"KOMOLY" boltvezető intelmei (P4,i850,845)
#41 Guest_aTx_*
Elküldve: 2001. 10. 09. 15:45
hat nem a reklam miatt kerul kb.260 bruttoba 1 ilyen lap...........
Na most akkor ki volt a lama?????
Mi grafikai munka allomasnak hasznalunk egy ilyet ,igen erdekes dolgokra kepes.
#42 Guest_Seftes_*
Elküldve: 2001. 10. 10. 07:53
idézet:
Eredetileg Abel írta:
Ezt én is olvastam, de ez az "up-to 4.1g" nekem egy kicsit reklámszövegnek tűnt..[/quote]
Akkor ilyen szinten az RDRAM sávszélességét sen hiszem el, meg a proci sebességét. Sőt, a 128MB-os memória sem 128MB. Csak marketing.
------------------
Seftes
#43 Guest_UseR_*
Elküldve: 2001. 10. 14. 11:34
#44 Guest_Seftes_*
Elküldve: 2001. 10. 15. 09:40
idézet:
Eredetileg UseR írta:
a dolog ott hibadzik, hogy egy i850-es lap valszeg olcsobb lett volna RDRAM-mal mint ez a 260ezres serverworks akarmennyi SDvel[/quote]
Ez tény. De mint fennt is írva vagyon ez csak egy árajánlat kérés lett volna egy nagyteljesítményű grafikus gépre. Ilyen szinten a boltvezető az általa forgalmazott legjob variációt ajánlotta. És mivel a Pixel elég kevés terméket forgalmaz, mivel szinte csak az általuk importáltat, ezért nem is igazán ajánlhatott mást. Nekem is vannak hiányosságok a termékkínálatomban különböző okok miatt.
------------------
Seftes
#45 Guest_aTx_*
Elküldve: 2001. 10. 15. 09:43
idézet:
Eredetileg UseR írta:
a dolog ott hibadzik, hogy egy i850-es lap valszeg olcsobb lett volna RDRAM-mal mint ez a 260ezres serverworks akarmennyi SDvel[/quote]
Hali
Itt nem is arrol volt szo hogy olcsobb vagy dragabb, hanem arrol,hogy igazat mondott-e a boltvezeto manusz.
[Ezt a hozzászólást aTx szerkesztette (2001. Október 15.).]
#46 Guest_gomba__ch_*
Elküldve: 2001. 10. 15. 13:01
cuzi, a helyedben megszornam a fejem hamuval.
#47 Guest_zsozso_*
Elküldve: 2001. 10. 15. 19:58
idézet:
Eredetileg UseR írta:
Főképp azért, mert egy i850-es deszkába csak egy procit tömhetsz, a serverworks-ösbe pedig minimum 2-őt![]()
#49 Guest_Krinyo_*
Elküldve: 2001. 10. 16. 18:24
BYe: Krinyo
#50 Guest_accord_*
Elküldve: 2001. 10. 16. 20:32
idézet:
Eredetileg zolee írta:
Tök király, amikor egy vásárló meg egy cég a HwSw fórumon anyázzák egymást, nem?
Na asszem ennyi nekem elég is, a témát lassan be lehetne zárni....[/quote]
Ne haragudj, de cuzi kezdett el "anyázni"... (pontosabban megosztani az élményét) Ezek után miután a fószer rájött a "hátbaszúrásra", leírta a saját véleményét kulturáltan, és mint ki derült: lehet, hogy neki volt igaza!
Legalább bevallánák az illetékesek, hogy nem volt igazuk...
[Ezt a hozzászólást accord szerkesztette (2001. Október 16.).]
#51 Guest_malenkij_*
Elküldve: 2001. 10. 19. 10:37
...Legalább bevallánák az illetékesek, hogy nem volt igazuk... "
Azért a dolog nem ilyen egyszerü. A boltvezető Úr tenyleg i845-öt akart az ügyfélre rátukmálni:
"Persze tudjuk, hogy az i850 RDRAM-mal 10-20%-al gyorsabb, mint az i845 SDRAM-mal. De nem
talaltam ezt a sebessegkulonbseget elegnek ahoz, hogy belehajszoljam az Urat egy meregdraga memoria es hamarosam megyszuno
processzor vasarlasaba."
Különböző tesztek szerint, a nagy I/O igényű felhasználás, mint pl. grafikus tervezés esetén a sebességkülönbség nem 10-20 %, hanem adott esetben elérheti a 40-50 %-ot is. Ezt, valamint a viszonylag alacsony RAM árakat figyelembe véve a 850 + RD-RAM jobb választás szerintem.
Különben is, ha a vevő tudja hogy mit kér, akkor kapjon azt amit akar, nem?
[Ezt a hozzászólást malenkij szerkesztette (2001. Október 19.).]
#52 Guest_ganxsta_*
Elküldve: 2001. 10. 19. 17:58
"/Peldaul most egy szervert epitunk egy cegnek ahol kb 10 munkaallomas van. Ok SCSI HDD-ket es SCSI RAID-re gondoltak. Szerintem ott nincs szukseg SCSI-re, igy IDE RAID-el fogjuk szerelni a gepuket, de biztositottuk szamukra a lehetoseget, hogy ha tevednenk, akkor visszavesszuk a IDE RAID-es megoldast es kiepitjuk SCSI verzioban. Ezert vasarolnak ok mar nalunk 6 eve. De persze ok mint epiteszek nem is akarnak beleszolni a gepbe, nekik nem ilyen-olyan chipset es RAM kell, hanem a mukodo megoldas./"
Ehhez csak csak annyit, hogy szakmámat tekintve építészként dolgoztam/dolgozok és ez a cég nem véletlenül kérte az SCSI-t. Nagyon keserves tud ám lenni, mikor a gép egy kb 10000m2-es épület renderelése közben kifut a RAM-ból és a kis IDE-s vinyót veszettül kezdi tekeri mert folyamatosan swappel esetenként több 10 vagy 100 megát is. Vagy esetleg plottolásnál el? kell készíteni a cuccot mert a plotternek mondjuk csak 32 MB RAM-ja van. Egy megfelel?en szinten elkészített /ki-mered-adni-a-kezedb?l rajz/ 2-3 MB-os AutoCAD fájlból nyomtatás közben simán lesz akár 25 MB is. /közben ugye ezek a rajzok meg is vannak nyitva AutoCAD-ben, ami simán felzabálhat oprendszerrel és hálózati service-ekkel együtt egy ma már ilyen gépekben totál átlagnak nevezhet? 256 MB RAM-ot és hát a "plot-fájlt" is tenni kell valahova/ És hát ha az ember elkezd nyomtatni akkor nem egy ilyet nyomtat, hanem mondjuk egyszerre rázúz a plotterre 3-4-et is esetleg többet, hogy azért még az utolsó metrót elérje hazafelé... Ezzel az adatmennyiséggel az IDE technológia tap?asztalataim szerint nagyon keservesen küzd meg /volt, hogy 15 perc folyamatos swap után brutális power-off módszerrel vetettem véget a dolgonak mert nem volt cérnám este 11-kor kivárni a végét/, ellenben viszont már egy U2W SCSI rendszer is röhögve kivégzi. Szóval Kedves Gy?rfi Péter (bár kétlem, hogy ezt a topicot újra olvasnád de hátha), biztosíthatlak, nem véletlenül kérték ?k azt az SCSI rendszert kapásból... Egy CAD rendszerrel pillanatok alatt fel lehet zabáltatni akár 256-512 MB RAM-ot is és ha beindul a kökemény swap egy IDE kütyü mellett ott fog az ember megöregedni, ha nem ?rül meg közben...
[Ezt a hozzászólást ganxsta szerkesztette (2001. Október 19.).]

Súgó
A téma zárva.