUS MAXIMUS X CODE Z370 | nVidia GTX Ti 1080 8GB GDDR5X | NZXT S340 | Seasonic Platinum Prime 650W 80+ Platinum

paranormal.hu

#383 Felhasználó inaktív   Litium 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 30. 12:01

Idézet: DEXTROSE - Dátum: 2004. júl. 30., péntek - 12:57

Jól teszik? Jó, hogy eladják külföldi kézbe? Szerintem nem.

Egyébként itt van: http://www.origo.com/uzletinegyed/hirek/va...728megiden.html

Csak azt nem értem, hogyha 30 valahány milliárdos adóssága van, akkor a 113 milliárdos forgalomból ezt hogy nem tudják kifizetni...

No lássa melyik a jobb ha ezt a 30 md az adófizetők fizetik vagy ha egy független cég???

#384 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 30. 13:59

Lítium! És szerinted fog valami változni adófizetés terén, ha mondjuk egy német cég kezébe kerül?
Intel Core i7-8700K | 64GB Kingston HyperX Predator DDR4 3000MHz | 500GB PCIe SSD + 3000GB 7200RPM | ASUS MAXIMUS X CODE Z370 | nVidia GTX Ti 1080 8GB GDDR5X | NZXT S340 | Seasonic Platinum Prime 650W 80+ Platinum

paranormal.hu

#385 Felhasználó inaktív   Miki2 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 30. 21:25

Hadd idézzek én is  :D

Idézet

A negyedik magyarázat az, amit a jegybank adott ki hivatalosan, a változatlanul hagyott alapkamat indokolásaként. Csakhogy az nem logikus. Az MNB a kamatcsökkentésre mondott újabb nemet ugyanazzal magyarázza, mint az egy hónappal ezelőttit: kockázatokat lát az infláció alakulásában, a bérek növekedésében és a pénzügyi egyensúlyban. A bibi az, hogy az egy hónapja még elfogadható érvek ma már hiteltelenek.

Makrogazdasági folyamatokban (különösen az árfolyam-politikában) egy hónap nem idő.
Annyi igazság talán van a cikkben, hogy Járai - szerintem is - kárörvendőnek tűnik a kormányzat gazdpolja iránt.
Tárgyi tudástól nem elhomályosított éleslátással tekintek a világra.

#386 Felhasználó inaktív   Miki2 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 30. 22:00

Idézet: Litium - Dátum: 2004. júl. 30., péntek - 13:01

No lássa melyik a jobb ha ezt a 30 md az adófizetők fizetik vagy ha egy független cég???

A stratégiai fontosságú cégek esetében (távközlés, kohászat, energiatermelés stb.) nem működik a bt/kft-szintű szemlélet (bevétel, kiadás, nyereség). A légiközlekedési vállalatot nem azért fogja (akarja) megvenni az illető befektető, mert nyereséget remél tőle (mert tudja, hogy lehetetlen), hanem a mögötte álló üzleti érdekcsoportok másodlagos, ám sok esetben jóval fontosabb érdekei húzód(hat)nak meg mögötte. Gondolok itt arra, hogy az új tulaj fogja meghatározni, ki legyen az energia-beszállító, kitől vegyék / béreljék a repülőgépeket, ki végezze a karbantartást, milyen alkupozíciót alakítson ki a kormányzat védelmi politikájával szemben (reptérhasználat, géppark átengedése rendkívüli helyzetben stb.).

Az élet / gazdaság számos területén ismeretlen fogalom a piaci viszonyok. Ha már a légiközlekedést hoztam fel példának, mindenki ismeri a nemzeti vállalatok árainak töredékéért szállító "fapados" szolgáltatók ügyét. Ez egy magasabb játszma része, és ez a jelenség nem tévesztendő össze a ténylegesen piaci viszonyok között működő szereplők hasonló árversenyével (pl. amikor egy piaci kofa áron aluli értékesítéssel próbálja elvenni a többiek kedvét a piacra járástól).

Lehetséges, hogy a vevő kifizet egy csomó pénzt a Malévért, és a 30mrd veszteséget 50-re növeli, mégis rohadtul boldog lesz vele, mert egy év múlva kétszeres áron fog túladni rajta (attól függően, hogy milyen értéket képvisel majd akkor Magyarország egyetlen légiközlekedési vállalata (és annak minden hozadéka)

Szerkesztette: Miki2 2004. 07. 30. 22:19 -kor

#387 Felhasználó inaktív   ono-sendai 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 02. 10:31

Idézet

Az előzetes várakozásoknak megfelelően az ez évi infláció májusban érte el csúcspontját, júniusban csökkent a 12 havi árindex. Az első félévben 7,1 százalékos volt az áremelkedés. A következő hónapokban mérséklődő árnövekedéssel számolunk, az év végére 6 százalék alá süllyedhet az infláció. Éves szinten az Ecostat 6,7 százalékos átlagos áremelkedést prognosztizál. A nagyvállalatok szerint 2004-ben a fogyasztói árak átlagos emelkedése eléri a 6,4 százalékot. A decemberi 12 hónapos árprognózis értéke 6,5 százalék, az előző havi előrejelzésnél 0,4 százalékponttal magasabb. Reálisnak tűnik a nagyvállalatok éves értékesítésre adott júliusi árprognózisa, értéke 4,9 százalék. A nagyvállalatok korábbi magasabb áremelési szándékára meghatározó hatást gyakorolt az olajárak irreálisan magas szintje.

#388 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 02. 18:03

Háát nem tudom mi lesz ebben az országban,  de ha nyomor, akkor én biztosan megyek délre!   :rolleyes:

Szerkesztette: DEXTROSE 2004. 08. 02. 18:05 -kor

paranormal.hu

#389 Felhasználó inaktív   Miki2 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 02. 18:07

Idézet: DEXTROSE - Dátum: 2004. aug. 2., hétfő - 19:03

Háát nem tudom mi lesz ebben az országban,  de ha nyomor, akkor én biztosan megyek délre!   :rolleyes:

Afrikába?

#390 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 02. 18:14

TUDTAM!!! Mielőtt elküldtem volna az üzenetet, egyből gondoltam, hogy ezt fogja valaki kérdezni!!!  ;)

Nem hinném, hogy oda mennék. A délt képletesen mondtam. Lehet, hogy gyerekes felfogás, de ha valaki összeszedi magát pár éven belül, és talál egy jó magyar céget (lehet találni), kimehet nyugodtan külföldre. Csak munkavállalási engedély, vízum, állampolgárság szerzése a húzós.

Már rég tervezem, hogy ki kéne majd menni (persze csak az iskola után) valahova. Elsősorban Görög, Spanyol, vagy Olaszországra gondoltam...vagy Amerikába...persze nem örökre, csak kimenni dolgozni.

paranormal.hu

#391 Felhasználó inaktív   Miki2 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 02. 18:21

Idézet: DEXTROSE - Dátum: 2004. aug. 2., hétfő - 19:14

Csak munkavállalási engedély, vízum, állampolgárság szerzése a húzós.

Már rég tervezem, hogy ki kéne majd menni (persze csak az iskola után) valahova. Elsősorban Görög, Spanyol, vagy Olaszországra gondoltam...vagy Amerikába...persze nem örökre, csak kimenni dolgozni.

Mire elvégzed a sulit, nem lesz akadály a szükséges papírok beszerzése. Szerintem most sem az. Viszont a déli országokban elérhető fizetéseket addigra megközelítjük (remélem én)

#392 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 02. 18:37

Nem tudom ki hogy van vele de engem azért is vonzanak ezek a helyek, mer legalább MELEG VAN!

paranormal.hu

#393 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 02. 18:52

Idézet: Miki2 - Dátum: 2004. aug. 2., hétfő - 19:21

Mire elvégzed a sulit, nem lesz akadály a szükséges papírok beszerzése. Szerintem most sem az. Viszont a déli országokban elérhető fizetéseket addigra megközelítjük (remélem én)

Szerintem nem tud annyit bukni, hogy 20 evet varjon...
Az nevet utoljára, aki először üt.

#394 Felhasználó inaktív   Miki2 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 02. 19:39

Idézet: leslie - Dátum: 2004. aug. 2., hétfő - 19:52

Szerintem nem tud annyit bukni, hogy 20 evet varjon...

Azt nem kérdeztem, hogy hányadikba jár  :D

#395 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 02. 20:30

Hahaha

Még van 3 évem és vége (ha nem bukok meg  :D )

paranormal.hu

#396 Felhasználó inaktív   Miki2 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 02. 20:36

Idézet: DEXTROSE - Dátum: 2004. aug. 2., hétfő - 21:30

Hahaha

Még van 3 évem és vége (ha nem bukok meg  :D )

Addigra jó világ lesz  :D

#397 Felhasználó inaktív   Litium 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 10. 07:32

Idézet

Hosszú euró/forint pozíciók zárásának köszönhetően ma látványos erősödést produkált a hazai fizetőeszköz a bankközi devizapiacon. 

vártnál némileg rosszabb külkereskedelmi adatok nyomán 247,70/90-re kúszott fel, s e szintről hosszabb ideig nem is akart elmozdulni a jegyzés. A délután azonban váratlan fordulatot hozott. A korábban hosszú euró/forint ügyleteket kötő külföldi befektetők egyre-msra zárták le (veszteséges) pozícióikat, így a hazai fizetőeszköz akadály nélkül tudott erősödni. A sáv alját a 246,05 forintos szint jelentette, míg késő délután 246,35/40 forinton állt a kurzus. A dollár jelentős értékvesztést könyvelhetett el, hisz az 1,2250 dolláros euró fényében a forinttal szembeni jegyzése 201 forint alá esett.

#398 Felhasználó inaktív   ono-sendai 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 10. 10:09

Idézet

Mérséklődő inflációra számít a piac
2004. augusztus 10.

Pénzpiaci elemzők szerint valószínűleg mérséklődő júliusi inflációról ad számot szerdán a KSH, amely újabb érvet jelenthet a jegybanki kamatcsökkentés mellett – írja a Magyar Hírlap.

A Magyar Hírlap által megkérdezett pénzpiaci szakértők szerint a hazai infláció májusban 7,6 százalékos tetőzéssel túljutott a csúcson. A Reuters által megkérdezett szakemberek a hetedik hónapra 7,2 százalékos árnövekedési ütemmel számolnak. A jóslatok 7,4–6,8 százalékos tartományban szóródnak. A legpesszimistább – 7,4 százalékos – becslés szerint is csak stagnált az infláció.

Az elemzők szerint azonban a magyar piacot is érheti meglepetés, akárcsak Csehországban, Szlovákiában vagy Lengyelországban , ahol a EU-csatlakozást követő hónapokban az élelmiszerárak drágulása hatására felszaladt az infláció. Magyarországon azonban az árak már korábban "integrálódtak az unióba" – vélekedett Nyeste Orsolya.

Az inflációs várakozások hatására kamatcsökkentésre spekulálnak az amerikai befektetők is a forintpiacon: a forintvásárlások hatására az euró árfolyama 246,1 forintra, 15 havi mélypontra, esett hétfőn. A piac a monetáris tanács jövő hétfői ülésére megelőlegezett egy negyed százalékpontos jegybanki kamatcsökkentést.

#399 Felhasználó inaktív   Miki2 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 10. 10:16

Idézet

Magyarországon azonban az árak már korábban "integrálódtak az unióba" – vélekedett Nyeste Orsolya.

Orsika szamárságokat beszél. De hát ezért tartják  :D

#400 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 10. 11:16

Idézet: Miki2 - Dátum: 2004. aug. 10., kedd - 11:16

Orsika szamárságokat beszél. De hát ezért tartják  :D

De te is gondolkozhatnal, mielott szamarsagokat beszelsz... ;)

Orsikanak annyiban mindenkeppen igaza van, hogy mi mar az EU csatlakozas elott elertuk az EU arszinvonalat... ha jol emlekszem egyedul a cukor ara ment fel a csatlakozas miatt (mert megemeltek a felvasarlasi arakat) minden mas mar EU arszinvonalon volt... (sot jonehany esetben felette) igy vegulis nem mondott butasagot a leanyzo...

samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

Téma megosztása:

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.