HWSW Informatikai Kerekasztal: Érdemes elolvasni - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (42 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Érdemes elolvasni Értékeld a témát: -----

#241 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 02. 09:40

Idézet: Necros - Dátum: 2006. máj. 2., kedd - 9:34

Nos, én ezzel nem értek egyet, nekem kifejezetten tetszik a Nox zenéje. No meg persze Péter Szabó Szilvi is. :) :respect:

Hm, nem értesz egyet mert tetszik? Ez aztán az érvelés...  :Đ

szerk: elgépelés

Szerkesztette: Diablovazze 2006. 05. 02. 09:40 -kor

National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#242 Felhasználó inaktív   Necros 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 02. 12:01

Sok értelme lenne ízlésről vitázni.  :Đ Csak megemlítettem, nekem tetszik, legyen ott egy pozitív vélemény is a negatív mellé. :D
Tabrett Bethell's films - blog az összes információval. @Necros_hun Tumblr oldalam. @AnyoneYouWant @TheClinicMovie

Hajrá Fradi! BAJNOKCSAPAT 2007! A mi kézis lányaink a legjobbak! :)

#243 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 17. 09:49

Idézet

Súlyos egy látvány az a madár, áldozatemlékműnek meg pláne bizarr, valóban. Na de ismerjük el, hogy mondjuk a meleg büszkeség napja sem olyan látvány, ami mindenkinek tetszik. Pont az a lényege a liberális demokráciának, hogy lehetségessé teszi a kisebbségi létet. Sőt Budapestnek elég sok olyan része van, ami még a turulnál is randább és bizarrabb, itt van mindjárt maga a Moszkva tér, a nevével és a csernobili fílingjével. Az igazán bolondoknak meg van a Lipótmező. Elfér a turul is.

Én sem szeretem azt a szobrot, de ha már megépítették erőnek erejével, akkor maradjon. Jobb ez így mindenki számára.
Helyette inkább a Moszkva teret és a Délit kéne porig rombolni és valami szépet, praktikusat, modernet építeni a helyükre. Remélem pár éven belül valóban így is lesz.

#244 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 17. 10:00

Idézet: FakeJack - Dátum: 2006. máj. 17., szerda - 10:49

Én sem szeretem azt a szobrot, de ha már megépítették erőnek erejével, akkor maradjon. Jobb ez így mindenki számára.
Helyette inkább a Moszkva teret és a Délit kéne porig rombolni és valami szépet, praktikusat, modernet építeni a helyükre. Remélem pár éven belül valóban így is lesz.

Csak tudod ez olyasmi, mintha a kommunizmus aldozatainak emlekere epitenenk egy szep nagy voroscsillagot... sajnos a turult - mint nemzeti jelkepet - sikeresen bemocskolna nehany szervezet.

Idézet: Kerecsenmosdatás - Dátum: hvg.hu

Arra eddig még nem volt példa, hogy a számos metamorfózison átment és vitatott üzenetű turul olyan emberek emlékezetét is őrizze, akiket éppen a turul jegyében s nevében üldöztek egykoron.

Samott

Szerkesztette: Samott 2006. 05. 17. 10:03 -kor

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#245 Felhasználó inaktív   Asker 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 17. 18:40

namost ehez csak annyit hogy ugye építési engedély nélkül épült ez a Turul és elakarják bomtani.  igazuk van, nincs építési engedély.

csak tudjátok itt nekem nem azért b@ssza a csőrőmet ez az ügy hogy el akarják vinni onnan  a szobrot, hanem az ,hogy az egy hónappal előtte szintén engedély nélkül, zsidó áldozatoknak is emeltek emlékművet, azt bezzeg mér nem akarják eltávolítani? akkor hogy is van ez? kik is vagyunk? vagy vigyék mindkettőt, vagy egyiket se...
"I was a Marine in the invasion of Iraq. It was 2 years before I could watch any type of violent movie. War truly is hell. Killing, bleeding, dying and crying are terrible, and great. If you fight for glory and power you are evil and will die in vain. I and every other warrior fought for each other. For family, for friends, for the US, for Sparta."

#246 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 17. 21:30

Ne zsidózzunk, ha egy mód van rá.  :rolleyes: Nem kéne ebbe az irányba vinni a topikot. Én legalábbis nem ebbe szerettem volna. De ha muszáj, akkor törlöm az előző hozzászólásomat.

Sőt, ki is törlöm és kérek moderációt.

#247 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 18. 07:19

Szerintem nem tortent meg semmi olyasmi, amiert moderalni kellene. Asker: igazad van, annak az emlekmunek sincs meg engedelye, de ott meg nem hoztak meg a vegleges dontest: El kell bontani az Igazak Falát? - bizony, ha nem kap fennmaradasi engedelyt, akkor ezt is le kell bontani. (de ez legalabb nem sert senkit, es nem provokativ)

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#248 Felhasználó inaktív   Dzsano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 19. 07:37

Na igen.
Ha van törvény, akor mindenkire egyformán vonatkozzon, mert ha nem, akkor csak sz*r politika, és egymást - és a rendes magyar embereket - szívató banánköztársasági diktatúra van.

OFF: azt tudjátok, hogy csak "Magyar Hallássérült Zsidók Egyesülete" van felnőtteknek, sima, nem ilyen vallásúaknak nincs, semmilyen "sima" magyarnak se, csak gyerekek részére. Pedig eléggé sok süket
(a parlamentben is) van országunkban.
Asztalravissza!

#249 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 19. 19:38

Idézet: Dzsano - Dátum: 2006. máj. 19., péntek - 8:37

OFF: azt tudjátok, hogy csak "Magyar Hallássérült Zsidók Egyesülete" van felnőtteknek, sima, nem ilyen vallásúaknak nincs, semmilyen "sima" magyarnak se, csak gyerekek részére. Pedig eléggé sok süket
(a parlamentben is) van országunkban.

Egy Google keresést megereszthetnél, mielőtt hülyeségeket írsz: http://www.sinosz.hu/
Vagy ha szándékosan csinálod, akkor elnézést, hogy elrontottam a csúsztatgatásodat.  :rolleyes:

#250 Felhasználó inaktív   Asker 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 19. 21:43

Idézet: Samott - Dátum: 2006. May. 18., Thursday - 7:19

Szerintem nem tortent meg semmi olyasmi, amiert moderalni kellene. Asker: igazad van, annak az emlekmunek sincs meg engedelye, de ott meg nem hoztak meg a vegleges dontest: El kell bontani az Igazak Falát? - bizony, ha nem kap fennmaradasi engedelyt, akkor ezt is le kell bontani. (de ez legalabb nem sert senkit, es nem provokativ)

Samott

from NOL:

Idézet

A XVI. kerület erre tekintettel felfüggesztette az eljárást, kérve a Fővárosi Közgyűlés állásfoglalását. A közgyűlést ugyan nem köti az idő, de a kérdést napirendre kell vennie. Az építési hatóságnak csak ezután, 90 napon belül van lehetősége a döntésre.

from MNO:

Idézet

Érdekesség, hogy a világháborús emlékmű előtt egy hónappal állította fel a hegyvidéki önkormányzat az igazak falát, a zsidó mártíroknak emelt szobrot is, amely szintén nem kapott engedélyt a Fővárosi Közgyűléstől. Utóbbi esetében azonban a Fővárosi Közigazgatási Hivatal nem indított eljárást, sőt szeptemberben az elévülés miatt lényegében fennmaradási engedélyt nyerhet.

vajon kit sért a Turul? és miért lenne az egy magyar embernek provokatív?
arról ő nemtehet ,hogy igazságtalanul össsze lett kapcsolva a szélsőjobbal,csakazért mert nemzeti!!!????

Szerkesztette: Asker 2006. 05. 19. 21:48 -kor

"I was a Marine in the invasion of Iraq. It was 2 years before I could watch any type of violent movie. War truly is hell. Killing, bleeding, dying and crying are terrible, and great. If you fight for glory and power you are evil and will die in vain. I and every other warrior fought for each other. For family, for friends, for the US, for Sparta."

#251 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 22. 07:37

Ajánlom, hogy a politikát felejtsétek el, nagyon gyorsan. Burkoltan is. Meg az etnikai célozgatást is.
Aki szerint a turul sértő, bontassa le a Szabadság-hidat is, azon 4 is van emlékeim szerint.

#252 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 22. 08:57

Idézet: Drummaster - Dátum: 2006. máj. 22., hétfő - 8:37

Ajánlom, hogy a politikát felejtsétek el, nagyon gyorsan. Burkoltan is. Meg az etnikai célozgatást is.
Aki szerint a turul sértő, bontassa le a Szabadság-hidat is, azon 4 is van emlékeim szerint.

És még a Budavári Palotát is kérném szépen földig rombolni.
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#253 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 22. 09:10

Idézet: Drummaster - Dátum: 2006. máj. 22., hétfő - 8:37

Nem mindegy am, mikor es minek emlekere emeltek a turulokat... akinek meg mindig nem tiszta, az talan nezzen utana, mit is muvelt a Turul Szovetseg a masodik vilaghaboru tajekan. Ez nem politika, ez tortenelem...

Samott

#254 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 22. 09:13

Így jár minden szerencsétlen szimbólum, amelyet egyes csoportok kisajátítanak maguknak. Távol álljon tőlem aktuálpolitikai példát hozni, lehet a történelemkönyvekben is találni eleget.

#255 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 22. 09:15

Idézet: Zsivaagoo - Dátum: 2006. máj. 22., hétfő - 9:57

És még a Budavári Palotát is kérném szépen földig rombolni.

Arra sem adtak építési engedélyt?

#256 Felhasználó inaktív   DzsiAr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 22. 09:21

Persze lehet vitatkozni, hogy miért pont turul legyen a II. vh civil áldozatainak állított emlékművön. Vagy miért is zavar valakit ez a turul.
De felesleges.
Volt rá építési engedély? Nem ->dózer.
Volt az Igazak Falára? Nem -> dózer
Volt a horvátországi villákra? Nem -> dózer.
A valóság az, ami akkor sem tűnik el, ha már nem hiszünk benne.

#257 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 22. 09:27

Idézet: DzsiAr - Dátum: 2006. máj. 22., hétfő - 10:21

Volt a horvátországi villákra? Nem -> dózer.

Na, igen: Hegyvidéki stílus - ezt is erdemes elolvasni.

Samott

#258 Felhasználó inaktív   Necros 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 25. 00:22

Általánosan a sporttal foglalkozó topikot nem találtam, ezért itt említem meg ezt a szomorú hírt:

Idézet

Agassi visszavonul a US Open után

Az augusztus 28-án kezdődő amerikai nyílt teniszbajnokság, a US Open után visszavonul minden idők egyik legkiválóbb játékosa, a közönségkedvenc Andre Agassi! Ezt a 36 éves amerikai legenda jelentette be.

„Idén indulok utoljára Wimbledonban, s a US Open lesz az utolsó tornám. Sok áldozatot hoztam, hogy ismét a régi legyek, s visszatérhessek Wimbledonba. Élvezni szeretném ezt a tornát, még egyszer utoljára” – mondta a világsztár az angol fővárosban.

Agassi az elmúlt hónapokban, években rengeteget bajlódott hátsérülésével, s a gyógyszeres kezelések hatására időnként még remek teljesítményre is képes volt. Most azonban már „elege lett” a kúrákból, s ezt rajta kívül tízmilliók bánják, hiszen az utóbbi közel két évtized egyik, ha nem a legnépszerűbb teniszezője volt.

„Minden itt kezdődött Wimbledonban. Tizennégy évvel ezelőtt éppen Londonban nyertem először Grand Slam-tornát, első álmom valósult meg. Mintha tegnap lett volna. Utána jött a több siker” – mondta a tengerentúli zseni.

Pedig 1992-ben nem sok esélyt adtak a döntő előtt Agassinak, hiszen a szerva-röpte játék egyik legkiválóbb alakja, a horvát Goran Ivanisevic volt az ellenfele. A drámai, öt játszmás csata végén mégis az amerikai csillag ünnepelhetett, majd még hét alkalommal emelhetett Grand Slam-trófeát a magasba. Hét évvel ezelőtt a sportág halhatatlanjai közé került, amikor megnyerte a párizsi salakpályás GS-viadalt. Ezzel ugyanis mind a négy kiemelt versenyen (Australian Open, Roland Garros, Wimbledon, US Open) diadalmaskodott legalább egyszer.

A sportág szerelmesei soha sem feledik majd Agassi és honfitársa, Pete Sampras lélegzetelállító csatáit, hiszen ezek a párharcok mindig a lehető legjobbra ösztökélték az érintetteket. Számos mérkőzésük vonult be a sportág történelemkönyvébe, hiszen mindketten a tenisz legkiválóbb nagykövetei közé tartoztak, tartoznak.

Pedig sokan emlékeznek még a nyolcvanas évek végére, amikor Agassi még rikító öltözetben, melírozott hosszú hajjal és kissé szabadszájú nyilatkozatokkal sokkolta a teniszrajongók egy részét. Néhány évvel később azonban drasztikus arculatváltáson esett át, s hirtelen a pályák legudvariasabb játékosa lett, teljesítménye azonban – néhány hihetetlen mélyrepülést is „átélve” – mindvégig remek volt, ütéseit és mozgását csodálattal lesték a drukkerek, a szakértők és az ellenfelek.

Nekem Agassi a kedvenc teniszezőm, sajnálom, hogy visszavonul :( , de meg lehet érteni. :respect:  :respect:  :respect:
Tabrett Bethell's films - blog az összes információval. @Necros_hun Tumblr oldalam. @AnyoneYouWant @TheClinicMovie

#259 Felhasználó inaktív   Necros 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 27. 12:38

Idézet

A mobilsugárzás izgat, és jót tesz az agynak?

Állandóan hallani, hogy mennyire káros és veszélyes a mobiltelefonok sugárzása. Az olasz kutatók most más oldalról közelítik meg ezt a károsnak vélt sugárzást.

A milánói Fatebenefatelli kórházban néhány fiatalember szolgált kísérleti alanyként abban, hogy megfigyeljék mi történik az aggyal - embereink GSM900-as frekvencián 45 percig szünet nélkül telefonáltak.

A várt aktivitást a mozgatóidegek kérgében figyelték meg, amely közel helyezkedik el a fülhöz. Az agy ezen része a külső burokban található, és néhány magasabb rendű képességért felelős. A 45-perces használatot követően a 15 önkéntesből 12 embernek nőtt az elektromos aktivitása az adott agyi területen, és még jó egy óráig úgy is maradt.

Nos, hogy mit jelent ez az eredmény? Egyelőre nem tudni. A kísérletet végző tudósok nem tudták megállapítani, hogy ez a stimuláltság káros-e az emberi agyra nézve, azonban véleményük szerint jó esély van rá, hogy pont ellenkezőleg, jótékony hatást fejt ki. Újabb elgondolkodtató: a mobiltelefonunk kinyír minket, avagy erőt ad?

#260 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 27. 08:02

Idézet

A konyhában ücsörögtünk Zsül barátnémnél, meghánytuk-vetettük a Világ Dolgait. Mialatt Zsül feltett egy kávét főni, én szórakozottan lapozgattam az asztalon heverő reklámújságokat.
- Ex járt nálad a napokban, igaz? - kérdeztem.
- Igen - felelte - Honnan tudod?
- A pizzéria szórólapja meg az IKEA-katalógus tele van korrektúra-jelekkel.
Zsül szemügyre vette az említett tételeket.
- Tényleg. Jó látni, hogy vannak emberek, akik szeretik a mesterségüket.
- Csakugyan jó - hagytam rá, és eszembe jutott egy este, nem is olyan rég volt. Hideg szél fújt, az ónos eső

jégpáncéllal borított be mindent. Egy mentőautó hátuljában ültem, mögöttünk Dögevő hajtott egy kisrabóval, hogy dolgom végeztével majd visszavigyen. Dögvészt szállítottuk Tökölre, a Cég Központi Kórházába. Meghalni. Dögvész olyan szagot árasztott, mint egy középkori falu a kolerajárvány idején, bűzlött, mintha elevenen rohadna. Történetesen pontosan ez volt a helyzet. Dögvész rákos volt. A szervezete lassan, módszeres alapossággal falta fel önmagát, ő pedig makacsul visszautasított mindenfajta gyógykezelést.
Ha valaha is éreztem volna valamiféle szánalmat iránta, az a Kőbányát Tököltől elválasztó negyven kilométeres úton biztosan semmivé foszlik. Azt addig is tudtam, hogy gyilkos. De hát gyilkosból is többféle van. Dögvész pedig, mialatt a mentő monotonon duruzsolva falta a kilométereket, csendben megosztotta velem históriáját. Talán megkésett gyónás gyanánt, talán csak azért, hogy jobban teljen az idő. Nem tudom.
- Az a szemétláda - szidta a bűntársát - Ha ő nem dob fel a zsaruknak, akkor most nem kéne itt megrohadnom.
Azon tűnődtem, hogy mennyivel lenne jobb neki, ha nem itt rohadna meg, hanem szabad emberként, valahol kint a nagyvilágban. Elnyomtam a késztetést, hogy ezt meg is kérdezzem tőle.
- Pedig mindig rendes voltam vele. Korábban is ültünk már együtt, Kőhidán is, meg Újhelybe' a Sattarattában. Most is, amikor összetalálkoztam vele a Teleki téren, mindjárt adtam neki kaját meg cigit, mert nem volt semmije. Tiszta cuvaxos volt. Aztán meg ez a hála. Rohadt szemét.
Nem szóltam egy szót sem. Nem feladatom az ítélkezés. Pártatlannak kell lennem, majdhogynem személytelennek, és én igyekszem is ehhez tartani magam. De néha nagyon nehéz.
Nem szóltam, amikor elmesélte, hogy minden pénzük elfogyott, ezért kimentek a Józsefvárosi Pályaudvarra, hogy felhajtsanak valamit. Nem szóltam, amikor elmondta, hogy kinézett egy veszteglő vonatot, felszállt rá, és az egyik fülkében talált egy öreg bácsit, egyedül, ujján vastag, arany pecsétgyűrűvel. Nem szóltam, amikor elmondta, hogy amíg a bűntársa figyelt a peronon, ő előhúzott a kabátja belső zsebéből egy kalapácsot, és szétverte vele a bácsi fejét. Nem szóltam, amikor elmondta, hogy a gyűrűt nem tudta lehúzni a bácsi ujjáról, ezért fogott egy kést és levágta. Miután így megszerezte, az ujjat a szemetesbe dobta, mint valami használt papír zsebkendőt vagy cukorkás zacskót. Nem, még ekkor sem szóltam. És nem szóltam akkor sem, amikor elmondta, hogy a gyűrűt a legközelebbi kocsmában eladta.
Öt. Ezer. Forintért.
Nem. Nem szóltam. Tehetetlen indulat izzott bennem, de uralkodtam rajta - pártatlan vagy, emlékszel? Nem a te dolgod az ítélkezés - és nem szóltam.
De a java még csak ezután jött.
Dögvész szeme hirtelen elkerekedett.
- Felügyelő úr - nyögte - Most jut eszembe, hogy ott felejtettem a zárkában a szappantartómat. Utánam tudja küldetni Tökölre? Piros színű. Ott maradt a mosdó feletti polcon.
Tekintete elfátyolosodott a veszteség érzésétől.
- Az volt a legjobb szappantartóm - tette még hozzá szomorúan.
Ledermedtem. Hitetlenkedve bámultam a lényre, aki most mesélte el, hogy hidegvérrel agyonvert és megcsonkított egy embert ötezer forintért, és most egy istenverte szappantartó miatt aggódik, amikor pontosan tudja, hogy legfeljebb tíz napja van még hátra, aztán meghal.
- Te állat. Te beteg fasz - gondoltam undorodva.
Üvölteni lett volna kedvem.
Vagy szétverni a hülye fejét a mentőautó oldalán, aztán nézni, ahogy a vére lassan a padlóra szivárog.
De persze nem tettem egyiket sem.
Ne ítélkezz.
Pártatlan vagy.
Ne.
(NE!!!)
Szólj.
Semmit.

...

Tényleg jó dolog, ha az ember szereti a mesterségét.

Az idei Golden Blog egyik gyoztese: Taxiban Utazó Baltás Gyilkos  :respect:

Samott

Téma megosztása:

• (42 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.