HWSW Informatikai Kerekasztal: Kétkeréken --- Láb-lóerő hegyek - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (292 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Kétkeréken --- Láb-lóerő hegyek Értékeld a témát: -----

#321 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 04. 14. 22:45

Idézet: Emvy - Dátum: 2004. április 14, szerda - 16:19

OFF
iguana, kerestelek icqn..
ON

OFF

Holnap 4-től megint elérhető leszek

/OFF
Egy alkoholista nyakpárna kalandjai amarra, meg túl: phulop.wordpress.com BBM channel: C00490982 Twitter: @phulopblog

#322 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 14. 22:46

Idézet: Tank - Dátum: 2004. április 14, szerda - 18:41

Hello!
Kérném a hozzáértők segítségét!

Kelly's

Egyértelműen.
Egy alkoholista nyakpárna kalandjai amarra, meg túl: phulop.wordpress.com BBM channel: C00490982 Twitter: @phulopblog

#323 Felhasználó inaktív   Grof 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 15. 08:09

Iljics, hogy áll a cangád?
Hétvégén lesz zúzás?
Ments meg egy életet!
Állatvédő.hu

"Egy nemzet nagysága és erkölcsi fejlettsége híven
 tükröződik abban, ahogyan az állatokkal bánik."     Mahatma Gandhi

#324 Felhasználó inaktív   Emvy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 15. 09:05

KépKépKép
KépKép

Kelly's Proton, 44000 forint.
Nem is csúnya.
(a kép 4 dbban van, nem tudtam összerakni)

Szerkesztette: Emvy 2004. 04. 15. 09:08 -kor

while (!sleep) sheep++;

#325 Felhasználó inaktív   Tank 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 15. 10:22

Szép a Kelly's, ráadásul amit én néztem, inkább drap színben pompázik, ami jobban tetszik. Ez kék? Vagy csak szantévesztő vagyok? :) De lenne még kérdésem:
1. A kerékpárboltba érkezik kedden Magellán márkájú keró is. Ezek milyenek? Ára: 36.900.-
2. Ha a Praktikeres GTX-en ugyanaz a Shimano váltó van, ugyanolyan fék hátul (fém), ráadásul tárcsafék elöl, ráadásul megerősített felni, akkor mitől rossz ("rémség")?
Nagyon köszönöm az eddigi segítséget!! :)
strc prst skrc krk

#326 Felhasználó inaktív   -NoVa- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 15. 12:02

Idézet: Tank - Dátum: 2004. április 15, csütörtök - 11:27

Szép a Kelly's, ráadásul amit én néztem, inkább drap színben pompázik, ami jobban tetszik. Ez kék? Vagy csak szantévesztő vagyok? :) De lenne még kérdésem:
1. A kerékpárboltba érkezik kedden Magellán márkájú keró is. Ezek milyenek? Ára: 36.900.-
2. Ha a Praktikeres GTX-en ugyanaz a Shimano váltó van, ugyanolyan fék hátul (fém), ráadásul tárcsafék elöl, ráadásul megerősített felni, akkor mitől rossz ("rémség")?
Nagyon köszönöm az eddigi segítséget!! :)

- Kissé kékes hatású szürkének tűnik.
1: Magellan mi? Gyanítom, hogy Hydra lesz jobb felszereltséggel, valamilyen telóval, de a kellys annál azért jobb.
2: Az, hogy hasonlóan néznek ki a fékek, még nem jelenti azt, hogy ugyanaz. Fék és fék között rengeteg különbség van, ahogy a fékpofákon is sok múlik. Annak a tárcsának ne dőlj be, jó tárcsaféket 15-20K ft alatt nem kapsz, az olcsóbbak csak lassítónak nevezhetőek fék helyett. Bár a praktikeres bringák küllői jobb tárcsaféket amúgy sem viselnének el. Ha később olyanra cserélnéd, ami fog is, akkor sorban tépkedné ki a küllőket a helyéről. A "megerősített" felni tényleg 1 fokkal erősebb, és cserébe sokkal nehezebb. Egy forntális enyhébb ütközést kibír, de nem éri meg miatta egy későbbiekben kidobható vázat és használhatatlan teleszkópot venni. Ez még 1" nyakcsőátmérővel rendelkezik, amit a jobb gyártók már vagy 10 éve igyekeznek elfelejteni, csak a legalsó kategóriákban maradt meg. Egy olyan kerék 2x olyan nehéz, mint a kellysé, de nem 2x olyan erős. Évekig mentem szimplafalú felnivel, nem kíméltem, és nem is volt vele bajom, csak az ütközéseket, baleseteket nem bírják, úgyhogy ne menj neki senkinek gyorsan :).
...
"Lelkem sötét odvában megdöglött a bagoly."
"Bringa által vész mind, ki bringát ragad."

#327 Felhasználó inaktív   Tank 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 15. 15:48

Üdv!
NoVa, köszi!!! Na képzeljétek, hogy jártam.. Elmentem a boltba, lemondva a Kellys-ről, mert amennyit használnám, feleslegesen feccolnék bele ennyi pénzt. MOndjuk úgy, hogy heti háromszor ülnék rá egy-egy órára. Namost, volt egy Hauser márkájú Grizzly típusú bike. Aluagy, Shimano váltó, fémből a fék,, a helyi szerelő mondta, nyugodtan megvehetem, 32.000 HUF-ért. Épp rá is beszéltek, erre jött egy faszomkivan csaj és megvette a férfivázast előlem. Épp a sorban álltam, ketten voltak előttem, de a másik eladó pont hozzájuk ment oda.. Ehh. :mad: Bár lehet, hogy a jóisten nem akarta, hogy megvegyem.. :) Mondjuk ha vennék hozzá alkatrészeket: sárvédő, két lámpa, akkor az ár már 35K lenne, a Kellys-hez meg adják "ingyen" ezeket 44-ért. A Hauser szép kinézete jó belsőt is rejt? vagy parasztvakítás, mint a GTX ©Praktiker TM feeling?
strc prst skrc krk

#328 Felhasználó inaktív   iljicSke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 15. 16:19

Idézet: onkelz - Dátum: 2004. április 14, szerda - 12:52

Hát én ilyet nem b@sztam (bocs).1 hete nyomtam a hátsó tagba mittomén hány bart, mert nem volt csillapításom és visszaütött.Lényeg az, hogy jól működött, tök fasza volt egészen tegnapig.Normális ez, hogy ennyi idő alatt?Szerintem nem. :(
Ráadásul 5th Elementtel, ha jól tudom nem is nagyon foglakozik senki itthon.
Van valami ötletetek?

A 5th Elementet 6 havonta el kell küldeni a Progressive Suspension-nak teljes "rebuild"-re, mert széjjelmegy és ereszt mint a veszedelem (főleg ha "úgy" van használva ! ). Hiába no, nemhiába volt ez CSAK versenyalkatrész nem is olyan régen...
Itthon senki nem foglalkozik 5th Element-tl ami magyaros hozzáállás, mivel a SantaCruz forgalmazónak kötelessége lenne megoldani a tagok szervízelését, mert mivan akkó ha veszek egy V10-et 1.5M-ért aztán rosszalkodik benne a tag garancia időn belül ??!
A Velotrade ELVILEG meg tudja csinálni, mert maga a tag ugyanaz mint az általuk forgalmozott Manitou Swinger 6-way, de nem fogadnék arra, hogy hajandóak leszenk rá, sőt...
A másik Fórumon [rob] szét akarja szedni a sajátját, ha gondolod dumáld meg vele a dolgot ! Nem lehet olyan nagy dolog, mégiscsak egy rugóstag !! Szétszedéskor persze elszökik a gáz ami FOX tagnál gáz  ( :D ) mert nem hiszem, hogy bárki is tud nitrogént fújni bele a sufniban !
A "mittomén" hány bár az veszélyes, mert valamennyi felett -talán 150 ?- széjjelmegy a cucc.
Vagy keresd vinnie-t a BikeMag-en, ő tud egy srácról akinek szétment a tagja de megcsinálták valahogy/valahol.

Szóval VAN megoldás ! :)
I cry, when Angels deserve to die

Az Everesttől Zanzibárig

6121m

#329 Felhasználó inaktív   iljicSke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 15. 16:21

Idézet: Grof - Dátum: 2004. április 15, csütörtök - 7:14

Iljics, hogy áll a cangád?
Hétvégén lesz zúzás?

A vázam a postánál van, de holnap meg kell kapjam, vagy:  :reklamacio:
I cry, when Angels deserve to die

Az Everesttől Zanzibárig

6121m

#330 Felhasználó inaktív   onkelz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 15. 17:11

Ja, [rob]-bal mar beszeltem, de O meg nem mert neki allni szetszedni ezt a mocskot.Viszont van egy Milan nevezetu arc, aki a Benyoval tekergett, neki ma lesz kesz.Neki is ugyanez a baja vele, mint nekem.Hat majd meglatjuk.Mindenesetre kosz az infot iljics, ha nagyon nem jutunk semmire akkor marad a postazas vagy egy uj tag, bar ez most annyira hianyzik, hogy jajj...... :reklamacio:

morrisseymusic            morrissey-solo       

#331 Felhasználó inaktív   onkelz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 15. 17:19

Igu koszi, este kuldom, remelem addig megkapom. :)

#332 Felhasználó inaktív   Grof 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 15. 17:57

Idézet: iljicSke - Dátum: 2004. április 15, csütörtök - 15:26

A vázam a postánál van, de holnap meg kell kapjam, vagy:  :reklamacio:

Akkor hétvégén lesz cangázás?
Ments meg egy életet!
Állatvédő.hu

#333 Felhasználó inaktív   Grof 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 15. 19:04

Idézet: Grof - Dátum: 2004. április 14, szerda - 6:32

Május 1. Buda Maraton MX Budapest, Hármashatárhegy Sportaktív SE: harang01@freemail.hu

Nem tudjátok az útvonalat?

Ezt olvastam a magon:

"Vérbeli teknikás xc pályát jelöltek ki!!!  Nem könnyű..."
Ments meg egy életet!
Állatvédő.hu

#334 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 15. 21:19

Idézet: onkelz - Dátum: 2004. április 15, csütörtök - 18:24

Igu koszi, este kuldom, remelem addig megkapom. :)

Ha sok a cucc, az asszony el fog küldeni velem együtt a málnásba. :p

#335 Felhasználó inaktív   Emvy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 15. 22:10

Megvolt a János-hegy, Csillebérc, KFKI kör. Az előző alkalommal kicsit estem, a váltóra rádőlt a villa, az én súlyom nem volt rajta. A Kerékvárban azt mondták, hogy a látható elgörbülés megúszható (jelenleg még mindig precízen vált, de az elsőváltó-középső+hátsóváltó-legalsó verziónál komolyan ráfeküdve a hajtókarra nyikorog, kerreg kicsit, láthatóan nem párhuzamos a váltó a kerékkel), mert valószínű, hogy csak a papucs görbült el.

Mire számítsak szerintetek, illetve ha netán váltó, akkor dobhatom ki a kvázi új XT-met? (váltóvédő ma reggeltől már van...eső után...)
while (!sleep) sheep++;

#336 Felhasználó inaktív   -NoVa- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 15. 22:45

Ha a váltótartó fül enyhén görbült, meg lehet próbálni kiegyenesíteni. Fogsz egy keréktengelyt, és egy gyorszárat. A gyorszárat a helyére teszed, kerék nélkül (viszonyítási alap), a tengelyt meg becsavarod a váltótartó fülbe (ugyanaz a menet), itt már egyértelműen látszan fog, ha ferde. Óvatosan hejrefeszegeted, és kész. Ha esetleg durván deformálódott, vagy olyan jól megjavítod, hogy kettő lesz belőle, akkor viszonylag békés összegért lehet rendelni újat, csak előtte győződj meg katalógusból arról, hogy milyen kell neked pontosan. Minden bringagyártó minden típusán másfalyta van, ezek évenként szintén változnak, és hogy ne legyen ilyen könnyű a helyzet, a 3 évnél régebbi típusok esetleg raktáron maradt készleteit eltüzelik, megeszik, testékszert faragnak belőle, és a katalógusokból még az emléküket is törlik. Szerencsére egy viszonylag hasonló forma, és egy reszelő csodákra képes, ha más megoldás nincs :).

Ha a váltó görbült, pech. Kalapáccsal minden gyógyítható, de azért ezt bízd szervizre.
...

#337 Felhasználó inaktív   Grof 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 15. 22:46

Idézet: Emvy - Dátum: 2004. április 15, csütörtök - 21:15

láthatóan nem párhuzamos a váltó a kerékkel), mert valószínű, hogy csak a papucs görbült el.

Akkor mindnképp cserélj papucsot. Lehet, hogy csak annyi az egész.
Én jártam úgy, hogy hegyre fölfelé tekertem és egyszercsak leszakadt a váltóm. Eltört a váltópapucs. Az ütő megállt bennem.
Ments meg egy életet!
Állatvédő.hu

#338 Felhasználó inaktív   onkelz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 16. 10:28

Idézet: *Iguana* - Dátum: 2004. április 15, csütörtök - 20:24

Ha sok a cucc, az asszony el fog küldeni velem együtt a málnásba. :p

Egyelore meg nem kaptam meg  :think:  Ami kesik nem mulik  :respect:

Reggel irtam levelet a SC hazai forgalamazojanak, kivancsi vagyok mi lesz a reakcio.Mindjart megbombazom e Velo-t is.
Tegnap feltoltam a bringat egy cimboram ismerosehez, valahol a Mammut folott van egy kis boltj na es O azt mondta, hogy elment a negativ csillapitasom. :confused: Bologattam nagyokat.Szerelni persze O sem tudja....

Te iljics, az a tag amirol a Bikkmakkon irtal, valami jaffa vagy jeffe, en mar nem tudom mi a neve, az is ilyen maceras?  :rolleyes:

#339 Felhasználó inaktív   onkelz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 16. 10:53

Na megerekezett a SC-tol a level.A tagra sem a kintiek sem az itthoniak nem vallalnak garanciat.A hazai forgalmazo mar probalta felvenni  kapcsolatot a Progressive-vel, de nem reagalnak.Viszont van itthon valaki allitolag, aki foglalkozik ilyen tagok javitasaval.Most is van nala egy ilyen cuccos.
Haladas :up:

#340 Felhasználó inaktív   -NoVa- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 16. 11:24

Nem kell valakinek ülés? Tegnap lecseréltem a szakadt régit, de az altestem egyelőre nem barátkozott meg vele. Ha hétvégén sem lesz jobb a helyzet, akkor bolti ár alatt továbbadom.
Kép
(San Marco Azoto Fusion Race Gel)
...

Téma megosztása:

• (292 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 15
  • 16
  • 17