HWSW Informatikai Kerekasztal: Államháztartástan - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Államháztartástan Értékeld a témát: -----

#581 Felhasználó inaktív   Miki2 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 10. 21. 13:53

Idézet: Litium - Dátum: 2004. okt. 21., csütörtök - 14:42

Szerintem azt azért vedd figyelembe hogy nem egy fidesz összejövetelen vagy sőt a HWSW az nem egy polgári kör...És Viktor Viktorozni se fogunk elkezdeni..

Ki beszélt itt Viktorról, rajtad kívül?
Remek közgazdasági vitának indult, mindenki tanul a másiktól, mire te nekiugrasz egy résztvevőnek viktorozás gyanujával  :(
Tárgyi tudástól nem elhomályosított éleslátással tekintek a világra.

#582 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 21. 13:53

Idézet: SFIJ - Dátum: 2004. okt. 21., csütörtök - 14:38

oo ize - nem igaz. Azutan kezdodott meg az erdemi kamatemeles miutan az uj kormany a toto programjat meghirdetve egyertelmuve tette, hogy esze agaban sincs a 2002-ben elindulo drasztikus aht hianyt lefaragni. ne tessunk az okot az okozattal felcserelni. az hogy a korman 19-re meg lapot is huzott (2. 100napos csomag) haat azmar csak hab volt a tortan.

mindamellet amikor a jegybank ugy dontott, hogy melle all a kormanyzat szandekanak es gyengiti a forintot (a hires LaCsa fele saveltolasra tessenek gondolni) no abbol egy kisebb valutavalsag keveredett elo, majd a forint szepen lassan visszakuszott a 245-250-es tartomanyba.

:nevet2:

Figyi... Ez röhej.

Írom:

Idézet

... J. ügynök meg ott felelős, hogy a kamatemelést a spekuláció, és nem az osztogatás beindulásakor kezdte.

Szerinted mikor kezdődött az osztogatás??? Mer' szerintem 2002-ben... De legkésőbb a száznapos programok idején lépni kellett volna, szép apró negyedponttal. Aztán meg szükség szerint tovább. Erre írtam, ugye, hogy ez a mulasztás még csak hiba.

A 'LaCsa-féle sáveltolás' már az első spekulációs roham után következett. A második után pedig beállt a jelenlegi irreális kamatszint. Aminek az irreális szinten tartása a bűn.

Szerkesztette: Rive 2004. 10. 21. 13:54 -kor

Elköltöztem :-)

#583 Felhasználó inaktív   Litium 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 21. 13:57

Idézet: Miki2 - Dátum: 2004. okt. 21., csütörtök - 14:53

Ki beszélt itt Viktorról, rajtad kívül?
Remek közgazdasági vitának indult, mindenki tanul a másiktól, mire te nekiugrasz egy résztvevőnek viktorozás gyanujával  :(

Idézet

Konkluzio: 2006-ban olyan kormanyt kell valasztani, amely a programjaban azt igeri, hogy az allamhaztartas hianyat drasztikusan csokkenteni fogja.

az uj kormany a toto programjat

azert elorelepes a 2000-ig uralkodo 1-2 evhez kepest. Jarainak ez azert vitathatatlan erdeme.

Hm???????

#584 Felhasználó inaktív   Litium 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 21. 13:58

Idézet: Rive - Dátum: 2004. okt. 21., csütörtök - 14:53

:nevet2:

Figyi... Ez röhej.

Írom:

Szerinted mikor kezdődött az osztogatás??? Mer' szerintem 2002-ben... De legkésőbb a száznapos programok idején lépni kellett volna, szép apró negyedponttal. Aztán meg szükség szerint tovább. Erre írtam, ugye, hogy ez a mulasztás még csak hiba.

A 'LaCsa-féle sáveltolás' már az első spekulációs roham után következett. A második után pedig beállt a jelenlegi irreális kamatszint. Aminek az irreális szinten tartása a bűn.

2002-ben kezdődött?

#585 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 21. 14:02

Idézet: Litium - Dátum: 2004. okt. 21., csütörtök - 14:30

Természetesen közvetlenül semmilyen módon sem....Azonban

Feladata:
a hazai valuta védelme, bel- és külpiaci értékállóságának megőrzése,
a pénz mennyiség szabályozása,
-a gazdasági növekedés elősegítése

Húúú de nagyon elősegíti...

Hazudja nekem azt valaki hogy a jegyban elnöke ma Magyarországon nem egy pártkatona.
Hogyan fog elszálni tetteivel? Hogyan tud tükörbe nézni???

ha az altalad favorizalt part vezerszonokainak a szemszogebol kozelited meg, akkor erdemben nem tudok veled vitatkozni.

a forint jelenleg mind a bel mind pedig a kulpiacokon mar 4. eve ertek allo, ha ugy tetszik 'kemeny' valuta. ha nem igy lenne az orszag 3/4-e sipolna az $55 os brent miatt pl.

penz mennyiseg szabalyozasa: az mnb site-jan nezegesd a monetaris bazis alakulalasat. a monetrais bazisunk eleg konstans mar jopar eve. semmi nyoma annak, hogy a bazis kiugroan divergens tendenciakat muatatna.

5. eve igaz, hogy a magyar gazdasag novekedesi uteme magasabb mint az EUs atlag. A magyar gazdasag akkor is novekedett amikor az EUs pl zsugorodott.

so, watcha talkin 'bout willis? :D
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#586 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 21. 14:08

Nana... Ugye kérhetem, hogy ne kezdje senki el a politizálást. Köszönöm. :up:

Üdv: Drummaster

#587 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 21. 14:10

Idézet: Rive - Dátum: 2004. okt. 21., csütörtök - 14:53

a montan ulesei/dontesei publikusak, nyugodtan nezz utana. segitek: http://www.mnb.hu nyugodtan tallozz. voltak lepesek a toto program kovetkezmenyekent.

ne szolj senkinek de a 2003 kesoteli spekulacios rohamot csak a kerbankok szoptak be. a lakossag es a gazdasagi szfera meg profitalt is belole. ennek is utananezhetsz: http://portal.ksh.hu

veszelyes dolog, ha valaki felmuvelt politikai ujsagirok velemenyere tamaszkodik a valos tenyek helyett.

#588 Felhasználó inaktív   Litium 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 21. 14:11

Nézd, nem vezérszónok szavai alapján.

Tanárok illetve közgazdászok nyilatkozatai alapján és a tanultak alapján alakul ki a vélemnyem.

Hiába próbálunk ez ügyben kiegyensúlyozopttak maradni a vége az hogy minden szakértő azt mondja ez egy összetett kérdés de a Járay az hülye.

És nem csak ő, és itt gondolok a mostani és a volt korányra is....

#589 Felhasználó inaktív   Litium 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 21. 14:14

Idézet: SFIJ - Dátum: 2004. okt. 21., csütörtök - 15:10

a montan ulesei/dontesei publikusak, nyugodtan nezz utana. segitek: http://www.mnb.hu nyugodtan tallozz. voltak lepesek a toto program kovetkezmenyekent.

ne szolj senkinek de a 2003 kesoteli spekulacios rohamot csak a kerbankok szoptak be. a lakossag es a gazdasagi szfera meg profitalt is belole. ennek is utananezhetsz: http://portal.ksh.hu

veszelyes dolog, ha valaki felmuvelt politikai ujsagirok velemenyere tamaszkodik a valos tenyek helyett.

Nagyon elbeszélgetnék veled  arról a "totó programról"

#590 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 21. 14:20

Idézet: Litium - Dátum: 2004. okt. 21., csütörtök - 14:42

Majd mindjárt meg is köszönöm neki...Szerintem azt azért vedd figyelembe hogy nem egy fidesz összejövetelen vagy sőt a HWSW az nem egy polgári kör...És Viktor Viktorozni se fogunk elkezdeni..

Na a témánál mardva:

Számtalan elemző számtalanszor elémondta: Ha Járai bácsinak jobbak lennének az idegei és nem kapkodott volna akkor ez az egséz elkerülhető lett volna.

na ezen a ponton iratkoztal ki az ertelmes vitapartnerek listajarol. probalj meg erveket felhozni, ne frocsogj/vagdalkozz. ha pmz&co-ra meg fekete dzsonira gondoltal mint 'hiteles' gazdasagi elemzore, akkor csak fintorogni tudok. pmz-t sajnalom, hogy politikai indittatasbol szembekopte magat mar ami a szakmai hitelesseget illeti.

Ami Jarait illeti, ha utananezel pl a Financial Times altal elkovetett elemzesek kozott, meglepo, de pozitiv kritikat talalsz rola. Just for the log: a 70-es evek vegen az angol fontot ert hasonlo tamadaskor, ugy bedolt a font hogy evekig tartott mire ujra stabilzalodott az arfolyama. Pedig a Bank of England-ban nem eppen hulyek ultek akkor.

#591 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 21. 14:29

Idézet: Litium - Dátum: 2004. okt. 21., csütörtök - 15:11

Nézd, nem vezérszónok szavai alapján.

Tanárok illetve közgazdászok nyilatkozatai alapján és a tanultak alapján alakul ki a vélemnyem.

Hiába próbálunk ez ügyben kiegyensúlyozopttak maradni a vége az hogy minden szakértő azt mondja ez egy összetett kérdés de a Járay az hülye.

És nem csak ő, és itt gondolok a mostani és a volt korányra is....

igen persze hogy hulye szegeny Jarai. utban van politikailag, marmint gatolja, hogy a kormany 2 kezzel szorja a penzt. meglepo de azok a szamomra a magyaroknal icipicit hitelesebb kulfoldi gazdasagi elemzok, akik azert mar lettettek valamit az asztalra, eseteleg sajat jol mukodo consulting ceguk is van, nemcsak a szajuk jar, Jarait nem tartjak hulyenek

#592 Felhasználó inaktív   Litium 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 21. 14:31

Idézet: SFIJ - Dátum: 2004. okt. 21., csütörtök - 15:20

na ezen a ponton iratkoztal ki az ertelmes vitapartnerek listajarol. probalj meg erveket felhozni, ne frocsogj/vagdalkozz. ha pmz&co-ra meg fekete dzsonira gondoltal mint 'hiteles' gazdasagi elemzore, akkor csak fintorogni tudok. pmz-t sajnalom, hogy politikai indittatasbol szembekopte magat mar ami a szakmai hitelesseget illeti.

Ami Jarait illeti, ha utananezel pl a Financial Times altal elkovetett elemzesek kozott, meglepo, de pozitiv kritikat talalsz rola. Just for the log: a 70-es evek vegen az angol fontot ert hasonlo tamadaskor, ugy bedolt a font hogy evekig tartott mire ujra stabilzalodott az arfolyama. Pedig a Bank of England-ban nem eppen hulyek ultek akkor.

Meglepő???Tehát számodra is meglepő?

Mi a cél stabil árfolyam 248-258 körüli árfolyam? Szerinted ha mondjuk most 8-9 (természetesen nem egy nap alatt ugrana erre a szintre hanem folyamatosan mondjuk annyi idő alatt amennyi a 12,5 százalék óta eltelt) százalék lenne az alapkamat akkor bedölt volna a  forint.

Mennyibe is kerül ez a kamatrszint havonta?

Tudod mit ha lesz enegiám elkezdek körülnézni a neten és mondjuk akik abnormálisnak tartják a jegybanki alapkamatot azoknak az elemzők nevét kigyűjtöm.Biztosan 2-3 an vannak.

.

#593 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 21. 14:39

Idézet: Rive - Dátum: 2004. okt. 21., csütörtök - 14:23

A 60%-os eladósodottság messze nem kirívó, egyébként. Nem jó, de önmagában nem is rossz.

A 60%-os eladosodottsag kirivo, marha be akarsz lepni az EMRII-be. Persze lehet az USA-val pedalozni, csakhogy az egy protekcionista zart piac, masfelol vilaghatalom, ergo azt csinal amit akar.
Masfelol ami az USA-t illeti ott dominans a nemzeti toke. Magyarorszagon a nemzeti toke szinte nemleges a termeloi szferaban. Ilyen korulmenyek kozott a 60%-os eladosodottsag katasztrofalis akkor, ha a lakossag is sulyosan eladosodott, tehat a penzet nem bankban ill. allampapirokban tartja.

Hogy finoman fogalmazzak:
Ha a kulfoldi kerbankok nem-et mondanak a magyar allamnak, akkor a magyar allam nem tudja kifizetni az allami szfera mukodtatesenek a koltsegeit, az 54. havi nyugdijakat, a szocpol tamogatosaokat, beborulnak az allamilag tamogatott lakashitelek, s.i.t.

A spekulacios toke jelenleg arra jatszsik, hogy a magyar allam ha torik, ha szakad, teljesiteni fogja az EMRII konvergencia kriteriumokat. ha megneszelik, hogy ez nem igaz 9a gaykorlatban) akkor a penzcsapok elzarodnak es negyon gyorsan lesz itt 300 forintos euro is...

#594 Felhasználó inaktív   Litium 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 21. 14:43

Idézet: SFIJ - Dátum: 2004. okt. 21., csütörtök - 15:39

A 60%-os eladosodottsag kirivo,

Hm a most az unióhoz csatlakozott országoknál hogy is áll ez a szám?

#595 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 21. 14:45

Idézet: Litium - Dátum: 2004. okt. 21., csütörtök - 15:31

Meglepő???Tehát számodra is meglepő?

Mi a cél stabil árfolyam 248-258 körüli árfolyam? Szerinted ha mondjuk most 8-9 (természetesen nem egy nap alatt ugrana erre a szintre hanem folyamatosan mondjuk annyi idő alatt amennyi a 12,5 százalék óta eltelt) százalék lenne az alapkamat akkor bedölt volna a  forint.

Mennyibe is kerül ez a kamatrszint havonta?

Tudod mit ha lesz enegiám elkezdek körülnézni a neten és mondjuk akik abnormálisnak tartják a jegybanki alapkamatot azoknak az elemzők nevét kigyűjtöm.Biztosan 2-3 an vannak.

.

tehat jol ertem szavaidat mikor azt mondod, hogy jobb lett volna hagyni bedolni a forintot?  :rolleyes:

#596 Felhasználó inaktív   Litium 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 21. 14:50

Idézet: SFIJ - Dátum: 2004. okt. 21., csütörtök - 15:45

tehat jol ertem szavaidat mikor azt mondod, hogy jobb lett volna hagyni bedolni a forintot?  :rolleyes:

Én semmi ilyesmit nem mondtam.

Én nem emltem volna fel ilyen magasra az alpkamatot...

De ha már felemeltem akkor mondjuk törekednék hogy minnél elöbb visszaáljak egy normáis szintre...

Én minden alkalommal a dupláját csökkentettem volna kivéve mondjuk az első 25 bázis pontot...

#597 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 21. 14:55

Idézet: Litium - Dátum: 2004. okt. 21., csütörtök - 15:43

Hm a most az unióhoz csatlakozott országoknál hogy is áll ez a szám?

Tudod az van, hogy csatlakozni te akarsz, a felteteleket meg ok diktaljak. Persze nem vagy koteles az EMRII-hoz csatlakozni, ahogy pl a svedek sem teszik, csak ott van eros, nemzeti token alapulo gazdasag. nalunk ilyen nincs. es mint ahogy leirtad a 12+%-os kamat okan, sokba faj fenntartani egy kiszolgaltatott nyitott kicsi gazdasag nemzeti valutajat. Arrol nemis beszelve, mar ami a vallakozokat illeti, a paranyi magyar monetaris bazis mellet soha az eletben nem lesznek kepesek olyan kedvezo feltetelek mellett hitelt felvenni mint az euro bazison alapulo versenytarsaik. Mindezek mellet az importalapanyagokaon arolyam-atvaltasi veszteseguk van, az ezportkor ugyszinten arfolyam-atvalatsi veszteseguk van. Ez a ket vesztesegtipus akar 5%-os termekar novekmenyben is jelentkezhet.

A Jarai fikazasok okan: a kamatdonteseket a monetaris tanacs hozza, mely jelenlegi tagjainak a 70%-at anno meg a Horn kormany es Suranyi iktatta be. Ebben a tanacsban Jarai 1 darab szavazattal bir...
A kamatdontes szavazas eredmenye.

#598 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 21. 14:58

Idézet: SFIJ - Dátum: 2004. okt. 21., csütörtök - 15:39

Persze lehet az USA-val pedalozni, csakhogy az egy protekcionista zart piac, masfelol vilaghatalom, ergo azt csinal amit akar.

És Olaszországgal?
Néha olyan érzésem van, hogy csak azoknak kell betartaniuk a stabilitási paktumot, akik "kívül" vannak. A többieknek meg "elnézik".
Debütáló albuma zenész barátomnak: http://brushy.meltingpot.hu - letölt, hallgat, élvez

#599 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 21. 15:07

Idézet: Litium - Dátum: 2004. okt. 21., csütörtök - 15:50

Én semmi ilyesmit nem mondtam.

Én nem emltem volna fel ilyen magasra az alpkamatot...

De ha már felemeltem akkor mondjuk törekednék hogy minnél elöbb visszaáljak egy normáis szintre...

Én minden alkalommal a dupláját csökkentettem volna kivéve mondjuk az első 25 bázis pontot...

En nem hagytam volna elszallni az aht hianyat az egekbe...

a tobbirol. mint irtam ott a monetaris tanacs. biztos, hogy mind hulye, csak te vagy az okos.

Az mnb jelenleg teljesiti az osszes celjat, ugymint arstabilitas, inflacio leszoritasa, gazdasagi novekedes tamogatasa. persze novekedhetne gyorsabban is a gazdasag. te ecelbol ugy erzem bealdoznad az arstabilitast es az inflaciot. ezt bokros csinalta - rovidtavon szep eredmenyeket ert vele el. Az ara ellenben a mara padlora kerult kozszfera lett. sugok: a gazdasagi novekedest gorsitani a mi fejlettsegi szintunkon marcsak innovacioval lehet. Meglepo de pont ez a terulet, vagyis az innovacio, ahol a magyar gazdasag nagyon szarul all, es az elmult 15 evben a kormanyzati szandek is alacsony volt az innovaco tekineteben. hamar peldalozni akarnek, magayrorszagon a leggyalazatosabb tovabbra is az eu-ban az internet penetracio, illetve az amit e-kormanyzatnak, e-kozhivatalnak nevezunk. a warezolas mar megy ezerrel, de a vallakozo nagyon keveset profital meg az internetbol.

#600 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 21. 15:11

Idézet: bbence - Dátum: 2004. okt. 21., csütörtök - 15:58

És Olaszországgal?
Néha olyan érzésem van, hogy csak azoknak kell betartaniuk a stabilitási paktumot, akik "kívül" vannak. A többieknek meg "elnézik".

ez van kedves bbence. tovabba az is erdekes, hogy az EU tag magyarorszag mert csak 30%-os agrartamogatast kap mikozben a szomszedos burgenlandi paraszt 100%-ot. that's the way life goes...

Téma megosztása:

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • Utolsó »